Keramiska Paneler: Från Porslinstengods Och Keramiska Plattor På Väggen, Produkter Med Blommor I Form Av Tallrikar På Ett Förkläde Och Golvvarianter, Intressanta Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Keramiska Paneler: Från Porslinstengods Och Keramiska Plattor På Väggen, Produkter Med Blommor I Form Av Tallrikar På Ett Förkläde Och Golvvarianter, Intressanta Alternativ

Video: Keramiska Paneler: Från Porslinstengods Och Keramiska Plattor På Väggen, Produkter Med Blommor I Form Av Tallrikar På Ett Förkläde Och Golvvarianter, Intressanta Alternativ
Video: Thorleifs Fem röda rosor till dej , Studio Markaryd 2024, April
Keramiska Paneler: Från Porslinstengods Och Keramiska Plattor På Väggen, Produkter Med Blommor I Form Av Tallrikar På Ett Förkläde Och Golvvarianter, Intressanta Alternativ
Keramiska Paneler: Från Porslinstengods Och Keramiska Plattor På Väggen, Produkter Med Blommor I Form Av Tallrikar På Ett Förkläde Och Golvvarianter, Intressanta Alternativ
Anonim

Dekorera ett hem eller kontorsutrymme är möjligt på olika sätt. Ett av de underskattade alternativen är keramiska paneler. Du behöver bara veta vad dessa paneler är och hur du väljer rätt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En berättelse om en keramisk panel bör börja med det faktum att det är en slags monumental konst . Ja, det är konst, inte byggnadsdesign, som det ofta tolkas! Sådana paneler fyller ständigt vissa delar av väggar och tak. Valet av det slutliga beslutet görs med hänsyn till hur betraktaren uppfattar beläggningen. Rummets interiörer beaktas också.

Med hjälp av paneler fokuserar de på väggarna och deras sektioner . Det visar sig på detta sätt även att späda ut särskilt tråkiga rum. Prydnader och speciella ramar används ibland för inramning. Bilderna i panelen kan vara väldigt olika.

Begränsningen är endast kopplad till konsumentens fantasi och med några tekniska finesser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Enkelplatta

I den här versionen hela bilden ligger helt på en kakel . Det är lätt att arbeta med en sådan finish. Upprepning av layouten med en viss period hjälper till att eliminera förlusten av mönstret. Oftast appliceras bilder av fisk, silhuetter av djur och växter i en kakel. Geometriska tomter är också vanliga.

Bild
Bild

Flera brickor

En väggbild i denna design kan vara bildas av flera olika eller liknande ämnen . Det finns både alternativ för att ta upp en del av utrymmet och stora målningar som ligger direkt på hela väggen. Elekvensen bestäms av konstruktörerna individuellt. Det är denna lösning som oftast används i bostadshus och lägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mosaik

Och detta är redan en bild av hela kompositionen. Den är monterad av små delar. Hela intrycket kan bara kännas på ett visst avstånd från ytan. Man tror att den tidigaste användningen av mosaikplaner var i antikens Grekland.

Mosaiken är utformad i ett fram- och bakmönster.

För att skapa det, använd:

  • matris;
  • konst;
  • kombinerad metod.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

3D -paneler

En tredimensionell bild kan inte längre erhållas för hand . Du behöver en speciell fotoskrivare för det. Detta gör att du kan uppnå ökad realism i bilden. Eldning med djup penetrering av färg i materialet bidrar till att förbättra det. Den absoluta säkerheten hos plattorna som används för den tredimensionella panelen gör det möjligt att använda en sådan lösning även i badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fri storlek

Slutsatsen är att ritningarna på varje kakel är utarbetade individuellt. En sådan panel kan förstoras eller reduceras . Att lägga till eller ta bort element försämrar inte bildkvaliteten. Tomten är uppdelad i mellersta, övre och nedre segment. Utbyggnaden av målningarna sker på bekostnad av mittområdet.

Den förlängs helt enkelt till önskad storlek. Om de till exempel vill visa ett träd, faller "stammen" exakt på den centrala sektionen. Det är värt att överväga att ibland begreppet fristorlek avser lite olika produkter. Detta är bara en kakel med en tomt som inte har några logiska gränser. Dessa är:

  • stjärnbeströdd himmel;
  • havsyta;
  • Skog;
  • gräsbevuxen äng eller stäpp;
  • blå himmel;
  • abstrakt komposition.
Bild
Bild
Bild
Bild

Från trasiga plattor

En sådan teckning kan bara skapas av människor som inte berövas fantasi och kreativitet. Mycket uppmärksamhet måste ägnas åt valet av rätt fragment .… Om de annars passar dåligt eller inte fyller hela det tilldelade utrymmet minskar de dekorativa egenskaperna kraftigt. Men en sådan lösning är lämplig när det finns ett "hål" på väggen (nära dörren, fönstret, i hörnet), som inte kan stängas och dekoreras på något annat sätt. För arbete, använd epoxihartser, betongkontaktprimrar, "flytande spikar".

I vissa fall används paneler i köket - främst som ett förkläde . Men sådana förkläden skapas också i badrum. Tillsammans med enkel dekoration låter denna lösning dig att uppnå en absolut omdesign av hela utrymmet. Den volymetriska strukturen skapar en speciell lättnadseffekt.

Renovering av interiören på detta sätt är mycket enkelt och enkelt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan vanlig typ av inredning är keramiska golvpaneler . För det mesta placeras geometriska bilder på golvet. De ersätter perfekt traditionella mattor och andra dekorativa material. Men ibland ges företräde inte till mattan utförande, utan till "rosor" eller mosaik layout. Det senare alternativet anses vara det svåraste för installatörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Paneler placeras också ibland i matsalen i köket. Men att placera den för hög rekommenderas inte. Det bästa alternativet, enligt experter, är i nivå med en vuxens huvud . De enda undantagen är målningar som visar karaktärer från tecknade serier och barnfilmer. Och ett annat möjligt alternativ är dekorativa ämnen för att dekorera spisen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Huvudrekommendationen är att gå utöver personlig smak . Det finns några universella tips som gäller för alla. Professionella designers tror att medelstora målningar är lämpliga i små utrymmen. Du ska inte använda ljusa och iögonfallande ritningar där. Tomter med neutrala färger eller prydnader (om rika färger är så viktiga) kommer att göra.

Att försöka använda en tematisk bild är knappast värt det . Förutom att absorbera användbart utrymme kommer det att vara en visuell chock för människor. Den bästa typen är en svartvit bild med mindre höjdpunkter. Om rummet är ganska stort bör du inte lägga till en liten panel eller mycket detaljerad ritning till den. Men du kan välja hela väggen och till och med ge en smidig övergång till angränsande ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fantasin och entusiasmen i designen är till hjälp. Men du måste alltid komma ihåg det en mycket catchy, färgstark eller pretentiös design blir vanligtvis tråkig efter några månader . I badrummet eller inuti duschkabin är ett nautiskt tema en win-win-lösning. Det kommer att se särskilt bra ut i medelhavsstil. Viktigt: oavsett vilket rum panelerna väljs, oavsett vilka personliga preferenser - alltför dystra motiv bör undvikas (både i färg och i "anda").

I klassiska interiörer är traditionella designelement mest lämpliga. Användningen av landskap kommer inte att orsaka några problem. Men när man serverar ett rum på ett romantiskt sätt vore det mer korrekt att använda fjärilar eller blommor till en panel, ett slags gräsmattor. Om rummet är inrett i en orientalisk anda är det värt att titta närmare på olika ornament och ljusa mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots det ska de inte missbrukas. Andra uttrycksmedel kan också användas för att skapa en lämplig stämning. Rum i lantlig stil bör domineras av diskreta pastellfärger. Ljusbrun färg är också lämplig där. När det gäller blanketterna är de vanligaste:

  • rektangulär;
  • runda;
  • modulärt utförande av panelen.

Bland ämnena är naturliga motiv mycket efterfrågade, vilket gör det möjligt att göra designen ljusare och mer ovanlig och bli en källa till positiva känslor. För att skapa komfort, dock mycket ofta använda "mat" bilder. För att skapa en uttrycksfull effekt kan du också dekorera rummet med bilder av megalopoler, höghus eller arkitektoniska monument. Moderna och trendiga interiörer är lätta att träna med hjälp av abstrakta tomter.

Bild
Bild

Material (redigera)

Klassisk keramik, det vill säga enkla keramiska plattor, används ofta i kök och badrum. Detta material är resistent mot fukt och fett. Även när den är mycket smutsig är den lätt att rengöra. På grundval av keramik kan du skapa mosaik eller lapptäcke. Men för golvet används oftast plattor baserade på porslinstengods.

Sammansättningen av detta material inkluderar kvartssand och kaolinlera. Porslin stengods är mekaniskt starkt och motståndskraftigt mot kyla. Det är helt säkert i ekologiska och sanitära termer. Porslin stengods slits lite över tiden och är nästan ogenomträngligt för vatten. Den kan användas över golvvärmesystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Tomter med fisk låter dig skapa en känsla av naturlighet, skapa en romantisk stämning. Många föredrar dock tallriksformade element med blommor. Denna lösning låter dig uppnå optimal uttrycksfullhet och yttre överklagande av finishen. Valet av färgalternativ är mycket stort, liksom valet av specifika toner. Sammansättningen av solen och månen är också ganska populär.

Det används inte bara i astronomiska och romantiska ämnen, som man kanske tror. Det är också en bra lösning för gammaldags interiörer. Det kommer också att vara till nytta som en hänvisning till hednisk tid. Förutom blommiga paneler kan bilder med oliver också användas. De skapar definitivt en trevlig känslomässig stämning. Du kan också visa med en panel:

  • en ängel i en månad;
  • fartyg;
  • stiliserade bilder av fåglar;
  • scener från filmer;
  • populära foton;
  • maträtter;
  • stiliserade djur och växter;
  • kopior av fresker;
  • landskap;
  • frukt, bär och andra frukter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lagregler

Det är kategoriskt omöjligt att skära panelen . Endast hela block är tillåtna. Även när det gäller trasiga plattor utmärks sådana block - de är noggrant utvalda i förväg. Präglade delar kan inte placeras i ett hörn. Annars kommer obehagliga luckor att dyka upp. Ritningen är placerad strikt i mitten av huvudväggen.

Det är nödvändigt att trimma delar från sidorna jämnt. Det rekommenderas starkt att beräkna i förväg om den avsedda målningen passar väggen. Överbelastning av interiören är oönskat - 1 ljus accent per rum är tillräckligt. Innan arbetet rengörs väggen eller golvet av dekorativa material och mönstren grundas, ritningarna samlas i förväg på en jämn horisontell för att bättre observera arbetsordningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För fastsättning av stora delar av panelen används ett speciellt lim som tillverkaren väljer. Relativt små fragment fästs på flytande naglar. Bilden appliceras från botten till toppen. Det är lämpligt att kontrollera nivån noggrannhet efter varje horisontell och vertikal nivå.

När limskiktet är torrt gnids sömmarna med professionell injekteringsbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Bilden visar en attraktiv keramisk panel med växtmotiv. Blad och stjälkar i olika toner appliceras på en ren vit ton. Det är dock möjligt att tillämpa den "venetianska" bilden. Hon kommer inte att se sämre ut omgiven av eleganta vita väggar. Och i badrummet kommer bilden av det rasande havet som segelbåten seglar genom att se ganska passande och till och med "atmosfärisk" ut.

Rekommenderad: