Mantelklocka (37 Foton): En Vit Klocka I Brons Med Slående, I Klassisk Stil Och I En Annan Stil, En Klocka I Ett Träfodral Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Mantelklocka (37 Foton): En Vit Klocka I Brons Med Slående, I Klassisk Stil Och I En Annan Stil, En Klocka I Ett Träfodral Och Andra Alternativ

Video: Mantelklocka (37 Foton): En Vit Klocka I Brons Med Slående, I Klassisk Stil Och I En Annan Stil, En Klocka I Ett Träfodral Och Andra Alternativ
Video: Är klockan äkta eller falsk? Pantbankens klockexpert förklarar. 2024, Maj
Mantelklocka (37 Foton): En Vit Klocka I Brons Med Slående, I Klassisk Stil Och I En Annan Stil, En Klocka I Ett Träfodral Och Andra Alternativ
Mantelklocka (37 Foton): En Vit Klocka I Brons Med Slående, I Klassisk Stil Och I En Annan Stil, En Klocka I Ett Träfodral Och Andra Alternativ
Anonim

Klockor har länge varit ett av elementen i inredningen. Med deras hjälp är det lätt att ta reda på tiden, vilket är mycket bekvämare än att leta efter en telefon eller kontrollera tiden på en bärbar dator. Modeller i olika storlekar och stilar finns i moderna butiker. Dessutom är det viktigt att välja en kvalitetsmekanism som kommer att tjäna sin ägare i många år.

Bild
Bild

Särdrag

Idag installeras eldstäder i rymliga privata hus, och deras imitation är mycket populär i små rum och lägenheter. För att dekorera eldstaden och göra inredningen mysigare används olika dekorativa element, inklusive en klocka.

Valet av en sådan inredning måste behandlas ansvarsfullt. Modellen ska vara gjord i rummets allmänna stil och tillverkad av högkvalitativa material.

Bild
Bild

Det finns flera typer av klockrörelser på marknaden

Mekanisk . Dessa är traditionella modeller som kännetecknas av sin praktiska, ädla utseende och behagliga ljud från händerna. Dessutom kommer sådana alternativ perfekt att komplettera en klassisk eller antik interiör.

Bild
Bild

Kvarts . Denna typ av mekanism anses vara den mest exakta. Kvartsmodeller är batteridrivna och måste bytas ut regelbundet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektronisk . Digitala alternativ installeras oftast på mantlar i rum som är utformade i modern stil. Dessa klockor kompletteras ofta med olika funktioner som kalender, termometer och barometer. Elektroniska klockor har en betydande nackdel: deras mekanism påverkas av elektriska fält, vilket kan leda till att fel tid visas.

Bild
Bild

Material (redigera)

Trä

Träklockor är lämpliga för alla interiörer. De kan ha både en lakonisk och stram design och kan kompletteras med olika sniderier. Modeller i ett träfodral har vanligtvis en stor urtavla med arabiska eller latinska siffror.

Bild
Bild

Brons

Bronsmodellerna utmärks av sin utsökta design. De är idealiska för klassiska interiörer. Dessa alternativ är vanligtvis dekorerade med olika former eller mönster.

Bild
Bild

Marmor

Marmorklockan har ett rikt och sofistikerat utseende. Dessutom, de utmärks av hög hållfasthet och hållbarhet, men de har ett ganska högt pris.

Bild
Bild

Glas

Sådana modeller är lämpliga för både klassiska och moderna stilar. Glasur ser lätta och sofistikerade ut. Tillverkad i olika former. Deras nackdel är materialets skörhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sten

Moderna stenmodeller kommer att dekorera alla stilistiska riktningar. De har en mängd olika designalternativ.

Bild
Bild

Metall

Metallprodukter kan ha både strama och icke-standarddesigner. Beroende på personliga preferenser kan du hitta en variant av vilken form som helst.

Bild
Bild

Plast

Det här är budgetalternativ som utförs i olika stilistiska riktningar. Plastmodeller skiljer sig inte åt i styrka och hållbarhet, men materialet bleknar inte när det utsätts för solljus.

Bild
Bild

Design

Klockan kan tillverkas i vilken stil som helst. De mest populära destinationerna är de som beskrivs nedan.

Klassisk

Sådana klockor kännetecknas av sitt rika och sofistikerade utseende. Ofta finns det alternativ som arrangerar olika evenemang eller gjorda i form av människor, djur, byggnader. Alternativ i klassisk stil kan dekoreras med ljuskronor, sniderier eller mönster.

När det gäller färgschemat är det olika . Dessa klockor är ofta gjorda av trä, sten, metall eller marmor.

Produkter med ett slagsmål på ett tänkt stativ ser original ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska

Det här är diskreta och diskreta modeller. Den skandinaviska stilen kännetecknas av användningen av lugna färger . med en liten mängd extra dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förtrupp

Dessa modeller kännetecknas av ovanliga former och mönster. Varianter av grönt, blått eller rött finns ofta . Avantgarde-modeller kommer perfekt att komplettera interiören i modern stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism och högteknologi

Digitala alternativ är bäst lämpade för sådana interiörer. Dessa moderna stilar kännetecknas av en lakonisk design, vissa har urtavlor utan nummer . Dessutom ser modeller i vitt, grått eller svart vackert ut.

Bild
Bild

Ecostyle

Denna stil är förknippad med användningen av naturmaterial. Som regel har klockor en diskret design. En utmärkt lösning skulle vara trä- eller stenprodukter utan nummer.

Bild
Bild

Modern

Sådana klockor har som regel ett fall med en icke-standardform. Det utförs ofta i form av en siluett eller en berömd byggnad.

Bild
Bild

Land

Klockor tillverkade i denna stil ska skapa värme och komfort, så de har vanligtvis mjuka och flytande former. Oftast är de gjorda av naturmaterial . Dessutom kan du ofta hitta en klocka i form av ett byhus eller en gökur.

Bild
Bild

Provence

Detta är en romantisk och skonsam riktning, så klockorna är gjorda i känsliga pastellfärger. När det gäller produkternas form kan den vara vilken som helst. Alternativ i form av en cell eller ett litet hus ser original ut.

Bild
Bild

Tillverkare

Bulova

Det är ett amerikanskt märke som producerar högkvalitativa kvartsrörelser. De gör klassiska modeller i olika storlekar som är robusta och hållbara.

Bild
Bild

Ridgeway

Företaget var inledningsvis engagerat i tillverkning av möbler, och i mitten av förra seklet omskolades det för tillverkning av golv- och mantelklockor. Företaget skapar unika modeller i klassisk stil, och använder också ofta retrostil.

Bild
Bild

Hermle

Det är det mest efterfrågade företaget i Västeuropa. Varumärket levererar sina rörelser till 80% av tillverkarna av interiörmodeller. Alla eldstadsprodukter är tillverkade i klassisk stil.

Bild
Bild

Howard miller

Det är det äldsta urmakningsföretaget i USA. Dessutom är det en ganska stor global tillverkare av klockrörelser. Själva klockan är tillverkad i Tyskland, eftersom den ursprungligen var ett tyskt märke.

Bild
Bild

Kejserlig

Italienska klockor kännetecknas av sin utsökta design. Det finns också enkla modeller . Men de mest intressanta och originella produkterna är klockor i form av olika figurer, till exempel vagnar med hästar.

Bild
Bild

Vostok

Det är ett ryskt företag som grundades 1942. Nu producerar företaget både klassiska modeller av naturmaterial och budgetmoderna versioner av plast och andra material.

Bild
Bild

Budgetklockan är tillverkad i Kina. Det finns ett stort antal fabriker i landet som levererar alla typer av modeller i olika stilistiska riktningar till den ryska marknaden.

Vackra exempel

För en klassisk stil är bronsur i form av grekiska gudar perfekta.

Bild
Bild

Gamla klockor med komplex form ser dyra och originella ut.

Bild
Bild

För en klassisk inredning kan du välja ett lakoniskt alternativ på ett litet improviserat stativ.

Bild
Bild

Den moderna interiören kan kompletteras med en original metallmodell.

Bild
Bild

En träklocka dekorerad med snidade lejon med en krona kommer att vara ett vackert komplement till inredningen.

Rekommenderad: