Euro -fodermått: Standardtjocklek För Euro -foder, Vad är Standardbredden Och Längden På Träprodukter

Innehållsförteckning:

Video: Euro -fodermått: Standardtjocklek För Euro -foder, Vad är Standardbredden Och Längden På Träprodukter

Video: Euro -fodermått: Standardtjocklek För Euro -foder, Vad är Standardbredden Och Längden På Träprodukter
Video: RAW MAYHEM “Berlin-er Kindls” Euro Trip 2021 | Independent Trucks 2024, Maj
Euro -fodermått: Standardtjocklek För Euro -foder, Vad är Standardbredden Och Längden På Träprodukter
Euro -fodermått: Standardtjocklek För Euro -foder, Vad är Standardbredden Och Längden På Träprodukter
Anonim

Moderna foder har en vacker hållbar beläggning, som gör att den kan användas på olika områden. Skivor används aktivt vid dekoration av fasader och för invändig beklädnad av lokaler. De kan tillverkas med olika tekniker. Du kan markera fodret och eurolining. Det senare alternativet har en annan tjocklek, skiljer sig åt i utseende och spåranslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnaden mellan foder och eurolining

Det finns vissa skillnader mellan dessa två efterbehandlingsmaterial.

  • Fodret har en låg luftfuktighet. Endast 12% och för vanligt foder är ett värde på 15 till 20% acceptabelt.
  • Euro foder kännetecknas av strikt överensstämmelse med kvalitetsstandarder.
  • Euro -fodrets främre yta är helt slät.
  • För att packa fodret används plastfolie.
  • Ett stort antal ventilationskanaler är koncentrerade i fodret, genom vilket det bildade kondensatet släpps ut. Med samma spår kan du ta bort inre spänning.
  • I euro -foder har spåret en storlek på 9 mm, medan det i vanligt foder är 5 mm.
  • Konventionellt foder kännetecknas av komplexiteten i installationen, för vilken specialister ofta kallas in. När det gäller installation av eurofoder är det fullt möjligt att klara sig här på egen hand.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sorter och sorter av eurolining av trä

Euro -foder i trä kan klassificeras enligt produktionsprofilen.

Det finns två profiler på marknaden idag

  • Standarden, som kan kallas ett vanligt foder, "kollektivbonde" eller "klassiker". En speciell egenskap hos detta efterbehandlingsmaterial är det minsta antalet spår, som praktiskt taget saknas.
  • Fodret har ett liknande utseende som den tidigare profilen, men det ställs strängare krav på detta material. Utöver dem finns det alltid ett litet spår när man förenar lamellerna i det här fallet. I vissa situationer når den upp till 15 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi kommer att presentera de vanligaste typerna av Euro -foder, som kännetecknas av en vertikal fästmetod

Softline - en vy där brädorna är något rundade. Materialets bredd och längd gör att du snabbt kan utföra fasadfinish

Bild
Bild

Wave är en typ av Euro-foder, där framsidan är något konkav

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra typer av träfoder kan särskiljas, som skiljer sig åt i den horisontella infästningsmetoden.

Det finns flera sorter värda att uppmärksamma här

  • Amerikansk . Med hjälp av den typ av eurofoder som övervägs kan du simulera läggning av träskivor. Används oftast för utomhusdekoration. Euro foder kännetecknas av skydd i fogområdet, där fukt inte kan komma. Eftersom dessa paneler kan köpas i olika bredder, kan husbeklädnaden göras så snabbt som möjligt.
  • Imitation av en bar . I denna situation har fodret en standardprofil.
  • Blockera hus . Om byggnaden är färdig med detta material kommer det att se ut som ett timmerhus. De skiljer sig åt i olika längder och bredder, så efterbehandling är ganska enkelt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Euro foder dimensioner

Du bör vara uppmärksam på följande faktorer:

  1. fodret kan ha en längd av 0,5 till 6 meter;
  2. på marknaden kan du hitta brädorna som övervägs med en tjocklek på 13, 16 och 19 mm;
  3. eurofodrets bredd kan vara 80, 100, 110 och 120 mm, dessa dimensioner är optimala för vändverk i stora rum;
  4. spikens storlek kan variera från 8 till 9 mm.
Bild
Bild

Vilka avvikelser är optimala?

Följande tillåtna avvikelser kan särskiljas:

  1. i längd är en maximal skillnad på 5 mm tillåten;
  2. i tjocklek - 0,7 mm;
  3. i bredd - 1 mm;
  4. i taggens storlek - 0,5 mm.

På grund av lamellernas optimala dimensioner kommer det inte att bildas luckor när man arbetar med träfoder i trä. Samtidigt förlorar materialet inte sitt utseende, vilket är extremt viktigt när det gäller väggbeklädnad.

De befintliga dimensionerna på Euro -fodret är utformade för att underlätta processen med ytbeklädnad med paneler.

Fördelar och nackdelar

Idag fungerar eurolining som ett ganska populärt efterbehandlingsmaterial. Den höga efterfrågan på eurolining bildades på grund av de många fördelar som många andra typer av efterbehandlingsmaterial inte kan visa.

Flera faktorer är värda att lyfta fram bland de främsta fördelarna

Det mest prisvärda materialet för efterbehandling är ett eurofoder i trä av lind

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Miljövänlighet garanteras.
  • Materialet i fråga har ett vackert utseende. Allt trä som används är unikt. Kunderna har möjlighet att välja bland ett brett utbud av nyanser och texturer för att skapa unika inredningar.
  • Materialet fungerar som en utmärkt värme- och ljudisolering.
  • Fodret kommer att användas under en lång period, särskilt om det sköts ordentligt. Det kan tjäna sina ägare i upp till 50 år, samtidigt som det behåller sitt ursprungliga unika utseende.
Bild
Bild
  • Euro -foder i trä kännetecknas av enkel installation, vilket är möjligt på grund av närvaron av en ås och spår. Med hjälp av dessa paneler kan du utföra beklädnad så snart som möjligt, och du behöver inte vara proffs inom detta område för att utföra dessa arbeten.
  • Med hjälp av eurofoder kan du göra ytterligare efterbehandling.
  • Idag kan du köpa olika storlekar av eurolining av trä, som är mest lämpliga för ett visst rum, baserat på den yta som måste mantlas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots den imponerande listan över fördelar med materialet i fråga har eurofodret också nackdelar, men det finns väldigt få av dem.

Flera indikatorer fungerar som negativa sidor

  • När du använder eurofoder av trä finns det en risk att det deformeras. Detta beror främst på vilken träslag du har valt för beklädnaden.
  • Materialet i fråga klarar inte bra temperaturvariationer och är känsligt för hög luftfuktighet, men dessa parametrar beror också på vilken typ av trä brädorna är gjorda av.
  • Det bör understrykas att nackdelarna som nämnts tidigare inte verkar vara katastrofala, eftersom de kan neutraliseras genom användning av specialbehandling av brädorna och högkvalitativ installation.

Om du vill köpa eurofoder måste du veta exakt under vilka förhållanden det kommer att användas. Till exempel kommer det att installeras i rum med hög luftfuktighet. I ett sådant fall är det viktigt att uppmärksamma barrträd. När det gäller att bekläda torra rum kan lövträplankor fungera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste omedelbart bestämma den optimala storleken på de köpta panelerna . Om rummet har relativt små dimensioner är det bättre att uppmärksamma panelerna som har en liten bredd. När du inreder stora rum är det värt att välja ett material med en stor bredd av brädor, eftersom detta kommer att underlätta mantelprocessen.

Vilket är det bästa fodret att välja?

För att inte göra ett misstag när du väljer ett eurofoder bör du vara uppmärksam på många parametrar.

  • Kvalitet och träslag som används . För att göra detta måste du bekanta dig med de egenskaper som denna eller den här träsorten har. Det är nödvändigt att välja beroende på under vilka förhållanden materialet ska användas.
  • Euro foder längd , vilket direkt påverkar dess kostnad. Ju längre brädan är desto dyrare blir materialet.
  • Torkningskvalitet . Skivorna måste vara väl torkade. Till exempel bör fodret inte innehålla mer än 12% fukt. Först då kan den anses vara klar för användning. Du kan mäta fukt med en speciell enhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Funktioner i träbearbetning . Om panelerna tillverkades med modern utrustning är avvikelsen från standardindikatorerna minimal. Man bör komma ihåg att kunder idag kan köpa eurolining av massivt eller skarvat trä. Var och en av alternativen som övervägs har sina egna specifika fördelar. Massivt trä kännetecknas av ett attraktivt utseende, men kostnaden för ett sådant material är ganska högt. När det gäller ett skarvat Euro -foder är sömmarna synliga, men detta påverkar inte kvaliteten på något sätt.
  • Kvalitet . Här måste du vara uppmärksam på vilken typ av trä som brädorna är gjorda av.
  • Lagring . Euro foder måste förvaras på en sluten, torr plats med god ventilation. Tyvärr lämnar många säljare av detta material brädorna utomhus, där de utsätts för fukt och ultraviolett strålning. Observera närvaron av blått. Om det finns en, indikerar detta att träet är infekterat med en svamp.
  • Tillverkare . Experter rekommenderar att man föredrar tillverkare från de norra delarna av landet, vilket beror på de klimatförhållanden där råvarorna för detta material växer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att notera att du har möjlighet att köpa eurolining från ett annat material, till exempel plast, men under årens lopp har trä bevisat sig uteslutande från den goda sidan. Med hjälp av detta naturmaterial kan du skapa en unik inredning, samtidigt som du kan vara säker på att brädorna som används för beklädnad kommer att tjäna dig i mer än ett år.

Rekommenderad: