Mekanisk Väggklocka: En Beskrivning Av Gångklockan. Hur Tar Man Hand Om En öppen Klocka?

Innehållsförteckning:

Video: Mekanisk Väggklocka: En Beskrivning Av Gångklockan. Hur Tar Man Hand Om En öppen Klocka?

Video: Mekanisk Väggklocka: En Beskrivning Av Gångklockan. Hur Tar Man Hand Om En öppen Klocka?
Video: Wall Clock, Cleaning, Oiling And Cleaning Mainsprings 2024, Maj
Mekanisk Väggklocka: En Beskrivning Av Gångklockan. Hur Tar Man Hand Om En öppen Klocka?
Mekanisk Väggklocka: En Beskrivning Av Gångklockan. Hur Tar Man Hand Om En öppen Klocka?
Anonim

Mekaniska väggklockor fungerar som en utmärkt dekoration för ett rum, samtidigt som de utmärks av deras hållbarhet och sofistikerade utseende.

Beskrivning

Mekaniska klockor kännetecknas av närvaron av en pendel som drivs av en speciell mekanism, som är av tre typer:

kettlebell

Bild
Bild

vår

Bild
Bild

elektrisk med elektromekanisk omvandlare

Bild
Bild

Urtavlan kan också vara tillverkad av olika material. Oftast är dessa:

metall

Bild
Bild

keramik

Bild
Bild

trä

Bild
Bild

kartong

Bild
Bild

Produktens vikt och livslängd beror direkt på materialets styrka . Klockor med pappersrattar är känsliga för fukt, så de ska inte placeras på väggarna i ett kök eller en terrass, men de har en stor fördel jämfört med andra typer - lätthet. En enkel spik som drivs in i väggen tål en sådan struktur.

Bild
Bild

Subtletter av användning i interiören

När du köper en väggklocka är huvudfokuset på produktens design. Det finns modeller av vandringsklockor till salu som enkelt passar in i alla interiörer, men samtidigt finns det modeller som kan rubba den fullständiga harmonin i ett rum . Klockor med artificiellt åldrade delar blir ganska populära. Dessa vintage modeller passar perfekt in i klassiska rum. En väggklocka med en pendel kommer att ge en viss nyans av aristokrati in i rummet.

Bild
Bild

De mest populära modellerna är moderna vägggökur, de är harmoniskt lämpliga både för alla rum i en stadslägenhet och för ett lanthus. För ett högteknologiskt rum är det lämpligt att välja en klocka med en icke-standardform och färgschema. Produkter med stort antal blir allt mer populära . Skelettväggklockor med en helt öppen mekanism är också utbredda. Bland varumärkena för inhemska tillverkare är Vostok särskilt efterfrågad, produkterna utmärks av hög noggrannhet av tidsbestämning och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man rätt val?

Genom att köpa en väggklocka, det är värt att överväga några av nyanserna.

  • Produktens parametrar måste stå i proportion till rummets mått. Så för ett stort rum måste du välja en stor klocka.
  • Om det finns många dekorativa element i rummet är det bättre att välja en enkel modell utan pretentiöshet. Med en liten mängd smycken kommer en ljusare klocka att göra.
  • Klockans färgschema ska överensstämma med det allmänna konceptet i rummet.
Bild
Bild

Ett urverk med en pendel köps ofta för rymliga rum, de används inte bara för sitt avsedda ändamål, utan ger också rumets design individualitet och speciell charm. Nu kan inte alla ha råd med en sådan modell på grund av det ganska höga priset, även om pendelklockor under det senaste förflutna var mycket populära.

Bild
Bild

När du väljer är det också värt att fokusera på det syfte för vilket produkten köps. Om klockans huvuduppgift är att dekorera rummet, är det inte nödvändigt att köpa en struktur med en hållbar mekanism, eftersom prioriteten är ett vackert utseende.

Det är också viktigt att respektera proportionerna i förhållande till väggklockan och takets höjd. Till exempel, för rum med högt i tak, är långsträckta väggkonstruktioner med en pendel mer lämpliga. Det är bättre att hänga ovala, rektangulära (i horisontellt läge) eller fyrkantiga modeller på breda väggar.

Förutom klassiska klockanordningar kan du nu köpa moderna väggmonterade modeller med en barometer, vilket ger indikatorer på atmosfärstryck . En sådan enhet kommer att vara till nytta om det finns väderberoende människor i huset, och det är också en nödvändig sak för att planera promenader.

Bild
Bild

Plats

Det är värt att placera klockan på skiljeväggar, eftersom ytterväggen kan avge fukt och detaljerna börjar kollapsa. Förutom, det är vettigt att installera klockanordningen längre från dörren, knackning kan störa noggrannheten … Ofta kan klockan indikera tiden felaktigt på grund av den snedställda positionen i fodralet; för korrekt funktion måste den justeras och fixeras i denna position.

Bild
Bild

Vårdregler

Mekaniska klockor är hållbara och mycket exakta. Precis som alla andra enheter kommer de att hålla länge och fungera korrekt med noggrann hantering och bra vård. För att klockanordningen ska kunna visa tiden exakt måste du ställa in den korrekt, mekanismens funktionalitet beror direkt på detta.

  • Pendeln måste hängas mycket noga på stångblocket.
  • Skåpet måste fästas ordentligt på väggen.
  • Väggen ska vara plan och fästet ska vara starkt och hålla vikten väl.
  • Vid ojämnheter i väggen utjämnas husets placering med justeringsskruvar.
  • Efter installation av strukturen startas en fjäder. Vrid nyckeln enligt pilens riktning, utan ryck.
  • Efter att ha satt in fjädern och startat pendeln bör klockan börja röra sig. Om allt görs korrekt hörs uppmätt avlyssning med samma intervall.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare vård består i förebyggande rengöring och smörjning av mekanismerna, det är önskvärt att en mästare gör detta . Det är värt att stänga dörren för att förhindra att smuts kommer in i mekanismen, liksom för att förhindra skador. Skelettklockor behöver servas vart 2-3 år och endast på servicecenter.

Det är också nödvändigt att skydda dem mot temperaturförändringar, olika vibrationer och stötar.

Rekommenderad: