Reparation Av Ett Badrum (73 Bilder): Uppdatering Av Interiören I Ett Badrum Kombinerat Med En Toalett Med Egna Händer, Efterbehandling Och Design Av Ett Badrum

Innehållsförteckning:

Video: Reparation Av Ett Badrum (73 Bilder): Uppdatering Av Interiören I Ett Badrum Kombinerat Med En Toalett Med Egna Händer, Efterbehandling Och Design Av Ett Badrum

Video: Reparation Av Ett Badrum (73 Bilder): Uppdatering Av Interiören I Ett Badrum Kombinerat Med En Toalett Med Egna Händer, Efterbehandling Och Design Av Ett Badrum
Video: Björn bygger bo – Renovera badrum 2024, April
Reparation Av Ett Badrum (73 Bilder): Uppdatering Av Interiören I Ett Badrum Kombinerat Med En Toalett Med Egna Händer, Efterbehandling Och Design Av Ett Badrum
Reparation Av Ett Badrum (73 Bilder): Uppdatering Av Interiören I Ett Badrum Kombinerat Med En Toalett Med Egna Händer, Efterbehandling Och Design Av Ett Badrum
Anonim

Badrummet är ett av de viktigaste områdena i alla hem. Detta innebär att reparationen måste utföras särskilt noggrant. Det är viktigt att omedelbart lösa problemet med att kombinera ett badrum och en toalett, välja den bästa planeringsmetoden. Att kombinera ett badrum kommer betydligt att spara användbart utrymme och lägga all nödvändig VVS -utrustning i det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Badrumsrenovering har ett antal funktioner som är viktiga att överväga även i planeringsstadiet. Själva arbetet bör omfatta demontering av gammal utrustning, byte av gamla rör, placering av nya VVS och läggning eller kontroll av elektriska ledningar. Sammanfattningsvis är det nödvändigt att utföra efterbehandling.

Förutom de viktigaste stadierna i reparationen är det viktigt att tänka på värmesystemet i rummet.

Enligt många års erfarenhet kan man dra slutsatsen att det inte är tillräckligt att värma ett badrum med metallradiatorer ensam, så det är bättre att uppmärksamma varma golv.

De kan tillverkas på två sätt: med hjälp av en elkabel och varmt vatten. Båda alternativen har sina fördelar och nackdelar, så du bör noggrant studera funktionerna i varje metod.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på detaljerna i badrummet måste du komma ihåg om vattentätningen i rummet . För detta kan du använda ett klister- eller beläggningsmaterial. Man tror att klistra in är ett bättre alternativ, eftersom detta material är lätt att installera och kan fixas, vilket garanterar styrkan och hållbarheten hos vattentätningen.

När du inreder ett badrum är det särskilt viktigt att välja rätt material för efterbehandling av alla ytor. I detta fall måste driftsegenskaperna och det estetiska utseendet beaktas. Allt detta kommer att eliminera förekomsten av olika problem när du använder lokalerna. När allt kommer omkring är badrummet en plats med hög luftfuktighet, och inte alla material är utformade för konstant kontakt med vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av VVS -utrustning är en annan viktig punkt i organisationen av ett badrum. Alla möbler ska vara i harmoni med varandra och inte störa fri rörlighet. Hängande strukturer hjälper till att avsevärt spara utrymme, som förutom sitt direkta syfte också utför en dekorativ funktion.

Vid reparationsarbete bör särskild uppmärksamhet ägnas åt organisering av vattenförsörjning . Det är optimalt att köpa metall-plaströr för att transportera vatten, som har hög hållfasthet och har ett acceptabelt pris. Dessutom är det viktigt att leverera kvalitetsblandare och filter för att förlänga livslängden på dina sanitetsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den elektriska utrustningen i badrummet måste jordas och skyddas från fukt. För att undvika kortslutning när du använder lokalen bör du rådfråga en specialist eller anlita professionella arbetare för att installera elektriska apparater.

Badrumsrenovering kan vara kosmetisk eller större, vilket i hög grad beror på arbetet och kostnaderna. Detta beror på det faktum att ombyggnad innebär uppdatering av en befintlig interiör, medan en större översyn kräver komplexa processer. Svårigheter kan ligga i placeringen av nya VVS, analysera skiljevägg och eliminera konsekvenserna av läckor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Renovering kräver seriös förberedelse, bestående av:

  • projektutveckling;
  • beräkning av finansiella kostnader;
  • demontering av gammal utrustning och beläggningar;
  • byte av VVS;
  • utjämningsytor;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • skapa ventilation;
  • avslutar;
  • läggning av elektriska ledningar;
  • installation av utrustning;
  • installera en ny dörr.

Omfattande badrums- och toalettrenoveringar bör utföras i etapper för att säkerställa att ett kvalitets- och säkert utrymme uppnås.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stil och design

Den moderna badrumsinredningen är praktisk och attraktiv. Blygsamma rum inredda med obetydliga möbler är inte längre relevanta. De har länge ersatts av projekt som kombinerar komfort, mysighet, mångsidighet och estetik. Det finns ganska intressanta och ovanliga alternativ som utesluter tristess och rutin.

Oavsett storleken på toaletten och badrummet kan en erfaren designer erbjuda många idéer för att skapa bekväma och vackra områden. När du inreder interiören bör du använda fuktbeständiga belysningsarmaturer, vattentäta möbler, speglar och funktionella tillbehör. Allt detta kommer att skapa en unik plats där det kommer att vara trevligt och säkert att utföra sanitära och hygieniska förfaranden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om badrummet har en stor yta, är det lämpligt för sin design Provence stil . Den är idealisk för en rustik, lugn atmosfär. Det kännetecknas av dämpade pastellfärger, väggar prydda med målningar och blommor, graciösa smidesjärnelement och ljusa textil accenter.

Det kommer att hjälpa till att betona hyresgästernas goda smak klassisk stil , som kännetecknas av lakoniska former och användningen av naturmaterial. Den klassiska badrumsinredningen är symmetrisk i utvalda möbler och rektangulära eller fyrkantiga former. När det gäller färgschemat älskar klassikerna de rika tonerna av naturligt trä. Och för att späda interiören kan du tillgripa rött, grönt eller lila.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrymmet kommer att se raffinerat och sofistikerat ut i marockansk stil , vilket innebär användning av ornament och metallelement. En stor spegel i en smidesjärnram eller ett urtag i väggen dekorerad med en gardin kan komplettera denna stil.

Den stora delen av badrummet låter dig installera i den inte bara standardutrustning utan också ytterligare element. Till exempel bidé, hyllor och duschkabin. Om husägarna har möjlighet, är det fullt möjligt att installera en jacuzzi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är rimligt att dela det kombinerade badrummet i funktionella zoner, separera badet från toaletten med en skärm eller gesim med en ogenomskinlig gardin. Du kan avgränsa zonerna med ett golv i två nivåer eller kontrast.

När du utformar ett litet badrum måste du lita på idéer och råd från erfarna designers. Ett litet område kan inte rymma allt som invånarna ofta vill ha, så det är viktigt att använda några knep. Till exempel bör vägg- och golvdekoration vara monokromatisk och helst i ljusa färger.

Det är viktigt att ge stark belysning och installera inbyggt VVS. En duschkabin kan ersätta ett badkar, och en tvättmaskin kan placeras under ett gångjärn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för efterbehandlingsmaterial

Gör-det-själv-reparation av ett separat eller kombinerat badrum gör att du kan skapa en idealisk atmosfär och uttrycka din individualitet i det. För att påbörja reparationer måste du skapa en plan för den framtida designen, som tar hänsyn till alla funktioner i rummet. För att göra detta måste du rita ett diagram som anger rummets storlek och önskat arrangemang av möbler. Det är viktigt att beräkna de ungefärliga kostnaderna för inköp av material och interiörelement.

Taket i badrummet och toaletten är oftast bara kitt och färg. Detta är ett budgetmässigt och praktiskt alternativ som kräver inköp av speciella fuktbeständiga material. Dessutom är det ojämna taket ganska svårt att spackla på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

PVC -paneler har en lång livslängd och relativt låg kostnad. Denna finish kräver inte mycket underhåll och ser väldigt snygg ut. Dessutom kan du installera ekonomiska PVC -paneler med dina egna händer.

Du kan dekorera taket i badrummet med gipsskivor, kakel eller plast. Naturligtvis är det mest prisvärda alternativet plast, som är lätt att installera och inte kräver mycket underhåll.

Spegeltak ser lyxiga ut på toaletten. För installationen måste du använda starka metallprofiler. Spegelpaneler är dyra och installationen är endast möjlig av erfarna specialister. Dessutom är spegelytor nyckfulla att underhålla och kräver regelbunden polering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sträcktaket i toaletten gör att du visuellt kan utöka utrymmet på grund av den blanka ytan och dölja oegentligheter. Den har en lång livslängd, är fuktresistent, eliminerar mögel- och mögelbildning och finns på marknaden i ett brett utbud av färger. Nackdelarna med spänningsstrukturer inkluderar de höga kostnaderna och behovet av att locka specialister för deras installation.

Precis som alla andra badrumsytor ska väggarna avslutas med fuktbeständigt material. En av de vanligaste metoderna är väggbeklädnad med fuktbeständig gipsskiva, som tack vare en speciell beläggning kan avvisa fukt. Det finns två sätt att dekorera väggarna med detta material: installera arken på en metallram eller helt enkelt klistra över väggarna med gipsskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Keramiska plattor, som representeras av ett stort sortiment på byggmarknaden, ser väldigt snygga ut i badrummet. Det kännetecknas av högpresterande egenskaper, såsom hygien, hållbarhet och dekorativitet.

Att lägga kakel är en tidskrävande process som kräver erfarenhet och noggrannhet, därför är det bäst att kontakta en specialist när du dekorerar väggar med kakel.

Den klassiska versionen av väggdekoration är att måla med latexbaserade färger och lacker. För att avsluta väggytor med färg måste du först jämna dem och först sedan måla med en rulle.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattentät 3D -tapet ser intressant och original ut i ett badrum kombinerat med en toalett. För dekoration är det bättre att välja akryl- eller vinyltapeter. Denna typ av beläggning har höga dekorativa och driftskvaliteter, men det kan bli oanvändbart om vatten kommer in i lederna.

I många gamla lägenheter är väggarna i badrummet gjorda av skiffer, vilket skapar en olägenhet under renoveringen. Målade asbestcementplåtar ser inte särskilt vackra ut, så det är viktigt att hitta material som kommer att rätta till situationen. För efterbehandling av skifferväggar kan du använda keramiska plattor, som tidigare grundat ytan med en speciell förening för icke-absorberande underlag. Och du kan mantla väggarna med fuktbeständig MDF, förbehandlad med betongkontakt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höga krav ställs på badrumsgolv. Golven måste ha en solid, slitstark och fuktbeständig yta. Oftast kan du hitta keramiska golv i badrummet, eftersom keramik har många positiva egenskaper. För det första är det opretentiöst i underhåll, för det andra är det fukt- och brandbeständigt, och för det tredje kan det tjäna i mer än 50 år. Men prover av keramiska plattor har dålig ljudisolering och låg motståndskraft mot mekanisk påfrestning.

Ett lika populärt golvbeläggning är porslinstengods, som inte är rädd för vatten, eld, bakterier och solljus. Det är starkt och hållbart, men har en hög kostnad. Det måste transporteras och skäras med särskild omsorg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självnivellerande golv ser extraordinära ut. Oftast används de för att dölja oegentligheter och andra defekter. De kräver inget seriöst underhåll, är inte rädda för vatten, har en lång livslängd och representeras av en mängd olika designlösningar. Men det självutjämnande golvet är mycket svårt och tar lång tid att installera - det tar ungefär en månad. Därför är det nödvändigt att utrusta ett tillfälligt badrum när du installerar en sådan struktur.

Vinylgolv är ett ganska prisvärt alternativ med ett brett utbud av färger. Det är billigt, lättskött och enkelt att installera. Men vinylplattor är inte utan nackdelar: de är benägna att gulna, utsätts för deformation och kan släppa ut giftiga ämnen när de bränns.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä, ett miljövänligt material, kan dekorera golven i badrummet. Trägolvet har en vacker konsistens och en varm, trevlig yta. För ett badrum är det bäst att köpa en teakbeklädnad, eftersom det praktiskt taget inte utsätts för deformation och praktiskt taget inte är rädd för vatten. En betydande nackdel med trä är brandrisk, dessutom är en billig art utsatt för deformation.

Ibland kan det behövas en avjämning för att reparera golv. För rum med hög luftfuktighet är den idealiska lösningen en våtmassa som klarar bra ångor, kondens och fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

VVS -installation

Du kan installera VVS i badrummet med egna händer om du följer fastställda standarder. Valet av utrustning och kommunikation bör baseras på rummets storlek, bekvämlighet och underhåll. VVS ska vara tillverkat av kvalitetsmaterial och passa in i interiören. Layouten måste organiseras klokt. Detta är särskilt viktigt om det delade rummet är litet.

Om ägarna till lägenheten av någon anledning inte kan reparera sig själva, kan du alltid använda en mästares tjänster. Men det är nödvändigt att bekanta dig med prislistan i förväg för att veta vilka reparationsarbeten som måste utföras på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste starta installationen av VVS -utrustning med rör. De kan läggas öppna eller stängda. Den dolda metoden kommer att se mer harmonisk ut, eftersom den låter dig helt dölja kommunikation. Men underhållet av den dolda metoden kan vara svårt, för att reparera rören måste du öppna strukturen.

Ett viktigt steg i installationen av VVS är valet av rörmaterial. Det är lättare att självständigt montera VVS med hjälp av polypropenrör. De är lätta att arbeta med och bildar en pålitlig och hållbar struktur. För att ansluta rören behöver du specialbeslag som monteras med klämmor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av VVS -armaturer kan utföras med tee- eller uppsamlingsmetoden. Samlarmetoden låter dig minska tryckfall, eftersom alla VVS -element kommer att anslutas separat till vattenförsörjningen. Dessutom är detta alternativ perfekt för nybörjare.

Avloppsinstallation bör utföras enligt schemat. Först måste du ta bort den gamla toaletten och byta ut stigaren. Det måste skäras i mitten och metallkilar sättas in i snitten. Rörets ovansida är fixerad och botten är lös. Efter att manipulationerna har gjorts demonteras den gamla stigaren och en ny installeras med hög ljudabsorbering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toaletten installeras när rummet är klart. För detta skapas en ledning av avloppsrör med vertikala grenar. Standardpackningar smörjs med sanitetssilikon före installation. Och efter det är toaletten ansluten till avloppsledningen.

Hur diskbänken monteras beror på vilken modell som valts. En upphängd handfat kan hängas direkt på väggen, och för att dölja kommunikationer är det enklaste sättet att sätta ett skåp eller en tvättmaskin under det. Men tulpanhinken har ett speciellt stativ, så det blir inga problem med att dölja rören.

Att installera ett badkar eller duschkabin kräver inte mycket ansträngning. För installation är det nödvändigt att skapa en jämn beläggning, sätta utrustningen och anslut en sifon.

Efter installationen förstärks badkaret bäst med ytterligare stöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta misstag

Renovering av badrum och toalett är en ansvarsfull och tidskrävande process som kräver stora ekonomiska kostnader. Ofta kompliceras förändringen av lokalerna av det lilla badrummet, där det inte bara är nödvändigt att skapa mys, utan också för att spara utrymme. Därför gör vissa hyresgäster ombyggnad av lägenheten och fångar området i köket eller korridoren.

Korrekt ombyggnad kan göra ett tråkigt och obekvämt rum till en rymlig plats. Men för detta är det viktigt att undvika misstag som oerfarna hyresgäster ofta stöter på.

Bild
Bild
Bild
Bild

Felaktig planering kan inte bara skapa ett obekvämt badrum, utan också kräva mycket pengar för att åtgärda problemet. Därför, även i det skede av att skapa en plan, är det nödvändigt att skjuta upp ett visst belopp, vilket hjälper till att omedelbart eliminera nyanserna som uppstod under reparationen.

Irrationell plats för VVS kommer att skapa olägenhet för familjemedlemmar. Därför är det värt att överväga höjd, ålder och fysiska förmågor för alla människor som bor i lägenheten när man ordnar möbler.

Att kombinera ett badrum med en toalett kan vara obekvämt för stora familjer . Invånarna måste hela tiden vänta tills badrummet är tomt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Felaktig beräkning av material kan lägga till ytterligare problem, eftersom om det är brist måste du köpa det dessutom och det är inte ett faktum att hyresgästerna hittar exakt den de behöver. Och nyförvärvade material i en annan nyans kommer att sticka ut mot den allmänna bakgrunden.

Att prioritera mode och estetik kan göra nyskapad utrustning besvärlig att använda. Därför bör du tänka på dess komfort och anspråkslöshet när du köper möbler.

Brist på vattentätning eller installation av ett billigt vattentätningssystem kommer att leda till läckor, vilket kommer att leda till höga kostnader för lägenhetsägare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av olämpliga belysningsarmaturer kan förstöra helhetsintrycket av rummet. För badrummet måste du skapa ljus, men inte särskilt kraftfull belysning . För att göra detta måste du använda speciella lampor avsedda för våtrum.

Installation av tak av gipsskivor, inte ens med en speciell fuktbeständig beläggning, kan inte skydda rummet från läckor uppifrån.

Kalla klinkergolv är inte bara obekväma utan kan också orsaka frekventa förkylningar. Golvvärme är en nödvändighet idag, och därför måste du ställa denna fråga i första hand när du planerar ett badrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mörka toner begränsar visuellt utrymmet, vilket gör att ett litet badrum och toalett ser ännu mindre och mörkare ut. För att dekorera badrummet behöver du bara använda ljusa nyanser, helst med en spegelyta.

Demontering av ventilations- och torkrören leder till tillväxt av mögel och svampar, vilket omedelbart kommer att påverka de boendes hälsa. Ventilationssystemet får under inga omständigheter försummas.

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

När du reparerar ett badrum måste du följa några regler som i hög grad kommer att underlätta processen.

  • Bygg inte upp utrymmet under badrummet. Det är bättre att använda det för att lagra hushållsartiklar genom att bygga ett pennfodral.
  • Det är oönskat att avsluta rummets ytor främst i vita toner. Överflödet av vitt skapar känslan av att vara på sjukhus. Men för mörk finish kommer inte bara att begränsa utrymmet, utan kräver också regelbunden rengöring.
  • För golv är det lämpligt att välja en slät kakel, eftersom en grov yta är svår att rengöra från smuts.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det bör finnas uttag i badrummet, eftersom de ofta torkar huvudet eller rakar sig i det. Men en förutsättning är skyddet av utloppen från fukt.
  • För att vattnet ska rinna ut snabbare måste badet placeras i en liten lutning. I detta fall bör avloppshålet placeras 5 cm ovanför avloppsrörets inlopp.
  • För att undvika eventuella översvämningar måste sträcktak installeras i badrummet och toaletten. De kan hålla vatten tills mästarnas ankomst.
  • För en bekväm vistelse på toaletten är det lämpligt att installera en tvingad dragkåpa i den. Således kommer ingen att bli förvirrad av problemet med obehagliga lukter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel och alternativ

Du kan ordna ett badrum för alla smaker. Det finns många intressanta idéer som är lämpliga för implementering både i "Chrusjtjov" och i en ny byggnad.

Keramiska plattor ser väldigt vackra och fashionabla ut, med hjälp av vilka du kan skapa en unik inredning. Färgade dekorer och ljusa accenter kan komplettera inredningen. Saftiga livfulla färger väcker hyresgästerna på morgonen och laddar dem med gott humör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrastfärger ser intressanta ut på toaletten. Till exempel förråder kombinationen av rött och grått inre djärvhet och modernitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glaspaneler kan ersätta plattorna, vilket visuellt utökar utrymmet. Härdade glaspaneler skyddar ytor på ett tillförlitligt sätt mot smuts och vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arkitektonisk betong kommer att vara ett utmärkt alternativ för att ordna ett badrum i loftstil. Detta material är hållbart och säkert, och det är ett nöje att arbeta med det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att avsluta toaletten med sidospår skapar en atmosfär av värme och komfort. Detta hållbara material är inte rädd för vatten och ultraviolett strålning. Det är starkt, hållbart och har ett attraktivt utseende. Dessutom är det en bra ljudisolator, vilket är viktigt för ett badrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett otroligt resultat kan uppnås med hjälp av fototapeter. Tack vare polymerbeläggningen är de resistenta mot fukt och är inte rädda för mekaniska skador. Fototapeter kommer att dekorera badrumsutrymmet i många år.

Rekommenderad: