Eurofoder "Lugn": Skillnader Från Vanligt Foder, Hur Det Skiljer Sig, Vad är Bättre Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: Eurofoder "Lugn": Skillnader Från Vanligt Foder, Hur Det Skiljer Sig, Vad är Bättre Att Välja

Video: Eurofoder
Video: Beach Bunny - Prom Queen (Official Video) 2024, Maj
Eurofoder "Lugn": Skillnader Från Vanligt Foder, Hur Det Skiljer Sig, Vad är Bättre Att Välja
Eurofoder "Lugn": Skillnader Från Vanligt Foder, Hur Det Skiljer Sig, Vad är Bättre Att Välja
Anonim

Under lång tid har ett sådant underbart naturmaterial som trä använts vid konstruktion och design av olika lokaler. Den har en lång livslängd, underbar konsistens, lätt att hantera, skapar alltid mys och en behaglig känsla av värme och komfort i alla rum. Naturligtvis är priset på en sådan produkt avsevärt, så inte alla har råd att köpa den. Olika paneler från eurofoder hjälper till att lösa problemet med inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kort recension

Vad är foder? Inledningsvis är dessa tunna trätäckskivor av en viss storlek. De är förbundna med varandra med hjälp av spår och spikar. De kan användas för att avsluta de yttre och inre ytorna i vardagsrum, bad, bastur, balkonger och andra lokaler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Namnet är förknippat med utvecklingen av järnvägskommunikation . I personbilar var det inre fodret av träplankor. Detta gjorde resor mer bekväma, eftersom trä genom sina naturliga egenskaper motstår värme och kyla, torrhet och fuktighet bättre än andra material.

Nu kallas clapboard för en tunn profilerad bräda, även om den inte alltid är gjord av trä.

Bild
Bild

Olika sorter

Materialet från vilket fodret är gjort avgör huvudtyperna av detta motstående material:

  • trä;
  • plast;
  • MDF (tillverkad av fiberplatta).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Foder av plast

Plastfoder är tillverkat av polyvinylklorid. Inuti är det ihåligt, vilket ökar ljudisoleringen och bättre behåller värmen i rummet.

Fördelarna med sådana paneler inkluderar:

  • lång livslängd;
  • motståndskraft mot fukt, vilket gör att de kan användas i badrum, toaletter, tvättstugor;
  • inte rädd för höga och låga temperaturer;
  • bleknar inte i solen;
  • ett brett urval av färger och texturer;
  • ingen ytterligare behandling krävs före installationen;
  • rimliga priser.

Som en nackdel finns det en låg mekanisk hållfasthet: den tål inte stötar, repor, flis.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter från MDF

Fodret av MDF är i nivå med plast- och träpaneler. Sådant material anses vara miljövänligt, eftersom det är tillverkat av små träspån. Produktionsprocessen inkluderar högtrycks varmpressning av träavfall. Det finns ingen avdunstning av epoxiharts eller fenol, vilket möjliggör användning av sådan beklädnad i bostadslokaler.

Fördelarna med MDF -foder inkluderar:

  • lättviktig;
  • enkel installationsteknik;
  • ett stort urval av alternativ för extern design.
Bild
Bild
Bild
Bild

Foder av trä

Det är svårt att föreställa sig livet utan träprodukter. Konstruktionen och dekorationen av olika byggnader är inte heller komplett utan sådant material.

Foder av trä är tillverkat med olika parametrar, därför är namnen olika. Den största skillnaden är profilens form. Låt oss ta en titt på några av dem.

Bild
Bild

Standard

Detta är den grundläggande typen av foder, som i tvärsnitt har formen av en trapets. Dess sidor är skurna i en trettio graders vinkel. Planet intill väggen har spår för ventilation, och kanterna är gjorda i form av anslutande spikar och spår. Alla detaljer görs med hänsyn till utvidgningen av trä med en ökad luftfuktighet. Den färdiga ytan ser ut som en kontinuerlig beläggning med parallella spår vid fogarna på de enskilda plankorna.

Bild
Bild

Lugna

Ett särdrag hos en sådan profil är avrundningen av hörnen på trapetsformens främre delar som är synliga efter montering. Ofta ser denna design av planen mycket harmonisk ut i kombination med andra detaljer om situationen.

Bild
Bild

Euro foder

En vanlig typ av paneler tillverkade i enlighet med västeuropeiska standarder. När den monteras har den ett brett spår vid lederna på enskilda remsor, så mönstret är mer präglat. Kraven för tillverkning av foder är ganska höga. Överensstämmelse med standarderna för fukthalten i arbetsstycken, måttnoggrannhet hos färdiga produkter, renhet i ytbehandling.

Varje skena på baksidan har slitsar längs hela längden för ventilation och avlägsnande av överflödig fukt, så att mögel och röta inte uppträder på väggen, lådan och isoleringen, och också så att ytan inte vrider sig när temperaturen och luftfuktigheten ändras.

Bild
Bild

Amerikansk

Mycket väl lämpad för yttre finish. Efter installationen av fodret verkar det som att dessa bara är horisontella brädor som överlappar varandra. Men på grund av att allt är kopplat med hjälp av spår och spikar är ytan nästan monolitisk, vilket skyddar byggnaden väl från påverkan av atmosfäriska faktorer och ser vacker ut. Dessa är de viktigaste skillnaderna mellan materialet.

Bild
Bild

Material för tillverkning

Tall och gran lämplig för dekoration av vardagsrum, loggior, verandor. Hartsimpregnerat trä avvisar fukt väl, så det kommer att hålla länge och pålitligt. Men det rekommenderas inte att använda det i bastun eftersom heta och klibbiga droppar med en skarp talllukt uppträder från den höga temperaturen.

Lärkträd den har bra styrka och fuktbeständighet. Den kan användas i rum med höga temperaturer, till exempel bad eller bastu.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lind och asp har en behaglig och helande doft, så att bo i ett rum med sådana paneler är ett nöje.

Al bastuens inre kan mantlas. Den tål temperaturer upp till hundra tjugo grader med en luftfuktighet på hundra procent.

Lämplig även för beklädningsrum utan uppvärmning, som sommarhus, vind, terrass, balkong och liknande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Angarsk tall, ceder och andra typer av värdefulla träslag har ett oändligt mönster och färg, men kostnaden för sådana paneler är ganska hög. De kan användas för att dekorera enskilda delar av rum, som harmoniskt kompletterar huvudbeklädnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Således är fodret ett av de många mångsidiga byggmaterialen som används för att dekorera bostäder och hjälplokaler, både inne och ute. Ett brett urval av produkter gör det möjligt att själv välja exakt vad som harmoniskt passar in i en byggnads inre.

I följande video lär du dig hur du väljer rätt foder.

Rekommenderad: