Barnväggklocka: Pendelklockmodeller I Rummet, Pedagogisk Väggklocka För Flickor Och Pojkar

Innehållsförteckning:

Video: Barnväggklocka: Pendelklockmodeller I Rummet, Pedagogisk Väggklocka För Flickor Och Pojkar

Video: Barnväggklocka: Pendelklockmodeller I Rummet, Pedagogisk Väggklocka För Flickor Och Pojkar
Video: Ola Silversmide och Urmakeri Rep av väggur 2024, Maj
Barnväggklocka: Pendelklockmodeller I Rummet, Pedagogisk Väggklocka För Flickor Och Pojkar
Barnväggklocka: Pendelklockmodeller I Rummet, Pedagogisk Väggklocka För Flickor Och Pojkar
Anonim

I den moderna världen, fylld med många prylar, där du alltid kan se tiden, spelar väggklockor alltmer en dekorativ roll. Men i barnrummet fungerar de främst som en undervisningsmekanism. Barnet bekantar sig med tiden, tillsammans med sin mor utgör den dagliga rutinen och följer den och lär sig navigera på minuter och timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken modell ska du välja?

Till salu finns ett stort sortiment av väggklockor för barn. De har en mängd olika former och utseende, liksom olika mekanismer. När du väljer en klocka för en plantskola måste du först och främst ta hänsyn till barnets ålder och hobby. Stora klockor med ljusa mönster är lämpliga för spädbarn . Klockor i form av hjältar från dina favorit-tecknade serier och sagokaraktärer kommer att väcka stort intresse. Klockor kommer också att locka uppmärksamhet: bilar, moln, svamp eller sol.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urtavlan med flera tecknade favoriter ser vacker ut . Det viktigaste här är att ge barnet möjlighet att delta i valet, eftersom det valda självständigt är mycket dyrare för hjärtat. För äldre pojkar kan du erbjuda dig att välja en klocka i form av en favorithobby: racingfans kommer definitivt att tycka om en bilklocka eller en ratt, framtida seglare kommer att välja ett fartyg eller en ratt och astronauterna kommer att välja en raket. För idrottare kommer saker från deras favoritsport att vara ett utmärkt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en tjej är en klocka lämplig som kommer att betona den fantastiska inredningen, eftersom varje tjej i hennes själ är en prinsessa eller en fe . Du kan också välja en klocka i form av olika söta djur eller blommor; en intressant lösning är sådana figurer med någon del av kroppen i form av en pendel. Om barnrummet är inrett i en viss stil, bör klockan väljas i samma tema. Men de borde fungera som ett slående tillägg och inte gå samman med inställningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För skolelever är det också bättre att välja en klocka, med hänsyn till barnens hobbyer . För dem som gillar att studera främmande språk kan du välja en mängd olika modeller med landmärken i länder eller inskriptioner på ett främmande språk. Klockan ser vacker ut i form av en fotoram eller med några av dem på sidorna, tonåriga amatörfotografer kommer att uppskatta en sådan gåva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanliga klockklistermärken kommer också att dekorera det inre av rummet; de består av ett visst antal element som är limmade på väggen. Den slutliga versionen beror på ägarens kreativa fantasi och kreativitet.

Det är opraktiskt att hänga en stor gökur eller en bullrig mekanism i ett litet rum, de fyller hela utrymmet och lägger inte till komfort.

Det finns moderna modeller av denna typ av klockor till salu, de kombinerar en klassisk design och en modern mekanism. Barn kommer att älska göken som gömmer sig i huset, dessutom har de en speciell enhet som växlar klockan till tystnad i mörkret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan försöka dekorera barnrummet med ditt eget arbete och, tillsammans med ditt barn, göra en klocka på egen hand. Montering kräver inte speciella kunskaper eller färdigheter, och urverket kan tas från en gammal väckarklocka. I rattens utformning, låt barnet ge sin fantasi och kreativitet fria tyglar . Olika småsaker och improviserade material kan förvandlas till intressanta detaljer som tillför klockan originalitet. Det finns också en mängd olika DIY klockor som gör kit till salu.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material och mekanismer

När du köper en klocka till ett barnrum måste du inte bara vara uppmärksam på utseendet utan också på deras säkerhet. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt materialet ur vilket klockan är tillverkad, och särskilt deras miljövänlighet. De säkraste och mest giftfria är vandrare gjorda av följande material:

  • solitt trä;
  • MDF;
  • rostfritt stål, inklusive med IP- och PVD -beläggningar;
  • glas;
  • ekologisk plast.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Syntetiska strukturer bör köpas från välkända tillverkare som bryr sig om köparnas säkerhet och sitt eget rykte. Högkvalitativt material garanterar en lång livslängd, hållfasthet och tillförlitlighet hos strukturen, liksom frånvaro av toxiner och oönskade lukter. Väggklocka mekanismer är av två typer:

  • kvarts;
  • mekanisk.

För en plantskola är det lämpligt att välja en enhet med kvartsrörelse, eftersom det är mycket mindre krångel med det. För att det ska fungera räcker det med att sätta i ett batteri, medan mekaniska måste avvecklas regelbundet. Dessutom bryts kvartskristaller mindre ofta, och de skiljer sig åt i mer överkomliga priser. Man måste komma ihåg att alla material måste vara certifierade och uppfylla kvalitetsstandarder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krav

Först och främst, när du köper en klocka till en förskola, är huvudkravet säkerheten för denna artikel för barnet. Förutom materialens miljövänlighet bör du vara uppmärksam på fästelementens styrka och tillförlitlighet. En annan viktig detalj är ljudlöshet, mekanismen bör inte göra höga ljud, detta kan påverka barnets välbefinnande . Siffrorna på urtavlan ska vara stora, tydliga och tydligt synliga även på avstånd, och pilarna ska tydligt sticka ut (för mindre barn). Det är bättre när själva urtavlan är ljus i färgen och händerna på den är mörka.

Bild
Bild
Bild
Bild

För barn är en klocka med 3 händer mer lämplig . För små barn ska du inte köpa modeller där det i stället för siffror, prickar eller streck är svårt för ett barn att navigera i dem, men för ungdomar är detta alternativ ganska lämpligt. Klockor är ett viktigt attribut i ett barns lärande, socialisering och utvecklar en känsla av disciplin och ansvar. Med deras hjälp blir en liten person mer självständig och lär sig hantera sin egen tid själv.

Rekommenderad: