Antik Väggklocka (23 Bilder): Antika Vintageklockor Gustav Becker Och "Pavel Bure", "Henry Moser Och Co" Och Andra Gamla Klockor På Väggen

Innehållsförteckning:

Video: Antik Väggklocka (23 Bilder): Antika Vintageklockor Gustav Becker Och "Pavel Bure", "Henry Moser Och Co" Och Andra Gamla Klockor På Väggen

Video: Antik Väggklocka (23 Bilder): Antika Vintageklockor Gustav Becker Och
Video: 1906 ГОД. le Roi a Paris часы настенные старинные. 2024, April
Antik Väggklocka (23 Bilder): Antika Vintageklockor Gustav Becker Och "Pavel Bure", "Henry Moser Och Co" Och Andra Gamla Klockor På Väggen
Antik Väggklocka (23 Bilder): Antika Vintageklockor Gustav Becker Och "Pavel Bure", "Henry Moser Och Co" Och Andra Gamla Klockor På Väggen
Anonim

En antik väggklocka kan vara en bra inredning. Denna ovanliga accent används oftast i vintagestil. Men det gamla dekorativa elementet är också lämpligt i vissa moderna trender.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vintage klockor är en lyx, varför vissa modeller har vansinnigt höga priser. Kännare av sådana saker är dock redo att betala valfritt belopp för en antik kopia.

Antika klockor görs vanligtvis tillverkad av naturligt trä, men det finns modeller av ädelmetaller … De kan ha olika former och storlekar. Det finns miniatyr modeller med gökar och stora varianter med kamp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gökprodukter dök först upp i rika hem, men sedan blev de populära bland alla delar av befolkningen. Stora slående klockor är fortfarande ett dyrt alternativ.

Populära tillverkare

Väggklockor tillverkades av olika märken.

Pavel Bure

Detta är ett ryskt märke som dök upp i Sankt Petersburg 1815. Men 1917, som ett resultat av revolutionen, förstördes företaget. Det finns dock information om att Vladimir Lenin hade en klocka av detta märke på väggen på sitt kontor. År 2004 återupptog företaget sin verksamhet i Ryssland. Det finns olika modeller av meteoritjärn eller naturligt trä, som är dekorerade med sniderier och andra dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gustav becker

Detta varumärke grundades av en österrikare i Preussen. Företaget ägnade sig åt tillverkning av stora interiörklockor. Om hon till en början gjorde ganska enkla modeller, med tiden blev konstruktionen och strukturen av mekanismen mer komplicerad. Antiken är en träklocka med vikter som måste sänkas för att starta rörelsen . Senare konstruktioner är utrustade med en fjädermekanism. Modeller dekorerades med sniderier på olika teman. Dessa kan vara gamla hjältar, växter och blommor eller andra dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som ett resultat av övergången till massproduktion har klockornas design blivit enklare och strängare, men deras kvalitet har förbättrats avsevärt.

Produkter från Becker var efterfrågade inte bara bland preussiska köpare utan också bland tyska.

Henry Moser & Co

Det är ett schweiziskt företag fokuserat på den ryska marknaden. Dess grundare föddes i en familj till en urmakare och fortsatte sin fars arbete. På 1800 -talet öppnades ett försäljningskontor i S: t Petersburg och ett handelshus i Moskva. Och genom Ryssland skickades klockorna till marknaderna i Indien och Kina. År 1913 lyckades varumärket bli en officiell leverantör för Imperial Court. Efter revolutionen i Ryssland fokuserade företaget på andra länder.

Väggklockor gjordes av ek eller valnöt. Art nouveau -design är karakteristisk för början av 1900 -talet. Alla äldre modeller hade regulatorer i en vecka eller två.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter skapades International Watch Company, som blev en av de första massurstillverkarna i Schweiz.

AD. Mougin deux medaille

Det franska företaget tillverkade klockor med hjälp av Boulle -tekniken. De var ofta gjorda av vitrosa marmor eller brons. Alla vintage modeller ser snygga och sofistikerade ut. De kompletterar perfekt klassiska interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ricahrds

Detta företag kommer ursprungligen från Paris. Klockproduktionen började 1900. Alla modeller är utrustade med en försilvrad mekanism för förflyttning. Urtavlan är dekorerad med arabiska siffror applicerade med silikonemalj. I mitten av alla urtavlor tillämpades inskriptionen: Ricahrds, Paris. Dessa bitar är populära bland samlare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Det finns många vackra exempel

Antika snidade träklockor kommer perfekt att komplettera den klassiska interiören

Bild
Bild

Den stora mekanismen med ovanlig inredning är perfekt för moderna hem

Bild
Bild

Pendelklockan har en lakonisk design. En sådan produkt passar perfekt in i en lantlig inredning

Bild
Bild

En snidad modell av en ovanlig form kommer att komplettera interiören i barockstil

Rekommenderad: