Väggklocka Med Markering (31 Bilder): Funktioner I En Mekanisk Klocka, En översikt över Den Gamla Modellen "Yantar" Och "OCHZ", En Tysk Antik Klocka I Ett Träfo

Innehållsförteckning:

Video: Väggklocka Med Markering (31 Bilder): Funktioner I En Mekanisk Klocka, En översikt över Den Gamla Modellen "Yantar" Och "OCHZ", En Tysk Antik Klocka I Ett Träfo

Video: Väggklocka Med Markering (31 Bilder): Funktioner I En Mekanisk Klocka, En översikt över Den Gamla Modellen
Video: Så funkar toastolen och golvbrunnen med Hans Persson 2024, Maj
Väggklocka Med Markering (31 Bilder): Funktioner I En Mekanisk Klocka, En översikt över Den Gamla Modellen "Yantar" Och "OCHZ", En Tysk Antik Klocka I Ett Träfo
Väggklocka Med Markering (31 Bilder): Funktioner I En Mekanisk Klocka, En översikt över Den Gamla Modellen "Yantar" Och "OCHZ", En Tysk Antik Klocka I Ett Träfo
Anonim

Den slående väggklockan är en prydnad av alla klassiska interiörer som inte har tappat sin popularitet genom åren. Förutom sitt lyxiga utseende utmärks enheten av sin användarvänlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Den slående väggklockan kännetecknas inte bara av sin estetik, utan också av sin exakta mekanik. De arbetar på bekostnad av sin egen energikälla, vilket eliminerar behovet av att köpa batterier eller placera en struktur bredvid ett uttag. Funktion kan uppstå på grund av närvaron av en sårfjäder i trumman, en tyngdlyftningsmekanism eller en speciell kvartskristall. De främsta fördelarna med slående klockor är:

  • arbetsmekanismens tillförlitlighet;
  • skapa ett trevligt, mysigt ljud;
  • förekomsten av en mängd olika mönster, storlekar och kroppsformer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den praktiska enheten är perfekt för att visa aktuell tid. Det är också värt att notera att den ofta är utrustad med en extra hylla för små föremål eller till och med ett värdeskåp.

Det är nödvändigt att nämna striden separat . Denna funktion är associerad med rörelsemekanismen, därför fungerar den vid en specifik tidpunkt och slår antalet timmar som indikeras av händerna. För genomförandet av "specialeffekten" är inblandade från 1 till 8 hammare, som trycker på 1, 2 eller 3 specialfjädrar. Det händer dock att 8 hammare pressas på 8 fjädrar för att signalera varje kvart.

Själva fjädrarna ser ut som ståltrådsspolar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa moderna chiming-modeller är utrustade med gongs, som är monterade horisontellt eller vertikalt inuti fodralet och kan avge behagligt ljudande signaler. Det är viktigt att hålla ett visst avstånd mellan hammaren och den punkt vid vilken den berör fjädern . Om ljudet är obehagligt kan problemet vara för tät kontakt mellan hammaren och fjädern. En svag ljudsignal är ett resultat av att avståndet mellan hammaren och fjädern är för stort, och därför är påverkan svag, eller problemet är att ljudelementet inte är ordentligt fastsatt på huset. Kamp- och resemekanismen fungerar bra tills lindningen av båda fjädrarna är klar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Som regel är de antika klockorna som fortfarande finns i många lägenheter mekaniska. De består av följande element:

  • en motor, presenterad i form av en vikt eller en fjäder;
  • växelmekanism för kugghjul;
  • en regulator som ansvarar för enhetliga rörelser;
  • en nedstigning som överför pulser från motorn till regulatorn.

Det är regulatorn som ansvarar för att antika mönster fortfarande gör sitt jobb framgångsrikt. Gamla klockor används för att dekorera klassiska interiörer, särskilt när det gäller ett vardagsrum med mjuka fåtöljer, en öppen spis och mycket textilier.

Den optimala bakgrunden för antika vandrare i ett träfodral är bruna, ädelgröna och vinröda nyanser, vilket skapar en kontrast till själva fodralet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna klockor i retrostil anses också vara inte mindre populära. De har den nödvändiga touchen av antiken, men är mycket billigare och kräver mycket mindre noggrant underhåll. Modellerna kännetecknas vanligtvis av en minimalistisk design, liksom användningen av stora romerska siffror. Designen kommer perfekt att komplettera inte bara den klassiska interiören, utan också den moderna.

Om vi pratar om specifika modeller, så borde vi naturligtvis nämna produkterna från det sovjetiska märket "Yantar" eller "OCHZ ", som är resultatet av aktiviteterna i klockfabriken Oryol. Tillverkningen av sådana klockor utfördes från 1954 till 1992, så idag uppskattas de särskilt av älskare av historiska fynd. Som regel är "Yantar" -åldern som finns på loppis minst 25 år. Kampen genomförs en gång var 30: e minut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tyska mekaniska slagklockor kännetecknas av hög precision och utmärkt kvalitet. Under lång tid har Frederich Mauthe Schwenningen varit ett av de mest populära väggmonteringsföretagen . (skapad 1844). De första slående klockorna dök upp 1900, och i nästan ett sekel exporterades de framgångsrikt över hela världen. Företaget var en av de fem största klocktillverkarna i världen, men stängde 1976 på grund av konkurs. Ett annat tyskt företag som var känt över hela världen var Gustav Becker, som föddes i Tyskland 1847. Hennes klockor var särskilt uppskattade för sin högkvalitativa rörelse och ädla utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggklockan till Berlinföretaget Zentra utmärktes av sin vackra design och ovanliga ljudkompagnement . Det är omöjligt att inte nämna Hermle-företaget, som har lett marknaden för väggmonterad utrustning med strid i mer än hundra år. Företaget grundades 1922 och idag förenar det flera fabriker som inte bara skapar klockanordningar utan också reservdelar till andra märken. Strukturen är utformad i klassisk stil, men den kan dessutom dekoreras med en snygg inredning, till exempel en målad urtavla.

Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Användningen av en väggklocka med slag börjar med rätt inställning av enheten. Slagets noggrannhet och användbarhet beror på hur korrekt denna procedur utförs. Om klockan plötsligt stannar är det första steget att kontrollera vikthållarens kabel och om pendeln är väl installerad. Toleransen för denna design är 30 sekunder per dag. Annars krävs en obligatorisk justering av enheten.

Fjädern lindas med en nyckel som vrids medurs . Det är viktigt att vrida nyckeln ganska långsamt, eftersom plötsliga rörelser kan leda till brott. Pendelns lansering måste åtföljas av ett stadigt ljud som räknar ned slaget. Brist på rytm signalerar en felaktig justering.

Efter avslutat arbete bör du ta hand om den tätt stängda dörren, annars börjar det samlas damm inuti klockan.

Bild
Bild

Om slagets noggrannhet försämras kan orsaken ligga i fel antal pendlingar i pendeln. Det justeras genom att flytta linsen längs pendelstången. För en eftersläpningsmekanism måste du flytta justeringsmuttern uppåt, och för en hastig, tvärtom, sänka den. Om klockan har stannat är det mer korrekt att kontakta en specialist och inte försöka lösa problemet på egen hand.

Efter att klockan är i drift rekommenderas det att vänta några dagar och räkna det dagliga felet . För att få den siffra som krävs divideras skillnaden i noggrannhet med antalet dagar. Till exempel, om en fördröjning på 8 minuter inträffar på 4 dagar, blir felet per dag lika med 2 minuter. Ett varv på justeringsmuttern är ungefär lika med 30 sekunder till en minut, därför att efter att ha tagit reda på denna parameter i instruktionerna blir det klart hur många varv som kommer att krävas.

Bild
Bild

Rätt vård

Om du hanterar dina klockor med omsorg och ger dem konstant vård, kommer de att fungera i många år utan problem. Först och främst är det viktigt att utföra installationen på ett sådant sätt att enheten visar rätt tid. Kroppen måste vara ordentligt fastsatt på väggen, och pendeln måste hängas på stångblocket med extrem försiktighet. Rikta in klockan omedelbart med horisontella ytor. Om klockan behöver flyttas bör transportförfarandet börja med att ta bort pendeln. Sedan överförs kroppen, pendeln är upphängd och klockan startas om.

Efter att du har placerat klockan på väggen är det nödvändigt att flytta pendeln något åt vänster och höger tills fästingen är helt korrekt . När komponenterna har fixerats med skruvar måste du ställa in minutvisaren på 6 eller 12, vilket ger upphov till slagsmål. Genom att flytta minutvisaren och lyssna på stridsringen varje timme kan du komma till den exakta tiden. Klockan börjar sedan, men inte förrän i slutet.

Omedelbart måste du beräkna den möjliga avvikelsen och justera noggrannheten.

Bild
Bild

Den slående väggklockan kan bara användas i ett torrt och väl uppvärmt rum . Det är strängt förbjudet att placera dem där kemikalier eller element som kan korrodera höljet förvaras. Att bära en klocka med en pendel är förbjudet, eftersom det kan orsaka brott.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klockmekanismen är nödvändigtvis belagd med en speciell olja av märkena MTs-3 eller PS-4. Oljan är giltig i 2-3 år, efter denna period kommer det att vara nödvändigt att rengöra och smörja om. Användning av andra oljor avråds . Det är också viktigt att regelbundet ta bort smuts från förtjockad olja, vilket påverkar klockans noggrannhet negativt. Huset ska rengöras med en torr trasa; vattenanvändning är oacceptabelt. Det är värt att nämna att om möjligt reparationer och till och med smörjning bör lita på en specialist, eftersom dina egna handlingar kan leda till att garantiperioden upphör.

Rekommenderad: