Vit Mosaik (33 Bilder): Blanka Och Matta Keramiska Plattor, Alternativ Med Svart Injekteringsbruk, Exempel På Läggning På Väggen Och På Golvet I Det Inre Av En Lägenhet Och Hus

Innehållsförteckning:

Video: Vit Mosaik (33 Bilder): Blanka Och Matta Keramiska Plattor, Alternativ Med Svart Injekteringsbruk, Exempel På Läggning På Väggen Och På Golvet I Det Inre Av En Lägenhet Och Hus

Video: Vit Mosaik (33 Bilder): Blanka Och Matta Keramiska Plattor, Alternativ Med Svart Injekteringsbruk, Exempel På Läggning På Väggen Och På Golvet I Det Inre Av En Lägenhet Och Hus
Video: Renovering Som Ökar Värdet På Din Bostad | 5 Tips 2024, Maj
Vit Mosaik (33 Bilder): Blanka Och Matta Keramiska Plattor, Alternativ Med Svart Injekteringsbruk, Exempel På Läggning På Väggen Och På Golvet I Det Inre Av En Lägenhet Och Hus
Vit Mosaik (33 Bilder): Blanka Och Matta Keramiska Plattor, Alternativ Med Svart Injekteringsbruk, Exempel På Läggning På Väggen Och På Golvet I Det Inre Av En Lägenhet Och Hus
Anonim

För närvarande är mosaik i det inre av en lägenhet och ett hus mycket populärt. Tack vare dess funktioner och sitt breda sortiment kan den användas för att ge chic och elegans till ett rum i vilken stil som helst. Vit mosaik är särskilt relevant: en neutral nyans gör den mest mångsidig när du inreder ett hem. En mängd olika alternativ och en harmonisk kombination med inredningselement gör att du kan skapa intressanta kombinationer i rummets design, placera de nödvändiga accenterna och lägga till lyx.

Särdrag

Mosaik, som ett element i dekoration av bostäder, har en rik historia, som börjar från antiken Egyptens och Kinas tid. Sedan starten har det ansetts vara ett tecken på husägarnas välbefinnande och välstånd. Det finns många material som används för att göra mosaik idag.

Råvaror av naturligt ursprung är särskilt populära . - marmor, smalt eller trä. Valet av många designers beror ofta på alternativ från glas och keramik. Det finns också plattor från billigare råvaror som inte har sämre kvalitet än naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sortimentet av vita mosaiker är ganska brett. Det finns traditionella alternativ som fungerar som en underbar dekoration för rum i barock-, Provence- eller chaletstil. Mer vågade innovativa material passar högteknologiska eller minimalistiska rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vitt har ett brett utbud - från bländande snö till mjuk mjölkaktig, elfenben, krämig eller lätt champagne. Ljusgröna, rosa eller ockra toner är möjliga. Materialets struktur ger ännu mer variation till den monokroma skalans natur.

Bild
Bild

Huvuddragen i den vita mosaikplattan är dess mångsidighet och komfort. Genom att välja den lämpligaste modellen kan du framgångsrikt betona komforten i ett sovrum eller vardagsrum, diversifiera badrumsdesignen och också förbättra kökets elegans. Dessutom kan du med hjälp av det dekorera fasaden på ett privat hus eller dekorera en trädgård.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorfördelar:

  • Fuktmotstånd. Mosaik är inte rädd för fukt, därför väljs det oftast för att avsluta ett badrum eller kök. Elementen är lätta att rengöra och kräver vanligtvis inte inköp av ytterligare rengöringsprodukter.
  • Motståndskraftig mot låga och höga temperaturer. Med alternativ för natursten kan du säkert dekorera en vägg bredvid en värmekälla, till exempel en öppen spis, eller dekorera ditt hem utanför.
  • Styrka och hållbarhet. I de flesta fall är produkten extremt motståndskraftig mot mekaniska skador och på grund av användning av små delar har den en lång livslängd.
Bild
Bild

Den vita färgen på mosaiken bär elegans och lyx. Det kombineras framgångsrikt med alla nyanser av färgpaletten och kommer därför att betona värdet i ett rum som görs i alla intervall. Dessutom kommer det att tillåta, om det behövs, att ändra rummets design utan att påverka mosaikelementet.

Bild
Bild

Idag använder proffs sällan en vit skala. Vanligtvis späds den ut med element av en annan färg eller olika mönster läggs till för att göra kompositionen mer "livlig" och intressant.

Bild
Bild

Rumsdekorationsmetoder

Beroende på vilket av rummen i lägenheten eller huset som behöver dekoreras väljer designarna det optimala materialet och den konstnärliga lösningen för mosaiken.

Badrum

Ganska ofta används uppsättningskompositioner när man inreder ett badrum. Populära alternativ är blankt mosaik- eller marmortryck. Det är bättre att föredra glas eller natursten som material. De kommer att betona rummets design på det mest intressanta sättet och kommer att vara det mest praktiska när det gäller våtrengöring.

Bild
Bild

Designernas obehindrade fantasi begränsar inte dekorationsmetoderna. De mest populära är:

  • Dekoration av en "ledande" vägg . Som regel är detta ytan bakom diskbänken eller direkt på badkaret. Det finns otaliga alternativ. Till exempel kan det finnas en klassisk solid perfekt vit duk gjord av matta element eller en gradient som är på modet idag - en smidig övergång från mörk mosaik till vit.
  • Dekoration av flera zoner . Relevant för badrum, som kännetecknas av ett stort område. Motsatta hörn av rummet eller andra delar av väggarna kan dekoreras med mosaik. Typiskt är funktionen symmetri, vilket får designen att se ordnad ut.
  • Dekorerar en separat del av badrummet , nämligen skärmen. I privata hem placeras en skål för tvätt ofta i en betonglösning, och dess yta är dekorerad med mosaik, vilket ser väldigt dyrt ut.
  • Tak och / eller golvdekor . Vita slipskivor används ofta när man lägger golv eller dekorerar ett tak. Detta alternativ ser lyxigt och intressant ut, så att husägare kan njuta av den resulterande designen. Element för golvet ska inte vara glansiga så att ytan inte blir hal när den utsätts för vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som en extra färg för dekoration rekommenderar moderna designers att föredra vinrött, grönt, svart eller blått.

Kök och matsal

I det här fallet finns det många fler alternativ. Du kan använda både keramiska fina, matta plattor och glansiga. Med hjälp av mosaik dekorerar de oftast en rad möbler - ett utrymme bakom ett kökshörna, en bardisk eller en ö i köket.

Vita texturpaneler kan köpas innan du köper möbler .för sådana lokaler, eftersom de helst kommer att kombineras med något av de köpta alternativen. Som en extra inredning är kakel med ett mönster eller en annan färg som diversifierar ljusytorna perfekta.

Bild
Bild

I matsalen i ett privat hus, där det finns en öppen spis, används ofta mosaik av dekoratörer för att markera detta element i interiören. Massivet ovanför härden är vanligtvis gjord av marmor eller annan hållbar natursten. Ofta, för en spektakulär rumsinredning, beställer stugans ägare också massiva matbord, vars yta är dekorerad med små kakel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum och vardagsrum

Metoderna för att införa sådan dekoration i sovrummets inre är extremt olika. Vanligtvis föredrar ägare oregelbundet formade modeller. Atypisk och till och med lätt vårdslöshet bidrar till att ge rummet en charm och en dos komfort. Så den övre delen av rummet är ofta lagd med stora vita plattor med godtycklig form, vilket skapar en intressant effekt. Små runda plattor används också för att dekorera enskilda möbler, till exempel sängbottnar eller spegelark.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att lägga golvet av fina mjölkiga mosaiker hjälper till att göra vardagsrummet lyxigt . Tillsammans med en vanlig matta kommer det att skapa en mysig atmosfär och uppdatera det inre av rummet. Dessutom lägger designers ofta ut massiva fönsterbrädor eller väggar mellan fönster med vit mosaik för att göra rum visuellt ljusare och större.

Bild
Bild
Bild
Bild

Extern efterbehandling av ett privat hus

Som en mosaik för fasaddekoration har alternativ med en injekteringsbruk, till exempel svart eller mörkbrun, nyligen blivit särskilt populära. Det ger hemmet ett intressant och snyggt utseende.

Mosaik murverk kan utföras som helt på en eller flera väggar, eller så kan det täcka endast den nedre delen av huset, beroende på dess design och önskad effekt. En veranda eller veranda dekorerad med små kakel ser särskilt intressant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vit mosaik används aktivt för att dekorera en lägenhet och ett privat hus . Det kan föra mys, elegans och lyx in i rummet, och därför är det mycket relevant på den moderna marknaden för efterbehandlingsmaterial. Designers älskar det för sin mångsidighet, och husägare älskar det för dess praktiska.

Rekommenderad: