Ljusstakar I Brons Och Mässing: Brons Och Mässing Ljusstakar För Ett Ljus Och Andra Alternativ. Hur Ska Man Ta Hand Om Dem?

Innehållsförteckning:

Video: Ljusstakar I Brons Och Mässing: Brons Och Mässing Ljusstakar För Ett Ljus Och Andra Alternativ. Hur Ska Man Ta Hand Om Dem?

Video: Ljusstakar I Brons Och Mässing: Brons Och Mässing Ljusstakar För Ett Ljus Och Andra Alternativ. Hur Ska Man Ta Hand Om Dem?
Video: Hårdlödning av mässing 2024, April
Ljusstakar I Brons Och Mässing: Brons Och Mässing Ljusstakar För Ett Ljus Och Andra Alternativ. Hur Ska Man Ta Hand Om Dem?
Ljusstakar I Brons Och Mässing: Brons Och Mässing Ljusstakar För Ett Ljus Och Andra Alternativ. Hur Ska Man Ta Hand Om Dem?
Anonim

Ljusstakar av mässing och brons dekorerar den klassiska interiören och för in "antikens ande" i den. Inredningsarkitekter tycker mycket om att använda sådana produkter när de skapar en festlig atmosfär i vardagsrummet, eftersom de verkligen är förknippade med semestern, välbefinnandet och lyxen.

Men med tiden tappar mässings- och bronsljusstakar sitt tidigare utseende - de bleknar och slutar lysa . Sedan blir förstås frågan om hur man tar dem i gott skick relevant, eftersom du vill att ljusstakarna ska lysa och glädja. Det finns många rengöringsmetoder, det återstår bara att välja det mest acceptabla och säkra alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lite historia

Trots att varje hus nu har belysning: lampor, lampor, lampor och andra apparater, föredrar vissa att "gå tillbaka i tiden", med användning av antikviteter. Under hela livet följer ett ljus med en person som mättar sitt liv med komfort och en känsla av harmoni. Under århundradena har ljuset modifierats, till exempel var veken gjord av ett naturmaterial - bomull.

För att dekorera huset och belysa rummet skapades också en mängd olika ljusstakar, olika material och former . De första ljusytorna var plana, men med tiden har de ändrats till att se ut som hållare på ett runt stativ. Ljus i sådana föremål placerades i små koppformade stativ - sålunda placerades ljusen längst upp i strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett intressant faktum: antalet bo i ljusstakar berodde på behoven och preferenserna hos husets ägare. För det mesta användes eleganta ljusstakar för hemmet - för ett eller tre ljus.

Med tiden började människor lägga stor vikt vid inredning, så ljusstakar dekorerades med olika figurer och smycken. Under historiens gång har bronsljusstakar bevarats - nu kan du se dem på museer, dessutom stoltserar de på slott.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med utvecklingen av nya stilar inom konsten dök det upp nya detaljer, till exempel under rokokotiden (stil i konst, 1730-1789), porslinsartiklar dekorerades med monogram, dessutom täcktes de med förgyllning och dekorerades med ritningar.

Tiden står inte stilla, senare material som alabaster och marmor användes till ljusstakar . Dessa material är inte billiga, så bara rika människor hade råd med produkterna, och de prydde också kyrkor. Om det krävdes att flytta längs godsets mörka korridorer, tog personen i sina händer en ställning med ett ljus, som bestod av ett handtag och en bricka-fat som vaxet droppade in i.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Mängden olika typer av mässingsbronsljusstakar är fantastiska. När allt kommer omkring kan du välja vilken modell som perfekt kompletterar interiören och ger harmoni i vardagsrummet eller sovrummet. Du kan köpa både antikviteter och moderna. För att bättre navigera i utbudet av ljusstakar skulle det vara trevligt att veta vad de är till försäljning.

Ljusstake "Fantasy" gjuten marmor MK 5002, Spanien . Denna bronsljusstake är gjord i form av ett blad, i guldfärg. Designad för ett ljus. Den ursprungliga modellen gjordes i det spanska företaget Virtus 1945, specialiserat på tillverkning av bronsprodukter. En söt ljusstake kan dekorera ett vardagsrum, sovrum eller arbetsrum.

Bild
Bild

Candelabrum brons för två ljus "Moon" V4103-P, Spanien . Ljusstaken var gjord av ädelmetall genom att gjuta den i sand. Det finns ingen speciell form, allt beror på mästarens konstnärliga smak. När materialet hårdnar, målar mästaren, förgyller - i allmänhet tar han produkten till perfektion. Denna blå bronsljusstake är gjord i form av en halvmåne.

Bild
Bild

Mässing ljusstake "Rococo" 21x7, 5, Italien . Mässingsljusstaken gjordes av den italienska fabriken Stilars. Det kommer att se bra ut på en trä eller marmor spis, brons konsol. Modellen kommer att kompletteras med antika bordsklockor i mässing, till exempel "Cleopatra".

Bild
Bild

Pianoljusstakar av brons, Europa, tidigt 1900 -tal, nr 1425 . Antika ljusstakar kan köpas online. De tillverkades mellan 1890 och 1917. En pianoprodukt kommer att ge ett betydande bidrag till det inre av rummet, vilket ger det lyx och charm.

Bild
Bild

Candelabra mässing "Cupid", Italien . Ett par kandelabrar för 5 ljus består av vackra höga gyllene ljusstakar med änglar för vanliga ljus. Ljusstakar i Empire -stil kan placeras på en skänk, konsol, matbord, byrå i massivt trä. Ser väldigt original ut på en byrå med böjda ben av elfenbensmarmor eller valnötsträ.

Bild
Bild

Vårdtips

Så för dem som har mässings- eller bronsljusstakar hemma kommer det att vara till hjälp att lära sig hur man rengör dem så att de dekorativa elementen förblir glänsande och attraktiva. Mässingsartiklar har länge vunnit popularitet bland konsumenterna på grund av deras egenskaper: hög hållfasthet, lyxig glans. Brons är ett ganska vanligt material som används för att skapa souvenirer och dekorativa föremål. Produkter tillverkade av detta material är opretentiösa, men kräver fortfarande ordentlig vård.

För att återställa en antik ljusstake är det lättare att få den rengjord av en specialist, men om detta inte är en del av planerna gör följande komponenter:

  • ammoniak;
  • ammoniak;
  • etanol;
  • salt och citron.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta, när det blir nödvändigt att rengöra smycken, används ammoniak. För att ta bort det gröna och svarta som är karakteristiskt för koppar- och mässingsprodukter fuktas en bomullsdynan i ammoniak och gnids på en ljusstake. Därefter sköljs produkten med tvålvatten. Detsamma kan göras med bronsartikeln. Det viktigaste är att torka ljusstaken torr i slutet av proceduren.

Ammoniak finns säkert i allas hemmedicinskåp . Ammoniak hälls i en djup behållare och sedan sänks en bronsljusstake ner i den. Efter det tas det ut efter några minuter, tvättas och torkas. Det finns ett annat alternativ - inte att sänka det, utan att torka av ljusstaken av brons eller mässing med en ammoniaklösning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rengöring slutar inte alltid framgångsrikt efter första gången, i detta fall upprepas det, men du bör veta att en kemikalie kan påverka metallen negativt.

Ibland ersätts etylalkohol med vodka. Dessa komponenter är utmärkta för rengöring av brons- och mässingsprodukter. Alkohol appliceras på en flanellduk och sedan torkas produkten noggrant. Som ett resultat försvinner placket och ljusstaken av brons eller mässing lyser som ny i solen efter rengöring, vilket utan tvekan är ett stort plus.

För att ta bort envis smuts från mässing, använd bordsalt och citronsaft . Komponenterna blandas med varandra (2 msk salt med en liten mängd juice), varefter den resulterande vällingen appliceras rikligt på produkten. Därefter tvättas ljusstaken noggrant med vatten och torkas torrt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Observera: det rekommenderas inte att låta plaggen torka naturligt efter tvätt . De måste torkas av med en trasa, helst med en naturlig komposition. Ljusstakar och kandelabrar kommer säkert att föra in en charmig atmosfär i huset, värme och ge nostalgiska anteckningar och till och med trevlig sorg för gamla dagar.

Priset beror på produktens kvalitet, material och storlek - vissa är ganska billiga. Men att köpa en vacker ljusstake är inte allt: för att den ska förbli blank och glädja i sitt utseende måste du alltid ta hand om den, improviserade medel hjälper till med detta.

Rekommenderad: