Bordslampor För Barn (37 Bilder): Gula LED -nattlampor Med En Klocka I Rummet För Flickor Och Pojkar, Modeller På En Klädnypa

Innehållsförteckning:

Video: Bordslampor För Barn (37 Bilder): Gula LED -nattlampor Med En Klocka I Rummet För Flickor Och Pojkar, Modeller På En Klädnypa

Video: Bordslampor För Barn (37 Bilder): Gula LED -nattlampor Med En Klocka I Rummet För Flickor Och Pojkar, Modeller På En Klädnypa
Video: DIY Room Decor! 10 DIY Room Decorating Ideas for Teenagers (DIY Wall Decor, Pillows, etc.) 2024, Maj
Bordslampor För Barn (37 Bilder): Gula LED -nattlampor Med En Klocka I Rummet För Flickor Och Pojkar, Modeller På En Klädnypa
Bordslampor För Barn (37 Bilder): Gula LED -nattlampor Med En Klocka I Rummet För Flickor Och Pojkar, Modeller På En Klädnypa
Anonim

Barnet tillbringar mycket tid i sitt barnrum, så du måste skapa rätt belysning där. De flesta designers försöker gå bort från traditionell belysning och erbjuder originella och ovanliga alternativ. Barns bordslampor är ett utmärkt val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Lampor för en plantskola har många fördelar:

  • Ge önskad grad av belysning. Du kan välja ljuset med hänsyn till barnets aktivitet och tid på dagen. Till exempel, för studier eller slöjd, behöver du stark belysning, och för spel, dim.
  • Barnet kan självständigt tända och stänga av bordslampan, vilket gör att han kan lära barnet att spara ljus.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bordsskivan gör att du kan rikta ljuset i rätt riktning, till en specifik plats.
  • Bordslampan skyddar barnets ögon mot överbelastning och ger också en känsla av trygghet.
  • Många modeller för barn presenteras i ljusa färger som har stort inflytande på utvecklingen av positivt tänkande.
Bild
Bild

Olika modeller

Moderna tillverkare av bordslampor för barn erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa och snygga modeller. De ger olika alternativ, med hänsyn till barnens åldersegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

För spädbarn

Bordslampor med nattlampa är det bästa valet för nyfödda och barn under tre år. Barnet kräver vård av modern på natten, så diffust, svagt ljus ger en mysig atmosfär utan att använda starkt ljus.

Vissa bordsskivor är utrustade med ytterligare sensorer som reagerar på rörelse, dag och natt och ljud.

Tillverkare erbjuder bordslampor med nattljus i en känslig färgpalett, liksom med olika designlösningar. Lampor med en dämpad ljusblå, rosa eller orange-gulaktig nyans ser vackra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För skolelever

Moderna tillverkare skapar fantastiska bordslampor för barn i skolåldern, med hänsyn till deras behov och personliga preferenser. De mest populära modellerna är flexibla lampor. Med det här stödet kan du välja produktens önskade position. Vanligtvis har sådana modeller ett pålitligt fästelement som håller dem på bordskanten, medan de inte kräver mycket ledigt utrymme och skyddar även bordets yta från mekaniska skador. Den största fördelen med sådana modeller är deras rörlighet.

En klädnypsmodell är ett utmärkt val för läsning före sänggåendet. Den kan enkelt fästas vid barnets huvud.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan lampa ska avge ett mjukt ljus som kommer att lugna före sänggåendet. Ett bra val är 60 till 80 W lampor. Barnets ögon kommer inte att tröttna på starkt ljus.

Barnbordsklockor är populära bland många skolbarn. Designfunktionen är att klockan redan är inbyggd i enhetens bas, som presenteras i en standardform eller i form av en leksak med en urtavla. Du behöver vanliga batterier för att köra klockan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rätt belysning

Från och med tre års ålder bör varje bebis få nödvändig belysning för olika aktiviteter. Att vara kreativ, spela spel, titta på tv eller läsa en bok kräver ordentlig belysning. Bordslampor är den perfekta lösningen för ytterligare belysning.

För barn bör du välja lampor med det mest spridda ljuset. De klara strålarna kan skada ditt barns oformade visuella system. Bäst är bordslampor med slutna reflektorer, eftersom de garanterar säkerhet och även avger mjukt ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan använda olika lampor för att dekorera en plantskola. Men kom ihåg att "kallt" ljus bara kan användas för bordet, och andra delar av rummet bör tändas med mjukt ljus.

Lamptyp

Idag är barns bordslampor sällsynta. glödande … Många experter avråder från att använda sådana lampor för att belysa skrivbordet i en plantskola, eftersom de blir mycket heta under långvarig användning och också skapar flimmer. Om du rör vid det varma glaset kan du bli bränd och flimmern har en dålig effekt på din syn.

En annan typ är fluorescerande lampor , som kännetecknas av kompakthet. Oftalmologer rekommenderar inte heller att använda denna typ av lampor för ett barns rum. Den största nackdelen är att de innehåller kvicksilver. Det finns en risk för förgiftning av ångorna i denna metall om lampan går sönder. Eftersom krusningskoefficienten är tillräckligt hög kan en elev inte arbeta länge i ett sådant ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

LED -lampor är en utmärkt lösning för en lampa i ett barnrum. De rekommenderas av experter eftersom de har många fördelar:

  • skapa mjuk belysning för ögonen;
  • reproducera väl nyanser av belysta objekt, eftersom de har en färgåtergivningskoefficient på mer än 80 procent;
  • flimra inte;
  • brista inte;
  • värm inte upp för att säkerställa barnets säkerhet.
Bild
Bild

Skuggmaterial

Många barnlampor har en trapetsformad eller konformad lampskärm. Materialet spelar en viktig roll eftersom det ger ljusdiffusion:

  • Plafond från tyg ljus sprider sig bra, men är inte mycket efterfrågat, eftersom damm lägger sig på tyget, och det kan också lätt skadas. Detta alternativ kräver ofta rengöring. Den största fördelen med tygskärmen är ett brett urval av färger, modeller och mönster. Du kan hitta en snygg modell för alla interiörer i ett barns rum.
  • Modeller tillverkad av plast locka uppmärksamhet med olika färger och former. Den största nackdelen är opraktikitet. Med en längre drift av lampan börjar plasten värmas upp. Det kan smälta och släppa ut farliga ångor för barnets hälsa eller droppa på arbetsytan.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Metall plattan anses vara den mest praktiska, eftersom den kännetecknas av motståndskraft mot mekaniska skador och överhettning. Metall är utmärkt för att sprida ljus. Men det finns också en nackdel - möjligheten att bli bränd av oavsiktlig kontakt med plafondet.
  • Många modeller har en toppdesign från glas … Detta alternativ ser elegant och elegant ut. Det är värt att välja modeller med tjockt glas, som är motståndskraftigt mot mekaniska skador och överhettning. Eftersom färglösa modeller helt enkelt inte finns, bör du vara uppmärksam på lampskärmar målade med giftfri färg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en bordslampa för barn måste du vara mycket försiktig, eftersom den är utformad för att göra vistelsen vid skrivbordet så bekväm som möjligt. När du väljer en produkt bör du inte bara ta hänsyn till designen utan också dess tekniska egenskaper:

  • Experter rekommenderar att titta närmare på en halogenlampa med indirekt, diffust ljus. Oftalmologer rekommenderar att du köper lampor med en effekt på 40 till 60 watt. Sådan belysning kommer inte att vara för ljus och ögonen tröttnar inte.
  • Kroppsmaterial spelar också en viktig roll … Om produkterna är gjorda av plast är det värt att välja endast material av hög kvalitet, eftersom plast inte ska smälta i kontakt med glödlampan. Det är bättre att vägra en metallskärm, eftersom detta material ofta värms upp och kan vara hälsofarligt för barnet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du väljer färg på lampskärmen det är värt att ge företräde åt återhållsamma, dämpade toner. Grönt eller gult är ett bra val.
  • För att installera produkten på elevens skrivbord det är värt att välja vänster sida för ett högerhänt barn. Om barnet skriver med vänster hand ska lampan placeras till höger. För att belysa bordets arbetsyta helt bör lampans höjd ovanför bordsskivan vara mellan 30 och 45 cm. Modeller där både höjd och lutningsvinkel kan justeras är ett utmärkt val.
Bild
Bild
Bild
Bild

För tjejer

Om du letar efter en bordslampa för en tjej, glöm inte att vara uppmärksam på produktens utseende. Det bör bli ett element för att dekorera interiören i ett barnrum. Du kan välja en lampa i rosa eller lila. Tjejer älskar modeller i form av roliga djur.

Trots det attraktiva utseendet är det värt att komma ihåg produktens tekniska egenskaper. Praktik och funktionalitet är mycket viktiga egenskaper.

Produkter för barn måste tillverkas uteslutande av högkvalitativa och säkra material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För pojkar

Praktik och bekvämlighet är huvudindikatorerna för en lampa för en pojke. Var noga med valet av belysning, eftersom det ska vara smidigt och behagligt så att det inte finns skuggor och bländning. Modeller med en svängbar lampa, en bekväm omkopplare, en effektregulator och en lång sladd för enkel rörelse runt bordet är mycket efterfrågade.

Glöm inte att noggrant studera materialet från vilket bordslampan är gjord. Om du gillade modellen med en plastskärm, se till att materialet är värmebeständigt. Det flexibla benet gör att du kan ändra ljusets riktning.

Rekommenderad: