Spegelpanel (69 Bilder): Att Göra En Panel Av Speglar Med En Fasett På Väggen, Paneler I Det Inre Av Korridoren, Sovrum Och Vardagsrum

Innehållsförteckning:

Video: Spegelpanel (69 Bilder): Att Göra En Panel Av Speglar Med En Fasett På Väggen, Paneler I Det Inre Av Korridoren, Sovrum Och Vardagsrum

Video: Spegelpanel (69 Bilder): Att Göra En Panel Av Speglar Med En Fasett På Väggen, Paneler I Det Inre Av Korridoren, Sovrum Och Vardagsrum
Video: Spegelpanel 2024, Mars
Spegelpanel (69 Bilder): Att Göra En Panel Av Speglar Med En Fasett På Väggen, Paneler I Det Inre Av Korridoren, Sovrum Och Vardagsrum
Spegelpanel (69 Bilder): Att Göra En Panel Av Speglar Med En Fasett På Väggen, Paneler I Det Inre Av Korridoren, Sovrum Och Vardagsrum
Anonim

Numera finns det många produkter från vilka spektakulära inredningsdekorationer erhålls. Dessa dekorativa element inkluderar en spegelpanel. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på dessa artiklar och lära oss allt om deras funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Varje inredning blir mer uttrycksfull och attraktiv om vackra, snygga dekorationer finns i den. En spegelpanel kan bli en elegant dekoration av situationen . Denna detalj kommer lätt att passa in i många interiörensembler, lysa upp dem och fylla dem med unik glans. Många designers i sina mönster vänder sig till sådan inredning och får därmed anmärkningsvärda resultat.

En spegelpanel är bra eftersom den passar perfekt in i både små och stora rum . I båda fallen belyser denna inredning miljön, vilket gör den visuellt mer rymlig och ljus. Detta är ett utmärkt tillfälle att korrigera några av bristerna i små rum som saknar utrymme och belysning.

En korrekt installerad spegel kommer delvis att lösa dessa problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorationerna i fråga har oöverträffad hållbarhet. Men man måste komma ihåg att spegelpaneler kommer att räcka tillräckligt länge bara om man behandlar dem noggrant och noggrant, utsätt dem inte för mekanisk påfrestning och skada. En sådan produkt kan dekorera interiören i många år . Detta är vad många människor letar efter i modern inredning.

Vid hantering och skötsel kommer spegelpanelen att vara så enkel och opretentiös som möjligt . Det kräver ingen särskild och komplex vård. Den resulterande smutsen kan vanligtvis enkelt avlägsnas med en fuktig trasa och milda rengöringsmedel. Det rekommenderas att regelbundet torka av speglade ytor med en mjuk mikrofiberduk. Du kan inte rengöra dem med föreningar med slipmedel i innehållet - de kommer att repa glaset.

Bild
Bild

Spegelpaneler lider inte på något sätt av kontakt med alkali eller syror. Ingenting påverkar deras fysiska egenskaper. Sådana dekorationer kan inte smälta eller kollapsa på grund av temperaturhopp . Spegelns smältpunkt är extremt hög, därför kan en sådan panel bli oanvändbar endast vid allvarlig brand och brand. Spegeldekorationen stöder dock inte lågan, eftersom den är brandsäker.

Panelen, monterad av spegelelement, låter dig lösa ett stort antal olika problem som många husägare står inför . Dessa komponenter kan visuellt korrigera för trånga eller trånga utrymmen.

Ofta, med hjälp av spegelpaneler, gör människor visuellt taket i sina hem mycket högre, samtidigt som de släpper in mer ljus och lyser in i rummen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Speglade ytor ser spektakulära ut i nästan alla möjliga interiörer . Således kan ägarna föra anteckningar om rikedom och lyx till atmosfären. Dessutom kan det omgivande interiören i rummet vara blygsamt och diskret. En utsökt panel gjord av silverspeglar kan förvandla även ett sovsal om det placeras korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Spegelpaneler kan ha olika utföranden. Olika alternativ är lämpliga för olika smaker och inredningsstilar. Låt oss titta närmare på vad utformningen av dessa eleganta dekorationer är.

Från runda speglar . En väggpanel av runda speglar har blivit en ny trend. Sådana produkter passar särskilt harmoniskt in i interiörer utformade i moderna stilistiska riktningar. Runda paneler placeras på olika sätt: de installeras slumpmässigt eller de är inbyggda i vissa former. Med denna typ av dekoration blir interiören mer livlig och lekfull.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från diamantformade speglar . Panelen, sammansatt av speglar, ser snygg och original ut. Numera är sådana dekorationer en riktig trend. Från dem erhålls chica dukar som täcker både enskilda områden och hela väggar i lokalerna. De är också fästa i taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från speglar i form av hexagoner . Om du vill ta med färska originaldekorationer till inredningen kan hex -speglar vara en vinnande lösning. Det här är underbara alternativ som ser tredimensionella ut och liknar en honungskaka. De är arrangerade på olika sätt och fixas i olika rum. Det kan vara antingen ett badrum eller en hall. Sexkantiga speglar i paneler produceras ofta i en elegant ram.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många olika underarter av panelerna som övervägs erbjuds för valet av moderna konsumenter. Dekorationsduken kan fixeras i nästan alla interiörer . I butiker finns det till och med exemplar av en rik gyllene nyans, som det är vettigt att köpa för en rik miljö för att uppdatera den.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

En panel bestående av spegelkomponenter behöver inte köpas färdig. Ofta väljer användarna att spara pengar och åtar sig att göra denna inredning med egna händer. Det finns inget fundamentalt svårt att göra en spegelpanel. Nästan alla klarar sådant arbete.

Först måste du rita en skiss av den framtida panelen. I det här fallet bör man utgå från måtten på väggen där den är planerad att installeras. Tänk på utformningen av den framtida dekorationen, med hänsyn till interiörens stilistiska riktning. Du kan inte slösa bort din tid och hitta mallar för färdiga layouter på Internet och sedan göra paneler baserade på dem

Bild
Bild

Beställ spegelfragment för din framtida produkt i en speciell verkstad. Om ditt mål är att visuellt göra utrymmet bredare, är det bättre att montera en struktur från större komponenter, där ljuset reflekteras väl. Om du vill uppnå förvrängning av den visade bilden är det lämpligt att välja en kakel med en fasett, toning eller fotoutskrift

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter måste du justera väggen så mycket som möjligt, på vilket du kommer att installera spegelpanelen

Bild
Bild
Bild
Bild

Skissera inredningen på väggfoten

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste limma spegelelement på väggen med hjälp av högkvalitativt limtätningsmedel . Den ska inte innehålla syror. Det är också tillåtet att använda en speciell förening som kallas "flytande naglar".

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör göra en sådan dekoration själv gradvis och långsamt . Bestäm i förväg vilken typ av material du vill använda och hur mycket du vill möta. Arbeta noggrant.

Överdriven hast kan leda till obehagliga konsekvenser.

Bild
Bild

Hur placeras?

Som nämnts ovan kommer en högkvalitativ exekverad spegelpanel att hitta sin plats i nästan alla rum. Det viktigaste är att välja rätt installationsplats för det och se till att stilarna matchar. Låt oss överväga hur du kan placera denna inredning i olika rum.

I hallen

Panelen, monterad av spegelkomponenter, ser bra ut i en hall. Många människor tillgriper denna design av "entrén". Under förhållanden i ett litet område kommer panelen visuellt att expandera den och göra den lättare . Om korridoren är tillräckligt rymlig och det inte finns några problem med brist på plats, kan en stor väggpanel inte bara återuppliva utrymmet utan också lösa problemet med dess visuella tomhet. Speglar fyller utrymmet utan att göra det tungt. Detta är den perfekta lösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet

Inredningen i fråga kommer att hitta sin plats i sovrummet. Här kan den hängas på väggen ovanför sängen eller i arbetshörnets område, om den finns här . Ofta täcker en spegelpanel hela väggen som ligger bakom kajen. Ett sådant beslut kommer att se särskilt uttrycksfullt och djärvt ut.

Ofta, med hjälp av en spegelpanel, utmärks en accentvägg i ett sovrums inre komposition. Oftast utförs installationen exakt på väggfoten.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet

Spegelpanelen blir ett bra komplement till vardagsrummets inre. Här, med hjälp av en sådan dekoration, kommer det också att vara möjligt att markera accentväggen. Om det finns en öppen spis i rummet kan spegelelement placeras ovanför det . Den vanligaste lösningen är att installera speglar över soffan. Detta tillägg till interiören kommer att se särskilt imponerande ut i kombination med belysning på flera nivåer.

Som ett resultat, med kvällens början, kommer en verkligt fantastisk, mystisk atmosfär att regera i rummet, som du inte vill lämna . Ofta fixeras spegelpaneler i vardagsrummets mörkare hörn. På grund av detta får rummet ett helt annat utseende, det blir mycket bekvämare och friare.

Du behöver bara installera dessa element nära ljuskällor (naturliga eller konstgjorda).

Bild
Bild
Bild
Bild

På köket

Spegelpaneler finns ofta i köket. Här kan en liknande dekoration installeras över en blank bänkskiva. Ofta är en stor vägg-till-vägg-panel fixerad i området där matsatsen (bord med stolar) är placerad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Praktiska tips och råd

Om du bestämmer dig för att inreda ditt hem med en elegant spegelpanel, bör du följa några användbara råd från erfarna inredningsarkitekter

Om det inte finns tillräckligt med ljus i rummet, och det verkar för deprimerande, är en spegelpanel den bästa lösningen. Det kommer att reflektera ljus, visuellt utöka utrymmet, vilket säkert kommer att korrigera defekten

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att använda en panel med speglar i form av ett falskt fönster. I det här fallet blir interiören mer voluminös och starkt upplyst

Bild
Bild
Bild
Bild

Glaspaneler applicerade på mobila eller självgjorda skiljeväggar som separerar olika funktionszoner ser harmoniska ut i studiolägenheter som är populära i vår tid

Bild
Bild

Om det finns för lite plats i badrummet eller i korridoren kan speglar användas för att dekorera inte bara väggen, utan också golven. Beslutet är djärvt, men det låter dig skapa en verkligt fantastisk inredning

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är tillåtet att kombinera spegeldetaljer av olika former i panelen. På grund av en så enkel teknik kan ägarna framgångsrikt betona den allmänna stilen i det utrymme de designar

Bild
Bild
Bild
Bild

Många användare är rädda för att röra med vanliga spegelplattor. I det här fallet är det lämpligt att föredra produkter gjorda av PVC med spegelfinish. Materialet kommer inte att se mindre attraktivt ut, men det kommer att kosta mycket mindre och har mindre vikt

Bild
Bild
Bild
Bild

Förlora inte möjligheten att bilda den perfekta balansen i den inre kompositionen genom att upprepa silhuetterna av andra objekt i inställningen. Glöm inte att en panel gjord av reflekterande detaljer kan göras i nästan vilken typ av layout som helst. Den kan bestå av både triangulära och sexkantiga eller diamantformade element

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om interiören har orientaliska anteckningar (särskilt kinesiska), kommer panelerna i bambu -ramar att se harmoniska och originella ut. På själva speglarna kan hieroglyfer finnas

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill dekorera interiören med trendiga och fräscha idéer, är det vettigt att titta närmare på panelerna som har små krökningar som imiterar antikens inredning. En sådan produkt kommer att se bra ut på en garderob eller andra möbler som du vill ge en retro look

Bild
Bild
Bild
Bild

Fäst spegelpaneler på vägg- eller takbotten så säkert och stadigt som möjligt. Om produkterna är dåligt installerade riskerar de att falla ur sitt säte, med dåliga konsekvenser

Bild
Bild
Bild
Bild

Många människor lider av lågt i tak i sina hem, vilket förstör hela inredningen. För att lösa detta problem är det värt att vända sig till beklädnaden av väggbaser med vertikala spegelpaneler. Med en sådan lösning kommer taket visuellt att visas högre och rummet blir rymligare

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Se till att spegelpanelen passar in i stilen i den omgivande inredningen. Trots att speglar är flexibla material i dessa frågor, är det fortfarande möjligt att göra situationen disharmonisk. Till exempel, i en inredning i chalet-stil, är det osannolikt att spegelpaneler som ser catchy och pretentiösa ser attraktiva ut. Var mer uppmärksam på denna fråga

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

En spegelpanel kan bli en speciell accent för en inre ensemble och dess harmoniska detalj. Tänk på några spektakulära exempel på miljöer som har en så dekorativ komponent.

Många fixar speglar i korridoren strax efter ytterdörren. En sådan dekorativ detalj kommer effektivt att dekorera väggfoten i korridoren med ett gräddtak, ett mjukt persikagolv och en mörk accentvägg, där dörrbladet är installerat

Med ett sådant tillägg kommer atmosfären att märkas till liv och kommer inte att verka tråkig.

Bild
Bild

En speglad panel i form av bokstaven "U", sammansatt av polygonala bitar, kommer att bli en elegant ram av en vägg-TV i vardagsrummet, designad i snövit färger. Mittemot dessa element kommer ett vitt soffbord att hitta sin plats, som bör kompletteras med dekorationer av ljusa färger (för att späda ut den omgivande "vitheten")

Bild
Bild

Väggen, helt dekorerad med en speglad panel med diamantformade detaljer, kommer att vara en djärv och harmonisk lösning för ett stort vardagsrum. Mot bakgrund av en sådan finish, ett tak med flera nivåer, bakgrundsbelyst tak, grädde eller persika på resten av väggarna, kommer ett mörkt golv att se bra ut. En bra lösning skulle vara att installera en hängande ljuskrona i taket med kristaldetaljer och hängen. När det gäller möblerna hittar en dyr hörnsoffa med beige läderklädsel sin plats här

Bild
Bild

Många drömmer om att skapa en "kunglig" inredning i sovrummet som ser väldigt dyr och pretentiös ut. För att uppnå detta mål kan du inte bara köpa en rymlig hög säng med en snidad gyllene sänggavel, utan också installera en diamantformad spegelpanel i en ram precis bakom den. Upprepa denna detalj på kojens sida. Du kan bygga ett elegant tak i två plan med rundade linjer och komplettera interiören med en spegelpanel. Inredningen kommer att visa sig vara rik

Rekommenderad: