Hur Skiljer Sig En Bakomliggande Traktor Från En Motorodlare? Vad är Skillnaden? Vad är Bättre För En Trädgårdsmästare Att Välja För Ett Sommarboende?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Skiljer Sig En Bakomliggande Traktor Från En Motorodlare? Vad är Skillnaden? Vad är Bättre För En Trädgårdsmästare Att Välja För Ett Sommarboende?

Video: Hur Skiljer Sig En Bakomliggande Traktor Från En Motorodlare? Vad är Skillnaden? Vad är Bättre För En Trädgårdsmästare Att Välja För Ett Sommarboende?
Video: Rundvandring i Japandalen, Botaniska trädgården - Del 3. // VAD HÄNDER I GÖTEBORG 2024, Maj
Hur Skiljer Sig En Bakomliggande Traktor Från En Motorodlare? Vad är Skillnaden? Vad är Bättre För En Trädgårdsmästare Att Välja För Ett Sommarboende?
Hur Skiljer Sig En Bakomliggande Traktor Från En Motorodlare? Vad är Skillnaden? Vad är Bättre För En Trädgårdsmästare Att Välja För Ett Sommarboende?
Anonim

Tiderna är över när du var tvungen att plöja marken eller skörda potatis med hästkraft. I den moderna världen kan en liten trädgård enkelt grävas upp med en spade, men för stora områden finns det särskilda enheter. De kallas walk-behind traktorer och kultivatorer. Varje år blir denna teknik mer och mer populär.

Val av odlare

Dessa enheter är specialiserade på att lossa och jämna ut jorden. Enheterna gör ett bra jobb med att ta bort ogräs och annan onödig vegetation, mjukna upp jorden, blanda jorden med gödningsmedel. Det finns små odlare som kan användas i en liten rabatt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla enheter är indelade i flera underarter

  • Små verktyg … De är hushåll och skapade för att lossa jorden i en liten trädgård (upp till 12 tunnland). Enheten väger inte mer än 30-35 kg.
  • Stora motorodlare … Med deras hjälp kan du bearbeta stora områden (mer än 75 tunnland). Den genomsnittliga vikten av strukturen är 120 kg. De är universella, tillverkaren tillhandahåller ytterligare installation av redskap. Följaktligen kan dessa odlare hantera en mängd olika uppgifter.
  • Medelstora verktyg enkelt klara av territoriet på upp till 50 tunnland. Ungefärlig vikt - 85 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utförandet av denna design beror på flera egenskaper

  • Maximal grävbredd … Det beror på snittarnas storlek. Ägare till stora områden rekommenderas att köpa en extra uppsättning skär. Deras variation beror på jordens kvalitet, eftersom det är mycket lättare att bearbeta en sandig yta än en lera.
  • Motoreffekt … Om du vill se bra resultat, välj sedan stora motorodlare.

Detta verktyg kan fungera på både bränsle- och kraftledningar. Små trädgårdsmästare föredrar lätta nätverksenheter eftersom de är lätta att använda och inte bensinberoende.

Bränslemodeller kräver särskild omsorg. Innan odlingen påbörjas bör oljetanken kontrolleras. Fyrtaktsmekanismen kräver mer bensin än sin tvåtaktare. Sådana konstruktioner ger mycket höga ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läs punkterna nedan noggrant innan du köper denna vara

  • Kontrollera med din återförsäljare om enhetens lutningsvinkel. Denna funktion kommer att vara mycket användbar om du är ägare till ett kuperat område. Det finns produkter på marknaden som kan bearbeta jorden i alla lutningsvinklar, och det finns modeller som slutar fungera om de lutar minst 25 grader.
  • Om du har valt en stor enhet, var noga med att kontrollera möjligheten att ändra driftläge.
  • Välj bilagor med en hastighetsomkopplare. På så sätt kan du göra en konventionell kultivator till en multifunktionell maskin.
  • Om du väljer mellan tryckknapp och mekanisk bromsning bör du göra ditt val till förmån för den andra. I en nödsituation behöver du bara dra i spaken istället för att trycka på en knapp och vänta på att bilen ska stanna helt. Det är mycket mer effektivt.
  • Även om konsulten försäkrar att du överväger absolut identiska modeller, var inte för lat för att titta på specifikationerna för att bekanta dig med grundkonfigurationen för båda enheterna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du börjar gräva upp marken ska du noggrant inspektera hela trädgårdens territorium med avseende på närvaron av stora stenar eller andra element som kan göra odlarnas snitt oanvändbara. Efter avslutat arbete, lämna inte bränsle i tanken. Torka av verktyget med en lätt fuktig trasa från damm och smuts och smörj skärarna med bilolja. Det är förbjudet att förvara strukturen i ett fuktigt och smutsigt rum.

Motordrivna odlare kan köpas till olika priser. Kvinnors verktyg säljer i prisklassen $ 100 (el), $ 300 (bränsle).

Bild
Bild

Att välja en bakomliggande traktor

Huvudsyftet med att använda enheten är att odla marken, men förutom denna uppgift kan den bakomliggande traktorn användas som en elektrisk gräsklippare eller en potatisgrävare. Innan du köper enheten bör du noggrant studera dess tekniska data.

  • Motoreffekt … Det är direkt proportionellt mot trädgården som ska plogas.
  • Bränsle … Denna enhet kan köras på både bensin och diesel. Bensinmodeller ger mindre höga ljud och är inte rädda för plötsliga temperaturfall. Diesel använder i sin tur mycket mindre bränsle. För små trädgårdar med mjuk jord är bensinalternativet lämpligt, men för stora fält krävs diesel.
  • Enhetens vikt … Ju mer vikt, desto sämre manövrerbarhet. Om du är ägare till en liten bakomliggande traktor, men vill ha ett större grävdjup, kan du köpa hjulvikter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Maximal bearbetningsbredd … Det beror på snittarnas storlek. Fräsarna måste vara avtagbara. Observera att ju djupare jorden bearbetas, desto mindre trötta händer och rygg.
  • Pris … Det beror ofta på tillverkarens namn. Modeller som tillverkas utomlands har en högre prislapp än motsvarigheter som släppts i Kina eller Ryssland. Ibland betalar köpare för mycket för ett varumärke.

Minimikostnaden för bra motoblock i Ryssland är $ 300.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man välja?

På den moderna marknaden för motorodlare kan du hitta en annan typ av modeller med passiva jordfräsar. Denna typ av enhet skiljer sig från resten i sin enkla kontroll. Tack vare sådana tekniska data kommer även det rättvisare könet att klara jordodling.

Innan du köper utrustning, studera noggrant ditt territorium. Om den är tillräckligt liten och inte kräver noggrann bearbetning, räcker den mest primitiva odlingsmodellen för dig. Hon kommer att klara av att lossa, odla, plöja. Verktyget kommer att vara särskilt användbart under skördesäsongen. Tack vare sin kompakta design kan du bearbeta jorden mellan träd, skiljeväggar och andra svåråtkomliga platser.

Om du äger ett område på 60 hektar bör du vara uppmärksam på motoblock med medelhög effekt. De är stora och svåra att använda. Därför behöver du lite erfarenhet och övning för att arbeta bra med marken. Bredden på tänderna varierar från 50 till 95 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På dagens marknad representerar tillverkningsföretag ett stort antal serier av bakomliggande traktorer och motorodlare. Många av dem är utrustade med belysning för plogning, en elektrisk starter, står för att göra hål i marken. Närvaron av var och en av dessa funktioner påverkar nödvändigtvis kostnaden som helhet ..

Situationer är inte ovanliga när en växellåda för motoblock blir oanvändbar utan att ens ha arbetat i 1 år. Om du vill undvika detta problem köper du utländska modeller.

Här överensstämmer kostnaden helt med kvaliteten. Om du själv kan hantera reparationen av motorn eller komponenterna kan du klara dig med en mer budgetmodell.

Bland alla kända tillverkare produceras varor av högsta kvalitet av japanska företag. Försök att välja den enhet där det är möjligt att installera ytterligare utrustning: elektriska lie, en potatisgrävare, en släpvagn, etc.

Innan du köper, var noga med att ta reda på om garantitiden och möjligheten till gratis reparation vid ett haveri, och kontrollera även om enheten är skadad. Hos en konsult du bör ta reda på vilken typ av motor. Det är viktigt att den är avtagbar och kan repareras vid behov .… Reparation är alltid mycket mer lönsamt än att köpa en ny motor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Den vanligaste industriella enheten är Profi PR 1040E … Detta är en supertung walk-behind traktor som väger cirka 200 kg. Förarstolen är monterad på karossen. Det finns en motor med en kapacitet på 10 hästkrafter och en volym på 600 cm³. Sådana stora verktyg är alltid svåra att hantera, därför köps de bara av proffs och nybörjare trädgårdsmästare kringgår dem.

" Vitryssland 09H-01 " fått stor popularitet bland amatörer. Produktionen började i slutet av 1900 -talet. Under denna period erbjuder tillverkaren fler och fler nya lösningar för att arbeta med jorden, ständigt uppgradera enheten och ta bort problemen med tidigare modeller. Pris - 80 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är skillnaden?

De flesta nybörjare som inte förstår någonting inom teknik förvirrar ofta en bakomliggande traktor och en motorodlare. Men alla yrkesmän kommer att berätta att dessa i själva verket är olika verktyg med olika egenskaper och möjligheter. Om vi jämför en walk-behind traktor med en kultivator, så är det ett mer mångsidigt verktyg.

Alla skillnader kommer att beskrivas i detalj nedan

  • Den bakomliggande traktorn är kompatibel med enheter från tredje part. Tack vare detta ökar hans funktionalitet betydligt. Vissa tillverkare tillverkar dessutom en släpvagn, vagn, pump, plog och till och med en cirkelsåg för den.
  • Kultivatorn är mindre produktiv än den bakomliggande traktorn. Denna punkt beror också på enhetens mångsidighet. En gående traktor har en markbearbetningshastighet som är mycket högre än någon annan analog.
  • Nästa viktiga punkt är instrumentets massa. Den bakomliggande traktorn är vanligtvis stor. Därför, om du bara behöver odla jorden i landet, är det bättre att göra ditt val till förmån för en motorodlare. Det är lättare och smidigare.
  • Nästa skillnad är kostnad. En bakomliggande traktor är mycket dyrare än en jordfräs. Därför, om enheten som köps inte utför komplexa uppgifter, skulle ett rimligt beslut vara att välja budgetodlare.

Rekommenderad: