Spegelmosaik (56 Foton): Kakel Från Speglar I Vardagsrummets Inre, Glasfragment På Väggen I Sovrummet, Mosaik På Ett Galler Med Insatser Och Strass

Innehållsförteckning:

Video: Spegelmosaik (56 Foton): Kakel Från Speglar I Vardagsrummets Inre, Glasfragment På Väggen I Sovrummet, Mosaik På Ett Galler Med Insatser Och Strass

Video: Spegelmosaik (56 Foton): Kakel Från Speglar I Vardagsrummets Inre, Glasfragment På Väggen I Sovrummet, Mosaik På Ett Galler Med Insatser Och Strass
Video: The Harrogate - Sveriges största villavagn 2024, Maj
Spegelmosaik (56 Foton): Kakel Från Speglar I Vardagsrummets Inre, Glasfragment På Väggen I Sovrummet, Mosaik På Ett Galler Med Insatser Och Strass
Spegelmosaik (56 Foton): Kakel Från Speglar I Vardagsrummets Inre, Glasfragment På Väggen I Sovrummet, Mosaik På Ett Galler Med Insatser Och Strass
Anonim

Modern design representeras av ett brett urval av dekorativa ytor, bland vilka spegelmosaiker är mycket populära. Det ser inte bara bra ut inuti, utan låter dig också betona de nödvändiga detaljerna i inredningen på ett originellt sätt.

Dessutom förändrar spegelfragment rummets övergripande utseende, gör det mer rymligt och bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Idag anses designens huvuduppgift vara skapandet av en snygg och praktisk design, som skulle vara både praktisk och tilltalande för ögat, därför har nyligen spegelmosaiker använts för ytbehandling. Detta material har bevisat sig väl, eftersom det har följande funktioner:

  • Hög hållfasthet och miljövänlighet.
  • Varaktighet.
  • Resistent mot extrema temperaturer. Kaklet, bestående av små speglar, tål hög temperatur och fuktighet väl.
  • Möjligheten att skapa visuella effekter. Rummet i vilket en sådan mosaik är installerad döljer idealiskt alla ytornas ojämnheter, ger utrymmet volym.
  • Perfekt kombination med andra dekorativa ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern mosaik produceras i ett stort sortiment, och dess modeller skiljer sig åt i storlek, form, färgpalett och bearbetningstyp. därför med olika kombinationer av mosaik kan du göra en originalkomposition, dekorera ytorna i rummet med ovanliga skär … I regel fixas sådana dekorativa prydnader på ett rutnät eller placeras utspridda. Beroende på typen av speglar är kanterna gjorda i form av trianglar, rutor eller polygoner. Mosaik skiljer sig också i sin tjocklek och tillsatser av oxider, vilket gör materialet till äkta "guld" eller "silver".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Spegelmosaiker är av olika typer, var och en skiljer sig åt i yttre egenskaper och sätt att fästa. Som regel produceras efterbehandlingsmaterialet i ett stort sortiment av färger, så att du inte bara kan köpa den traditionella silverskärmen utan även produkter dekorerade med en svart spegel, brons och guld. Mosaik säljs som regel i separata plattor eller färdiga. Således, när du väljer en mosaik för att dekorera ett rum, kan du ge företräde åt en panel eller lösa delar, som senare måste monteras och limmas på den förberedda ytan på egen hand. Genom typen av behandling av speglar skiljer sig följande typer av mosaiker:

  • Polerad.
  • Slipad.
  • Aspekt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Polerade mosaiker och fasetter anses vara de dyraste, eftersom de ser spektakulära och snygga ut. En speciell produktionsteknik gör deras form skrymmande. Facettinsatserna ovanifrån ser särskilt vackra ut; i kombination med bra belysning skapar de en fantastisk illusion av viktlöshet. Det enda du behöver vara uppmärksam på när du installerar en sådan mosaik är rummets egenskaper.

Om det inte finns tillgång till ventilation i rummet, svettas spegelpanelen och interiörens skönhet försämras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Spegelmosaik är ett unikt efterbehandlingsmaterial, eftersom det är enkelt att installera. Dess polerade eller matta finish kan dramatiskt förändra designen av ditt vardagsrum, kök och badrum. Dessutom kan du med hjälp av spegelfragment med strass skapa ovanliga specialeffekter som kommer att se bra ut i sovrummet. Kolumner, valv, nischer och skiljeväggar är ofta dekorerade med sådana mosaiker i lokalerna. En intressant lösning är tillägg av kakel med guld- eller silvermoduler. Dekor gjord av spegelbitar används oftast i bostadslokaler, eftersom det har följande fördelar:

Fyller utrymmet med ljusstyrka och ljus

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Döljer helst alla brister i ytor och döljer utskjutande delar av strukturer.
  • Ger rummet effekten av rymden.
  • Skyddar ytan mot negativ påverkan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt måste du för varje rum välja en individuell komposition som skulle harmoniskt kombineras med den övergripande designen. Som regel används spegelmosaik i rum där det är nödvändigt att skapa en känsla av frihet och ta bort begränsningarna hos rumsliga linjer. Därför rekommenderar designers att dekorera väggen med en speglad panel vid ingången till hallen eller hallen; du kan också installera en fragmentarisk komposition i korridorer med ett litet område. Ofta dekorerar de med en sådan mosaik inte bara lokalerna utan också interiörartiklar. Till exempel ser målningar, vaser och fotoramar dekorerade med spegelbitar intressanta ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag finns det en mosaikdekoration från speglar och badrum, eftersom detta material till stor del råder över vanliga keramiska plattor och ger interiören ett modernt utseende. Därför kan dekorationen av väggarna i badrummet göras antingen helt med mosaik, eller så kan du göra ett foder av kakel, komplettera det med separata spegelinsatser, markera ett visst område i rummet. Sådana fragment ser till exempel underbara ut nära bänkskivan och duschkabin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra alternativ är en spegelinredning i köket. Det brukar användas för att dekorera ett förkläde. Miniatyrplattor kan också placeras på väggar som kombinerar kök och vardagsrum. Dess förkromade yta kommer att fylla utrymmet med en högtidlig atmosfär och kommer säkert att glädja gästerna.

Spegelmosaik är utmärkt för att dekorera inte bara väggytan utan även taket. Speglarna överst ser representativa och dyra ut. För att förhindra att interiören blir för ljus, rekommenderas att kombinera plattor med gipsskivor. För detta är huvudramen gjord och dess öppningar kompletteras med en spegelprydnad. Således stiger taket visuellt och rummet blir bredare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig punkt i utformningen av ett spegeltak anses vara korrekt vald belysning, på vilken materialets utseende och färg kommer att bero. Därför kan dekorationen inte utföras över hela takytan, utan bara för att dekorera platsen där ljuskronan är fäst. Således kommer ljusflödet att öka och mosaiken gnistrar med sina nyanser. Ofta väljer designers mosaik för att dekorera takets omkrets, vilket gör en intressant ram. Som regel är sådana idéer lämpliga för anhängare av den klassiska stilen som inte gillar onödiga detaljer i inredningen, föredrar en strikt fyllning av utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färdiga kompositioner från speglar, som kallas paneler, är också mycket populära. De görs på beställning och önskad pixelbild väljs, i vilken fragment från speglarna läggs till. En sådan miniatyrplatta är väl kombinerad med glas- och kakelfinisher. En unik kombination av material i olika färger och texturer gör att du kan skapa verkliga mästerverk i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom boendealternativet väljs även detta dekorativa föremål för design av underhållningsanläggningar. Till exempel, på nattklubbar, är kolonnerna, väggarna och kanterna på dansgolvet täckta med mosaik. Den speglade ytan skapar ovanliga glittereffekter med vita höjdpunkter. De bildas av detta material och poolernas layout.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Spegelmosaik kommer att dekorera alla interiörer på ett originellt sätt, förutsatt att valet görs korrekt. Installation av materialet är inte särskilt svårt om det görs på ett nät. När det gäller lös mosaik kan bara en professionell specialist installera den.

När du köper en självhäftande mosaik är det viktigt att uppmärksamma dess integritet, struktur och närvaron av ett skyddande lager, som avlägsnas under direkt efterbehandling.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är nödvändigt att dekorera halvcirkelformade ytor, rekommenderas det att välja ett material med miniatyrspetsar. Tack vare deras praktiska form och storlek kommer det att vara möjligt att snabbt designa alla böjar. Takmosaiker väljs utifrån rummets övergripande färg, med hänsyn tagen till att speglar kan skapa vita reflektioner på väggarna. Därför är det lämpligt att köpa material av små storlekar för att undvika överbelastning av designen med ljusa färger. Dessutom, när du köper en mosaik, måste du välja en grafit eller vit injektering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta idéer i inredningen

Idag finns det många idéer för inredning med spegelmosaik. Det kan täcka inte bara väggar, tak, utan också golvet. Oftast används detta efterbehandlingsalternativ för kök, där förklädets arbetsområde är utlagt med dekorativa fragment. Materialet ser underbart ut i rummet, det är bekvämt fixerat och i harmoni med kromytorna på hushållsapparater.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av spegelinsatser kan du inte bara dölja rummets storlek, visuellt expandera dem, utan också utföra vacker zonindelning. Oftast på detta sätt delar de matsalen och rekreationsområdet i det kombinerade köket med vardagsrummet. För att separera köket är det tillräckligt att lägga mosaiken på den intilliggande väggen eller bardisken. Spegelkompositioner på kolumner ser också bra ut, de tar visuellt bort rymdbegränsningar mellan vardagsrummet och köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En bra plats för designkreativitet med spegelmosaik anses vara en toalett och ett badrum. För att få en unik inredning räcker det med att tänka på rummets allmänna utseende med fantasi så mycket som möjligt. Oftast används färdiga insatser i form av paneler i badrum, spegeldekorationer placeras på en av väggarna eller lägger ut badrumsskärmen och golvet med dem. Samtidigt, i det här rummet, är det lämpligt att göra mosaikdekoration i kombination med keramiska plattor eller stenelement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mosaikdekoration fann också sin tillämpning i korridorer. Till skillnad från kök och badrum kan du inte placera för ljusa kakel här; det är bättre att föredra spegelmönster med en matt yta. Således får du en snygg och mysig inredning som skapar en trevlig känsla och inte kommer att synas. För att få den önskade dynamiken i rymden är det nödvändigt att kombinera mosaikinsatserna med andra material som har en relief. Till exempel ser ett spegelfragment bra ut mot bakgrunden av keramik, sten eller transparent glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett vanligt problem i utformningen av vardagsrum är deras lilla yta, men det kan enkelt lösas genom att applicera inredning med spegelmosaik. Rummets utrymme med en sådan finish kommer att bli ljusare och rymligare. Dessutom kompletterar detta material vackert moderna möbelmodeller och kromlampor. Du kan installera en mosaikvägg i rum där designen är gjord i art deco, modern eller högteknologisk stil. Spegelmosaiker kommer också att se bra ut i en klassisk inredning, för detta dekorerar de rosetter för ljuskronor och gör kantar i taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrummet är en plats för perfekt avkoppling, därför måste dess design vara lämplig. Om du väljer en spegelmosaik för vägg- eller takdekoration kan du få en fantastisk effekt i detta rum. Rummet blir högre och utrymmet kommer att befrias från gränser. Inredningen kan göras både på väggen nära sängen och framför den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om en sådan mosaik görs i sovrummet, rekommenderas det inte att använda möbler med spegelyta i inställningen. Annars får du för mycket ljus och ljusa effekter. Ett bra alternativ för ett sovrum anses vara ett vitt material; det kommer att ge utrymmet en ömhet och en atmosfär av romantik. Dessutom kommer vitt att harmonisera väl med silver- eller guldplattor.

Rekommenderad: