Barnhus För Sommarstugor (58 Foton): Trädgårdshus Av Trä Och Andra Lanthus För Barn. Smoby Tvåvåningshus För Flickor Och Pojkar

Innehållsförteckning:

Video: Barnhus För Sommarstugor (58 Foton): Trädgårdshus Av Trä Och Andra Lanthus För Barn. Smoby Tvåvåningshus För Flickor Och Pojkar

Video: Barnhus För Sommarstugor (58 Foton): Trädgårdshus Av Trä Och Andra Lanthus För Barn. Smoby Tvåvåningshus För Flickor Och Pojkar
Video: Smoby домик обзор 2024, April
Barnhus För Sommarstugor (58 Foton): Trädgårdshus Av Trä Och Andra Lanthus För Barn. Smoby Tvåvåningshus För Flickor Och Pojkar
Barnhus För Sommarstugor (58 Foton): Trädgårdshus Av Trä Och Andra Lanthus För Barn. Smoby Tvåvåningshus För Flickor Och Pojkar
Anonim

Dacha anses vara en av de bästa platserna för familjesemestrar, där du kan glömma stadens liv och rörelse ett tag. På sin sommarstuga brukar vuxna ligga i en hängmatta, läsa intressanta böcker och grilla kebab. Så att barnen inte tröttnar och hittar något att göra vid denna tidpunkt, många föräldrar sätter upp barnhus i trädgården, som inte bara är ett utmärkt skydd mot dåligt väder, utan också ett område för intressanta spel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ett barnhus för ett sommarboende är en vanlig byggnad av liten storlek, som fungerar som ett slags lekcenter för barn. Tillverkare producerar sådana mönster i ett stort utbud. Alla produkter kännetecknas av multifunktionalitet, vacker design och ljus palett. Förutom, Fördelarna med sådana mini-byggnader inkluderar följande:

  • miljövänlighet - lekhus är enbart tillverkade av naturliga och miljövänliga material som inte skadar människors hälsa och inte framkallar allergiska reaktioner;
  • enkelhet och användarvänlighet - de flesta modellerna har ett portabelt utseende som gör att de kan installeras både utomhus på gatan och att gömma sig i vardagsrummet för vintern;
  • styrka och tillförlitlighet hos strukturen - produkterna har ökad stabilitet, därför minskar risken för skada på barnet under spel;
  • ett stort urval av färger, inredning och design - tillverkare producerar lekstugor avsedda för både tjejer och pojkar;
  • överkomligt pris - eftersom sådana strukturer är gjorda av olika material kan de säljas till olika priser, och detta öppnar stora möjligheter för familjer med olika ekonomiska inkomster att välja dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bristerna finns det få av dem

  • Behovet av vård. För att upprätthålla renheten måste strukturen tvättas både utvändigt och inuti. Om en träprodukt köps måste den lackeras ytterligare varje år för att skydda materialet från de negativa effekterna av den yttre miljön.
  • Vissa modeller kan inte demonteras, vilket gör dem svåra att transportera. Därför, om du planerar att installera ett hus på landet på sommaren och i lägenheten på vintern, är det bäst att föredra transformatorstrukturer.
Bild
Bild

Översikt över arter

Sommarstugor för barn är inte bara en plats där du kan gömma dig från regn och vind under spel, utan representerar också en slags minilekplats, utrustad inuti med allt du behöver som finns i ett vanligt hus. Därför kan du ta hand om inomhusväxter, rita, läsa böcker eller bara gå i pension. Hittills tillverkar tillverkare liknande strukturer av olika typer, som delas med antal våningar.

Enstaka anses vara den enklaste och säkraste modellen för hälsa, även om de ser mindre imponerande ut. Du kan inte heller fästa en bild på sådana mini-byggnader. De är bra för att organisera en lekplats för de minsta lekarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Våningssäng de ser mycket mer intressanta ut, men de är mycket dyrare. Ett tvåvåningshus säljs vanligtvis med en rutschkana och en sandlåda, vilket utökar möjligheterna till aktiv tidsfördriv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på designfunktionerna kan hus vara av flera typer

Öppen . Dessa är miniatyr lusthus, som ofta väljs för installationer i de södra regionerna, där barn inomhus kan drabbas av den svala värmen. Som regel är de prefabricerade och ser ut som en hydda installerad på stolpar och täckt med tak. I sådana byggnader är barn bekväma och svala.

Bild
Bild

Halvöppet . Till skillnad från öppna strukturer är de utrustade med en eller två väggar, medan resten är gjord av galler som är monterade på pelare. Sådana modeller är praktiska att använda, eftersom barnet är pålitligt skyddat från regn, vind och solstrålar. Samtidigt är det inte för täppt inuti strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd . Sådana modeller består av en solid ram, väggar, fönster och dörrar. Eftersom fönstren kan öppnas är det möjligt att stanna inne i byggnaden även i värmen. Det är dock bäst placerat i skuggan, under träd. Sådana trähus, dekorerade i form av fartyg, hyddor och slott, ser särskilt vackra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lekstugor för sommarstugor skiljer sig också åt på plats. Om ett barn gillar att spendera mycket tid utomhus, måste du välja ett stort och rymligt hus som passar för installation i trädgården.

För dem som inte har sommarstugor är strukturer som placeras inuti lägenheten ett idealiskt alternativ. De kräver inte att man lägger grunden, de produceras i enstaka nivåer, men de fungerar som en bra lekplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom rörlighet delas produkterna in i mobila (de monteras snabbt och överförs till valfri plats) och stationära (de kan stå på ett ställe i flera år). Hus för barn skiljer sig också åt i tillverkningsmaterialet. Oftast är de tillverkade av flera material.

Trä . Detta material har hög prestanda, men kräver konstant underhåll. Annars kommer trästrukturer snabbt att torka ut eller ruttna. För produktion av hus används som regel tall, bok eller ek. Sådana träbyggnader är inte bara miljövänliga, utan passar också in i den ursprungliga landskapsdesignen på platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast . Sådana produkter har ett originellt och ljust utseende, de är helt säkra för spel, eftersom de, till skillnad från material som fiberplattor och spånskivor, inte avger skadliga hartser i solen. Dessutom är sådana produkter billiga, tjänar länge och förlorar inte sitt attraktiva utseende på flera år. Plasthus är lätta att rengöra, det räcker med att skölja dem utomhus med vatten och torka dem inuti med en fuktig trasa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det uppblåsbara huset förtjänar särskild uppmärksamhet, vilket är bra eftersom det kan användas som en torr pool med leksaker eller bollar. På sommaren är poolen lätt att fylla med vatten.

Den enda nackdelen med modellen är att för installation måste den blåses upp med en pump och noggrant förbereda platsen för placering och ta bort alla föremål som kan genomborra dess material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Utsidan av ett barnhus för ett sommarboende är viktigt, eftersom strukturen idealiskt måste passa in i landskapsdesignen på platsen och vara harmoniskt kombinerad med andra dekorativa element. Många sommarstugägare designar ett sådant trädgårdshus i form av en miniatyrkopia av ett bostadshus. Samtidigt är det viktigt att ta hänsyn till barns intressen och preferenser, dekorera lekstugan med ljusa färger. Låt oss överväga de mest populära designalternativen.

Lantligt hus i trä i form av en hydda, kompletterat med bekväma bänkar . Den passar bra för både en tjej och en pojke. Den största fördelen med designen är att den tar lite plats.

Bild
Bild

" Grönt" lekhus . Denna modell är perfekt för dem som älskar organisk arkitektur. En sådan modell består av väggar, ett tak och en nätram. Dekorationen av minibyggnaden är gjord i grönt.

Bild
Bild

Hydda . Det är en bra plats för både spel och mer seriösa aktiviteter (förbereda lektioner, läsa böcker). Möbler kan placeras inuti strukturen, vackra inredningsartiklar hjälper till att dekorera interiören.

Denna modell kommer att vara ett bra val för skolbarn, särskilt unga prinsessor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också vackra barnhus i form av piratskepp och slott till salu. De kompletteras vanligtvis med lekbilder, en sandlåda och andra element som är nödvändiga för aktiv tidsfördriv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa tillverkarna

Lantgårdar för barn är ett färdigt lekrum där barn kan spendera timmar och få många positiva känslor. Idag presenteras sådana mönster på marknaden i ett elegant sortiment av olika tillverkare. Men innan du föredrar ett visst märke bör du överväga fördelarna och nackdelarna med varje modell. Flera tillverkare fick mycket positiv feedback.

Marian Plast (Israel) . Lilliput -huset skiljer sig från detta märke i sin ljusa design, enkelhet i design och kompakthet. Fönster och dörrar till minibyggnader kan öppnas i båda riktningarna, produkten är tillverkad av högkvalitativ plast, därför väger den lite och monteras snabbt. Nackdelen med modellen är att under frekventa aktiva spel kan strukturen lossna och falla. Tillverkaren producerar också stughus, de är rymliga inuti och kompletteras med klistermärken i form av ljusa blommor, vattenkranar och posthorn.

Alla modeller av detta företag rekommenderas för barn under nio år.

Bild
Bild

Little Tikes (USA) ."Prinsesslottet" från denna tillverkare är rymligt, rymligt (rymmer upp till 4 barn) och färgglatt, men dyrt (detta är dess nackdel). Plus modellen - fälls ut snabbt, monteras och är lätt att förvara. Den kan användas både utomhus (vid temperaturer ner till -18 ° C) och i en lägenhet.

Bild
Bild

Muna (Ryssland) . Barnhuset "Sheltie" från detta märke är tillverkat av plywood, därför är det till skillnad från träkonstruktioner mycket billigare. Det mest intressanta med denna modell är närvaron av en skifferbräda på taket. Produkten är enkel att montera och kompakt, vilket är perfekt för små sommarstugor. Under tillverkningen av strukturen använde tillverkarna dessutom en intressant designlösning i form av asymmetri. Minusdörrar och fönster är gjorda i form av stora öppningar, stäng inte.

Bild
Bild

Muna Firm uppmärksammar också modellen "Mitt hus". Den är tillverkad av ekologiskt material (plywood), utrustad med stängande dörrar och fönster utan fönsterluckor. Huset är också utrustat med ett staket, en sandlåda och en uppsättning färger, med vilka du kan skapa en originaldesign för din personliga smak. Nackdelen är det höga priset och den komplexa monteringen. Dessutom är strukturen instabil.

Bild
Bild

Tillväxtpunkt (Ryssland) . Lekstuga "Small" kommer inte att lämna någon likgiltig, eftersom den har en intressant design och är gjord av naturligt trä. Designen är designad för två busiga barn under fem år. Det är säkert för aktiva spel och driftsäkert. Tillverkaren producerar en produkt med en dubbeldörr och ett fönster som inte kan stängas. Ramen är gjord av torrhyvlat virke 40x40 mm, minus huset - komplicerad montering och högt pris.

Bild
Bild

Smoby (Frankrike) . Denna tillverkare producerar en hel serie lekhus, bland vilka mini-byggnader med kök i röda färger förtjänar särskild uppmärksamhet. Produkten är ett helt spelkomplex där barnet kommer att ha kul med vänner. Strukturen är gjord av höghållfast plast, som är stöttålig och uppfyller alla europeiska kvalitetsstandarder. Satsen innehåller ett rymligt hus med skjutfönster och en entrédörr, dessutom har tillverkaren lagt huset inuti med bestick, ett handfat, till vilket du realistiskt kan ansluta en slang med vatten.

Produkten väger upp till 15 kg, dess storlek är 145x110x127 cm, bra för tjejer och pojkar från två år, minus - det är dyrt.

Bild
Bild

Paremo . Produkterna från denna tillverkare är välkända över hela världen, eftersom de kännetecknas av ett överkomligt pris och hög kvalitet. Bland det stora utbudet av modeller förtjänar lekstrukturer Sunny Toy och Babadu särskild uppmärksamhet, de är gjorda av naturligt massivt trä som har genomgått korrosionsbehandling. Husen är delvis målade i ljusa färger och passar både stora och små sommarstugor. Byggnaden har dörrar och fönster, komplett med fönsterluckor.

Plus - ekologiskt material, estetiskt utseende, minus - komplex montering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

För att ge sitt barn ett avskilt hörn i landet köper många föräldrar lekstugor, som fungerar som ett bra ställe att träna och leka på. Förutom sådana strukturer kan du köpa uppblåsbara rutschbanor, sportsimulatorer och sandlådor. Eftersom produkter av denna typ presenteras på marknaden i ett stort sortiment är det svårt att göra rätt val till förmån för den eller den modellen. För att köpa en kvalitetsprodukt som pålitligt och säkert håller mer än ett år bör du överväga flera rekommendationer när du väljer.

  • Först och främst bör du bestämma platsen för huset. För rymliga sommarstugor är det bäst att välja en uppsättning som består av själva strukturen och ytterligare delar, i form av rutschbanor. Om webbplatsens yta är begränsad är kompakta modeller som snabbt läggs ut och monteras ett utmärkt alternativ. Du kan också få enklare typer av uppblåsbara strukturer eller tält, dekorerade i form av djur, palats eller bilar. Det är viktigt att ta hänsyn till funktionerna i stugans landskapsdesign.
  • Nästa viktiga kriterium i valet är materialet för att göra huset. Det är lämpligt att köpa strukturer av naturligt trä, de är miljövänliga och kommer att hålla länge. Det enda är att träet måste uppfylla kvalitetskrav, du kan inte köpa produkter gjorda av brädor som har sprickor (detta indikerar att matrisen är övertorkad), gröna fläckar (indikerar förekomst av råta eller mögel) och utstående knutar. När det gäller plastkonstruktioner är de mycket lättare att transportera, snabbt monterade, men kan vara instabila.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningen av minihus är inte mindre viktig. Barnet kommer att vara mycket intresserat om huset kompletteras med möbler och inredningsartiklar. I sådana strukturer kommer barnet att kunna slappna av, gå i pension eller lugnt lära sig lektioner. Utöver allt detta bör designfunktioner också beaktas.

Om huset är planerat att placeras på en öppen plats måste det ha fönster och dörrar som ger tillgång till frisk luft.

Rekommenderad: