Mosaik På Toaletten (44 Foton): Design Och Dekoration Av Ett Litet Badrum, Mönster Av Kakel På Golv Och Väggar, Tips För Reparation

Innehållsförteckning:

Video: Mosaik På Toaletten (44 Foton): Design Och Dekoration Av Ett Litet Badrum, Mönster Av Kakel På Golv Och Väggar, Tips För Reparation

Video: Mosaik På Toaletten (44 Foton): Design Och Dekoration Av Ett Litet Badrum, Mönster Av Kakel På Golv Och Väggar, Tips För Reparation
Video: Renovera toalett - eller badrum i Kungsbacka. Billigast material 2024, Maj
Mosaik På Toaletten (44 Foton): Design Och Dekoration Av Ett Litet Badrum, Mönster Av Kakel På Golv Och Väggar, Tips För Reparation
Mosaik På Toaletten (44 Foton): Design Och Dekoration Av Ett Litet Badrum, Mönster Av Kakel På Golv Och Väggar, Tips För Reparation
Anonim

Numera, när tapeter används allt oftare i toalettinredningen (som tidigare var en sällsynthet), kommer ingen att bli förvånad över användningen av kakel, som ännu inte har tappat sin popularitet. Det finns många anledningar till detta, eftersom det är lätt att tvätta, det är motståndskraftigt mot förändringar i temperatur och luftfuktighet. Samtidigt finns kakel i absolut valfri färg, storlek och typ av yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Först och främst bör det sägas att mosaiken innehåller alla de positiva egenskaper som finns i alla kakel. Med hjälp av mosaik kan du skapa en unik inredning genom att applicera den på väggarna nära badrummet och handfatet för att lägga till variation i väggarnas monotoni. Den kan också användas exakt i mitten av väggarna, som ett förkläde ovanför handfatet och runt badkaret. Rekommenderas som ett experiment Använd motsatta kakelfärger för att skapa en ovanlig miljö - denna lösning är lämplig för den alltmer populära modernistiska stilen, liksom för fusion. Om en interiör krävs i toner av vatten och luft, kommer det att vara lämpligt att använda mosaikplattor i vita och himmelfärger, liksom färgen på havsvågor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt bör du inte rabattera traditionella designalternativ, till exempel brickor med samma färg, men olika mättnad, för att skapa en viss färggradient. Denna lösning är lämplig för personer med konservativ syn på renovering.

Mosaic har blivit ett utmärkt val inte bara för en toalett, utan också för ett kombinerat badrum eller kök. Detta material är mångsidigt, så att du kan experimentera inuti. Den kaklade toaletten ser original och modern ut hela tiden.

Med tidigt och noggrant underhåll förlorar det kaklade murverket inte sitt nya utseende på mycket lång tid - för detta behöver du bara inte försumma rengöringen av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mosaic är en lönsam lösning när det gäller utseende, eftersom det ser rikare ut än den vanliga traditionella tapeten i badrummet. Fördelen med att använda vilken kakel som helst på toaletten är att den harmoniskt kommer att komplettera golvplattan, för i de flesta fall är golvet i toaletten alltid kaklat. Du bör också vara uppmärksam på närvaron av ytterligare tillbehör på toaletten, till exempel för att använda en miniatyrspegel på väggen på ett originellt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna mosaiker är gjorda av mycket hållbara typer av glas. Sådant material kännetecknas av hög motståndskraft mot stötar, men inom rimliga gränser (det tål kanske inte en explosion). Varje kakel passar perfekt i rum med frekventa förändringar i luftfuktighet - därför är den lämplig för en toalett utan problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en dekoration för ett rum bör du veta det faktum att mosaiker har ett historiskt och konstnärligt värde, för sedan antiken har hela väggar slutförts med det, och gemensamma utrymmen är inget undantag. Till exempel känner alla till det utbredda romerska badet, som i en något modifierad form aldrig kommer att förlora sin relevans. Närvaron av mosaikplattor från ett vanligt "arbets" rum kan göra en verklig arkitektonisk konst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionella rekommenderar att du använder kakel även i taket i badrummet. Detta är en mycket vettig lösning ur hygienisk synvinkel, eftersom det är i taket som det samlas en stor mängd damm och bakterier. Det klassiska blekta taket kan inte torkas eller tvättas, medan tegeltaket klarar mekaniska påfrestningar.

Det finns många fler fördelar med att använda kakel än nackdelar, så det är ett perfekt efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pris

Bland de betydande nackdelarna med kakelplattor upptar huvudplatsen dess kostnad, därför används plattor sparsamt och bara där det kommer att se mest fördelaktigt ut. Det finns till och med lösningar när plattorna limmas ovanpå tapeten, och resten av deras yta inte berörs. En sådan lösning har rätt att existera, men alla kommer inte att gilla den. Priserna på kakelmaterial är stora och kan variera från 300 till 6000 rubel per kvadratmeter. Naturligtvis sådant variationen beror på kvalitetsskillnader och beror också på ursprungslandet . Till exempel kommer materialet från Kina att vara mycket billigare än det analoga från Italien eller Spanien.

Mönster och yttyp spelar en viktig roll i prisbildningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att ytberedning, leverans av material, borttagning av gammalt skräp kommer att kosta pengar. Därför är det dyrt att arbeta med kakel, särskilt när arbetskraft från anställda används. Det är värt att notera att arbete med alla brickor kräver ganska seriösa färdigheter. En lekman kommer inte att kunna lägga den platt för första gången, vilket också kommer att medföra anständiga finansiella kostnader. Samtidigt, för ägaren som inte sparar pengar för befälhavarens inbjudan, kommer resultatet att uppnås mycket snabbare och kvaliteten på murverket blir högre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Räckvidd

Det finns ett stort utbud av mosaiker på den moderna marknaden. Du kan hitta små brickor med olika mönster, samt skapa ditt eget mönster efter eget tycke. En stor fördel med att avsluta badrummet är att det inte finns några specifika designkanoner. Allt görs bara för en viss smak, det finns inga begränsningar. Det kan bara finnas en begränsning - bristen på fantasi. Samtidigt bör du vara försiktig med uppriktiga mönster på plattorna, eftersom gamla skapare vid en tid inte tvekade att skildra de mest chockerande scenerna med hjälp av mosaikplattor. Huvudbeslutet ligger dock kvar hos skaparen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skapandet av mys i badrummet, kanske, bör uppmärksammas inte mindre än sovrummet, för det här är själva platsen där en modern person med en häftig livrytm kan dra sig tillbaka. Ofta är dagen för en modern person fylld med kommunikation med ett stort antal människor, buller och bekymmer. Allt detta bidrar till en ökad stress, så det kommer inte vara överflödigt att dekorera detta rum i lugnande färger. Antik, barock och andra stilar är idealiska för detta krav. Du kan också ladda upp bilder av dina favoritkända personer, favoritobjekt och fenomen. I detta fall vilar frågan bara på den finansiella komponenten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mosaik urval

Trots bristen på strikta regler för utförande av efterbehandling är det fortfarande värt att följa några av rekommendationerna från experter. Till exempel passar plattor i olika färger (rött, gult) bäst för en modernistisk stil, när dessa färger appliceras på samma vägg. Andra väggar bör utföras i neutrala vita (beige) färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill ha mer värme är det bättre att använda brunt murverk, det kommer att främja avslappning. Om du behöver mer noggrannhet kan du använda svartvita färger - i det här fallet kommer badrummet att få ett modernt och dyrt utseende. Det är värt att uppmärksamma valet av golvplattor, eftersom kombinationen ska vara harmonisk. Om du behöver höja utrymmet visuellt kan en långsträckt mosaik ordnas vertikalt; om du behöver utöka utrymmet bör du ordna plattorna horisontellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När man väljer en kakel bör man inte utesluta att det går bra med tapeter eller färg. Användningen av en typ av material utesluter inte möjligheten att använda ett annat, tvärtom kompletterar olika material när det gäller mosaikplattor varandra positivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är mosaiken gjord av?

När du väljer ett liknande material kan du se olika alternativ - till exempel kan det till och med göras kakel tillverkad av plast … En sådan kakel är tillverkad av polymerer. Detta alternativ kan hänföras till budgeten, men kvaliteten är fortfarande på en ganska hög nivå. Plastplattor är resistenta mot hög luftfuktighet. Det är också viktigt att vid klyvning är plastplattor inte lika traumatiska som kaklade.

Keramisk mosaiken är känd för sin praktiska egenskaper, medan den kännetecknas av ett lågt pris. Det är det vanligaste i jämförelse med andra typer av mosaik, och har till och med ett brett utbud av färger och nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bricka från glas tillverkad av kiselsand och ytterligare föroreningar. Här ligger kvaliteten också på nivån, men priset är inte längre riktigt överkomligt. Glasplattor anses vara en del av lyx.

På den moderna byggmarknaden kan du till och med hitta prover tillverkad av metall . Grunden här är en mjuk plast, på vilken en tunn metallplatta (av mässing, stål, brons) är limmad ovanpå. Denna design är mycket nyckfull för hög luftfuktighet, men den är lämplig för en toalett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kakelvård

Mosaikplattor är hållbara i sig själva, men ändå finns det ett antal regler som kan följas för att förlänga plattans livslängd och hålla den fräsch och fri från mögel. Plattorna rengörs endast med kemiska föreningar speciellt utformade för dessa ändamål, medan arbetet utförs noggrant, utan stark mekanisk påfrestning. Det är bättre att inte föra brickorna till ett sådant tillstånd där de kräver allvarliga ansträngningar för att rengöra - för detta räcker det med regelbunden våtrengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Således kan användningen av mosaikplattor vara en utmärkt lösning när du inreder ett badrum, eftersom detta material har ett stort antal fördelar. Nackdelarna är obetydliga, och med snabb omsorg och korrekt drift kommer brickan att glädja ägarna i många år.

En sådan kakel är lämplig att använda i en liten (högst två -rums) lägenhet för att dekorera ett badrum eller göra ett förkläde i köket.

Kaklet ser dock bäst ut över toaletten i en liten toalett, vilket visuellt utökar utrymmet och lämnar en känsla av att tillhöra den gamla kulturen.

Rekommenderad: