Toalett I "loft" -stil (27 Bilder): Design För Ett Mycket Litet Badrum, Inredning I Ett Badrum För En Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Toalett I "loft" -stil (27 Bilder): Design För Ett Mycket Litet Badrum, Inredning I Ett Badrum För En Lägenhet

Video: Toalett I
Video: Loft Conversion - Interior Design and Tour - Fantastic Ideas for Loft Bedroom - Housing Market 2024, April
Toalett I "loft" -stil (27 Bilder): Design För Ett Mycket Litet Badrum, Inredning I Ett Badrum För En Lägenhet
Toalett I "loft" -stil (27 Bilder): Design För Ett Mycket Litet Badrum, Inredning I Ett Badrum För En Lägenhet
Anonim

Loftstilen är intressant genom att den skiljer sig radikalt från alla andra inredningsstilar. Boytan ser ut som om det inte var länge sedan en industri eller ett lager, men samtidigt är det inneboende i en speciell komfort.

Inte hela lägenheten kan vara inredd i en liknande stil, men ett av dess rum eller till och med ett badrum. Även om det bör noteras att i de flesta fall täcker inredningen "loft" hela hemmet, alltså utan att förlora sin integritet.

Det används främst i studiolägenheter, där hela utrymmet är ett rum, ibland uppdelat i zoner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad skiljer loftstilen?

Först och främst innebär denna riktning förnekelse av alla traditionella tecken på mys och komfort. Det finns inga mattor, klassiska gardiner, tapeter eller stoppade möbler i den.

Loftet kännetecknas av:

  • högt tak;
  • avsiktligt grovt färdiga väggar;
  • betong- eller stengolv;
  • det minsta antalet väggar mellan rummen;
  • nästan fullständig frånvaro av gardiner;
  • stora fönster;
  • "Fabriks" delar, till exempel vattenrör eller ledningar, bitar av obehandlad "tegel" vägg;
  • artificiellt skadade eller åldrade möbler och andra inredningsdetaljer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Omedelbart är det nödvändigt att göra en reservation för att i en lägenhet med ett mycket litet område med lågt i tak kommer ett loft att se ut som en oavslutad renovering. Dessutom, i ett mörkt rum som är fullt med möbler och andra detaljer, blir rummet helt dystert om det är inrett i en liknande stil. För ett loft är ljus, utrymme, såväl som korthet och enkelhet viktigt.

Inte alla kommer att älska loftstilen. Detta är en modern och trendig trend som kommer att vara bekväm för unga människor och kreativa individer - de som älskar studiolägenheter och inte vill spendera mycket pengar på renoveringar. Det är viktigt att ta hänsyn till takhöjden och området i rummet som planeras att dekoreras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toalettdesign

Designen av ett badrum eller toalett i loftstil är en innovativ och icke-trivial lösning. Men det är också ganska enkelt.

Tänk inte att avsiktlig elakhet och artificiellt åldrade delar kräver installation av begagnat eller billigt VVS. Tvärtom - ju grövre och råare väggar och golv ser ut, desto dyrare och ovanligare ett badkar, toalettskål, duschkabin ska vara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av dekorelementen behöver du bara:

  • spegel;
  • lampa;
  • torktumlare för handdukar;
  • affisch eller mosaik på väggen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Spegelramen, lampan och handdukstorkaren måste vara färdig i metalliska nyanser: silver, guld eller koppar.

När du använder denna stil kommer de maximala kostnaderna att förknippas med inköp av VVS, och efterbehandlingen tar minst tid och pengar. Vattenförsörjnings- och avloppsrör, pannkonstruktion - allt detta behöver inte maskeras. Tvärtom kommer dessa detaljer att bli viktiga element i framtida inredning.

Samtidigt bör man inte glömma behovet av pålitlig isolering av elektriska ledningar, eftersom i badrummet bör el inte komma i kontakt med vatten. Detta kan undvikas genom att isolera kablarna noggrant.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de viktiga nyanserna är valet av toalettrumets färgschema, åldrandet av detaljerna, den harmoniska kombinationen av alla element. Samtidigt ska designen inte se ut som om den arbetats länge och flitigt. Loftets höjdpunkt är dess lätthet och enkelhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

De mest lämpliga materialen är tegel och betong. Tegelverk kan användas för att lägga ut en av väggarna. Om badrummet är litet är det bättre att begränsa dig till fragment, vilket skapar effekten av en "förfallen" vägg. Det är bättre att behandla det med ett antiseptiskt medel mot bildning av mögel och mögel.

Bild
Bild

Ett intressant alternativ skulle vara att dekorera väggen med imitationsten, liksom spegelplattor eller keramik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betonggolv kan vara en extremt vågad lösning för ett badrum i loftstil . Då får rummet den nödvändiga kontrastnivån för denna stil. Det är bättre om det här är delar av betong som utför en dekorativ funktion. Ett fast golv av detta material kan orsaka vissa besvär, eftersom det efter vattenprocedurer inte är särskilt trevligt att gå upp på ett golv av ett sådant material.

Designtips

Du kan använda både mörka och ljusa nyanser. Den förra, som används i små mängder, kommer att skapa kontrast i rummet. Men alltför ljusa färger - orange, gul, lila - bör undvikas, eftersom de bryter mot begreppet stil. Rött kan vara en accent, men det bör endast användas i små mängder.

Bild
Bild

Taket måste vara ljust eller till och med vitt. Du kan inte följa denna regel bara när dess höjd överstiger 2,5 m.

Om betong är ett för radikalt material för att lägga ut golvet kan du använda ett överdrag av brädor eller kakel med en matt struktur.

Det är osannolikt att fönster (om sådana finns) släpper in mycket sol. I det här fallet måste du skapa en konstgjord känsla med lysrör. Detta kan göras med både strålkastare och LED -remsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

VVS för ett badrum i loftstil bör inte dekoreras med många detaljer och mönster. Användning av strikta former och raka linjer är acceptabelt.

Inte alla kan känna sig bekväma i ett rum inrett i denna stil . Därför måste du tillbringa lite tid i ett rum med liknande inredning innan du bestämmer dig för att använda den i din lägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste också tänka på uppvärmningen av toalettrummet. Loftet i sig är en ganska kall inredning på grund av förekomsten av sådana texturer som sten, tegel, råa väggar. Därför, om atmosfären i badrummet är för kall, kommer det att vara obehagligt att vara i det.

Det är viktigt att komma ihåg att ett loft är ett koncept som innebär att man inte använder gamla eller begagnade saker och material, utan artificiellt åldrade nya och högkvalitativa interiörelement.

Rekommenderad: