Stenlådor (34 Foton): Lådor Av Malakit Och Serpentin, Naturligt Bärnsten Och Onyx, Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Stenlådor (34 Foton): Lådor Av Malakit Och Serpentin, Naturligt Bärnsten Och Onyx, Andra Alternativ

Video: Stenlådor (34 Foton): Lådor Av Malakit Och Serpentin, Naturligt Bärnsten Och Onyx, Andra Alternativ
Video: Gemstone from Raw Amber Using Sandpaper, Cloth and Toothpaste (Shaping and Polishing.) 2024, Maj
Stenlådor (34 Foton): Lådor Av Malakit Och Serpentin, Naturligt Bärnsten Och Onyx, Andra Alternativ
Stenlådor (34 Foton): Lådor Av Malakit Och Serpentin, Naturligt Bärnsten Och Onyx, Andra Alternativ
Anonim

Sedan antiken har stenkistor varit särskilt populära, eftersom man med säkerhet kan säga om dem att var och en är unik, och den andra kan inte hittas. Detta beror på det faktum att varje sten har sin egen unika färg och mönster, och också bär sin egen speciella energi, så en produkt gjord av den kan avsevärt påverka ägarens liv.

Vilka typer finns det?

Det finns två typer av produkter: från natursten och från konstgjorda. Naturlådor är vanligtvis väldigt vackra, tunga och ganska dyra. Akrylsten anses vara ett alternativ. Produkter som tillverkas av den är av sämre kvalitet, men utåt är de inte på något sätt sämre än produkter gjorda av natursten . De är vanligtvis mycket billigare, men inte mindre vackra, och därför föredras de av vissa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är skillnaderna mellan dem?

Eftersom natursten är ganska svår att bearbeta, kombineras i regel korgar gjorda av den med en metallfinish, liksom ädelstenar och halvädelstenar. Sådan behandling är dyr. Akrylstenlådor är mycket billigare än naturliga . Men med en blick är det ganska svårt att märka skillnaden mellan det verkliga och det artificiella.

Produkter gjorda av nuet är inte rädda för fukt och vatten, en sådan stenlåda kommer att hålla i decennier och kommer inte att förlora sitt utseende, medan konststen tenderar att bli gul med tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hittills finns det väldigt många typer av stenar som lådorna är gjorda av, de mest populära är bärnsten, malakit, jaspis och agat … De är inte heller sämre i popularitet än produkter tillverkade av rhodonit, lapis lazuli och serpentin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta närmare på de mest kända typerna av lådor av natursten.

Bild
Bild

Malakit . Malakit anses med rätta vara en mycket mystisk halvädelsten, den finns främst i Ural. Malakitlådan ser lyxig, ljus ut och förmedlar hela denna stens prakt. Dess särdrag ligger också i det faktum att färgnyanserna har fina överflöden, liksom ett mycket intressant naturligt mönster av malakit. Den är gjord av grön sten och ser väldigt dyr och lyxig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bärnsten . Faktum är att bärnsten anses vara förstenat trädharts. En låda av bärnsten är ett mycket intressant dekorativt element som kommer att glädja även de mest sofistikerade estetikerna. Det är också viktigt att den gula lådan har många typer, former och storlekar, och kan också ha ytterligare utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jade . Jade anses med rätta vara en av de starkaste helande stenarna. Det är därför en jadebox kan ha en fördelaktig effekt på sin ägare. Den gröna färgen med invecklade mönster kommer att tilltala de flesta finsmakare av vackra designerprodukter. Lådan kan ha vilken form som helst. Således kommer alla att hitta en lämplig för sig själva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Agat . Agatlådor kännetecknas av ett varierat utseende, liksom ett mönster i form av koncentriska och linjära lager. Agat anses vara en sten för hälsa och livslängd, så produkten är en utmärkt present till äldre kvinnor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spolbox . Ormen anses vara en sten som rengör det omgivande rummet från negativ energi, och det bidrar också till att avslöja människans potential. Vissa människor tror fortfarande att ha en riktig spole hemma kan skydda ett hem från onda krafter. Serpentinlådor har en ädel grön nyans, liksom en mängd olika former och storlekar, vilket gör att de ser väldigt värdiga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lapis lazuli -låda . Lapis lazuli är en symbol för vänlighet och fred i hemmet. Lapis lazuli -lådan har en djupblå färg och mönster av vita fläckar, tack vare vilken den visuellt ser väldigt dyr ut och organiskt passar in i vilken inredning som helst. Man tror att lapis lazuli har en mycket stark energi som kan driva sin ägare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Onyx -låda . Onyx anses med rätta vara den mest mystiska stenen, så en onyxlåda kan vara en idealisk present till en älskare av allt ovanligt och utomjordiskt. Har en nyans från ljusgrönt till djupt mörkt. Många färgade ränder kan ses på onyxlådor, vilket förklaras av variationen i stenens kemiska sammansättning. Onyx -lådor ser väldigt dyra ut på grund av den naturliga skönheten i denna sten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Turkos . Turkos är en av de vackraste ädelstenarna och har länge ansetts vara en symbol för kärlek. En produkt gjord av den kan vara en utmärkt present till någon du älskar, det är inte för ingenting som man tror att turkos kan öka kärleken. Vackra blågröna nyanser av turkosa lådor har många beundrare. Den turkosa rutans traditionella form är en rektangel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rosenkvarts . Rosenkvartsprodukter ser fantastiskt harmoniska ut. Detta mineral kallas kärlekens och skönhetens sten, det är extremt mångsidigt. Det sofistikerade utseendet på rosenkvartslådor kommer att tilltala både ungdomar och dem som redan är i ålderdom. Små föremål ser särskilt elegant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från jaspis . Jasper är en mångfärgad och ljus sten, denna ras genomsyras bokstavligen av alla slags blandningar av nyanser. Det är omöjligt att beteckna det med någon färg, antalet överflöden är mångfacetterat. Man tror att jaspis är utrustad med magiska egenskaper, hjälper till att läka sjukdomar, hjälper till att bibehålla hälsan och lugnar det mänskliga nervsystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från rhodonit . Rhodonit kallas en kvinnas sten, så det är mycket populärt bland härliga damer. Han kan kallas en verklig källa till feminin styrka. Rhodonitlådan ser väldigt känslig och sofistikerad ut, föremålenas lilla storlek kommer att tilltala naturstenälskare. Man tror att rhodonit kan framkalla en törst efter liv och intresse för omvärlden även hos den mest melankoliska personen. Produkter tillverkade av det kan återuppliva och ge näring åt sin ägares andliga tillstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkad i marmor . Traditionellt har den formen av en kista med ett konvext lock. Det kan dekoreras med en metallfigur, till exempel är ödlor och ormar mycket populära. Marmorlådan kan vara ljus eller mörk, men i alla fall finns det fläckar som är karakteristiska för denna ras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En av de främsta fördelarna med naturstenprodukter är deras hållbarhet. Produkter tillverkade av natursten kan hålla i decennier och inte försämras externt, de kan överföras från generation till generation.

Om vi pratar om bristerna, så är de flesta långsökta och är det inte alls . Baksidan är mycket tyngd, men för sanna finsmakare av dessa produkter är en sådan nyans obetydlig.

Bild
Bild

Lådorna är mestadels gjorda av halvädelstenar. Halvädelstenar är sådana som ofta finns i naturen och därför inte har något allvarligt värde . Dessa inkluderar mineraler som ofta används i smyckesindustrin: agat, kvarts, krysolit, ametyst, akvamarin, topas, malakit, jade, bärnsten.

Kostnaden för föremål tillverkade av dessa stenar skiljer sig också avsevärt från kostnaden för föremål som är gjorda av ädelstenar.

Bild
Bild

Smyckeskrin av ädelstenar värderas mycket högre; de är designade för sanna älskare av sådana föremål, som kommer att uppskatta deras skönhet och nåd till sitt verkliga värde. Sådana stenar inkluderar smaragder, rubiner, safirer, alexandritter. Men sådana produkter är mycket mindre vanliga, eftersom de inte är utformade för vanliga älskare av stenprodukter.

Rekommenderad: