Dusch I Ett Badrum Utan Duschkabin (50 Bilder): Hur Man Gör Ett Alternativ Utan Väggar I Ett Litet Rum, Design Finesser

Innehållsförteckning:

Video: Dusch I Ett Badrum Utan Duschkabin (50 Bilder): Hur Man Gör Ett Alternativ Utan Väggar I Ett Litet Rum, Design Finesser

Video: Dusch I Ett Badrum Utan Duschkabin (50 Bilder): Hur Man Gör Ett Alternativ Utan Väggar I Ett Litet Rum, Design Finesser
Video: de har byggt en dusch i ett rum 2024, Mars
Dusch I Ett Badrum Utan Duschkabin (50 Bilder): Hur Man Gör Ett Alternativ Utan Väggar I Ett Litet Rum, Design Finesser
Dusch I Ett Badrum Utan Duschkabin (50 Bilder): Hur Man Gör Ett Alternativ Utan Väggar I Ett Litet Rum, Design Finesser
Anonim

Små lägenheter, där det inte finns tillräckligt med utrymme för att installera allt du behöver, är långt ifrån ovanligt i moderna städer. Så en dusch utan duschkabin i sådana lägenheter är inte heller ovanligt.

Men för att simma under sådana förhållanden var det bekvämt, du måste utrusta badrumsutrymmet, med hänsyn till alla regler och dekorera det vackert.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Trots populariteten hos denna typ av dusch tycker många fortfarande att de är konstiga och obegripliga. Därför, innan du pratar om processen att installera och dekorera en sådan design, måste du förstå dess funktioner, samt bestämma alla möjliga fördelar och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

fördelar

En dusch utan massiv duschkabin har många fördelar.

  • Först och främst tar denna design inte mycket plats, och badrummet verkar större. Duschområdets gränser definieras varken av väggar eller ens av en lätt skiljevägg. Detta är mycket bra, särskilt för små bad.
  • Nästa positiva punkt är att en sådan dusch är mycket lättskött. Det är inte nödvändigt att städa pallen hela tiden, det räcker med att torka av väggen efter att ha duschat och tvätta golvet regelbundet. Många lockas av detta plus, eftersom de flesta duschar med glasväggar är dåliga just för att tryck och fläckar ständigt finns kvar på en sådan yta, så du måste pilla med rengöring flera gånger om dagen. Vid en sådan ovanlig design utan väggar och skiljeväggar minimeras rengöringen, och du behöver inte spendera mycket tid.
  • Ett duschrum utan väggar, om du vänjer dig, visar sig vara mycket bekvämt att använda. Detta gäller för barn, äldre och för dem som har någon form av hälsoproblem. Du behöver inte gå in i lådan eller öppna och stänga dörren - du behöver bara slå på varmvattnet och du kan duscha. Om en person blir sjuk under badprocessen är det mycket lättare att komma ur en sådan dusch.
  • Dessutom bör det noteras att hon ser väldigt bra ut. Speciellt om du på något sätt visar din kreativa fantasi och dekorerar det omgivande rummet. I det här fallet hjälper designen av väggar och golv, och användningen av ljusridåer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

Denna design har emellertid också nackdelar.

  • För det första, om du gör något fel kan det finnas risk att översvämma dina grannar underifrån. Så du måste alltid söka råd från proffs eller till och med lita på mästarnas arbete utan att förlita dig på att du kommer att kunna göra allt bra utan att ha några färdigheter.
  • För det andra kan rummet lukta obehagligt efter att ha duschat. Detta beror på att duschgolvet inte är korrekt installerat. Eller snarare av den anledningen att den inte lyfts upp och att en vattentätning inte är installerad under basen.
  • Och slutligen är många helt enkelt vana vid att ta en dusch i ett badrum utan en fullfjädrad duschkabin. Men detta kan inte kallas en betydande nackdel, eftersom det alltid finns en möjlighet att köpa en ljus gardin som kommer att ersätta de vanliga partitionerna.
  • Men om en stor familj bor i lägenheten och badrummet kombineras med en toalett är det osannolikt att installationen av en sådan dusch är en rimlig lösning. Detta alternativ är dock mer lämpligt för moderna studior och ungkarlslägenheter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

En dusch utan duschkabin är en mycket enkel design som inte kompletteras med vare sig väggar eller skiljeväggar. Det är väldigt enkelt att utrusta ett badrum på detta sätt.

Stoke

Det första steget i badrummet är att göra en bra dränering, där allt vatten kommer att gå. Det finns två typer av avlopp som du kan välja för en sådan dusch: linjär eller spets. Linjeavloppet ligger på golvet, vanligtvis närmare väggen eller hörnet.

Designen är mycket kompakt och lämplig för små rum. Vid behov kan avloppet integreras med en sifon för att ytterligare spara utrymme. Spotalternativet ligger mitt i duschrummet.

Om du gör ett misstag i detta skede kommer vattnet inte att försvinna och badet kan mycket väl översvämmas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golv- och väggplattor

Separat är det värt att nämna alternativen för att avsluta golvet i badrummet. Detta är också viktigt, eftersom inte alla material tål sådana förhållanden, det vill säga hög luftfuktighet och frekventa temperaturförändringar. Det bästa alternativet är att avsluta golvet, och i vissa fall väggarna med vanliga kakel.

Det är viktigt att tänka på att badrumsgolvet måste vara halkfritt . Därför är det att föredra att välja kakel med en grov yta. I det här fallet är sannolikheten för att en person glider på en våt yta och faller utesluten.

Dessutom reagerar kakel, kakel och mosaik normalt på fukt, vilket innebär att liknande material kan användas för att dekorera väggen på platsen för att duscha. Detta är bekvämt eftersom rummet kommer att förbli snyggt och städat under en lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

En mycket viktig punkt är badrumsdesignen. Det finns många intressanta idéer för att skapa en attraktiv interiör i detta rum som kommer att inspirera både klassiska älskare och finsmakare av modern konst.

Det första steget är att bestämma var duschen ska placeras . Det bästa alternativet är naturligtvis en vinkel. Det är där han inte tar extra plats. Även om det i regel beror på funktionerna i badrumsarrangemanget, och i vissa fall finns det ledigt utrymme bara i mitten av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Då är det värt att bestämma hur duschområdet ska lyftas fram. Som regel markeras ett utrymme med dusch med antingen färg eller annat efterbehandlingsmaterial. Oftast är det antingen en kakel eller en mosaik, eftersom de reagerar bra på vatten och inte försämras under dess inflytande. Det finns många intressanta efterbehandlingsalternativ, inklusive färdiga mosaikpaneler eller fullfjädrade målningar som läggs ut på väggen eller golvet med kakel.

Kombinationer av kontrasterande färger och mörka inlägg på en ljus bakgrund ser original ut . I vissa fall är utrymmet som tilldelats för duschen trimmat med några slags mönster, vilket ser väldigt bra ut mot en vanlig bakgrund. Mönster kan vara abstrakta, geometriska eller blommiga.

Om du inte vill markera duschutrymmet kan du begränsa dig till att använda en transparent gardin med ett ljusmönster. Det verkar mer luftigt och sticker inte alls ut mot en färgad bakgrund. En sådan detalj kränker verkligen inte interiörens integritet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den moderna dekorationen av rummet från motljuset ser intressant ut . Den kan vara antingen monokromatisk eller färgad, som påminner om en krans. För detta används vattentäta belysningsalternativ, till exempel högkvalitativa LED-remsor.

Om duschrummet kombineras med en toalett måste du se till att det fortfarande finns åtminstone lite personligt utrymme. För att göra detta måste du skapa en partition med en gardin gjord av vilket lämpligt material som helst. Gardinen kan också vara en del av interiören, om du väljer den rätt.

I allmänhet finns det många intressanta idéer för att dekorera även det minsta duschrummet i ett hus eller lägenhet. Du kan verifiera detta senare genom att titta på riktiga exempel på färdiga rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det rätt?

Det är fullt möjligt att göra en dusch utan en fullfjädrad duschkabin med egna händer och det är inte ens så svårt som det verkar. Huvuddragen i en sådan tvättstuga är att det inte finns något bricka, som i ett vanligt duschrum. Det betyder att basen ligger i linje med golvet. Så golvet är plant.

Men samtidigt består den fortfarande av flera lager

  • Den huvudsakliga är basen, täckt med antingen expanderad polystyren eller någon annan termisk isolering. Ovanpå allt detta görs en screed.
  • Sedan ett nytt lager av vattentätning, ovanpå vilket det finns en avjämning igen.
  • Den sista handen är golvets efterbehandling med vackra kakel.

Trots att golvet består av många lager, är dess skapande inte en så svår uppgift som det kan verka från början.

Bild
Bild

Läggning av frigolit

Det första skedet av arbetet är läggning av expanderad polystyren. Tjockleken på detta lager når som regel femtio millimeter. Det är också ett isolerande lager.

Omedelbart efter att du lagt den måste du tänka på möjligheten till vattendränering . Antingen en bricka eller en stege är monterad på utloppen. Det är att föredra att välja stege, eftersom det finns många sorter av den. Den kan vara rund, fyrkantig, rektangulär, horisontell eller vertikal. Alla väljer det alternativ som passar bäst för just deras badrum.

Om en duschkabin är installerad i en stadslägenhet, och inte i ett privat hus, måste du ta hänsyn till det faktum att avloppet är installerat i ett speciellt hål, som ligger direkt i golvytan, detta görs för att spara utrymme. I lanthus används som regel brickor, vars längd, beroende på badrumets storlek, kan vara antingen 0,5 eller 1,5 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Screed

Nästa "lager" är betongbeläggningen. Efter det - vattentätning. Det kan finnas två eller till och med tre sådana skyddande lager. De flesta hantverkare försöker placera dem så att skyddsskiktets yta skyddar inte bara golvet utan även den nedre delen av väggarna så att du kan förlänga duschutrymmet.

Efter att vattentätningen är klar måste du dessutom limma alla skarvar mellan väggen och golvet så att det inte finns några sömmar och tomt utrymme. Nästa kommer avjämningen igen. Det är sant att den här gången utförs med en metallförstärkt vägg.

Bild
Bild

Beklädnad

Det sista steget är ytbehandling med fasadmaterial. Det kan vara kakel, mosaik eller klassiska kakel. I vissa fall används även stenar eller till och med en slät sten.

Förresten, här är det värt att överväga en separat punkt - plattans korrekta lutning. Den ska peka mot avloppshålet. Detta görs så att vatten inte översvämmar hela rummet.

När allt är klart med golvet kan du gå vidare till duschfästet. Det är här allt slutar. Så det visar sig att installationen av en sådan struktur kan avsevärt spara tid, eftersom du inte behöver lägga tid på att installera en partition eller installera en fullfjädrad låda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Ett badrum med dusch utan dusch är en ovanlig och original lösning för en modern lägenhet. Och för att det inte ska se onaturligt ut måste du ordentligt utrusta rummet och dekorera det. Det finns många intressanta idéer för att dekorera ett sådant utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljust rum

Det första exemplet är ett charmigt ljusrum där du verkligen kan koppla av även på den korta tid det tar att duscha. Nästan hela ytan på väggarna och golvet är kaklat i nyanser av kaffe.

Så att allt inte verkar för tråkigt är ytan på väggarna klar med olika typer av kakel . Den nedre delen är gjord i jämna rutor, och den övre delen är gjord med ett material som ser mer ut som en tegelsten. I mitten kompletteras väggen med en originalremsa dekorerad med ett mönster. Ovanifrån förblir väggen vit.

Duschutrymmet i sig tar inte mycket plats. Fästelementen för vattenkannan är fastsatta på väggen, och det finns en punktdränering på golvet, där allt vatten går. Detta är bekvämt eftersom det inte finns någon pall eller höjd som skulle störa harmonin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att badrummet är ganska kompakt i storlek finns det också en plats för förvaring av saker. Först och främst är det en nisch i väggen. Konstruktörerna här spelade mycket korrekt rumets utrymme och bestämde sig för att göra en nisch i hörnet så att det fanns mer plats för alla typer av burkar och flaskor. Det finns också plats för en liten lampa. Eftersom nischen är tillräckligt hög kommer vatten inte in i ljuskällan och lampan är säker.

En annan plats för förvaring av saker är en liten höjd, som påminner om bänkar i bad och bastur . Ytan har samma plattor för att upprätthålla harmoni. Den kan användas som plats för förvaring av handdukar och kläder, samt en bänk. I allmänhet, trots att det här rummet inte har en duschlåda, ser det väldigt attraktivt och snyggt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

I grå nyanser

Det andra alternativet är en dusch utan dusch, som ligger i själva hörnet av badrummet. Badplatsen är inhägnad med en låg sida, vilket inte tillåter vatten att översvämma hela utrymmet i badrummet. Detta gjordes av den anledningen att i detta fall kombineras både badrum och toalett i ett rum.

Hela rummet är inrett i två grundfärger - grått och vitt. Men här verkar en sådan kombination inte tråkig, men väldigt snygg. Dessutom kan du späda in badrummet med hjälp av ljusa accenter, till exempel färgade handdukar, badrockar eller kosmetikburkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mörkt och stilrent

Älskare av elegans och mörka färger kommer att älska följande badrumsdesignexempel. Flera intressanta nyanser kombineras här: mörkbrun, kaffe, grå och metallisk. Alla är i perfekt harmoni med varandra och skapar en trevlig atmosfär för avkoppling. Duschen i detta rum är modern och tillverkad av metall. Det finns ett bord i hörnet, och ovanför det är ett fäste där du kan hänga en handduk.

De gjorde också ett bra jobb med bakgrundsbelysningen . Det finns diodlampor ovanför duschen, och bredvid finns en originallampa. Eftersom rummet är tillräckligt stort, finns det plats inte bara för en dusch, utan också för ett handfat med en spegel ovanför och för en toalett. Allt är genomtänkt, så det finns tillräckligt med utrymme.

Färgindelningen i zoner ser också intressant ut. Varje del av badkaret är gjord i en ny färg för att visuellt skilja sig från resten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Multifunktionell

Det sista exemplet är ett multifunktionellt badrum, där många användbara saker får plats i ett mycket litet utrymme. Det första steget är att notera rätt färgval. Eftersom rummet är litet måste det förstoras visuellt på något sätt, och den vita mannen klarar denna uppgift på bästa möjliga sätt. Utrymmet är helt dekorerat i denna färg och detta är ett mycket korrekt beslut.

Duschområdet ligger längst ut . Det finns ett duschfäste på väggen, avloppet är i mitten av tvättområdet. Den separeras från andra områden med en öppningsbar glasskärm. När den är hopfälld tar den praktiskt taget inte plats. Men när den fälls ut skyddar den resten av badrummet från stänk.

På andra sidan rummet finns toalett och bidé. Detta område är dekorerat med originalhanddukshållare och vackra inramade målningar. På andra sidan duschen finns ett handfat med en sminklåda ovanför. I allmänhet ser rummet så snyggt ut som möjligt. Den kombinerar flera zoner samtidigt, men samtidigt finns det tillräckligt med plats för allt du behöver och det finns ledigt utrymme.

Bild
Bild

En dusch utan dusch är ett elegant och modernt komplement till badrummet . Det tar lite plats, är lätt att installera och ser väldigt ovanligt ut. Om du inte gör några misstag under installationen kommer en sådan design att vara bekväm att använda och kommer att vara inte mindre än en vanlig duschkabin.

Rekommenderad: