Dekorativa Tallrikar: Porslinsmålade Souvenirplattor På Väggen, Presenttallrikar Med Utsikt över Staden Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Dekorativa Tallrikar: Porslinsmålade Souvenirplattor På Väggen, Presenttallrikar Med Utsikt över Staden Och Andra Alternativ

Video: Dekorativa Tallrikar: Porslinsmålade Souvenirplattor På Väggen, Presenttallrikar Med Utsikt över Staden Och Andra Alternativ
Video: Science - Konkret naturvetenskap i Bosund skola 2007 / Larsmo När-TV 2024, Maj
Dekorativa Tallrikar: Porslinsmålade Souvenirplattor På Väggen, Presenttallrikar Med Utsikt över Staden Och Andra Alternativ
Dekorativa Tallrikar: Porslinsmålade Souvenirplattor På Väggen, Presenttallrikar Med Utsikt över Staden Och Andra Alternativ
Anonim

Porslinsmålade tallrikar är en ny trend inom inredning. De placeras i vardagsrummet, i köket och till och med i sovrummet. Det viktigaste är att välja rätt stil, plattornas form och typ av placering.

Särdrag

Souvenirplattor används alltmer som inredningselement … Detta anses inte längre vara ett tecken på någon borgerlig, "by" chic, som tidigare. Nu är denna design på topp i popularitet, och många designers tar till den när de skapar unika, stämningsfulla interiörer.

Bild
Bild

Dekorativa tallrikar tas med från resor som ett minne i stället för uttråkade magneter och placeras på en iögonfallande plats . De kan passa in i nästan alla interiörer - från klassiker till country. Det beror helt på diskens färgschema, materialet från vilket det är gjort, dess form och den applicerade bilden.

Bild
Bild

Det är också viktigt att ta hänsyn till en sådan faktor som inredningen i själva inredningen. Det ska vara i harmoni med tallrikarnas färger.

I själva kompositionen bör väggplattor också kombineras. Form, färg, mönster, tema - de måste vara förenade med minst ett av dessa tecken. Målade, icke-monokromatiska modeller kräver en särskilt noggrann inställning till placering och layout. En inre komposition av detta slag ska se ut i enlighet därmed, vara harmonisk, noggrant genomtänkt när det gäller att kombinera detaljer både med varandra och med alla andra inredningselement. Placeringen av plattorna inuti kompositionen är också viktig.

De kan ordnas enligt följande

I en eller flera rader .

Bild
Bild

Skapa en symmetrisk komposition .

Bild
Bild

Täck hela den fria väggen med tallrikar .

Bild
Bild

Lägg ut en våg, en båge från dem (när man dekorerar till exempel en fönsteröppning eller en väggspegel) eller något slags fantasimönster.

Bild
Bild

Boende från små till stora möjliga eller stor till liten baserad på cymbalstorlek.

Bild
Bild

Du kan fokusera på dörröppningen genom att dekorera den med rätter … Faktum är att detta område ofta är "arbetslöst" när man inreder ett rum.

Bild
Bild

I slutändan kan du placera plattorna i godtycklig form , som fantasin och stilen i inredningen antyder.

Bild
Bild

För att välja rätt alternativ för placeringen av disken och samtidigt inte förstöra väggarna med onödiga hål eller spår av lim, bör du fortsätta enligt följande. Fäst tallrikarna på ett pappersark eller kartong, du måste cirkla dem och klippa ut de resulterande mallarna. Lägg ut ett utkast av den framtida kompositionen på väggen och fixa layouterna med en speciell monteringstejp för målning. Således kan du välja det optimala arrangemanget av plattorna utan att behöva kämpa för att förstöra väggen . Så snart det bästa placeringsalternativet hittas, skisseras layouterna med krita eller penna, och själva rätterna är redan fixade enligt dessa märken.

Bild
Bild

Dessutom måste du ta hänsyn till bakgrunden som elementen kommer att ligga på . Till exempel, om väggen är målad i en mörk färg, är det bättre att placera ljusa detaljer på den. Pastellfärger kräver samma färgschema på tallrikarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om rätterna kommer att placeras på tapeter med ett mönster, måste du se till att mönstret på tallrikarna matchar det.

Material och storlekar

Dekorativa väggplattor är gjorda av olika material, men de mest populära är porslin, keramik och fajansprodukter . Det finns också korgmodeller, men inte alla interiörer tål sin speciella etniska smak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Porslinsplattor anses vara dyrare än alla andra alternativ . De kännetecknas av lätthet, vithet och särskild transparens - i ljuset verkar de släppa ut strålar genom sig själva. Sådana produkter kan vara monokromatiska, med ett mönster, prydnader, ha en mängd olika former och färger, men i alla fall kommer porslinsplattor på väggen att ge interiören en viss status, diskret chic.

Bild
Bild

Keramiska porslin är billigare än porslin och erbjuder ofta ett bredare utbud av färger och former. Även den enklaste tallriken utan dekorationer och teckningar har sin egen obeskrivliga charm. Keramik är till viss del en hyllning till traditionen.

Även om det inte är så tunt och graciöst som samma porslin, har det bara sin egen inneboende värdighet: miljövänlighet, speciell färg, ett brett utbud av former, storlekar och färger . Det är inte för ingenting som lerätter är så populära i vår tid.

Bild
Bild

Det mest prisvärda alternativet är lergods . Tack vare modern teknik är tallrikar av detta material av hög kvalitet och är ofta inte sämre än porslin. De är lika attraktiva och estetiska som porslin, men billigare, vilket betyder porslin rätter är tillgängliga för fler fans av denna typ av inredning.

Bild
Bild

En separat typ av porslin är korgprodukter .… De har praktiskt taget ingen utilitaristisk funktion. Om en porslin-, keramik- eller lergodsplatta, om det behövs, kan användas för dess avsedda ändamål, då korg är bara en dekor , och en som inte kommer att vara lämplig i varje interiör.

Bild
Bild

Det är uppenbart att klassikerna "inte kommer att acceptera" denna typ av dekoration, utan etno, land eller stilisering för någon exotisk stil (Afrikansk, morisk, etc.) kommer lätt att klara en sådan inredning, och det kommer att vara lämpligt.

Sådana plattor är effektiva i sig på grund av tillverkningsmetoden, de behöver inte ytterligare "dekoration", så de har sällan någon ritning eller mönster applicerat på dem.

När du väljer typ av dekorativa plattor måste du ta hänsyn till deras estetiska egenskaper och funktionerna i interiören där de kommer att ligga och produktkostnaden. Den senare aspekten spelar en viktig roll för många. Ett brett utbud av olika modeller för valfri plånbok gör att du kan välja det bästa alternativet utan att äventyra plattornas dekorativa och estetiska kvaliteter.

Bild
Bild

Designalternativ

Plattornas design kan vara mycket varierande, vilket gör att de kan passa in i nästan alla interiörer. Inskriptioner, blommiga eller geometriska ornament, porträtt, landskap och många andra alternativ för bilder tillämpas nu på dekorativa plattor . Kanske är det detta som delvis förklarar den stora populariteten som väggrätter har.

Om det tidigare var på modet att ta med kylskåpsmagneter från resor, har nu dekorativa tallrikar stadigt tagit plats. Rätter med utsikt över ryska städer låter dig skapa en komposition som påminner om en resa genom ditt hemland . En intressant idé: rita en karta över världen eller Ryssland på en tom vägg och placera plattorna enligt platsen för städerna eller länderna från vilka de kom. För detta måste väggen vara tillräckligt stor och disken kompakt för att inte röra upp ritningen.

Bild
Bild

Plattorna kan avbilda olika länder, deras karaktäristiska landskap, stadspanoramor, sevärdheter etc . Sådan inredning kan bli en ljus accent i ett rum och locka uppmärksamhet vid första ögonkastet. Tallrikar med omfattande fåglar, djur, några slags växtmotiv är i den största efterfrågan. Detta är en slags klassiker, anpassad till moderna krav.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte svårt att montera tallrikar med sådana bilder i inredningen, huvudrollen här spelas av färgerna på själva rätterna och paletten i rummet där det är planerat att placeras.

Tallrikar med inskriptioner är ett mer avantgarde, okonventionellt alternativ . Inskriptionerna kan vara stora eller små, ljusa eller svartvita, dessutom försedda med några bilder, eller de kan vara den enda inredningen för rätterna. Svarta bokstäver på en vit bakgrund ser strikta, lakoniska, återhållsamma ut, och det är vad de lockar . Tallrikar med sådan inredning kommer inte att synas, men de kommer inte heller att gå obemärkt förbi. Älskare av diskret chic "enkel men smakfull" kommer att uppskatta denna inredning.

Bild
Bild

Ljusa, invecklade prydnader i arabisk stil kommer att se bra ut i en etnisk inredning fylld med orientalisk smak. En enkel, lakonisk stil kommer också lätt att "stå emot" sådan inredning - det kommer att bli en spektakulär accent som lockar ögat.

Och det här är inte en fullständig lista över de bilder som kan appliceras på dekorativa väggplattor. Förutom färdiga lösningar erbjuder många företag en sådan tjänst som att tillämpa en författares image. Det kan vara ett porträtt, ett favoritlandskap, ett fotografi eller en abstrakt teckning - vad som helst. Sådana unika inredningsartiklar kommer att bli en verklig höjdpunkt i interiören, dess centrum, från vilket du måste bygga vidare när du inreder ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkares översikt

Dekorativa tallrikar produceras av många företag, men de mest populära är produkter från följande tillverkningsländer:

  • Tyskland;
  • Tjeckien;
  • Italien;
  • Kina;
  • Indien.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje tallrik har sina egna fläktar . Någon gillar kinesiska tallrikar, någon föredrar tjeckiska eller italienska. Det finns inga speciella skillnader mellan dem - samma material, liknande teknik. Skillnaden är de prydnader som appliceras på disken och kostnaden för den färdiga produkten.

Det är svårt att peka ut någon tillverkare, köparen bestämmer själv vilka produkter som ska väljas utifrån personliga preferenser och ekonomiska möjligheter.

Hur väljer man?

Vid valet av väggplattor spelas huvudrollen av de individuella preferenserna och smaken hos rumsägaren, som är planerad att inredas på detta sätt. Interiörens stil, färgschemat, rummets storlek och syfte måste också beaktas så att inredningen ser harmonisk och lämplig ut . Till exempel, i en klassisk inredning inredd i ljusa, pastellfärger, kommer tallrikar med samma nyanser att se bra ut. Elfenben, beige, vit, pulverformig och liknande färger kommer organiskt att passa in i en sådan inredning.

Bild
Bild

I det här fallet är det viktigt att ta hänsyn till utformningen av väggen som disken kommer att ligga på . Om den helt enkelt är målad med ljus färg kan du säkert hänga tallrikar på den, bara bry dig om att skapa en harmonisk komposition. Om tapeter klistras på väggen måste du välja sådana modeller av rätter som kommer att kombineras med varandra och med mönstret på tapeten. I klassikerna är det inte nödvändigt att använda vanliga tallrikar. Någon form av teckning kan mycket väl appliceras på dem, till exempel en blommig prydnad, ett landskap, utsikt över staden.

Bild
Bild

Det viktigaste är att alla enskilda element kan utgöra en enda helhet - en integrerad, harmonisk komposition och inte "argumentera" med andra detaljer i dekorationen.

Men om du med ett oberoende val kan ta reda på hur denna eller den där tallriken kommer att passa in i interiören och välja det bästa alternativet, så är det några missförstånd om det mottogs som en gåva. Gåvan kan inte alltid vara inskriven i den skapade inredningen, och det kan vara problematiskt att hitta en värdig plats för den.

I det här fallet finns det två sätt:

  • ta bort den donerade tallriken;
  • gör det till centrum för hela "cymbal" -kompositionen.

Dessutom kan du börja samla en samling av just sådana "donerade" tallrikar, ordna det i vanlig syn och på så sätt skapa en ljus, ovanlig accent i interiören. Men i detta fall bör alla andra element vara diskreta för att bara betona kollektionens skönhet och inte distrahera uppmärksamheten från den. Handgjorda presentplattor erkänns av många som en separat konstform.

Bild
Bild

Liksom alla andra typer av handgjorda kännetecknas sådana rätter av en speciell smak, en unik charm . Det kan med rätta kallas unikt. Och det är dessa tallrikar som ofta blir centrum för hela interiören och sätter tonen för resten av dekorationen. Färgschemat, medföljande inredning, textilier och allt annat väljs på ett sådant sätt att det framhäver skönheten i designerbordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer sådana plattor måste du ta hänsyn till deras individuella karaktär, stil, färgschema.

Samlarplattor tillhör också kategorin unika inredningsartiklar som kräver inte bara rätt inramning, utan också lämplig inställning. De är väl lämpade för inredningen av en retroinredning som återskapar en viss era. I detta, som i alla andra fall, det är nödvändigt att ta hänsyn till färgpaletten och "karaktären" på både plattan och interiören själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pris, personliga rätter, tallrikar, som skildrar minnesvärda platser eller stunder, är också till viss del samlingsbara. Men de representerar inte materiellt värde, utan andligt värde. Sådan inredning kommer att göra det inre av rummet mer själfullt, varmt, individuellt, det kommer att betona rummets personlighet, berätta om vem som bor i det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med all popularitet av "tallrik" -inredning och ett brett utbud av alternativ tror många fortfarande att det bara är lämpligt för köket. Långt ifrån. Dekorativa tallrikar ser organiskt ut i vardagsrummet, i sovrummet och i korridoren . Det viktigaste är att välja rätt rätter och placering. Det är också viktigt att överväga bakgrundsfärgen som plattorna kommer att placeras på.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så om rätterna är ljusa och iögonfallande är det bättre att placera dem på en mörk vanlig vägg . Tallrikar i pastellfärger kommer att se bra ut på en ljus bakgrund, som ska vara något ljusare än rätterna. Om tapeter med någon form av prydnad klistras på väggen, bör plattorna bilda en enda komposition med den.

Använd som dekoration

Tallrikar som inredning - en icke -standardiserad lösning. Ändå använder fler och fler designers denna teknik när de inreder interiörer. Diskens placering beror på personliga preferenser för ägaren av rummet som dekoreras. De kan helt enkelt hängas på väggen, täcker hela ytan, de kan placeras i en nisch, på öppna hyllor, eller en originalpanel kan läggas ut ur dem.

Bild
Bild

En dörr eller fönsteröppning, utformad på detta sätt, ser intressant ut . Utrymmet nära dörrar och fönster används sällan som en "springbräda" för dekoration och är en tom skiffer för alla slags experiment. I korridoren eller vardagsrummet kan tallrikar placeras ovanför en byrå eller konsol. En spegel omgiven av dekorativa tallrikar kommer att se intressant och ovanlig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet är sänggaveln det bästa stället att placera disken på . Detta gör att du kan lägga tonvikten på sovplatsen och dekorera väggen, som ofta är tom. Placering av plattor i rad (en eller flera, horisontellt eller vertikalt orienterade) är en klassisk lösning som inte tappar sin relevans. Denna teknik kan användas om du behöver ordna en tom vägg i rummet, stäng den.

Bild
Bild

I det här fallet ska ytan på vilken disken placeras antingen målas i en färg eller täckas med tapeter med ett diskret mönster.

Som en ljus accent kan du använda en platta . När du skapar det är det bättre att använda rätter som inte bara kombineras med varandra, men låter dig skapa en hel komposition med en uttalad, begriplig allmän idé. Det är inte nödvändigt att följa pusselprincipen när en stor bild är gjord av små element som inte har någon mening individuellt. Var och en av plattorna i en sådan panel representerar vanligtvis en oberoende dekorativ enhet, men som en del av kompositionen avslöjar de sin skönhet till fullo.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan populär teknik är att placera tallrikar slumpmässigt på en tom vägg . Rätter av olika storlekar, färger och former kommer att se bra ut här. Men denna metod kräver ett särskilt noggrant urval av cymbalerna och deras plats i kompositionen. För att lösa detta problem kommer användningen av mock -ups att hjälpa - figurer klippta ur kartong eller papper, upprepa plattornas konturer och storlekar. Sådana mallar kan enkelt flyttas, bytas ut för att hitta den bästa platsen och först sedan börja fästa riktiga plattor.

Bild
Bild

Det finns många metoder för att placera dekorativa tallrikar, allt beror på personens fantasi och inredningens egenskaper. Väggar, nischer, öppna hyllor; kaos eller strikt korthet - det spelar ingen roll.

Det viktigaste är att den skapade kompositionen harmoniskt kombineras med andra finish och betonar den individuella skönheten i interiören.

Rekommenderad: