Mosaik I Interiören (80 Foton): Liten Färgad Mosaik För Vardagsrummet, Moderna Kokosmosaikplattor, Väggdekor I Hallen Och Sovrummet, Design Och Installation

Innehållsförteckning:

Video: Mosaik I Interiören (80 Foton): Liten Färgad Mosaik För Vardagsrummet, Moderna Kokosmosaikplattor, Väggdekor I Hallen Och Sovrummet, Design Och Installation

Video: Mosaik I Interiören (80 Foton): Liten Färgad Mosaik För Vardagsrummet, Moderna Kokosmosaikplattor, Väggdekor I Hallen Och Sovrummet, Design Och Installation
Video: Living Room Wall Tiles Design | Blowing Ideas 2024, April
Mosaik I Interiören (80 Foton): Liten Färgad Mosaik För Vardagsrummet, Moderna Kokosmosaikplattor, Väggdekor I Hallen Och Sovrummet, Design Och Installation
Mosaik I Interiören (80 Foton): Liten Färgad Mosaik För Vardagsrummet, Moderna Kokosmosaikplattor, Väggdekor I Hallen Och Sovrummet, Design Och Installation
Anonim

Användningen av mosaik har mycket djupa rötter från antiken. Tidigare var den gjord av färgat glas, men sedan dess har mycket förändrats, processerna för att göra och lägga mosaik förbättras, nya typer av detta material dyker upp. Idag är inredning som fina färgade mosaiker eller moderna mosaikplattor tillgänglig för alla. Tack vare detta material kan du skapa de mest komplexa kompositionerna, mönstren och bilderna. Användningen av mosaik i det inre av en lägenhet eller hus låter dig lägga till ljusa originalanteckningar i utformningen av ett vardagsrum eller kök, badrum eller hall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använda mosaik

Tack vare mosaiktema kommer alla rum att se lyxiga, originella och unika ut.

Inte bara den färgade mosaikväggen ser bra ut - de använder detta material för möbeldekoration, och mosaiken på borden ser särskilt harmonisk ut. De dekorerar den med ställ för stången och bågar och pelare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mosaik är ett av de dyraste materialen. Det kännetecknas av sin höga kvalitet, mångfald av färger och lång livslängd. Kanske bör du tänka på utformningen av rummet så att mosaiken finns i form av flera element. Även detta kommer att räcka för att ge interiören en intressant touch.

Bild
Bild

Du kan överväga användningen av mosaik i kombination med andra material. Med dess hjälp kan du markera vissa områden eller göra accenter på vissa områden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I badrummet

Kombinationen av mosaik med kakel kan betraktas som en bra lösning. Du kan lägga ut paneler från mosaiken. Väggar kantade med en färg eller med en smidig övergång från en nyans till en annan ser vackra ut. Om mosaiken späds ut med spegelinsatser, med rätt belysning, gnistrar allt och skapar lyx och glans. Mosaik används för att dekorera inte bara väggarna, utan också golvet. Du kan lägga ut ett mönster eller en målning som kommer att levandegöra interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I rummen

Mosaiken ser alltid original ut i dekorationen av väggarna i vardagsrummet eller sovrummet. Det är lämpligt om rummet är inrett i retro- eller vintagestil. Panelen på väggen kommer att se harmonisk ut och betona individualiteten i den etniska eller marockanska stilen. En modern inredning kan också kompletteras med en sådan finish, det viktigaste är att färgernas harmoni observeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mosaik är bra för att renovera möbler. Till exempel kommer en färgad soffbordsyta att se väldigt snygg ut. Tack vare användningen av detta material kan fönsterbrädorna inte heller se mindre original ut.

Bild
Bild

På köket

Ofta, när man utformar ett arbetsområde, ges mosaik företräde istället för vanliga kakel. Denna lösning kommer att se bra ut i vilken designstil som helst, och köket kommer att glittra med nya färger och skapa en stämning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan göra ett mosaikförkläde av samma färg, spridningen av ljusa fläckar kommer också att se original ut, användningen av två eller tre nyanser är också tillåten. Mosaiken kan vara platt eller konkav.

Bild
Bild

I huset

I husets inre använder många människor mosaik i eldstadens design. Det kommer att se bra ut som en dekoration för att matcha färgerna i hela rummet, liksom färgade fläckar eller färgglada mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan lämplig plats för en mosaik är en veranda, lusthus eller trädgård. Även här kan du lägga till originalmönster, ordna stigar på platsen, uppdatera trädgårdsmöbler. Du kan också lägga ut en liten fontän på gården med en mosaik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mosaik typer

För närvarande finns det många typer av mosaik som skiljer sig från varandra i tillverkningsmaterial, färger och prestandaegenskaper. Denna sort gör det lättare när du bestämmer vilket alternativ du ska välja för att dekorera ett badrum eller vardagsrum, kök eller hall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

En av de nya arterna som dök upp för inte så länge sedan. Materialet från vilket en sådan mosaik är tillverkad är rostfritt stål. Det är inte särskilt tjockt, men mycket hållbart. Dess vikt är liten, men det är mycket svårt att skada den. Korrosion är inte hemsk för detta material, så det kan användas för att klä väggar i rum med hög luftfuktighet - i köket och i badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ är aluminiummosaik. Denna metall är mjukare och därför kan rundade ytor enkelt dekoreras med sådana mosaiker. Denna art är inte heller rädd för vatten.

Bild
Bild

Marockansk

Den marockanska stilen innebär ett stort antal mönster - volymetriska och platta. I detta fall upptar mosaiken en av huvudplatserna. Denna stil kombineras enkelt med andra, därför är den populär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av mosaiker i olika färger och texturer skapar ett upplopp av färger . Huvudfärgerna är ofta bruna, terrakotta, ockra. Mot deras bakgrund ser fuchsia, gul, orange, smaragd, blå, turkos fördelaktig ut som ytterligare nyanser. Det är att föredra att samla paneler från små plattor. Dessa kan vara både traditionella marockanska motiv och andra ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smaltovaya

En av de dyraste eftersom den är baserad på naturglas. Färgområdet bestäms av ljusa och mättade färger. I gott ljus verkar enskilda fragment lysa inifrån. Varje inredning vinner när det dekoreras med sådant material. Även små, accentuerade ytor ger en ljus touch till rummets design. Inte alla konsumenter har råd med en sådan design på grund av den höga kostnaden för materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glas

Det är efterfrågat på grund av kombinationen av låga priser och en mängd olika färger. Det finns olika typer - transparent, silver, platina, guld, matt. Olika lager folie används för att reproducera en mängd olika nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av sin styrka, frostbeständighet och värmebeständighet är mosaiken lämplig för dekoration av alla lokaler. En öppen spis, bänkskiva, golv, väggar kommer också att se vackra ut tack vare denna mosaik.

Bild
Bild

Speglad

Ett slags glasmosaik. Skiljer sig i sin unika funktion för att reflektera ljus och föremål. Detta gör att du visuellt kan utöka utrymmet. Denna mosaik anses vara mer nyckfull jämfört med andra typer. Det är skört nog, du måste använda tvättmedel med omsorg , det ska inte finnas några rengöringspulver. Konstant fuktighet leder till grumling av sådana dukar, så användningen av sådan beklädnad i badrummet blir ett misslyckat beslut. Omvänt kommer utformningen av vissa områden i rummen att se intressant ut.

Bild
Bild

Sten

Denna mosaik har många variationer, vilket gör att du kan dekorera lokalerna i en utsökt stil och förfina det omgivande området. Väggbeklädnad utförs med både dyra material och enkla stenar. Båda ser original ut, trots den betydande skillnaden i pris.

Du bör vara uppmärksam på vilken typ av yta som faneras - golv, väggar eller bänkskiva. Varje typ av arbete har sin egen mosaik, som skiljer sig åt i sina operativa egenskaper. För golv, till exempel, rekommenderas att välja ett mer skadebeständigt och hållbart alternativ som tål tung belastning. För väggar är det lämpligt att använda en lättare beläggning som håller bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika typer av sten kan användas för att komponera panelen: marmor, malakit, tuff, någon använder till och med tegel. Allt beror på idén som ska genomföras.

Bild
Bild

Mosaiken av obehandlad sten, som är intressant för sin naturliga form, ser original ut. Stylingsprocessen är mycket tidskrävande, men resultatet är värt det.

Elittyper inkluderar onyx, lapis lazuli, jaspismosaik . Väggar dekorerade med dessa stenar ser otroligt lyxiga ut. Med en sådan design är det inte svårt att känna sig som i ett palats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Onyx anses vara en av de vackraste stenarna som används i inredningen. Dess rika färgpalett, härliga mönster och glödande effekter gör den till en ledare inom detta område. Färgen kan vara orange, grå, blå, grön, röd, rosa, lila, bärnsten, beige, brun.

Amber ser inte mindre vacker ut . Du kan också samla vackra paneler från den. Färgpaletten är varierad - från mjölkiga till mörkbruna nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kokos

Ovanligt material som tillhör naturliga arter. Förutom sitt ursprungliga dekorativa utseende är det känt för sin styrka, hållbarhet och naturligtvis miljövänlighet. En sådan mosaik är motståndskraftig mot skador, är inte mottaglig för fukt och svamp, därför kan du, förutom intressanta lösningar i dekorationsrum, använda den för att skapa en originaldesign i badrummet eller i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet limmas enkelt på ytan med vanligt parkettlim. Fördelarna med denna typ av material inkluderar det faktum att det är lätt att tvätta, det behåller perfekt värme och absorberar buller. Det är också resistent mot bränning.

Bild
Bild

Keramisk

I utseende liknar det de välkända keramiska plattorna. Skillnader kan vara i storlek och form - fyrkantiga eller rektangulära. Mosaiken kan göras med olika effekter: glaserad, med små sprickor (craquelure), med ljusa stänk i olika färger, med imitation av oegentligheter. Oglaserad mosaik har en porös yta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Keramisk mosaik används framgångsrikt i utformningen av alla lokaler, både för interiör och exteriör.

Bild
Bild

Trä

En ovanlig och original lösning. En sådan mosaik kommer att se harmonisk ut när man inreder ett hem i loft, jakt, technostilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är mosaik en blandning av trä av olika arter och nyanser. Det finns också mycket ovanliga former, till exempel i form av tvärsnitt av stammen.

Bild
Bild

Sällsynta alternativ

Dessa inkluderar en diamantmosaik. Det är snarare ett slags handarbete, men det kommer utan tvekan att dekorera vilken inredning som helst och bli dess höjdpunkt. Detta är vanligtvis ett kit som innehåller ett mönster med ett självhäftande lager. Akryl strass appliceras på denna bas med pincett. Detta är ett mycket noggrant arbete, men slutresultatet är värt det, för en sådan bild kommer att dekorera vilken vägg som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de sällsynta arterna noteras den gyllene mosaiken . Det är klart att användningen av äkta guld skulle göra det oöverkomligt dyrt, även om sådana mosaiker användes för att dekorera palats. Nu uppnås den gyllene effekten tack vare användningen av guldfolie vid tillverkning av kakel, men glasbaserade mosaiker tillverkas.

Bild
Bild

Pärlemosaik tillhör också elitmaterial . Detta naturmaterial utmärks av sin bräcklighet. Det är kontraindicerat att lägga det på golvet, men väggarna dekorerade med det i badrum och simbassänger ser väldigt harmoniska ut. Operativa egenskaper gör att du kan dekorera dessa rum med en sådan mosaik utan rädsla, eftersom detta material inte är rädd för vatten, hög temperatur och hög luftfuktighet.

Bild
Bild

Kombination av material

Mosaiken är också unik och bekväm genom att den enkelt kan kombineras med andra material som du vill och därigenom markera vissa områden i rummet. Det finns en möjlighet att själv vara kreativ och lägga ut vissa kompositioner med olika kombinationer.

Du kan kombinera metall- och glasmosaik, du kan lägga till keramik till dem . Eller använd både keramik och glas. Det är ganska tillåtet att kombinera keramik och trä, och trä och kokos kommer att se fördelaktigt ut. I murverket kan enskilda element och sektioner mycket väl innehålla metall, guld och pärlemor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns väldigt många kombinationsalternativ, allt beror på vilken typ av inredning du behöver skapa och vilka idéer du skulle vilja implementera.

Bild
Bild

Läggningsmetoder

  • Det första steget i arbetet måste nödvändigtvis vara utjämning av väggarna med kitt eller genom användning av gips. Om det finns snedvridningar måste de elimineras genom att förbereda en blandning av cement och sand. Detta följs av grundning av ytan - den här proceduren kan inte heller försummas.
  • Fäst mosaiken på ytan med vanligt kakellim. Behandla inte stora ytor med limlösning på en gång - det torkar mycket snabbt, vilket innebär att vidhäftningen till ytan blir otillräcklig. Därför bör limet appliceras på små ytor. Blandningen fördelas jämnt med hjälp av ett tandat verktyg. Sedan ska mosaikarket lutas mot väggen och pressas något på det. I det sista steget måste du torka sömmarna.
  • Om det är beslutat att täcka poolrummet med mosaik, måste du välja vattentätt lim, samma gäller för injektering. Blandningen bör läggas försiktigt i sömmarna, försök att inte fläcka mosaiken. Sömmarna får två dagar att torka. Vatten kan hällas i poolen tidigast efter tre veckor.
Bild
Bild

Som praktiken visar ger en enorm mängd av de mest olika mosaikerna och möjligheten att kombinera ett material med ett annat många möjligheter att dekorera alla rum och göra det unikt.

Rekommenderad: