Doll-boxar (27 Bilder): Hur Gör Man Det Själv? Att Göra Dockor I Bollklänningar Av Satinband, En Steg-för-steg-beskrivning För Nybörjare

Innehållsförteckning:

Video: Doll-boxar (27 Bilder): Hur Gör Man Det Själv? Att Göra Dockor I Bollklänningar Av Satinband, En Steg-för-steg-beskrivning För Nybörjare

Video: Doll-boxar (27 Bilder): Hur Gör Man Det Själv? Att Göra Dockor I Bollklänningar Av Satinband, En Steg-för-steg-beskrivning För Nybörjare
Video: Royal dockor Choklad. Video docka vänner docka och monster high docka vän av Barbie docka 2024, Maj
Doll-boxar (27 Bilder): Hur Gör Man Det Själv? Att Göra Dockor I Bollklänningar Av Satinband, En Steg-för-steg-beskrivning För Nybörjare
Doll-boxar (27 Bilder): Hur Gör Man Det Själv? Att Göra Dockor I Bollklänningar Av Satinband, En Steg-för-steg-beskrivning För Nybörjare
Anonim

Bland den stora listan över funktionella föremål för dekoration är docklådor särskilt populära. Idag kan de köpas eller tillverkas oberoende, med hjälp av enkla material och verktyg till hands, samt lite fantasi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det finns många sätt att blåsa nytt liv i leksaker, från vilka barn har vuxit upp för länge sedan, liksom att med fördel använda saker som i de flesta fall måste återvinnas, i synnerhet olika återanvändbara livsmedelsförpackningar. I denna fråga kommer skapandet av en unik docklåda att bli relevant. En sådan sak anses vara multifunktionell, eftersom den kan fungera som en användbar lagringskapacitet, fungera som en originalpresentation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mot bakgrund av denna mångsidighet finns det många sätt att skapa ett originalverk. I det här fallet kan du använda improviserade medel eller exklusiva råvaror för tillverkning av en dyr låda.

Idag kan även en nybörjare hantverkare implementera en liknande idé för att skapa en dockbox, eftersom designen av en vacker och funktionell sak är anmärkningsvärd för sin enkelhet, liksom möjligheten att använda din fantasi i arbetet, vilket gör att du kan skapa ett riktigt mästerverk av en minsta mängd material.

Bild
Bild

Material och verktyg som krävs

Bland listan över råvaror som används för att göra en docklåda är det värt att lyfta fram produktens grundkomponenter, nämligen en butikstillverkad docka eller en för hand, samt alla behållare som kommer att fungera som ett fack för förvaring små föremål. Denna roll kan spelas av de nedre facken i lådorna, vars lock av en eller annan anledning har blivit oanvändbart . Dessutom används vanligtvis plastbehållare, behållare, flaskor och så vidare för tillverkning. Dessa två komponenter kommer att spela rollen som en ram och två huvuddelar - toppen och botten av docklådan.

Bild
Bild

När det gäller resten av användbara material för att skapa en låda kan befälhavaren välja den baserat på sina personliga preferenser, liksom huvudidén och arbetskunskaperna. Det kan vara:

  • snitt av tyger av valfri densitet, färg och textur;
  • band och spetsar;
  • syntetisk vinterisator eller annat fyllmedel för det nedre facket;
  • strass och pärlor, pärlor;
  • paljetter, knappar;
  • fläta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra en låda med kanzashi -tekniken används vanligtvis speciella uppsättningar.

Alla dessa material kräver emellertid tillförlitlig fixering på varandra såväl som på basen. Därför använder de vanligtvis:

  • lim;
  • trådar, nålar;
  • häftapparat.

Som viktiga verktyg, utan vilka det är osannolikt att kunna genomföra en sådan idé, är det värt att notera en prästkniv, sax.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Det finns många mästarklasser om att skapa kistor med dockor, de mest populära beskrivs nedan.

Från en plastflaska

För arbete kan du använda behållare av valfri färg, dess mått måste väljas med hänsyn till de planerade dimensionerna för den framtida lådan, liksom de funktioner som den kommer att utföra. För att göra en docklåda där smycken eller godis ska förvaras kan du använda en behållare med en volym på 1,5-2 liter.

Bild
Bild

Steg-för-steg-arbetsalgoritmen beskrivs nedan

  • Först och främst måste du dela behållaren i tre delar. Mitten av flaskan kommer inte att användas i arbetet, så djupet på lådans nedre del kan justeras efter eget gottfinnande. Snittet upptill och nedtill måste dock vara rakt för att undvika skador i framtiden. Du kan förutdra framtida gränser med en markör.
  • När huvudkomponenterna har skurits måste flaskans botten dekoreras med det valda materialet. Placera vid behov en syntetisk vinterisator inuti eller lägg på något annat fyllmedel. Du kan fixa tyget med en limpistol eller en häftapparat.
  • För att göra lådan så stabil som möjligt kan du dessutom limma ett plasthölje, en onödig skiva, på botten.
  • Ytterligare arbete kommer att gälla den övre delen, som fungerar som ett lock. Dockan används endast delvis i detta fall. Vanligtvis tas hela bålen bort från leksaken till höfterna. Sedan är den smala delen av flaskan gängad inuti dockan så att kanterna sträcker sig bortom bältet med ett par centimeter. För säker fixering fästs leksaken i halsen med lim.
  • Därefter måste en cirkel skäras av plast eller kartong, som kommer att vara större i diameter än den nedre delen av lådan. Den bör fästas på dockans botten för att bilda det slutliga locket. På ena sidan kan docklocket fästas i botten, eller så kan du göra en låda med ett helt avtagbart lock.
  • Det sista steget i arbetet blir dekorationen av dockan, nämligen skapandet av en outfit för henne. För dessa ändamål kan du använda vilket tyg du vill. Flera cirklar skapas av den, den första dras åt vid Barbie -dockans midja, resten sys tills materialet täcker hela strukturen. För dekoration kan du använda satinband, spetsar. För att komplettera dockans utseende bör du också ta hand om huvudbonaden eller motsvarande frisyr på leksaken.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från majonnäshinken

Förutom att dricka plastbehållare kan du använda en behållare med stor diameter, till exempel en hink med majonnäs eller glass, för att göra en docklåda.

Arbetet kommer att reduceras till följande åtgärder

  • Först och främst måste du dekorera insidan av den framtida lådan, för detta bör behållaren vara täckt med material, läder, dessutom lägga en syntetisk vinterisator eller bomullskuddar inuti. Därefter är den yttre delen dekorerad, den kan också mantlas med material, virkas, dekoreras med garn och linda den i en cirkel.
  • Nästa steg i arbetet blir uppgiften att fixa dockan för ytterligare dekoration av locket på den framtida lådan. I detta fall kommer leksaken bara att behövas delvis - upp till midjan. Denna del limmas på locket på skopan med varmt lim eller något annat bindemedel.
  • Därefter blir befälhavarens uppgift att skapa en klänning till leksaken. Det borde vara magnifik, eftersom diametern på en sådan låda kommer att vara mycket större än i den tidigare versionen med en flaska. Du kan använda idén om en klänning till en docka med exemplet med bollklänningar. För att göra klänningens överdel kan du använda gips från uppsättningen för barns kreativitet, helt enkelt måla bålen eller sy den av ett litet snitt och göra en bodice. Kjolen är gjord av runda materialsnitt av valfri längd, större i diameter än locket. Klänningens prakt beror på antalet krusiduller och nivåer som används.
  • Det sista steget i arbetet blir att fixera locket till basen. Detta kan göras genom att sy på lockets kant på ena sidan, eller så kan du lämna lådan med ett helt avtagbart lock.
Bild
Bild
Bild
Bild

Från tidningsrör

Ett alternativ till att skapa en låda av tyg- och plastbehållare kan vara alternativet att göra den från rullade pappersrör. En del av någon plastdocka kommer att verka ovanpå. I det här fallet är botten också vävd av rör som en korg . Dess storlek och djup kan varieras utifrån dina individuella behov.

Varje behållare med önskad form kan fungera som en grund som hjälper till att utföra vävning. Den första prioriteten blir att förbereda det erforderliga antalet tubuli.

Vanligt tryckpapper är perfekt för dessa ändamål. Du kan använda ark från tidningar, i det här fallet kommer lådan att se mer färgstark och attraktiv ut. För att göra rören mer smidiga i arbetet kan de fuktas något med vatten innan de vävs . Du kan vrida förbrukningsvaran själv eller använda en tunn sticknål som bas.

Bild
Bild

Tillverkningen av lådan är enligt följande

  • Rören läggs tvärs för att bilda huvudstigningarna. Som ett resultat kommer det i varje grupp att finnas flera rör, lagda i form av en stjärna.
  • Vidare består vävning i att böja runt varje stigerör med rör i en cirkel nedifrån och upp, från själva kärnan i den framtida lådan. För att bygga upp materialet måste du sätta in ett rör i ett annat eller fästa det ihop.
  • När pappersbotten når önskad diameter blir den andra uppgiften att forma väggarna. För att göra detta måste huvudstigarna böjas upp och sedan fortsätta väva enligt algoritmen som beskrivs ovan och bygga dem på samma sätt som huvudvävningsröret. För att göra formen snygg och korrekt kan du tillfälligt sätta in en lämplig behållare inuti, vilket ger produkten rätt konturer.
  • I det sista steget att väva den nedre delen skärs de återstående rören och limmas på varandra så att kanterna inte skapar fula defekter.
  • Därefter måste du börja väva en outfit till dockan. Rackarna måste göras runt midjan och fixa dem på leksaken. För att göra vävningen jämn och proportionell kan du också använda en behållare med lämplig diameter inuti, men med en förlängning till botten, så att locket täcker den nedre delen vid basen. Färgerna på rören i lådans topp och botten kan vara desamma eller kan vara en kontrasterande komposition.
  • Du kan komplettera lådans inredning genom att skapa en mjuk kudde för botten; det är också värt att dekorera dockhuvudet med en huvudbonad eller ett vackert hårtillbehör.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

En dekorativ låda i form av en Snow Maiden kan bli en tematisk present till nyårshelgen. En sådan present kommer garanterat att bli en dekoration för alla interiörer ., och för att skapa det behöver du enkla material som finns i alla hem.

Bild
Bild

Dockkistan kan vara en bröllopspresent med tema . Locket med leksaken och den nedre delen, utformad i brudens stil, kommer att vara en relevant och minnesvärd present för de nygifta.

Bild
Bild

En traditionell folktemask kommer att vara en underbar inredning , lämplig i alla hem, kommer det också att bli en vacker accent i rum inredda i etnisk stil, i hus på landet eller stugor, på restauranger.

Rekommenderad: