Dekorativa Krukor: Designmodeller För Inomhusblommor "Maiden's Head", "Crown" Och Andra. Funktioner Av Ovanliga Lockiga Krukor. Modeller I Form Av Djur I Inredn

Innehållsförteckning:

Video: Dekorativa Krukor: Designmodeller För Inomhusblommor "Maiden's Head", "Crown" Och Andra. Funktioner Av Ovanliga Lockiga Krukor. Modeller I Form Av Djur I Inredn

Video: Dekorativa Krukor: Designmodeller För Inomhusblommor
Video: Pot People DIY | Step by Step DIY Tutorial | Plants decor Ideas 2024, Maj
Dekorativa Krukor: Designmodeller För Inomhusblommor "Maiden's Head", "Crown" Och Andra. Funktioner Av Ovanliga Lockiga Krukor. Modeller I Form Av Djur I Inredn
Dekorativa Krukor: Designmodeller För Inomhusblommor "Maiden's Head", "Crown" Och Andra. Funktioner Av Ovanliga Lockiga Krukor. Modeller I Form Av Djur I Inredn
Anonim

Dekorativa krukor för inomhusblommor kan med rätta kallas nyckelelement i inredning. Som dekoration för blommor har de sina egna egenskaper, som skiljer sig från blomkrukor. Materialet i den här artikeln kommer att bekanta läsaren med nyanser av dessa dekorativa produkter och berätta om alternativen för deras design, genom vilka de kan förädla det omgivande rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Cache-potten är inte alls en synonym för ordet "pot". Det är ett dekorativt föremål som är krukans yttre behållare. Med andra ord, detta är en dekorativ behållare där själva grytan är placerad för att förbättra dess estetiska kvaliteter. Det finns inga dräneringshål i planteringen för dränering av överflödigt vatten, dess syfte är att dekorera blomkrukor. Växter planteras inte i krukor, eftersom normal tillväxt och full utveckling inte fungerar i detta fall.

Planters för blomkrukor är estetiskt tilltalande. Med ett noggrant tillvägagångssätt för deras val blir de ett verktyg för skicklig placering av accenter och kan stödja en eller annan del av interiören.

Valet av färglösningar för dessa produkter är mångfacetterat, vilket gör att de kan bli pricken över i i designen.

Bild
Bild

Planters kan dölja bristerna i växtkrukor inomhus i samband med långvarig användning. Dessutom ger de ett tillförlitligt skydd mot läckage, där vatten kan komma in i möblerna, fönsterbrädan eller golvet (beroende på typ av placering). Planteraren behåller vatten, den kommer inte att droppa från hängande kruka. Dessa produkter skyddar också blommor väl från överhettning, vilket är kännetecknande för många växter på sommaren.

Bild
Bild

Varianter och form

Idag kan blomkrukor delas in i flera typer. Baserat på placeringsmetoden är de väggmonterade, bordsskivor, golvstående och hängande. Av alla sorter är de mest populära vägg- och hängtyperna . Sådana produkter blir "stamgäster" bland andra tillbehör i modern stil. De köps för växter med ett litet rotsystem. Sådana krukor är kompakta och överbelastar inte den inre kompositionens allmänna utseende, de är bra för att dekorera krukor med gerberor, fuchsia, nasturtium.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan klassificera blomkrukor för inomhusblommor och efter form. Den kan vara oval, böjd, rak. Stylister föredrar produkter i form av en kvadrat och en rektangel. Produkter kan också vara sammansatta. Krukornas form är ett av de viktigaste kriterierna för deras val, vilket utförs med hänsyn till växtens typ. Till exempel, för bonsai -växter, bör den vara öppen, för lockiga blommor - välvda eller ovala.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

boende

Placeringen av blommor har sina egna egenskaper. Till exempel bör väggsorter ordnas med hänsyn till växternas krav på belysning. Inomhus placeras sådana modeller på takbjälkar. Golvmotstånd används för stora krukor där bonsai eller ficuses, apelsiner, myrt växer. De installeras på platser där de inte stör rörelser runt huset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordsprodukter kan dekorera möbler eller fönsterbrädor. De ser vackra ut på hyllor och hyllor, stöder små mattor eller möbler. Dessutom kan de användas för att dekorera bord i vardagsrummet. Planters ser intressanta ut om du lägger dem på ett smalt sidobord nära fönstret. Således kan du skapa en illusion av ett miniatyrblomma växthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Dekorativa krukor för inomhusblommor är gjorda av olika råvaror. I produktionen används metall, trä, plast och glas för detta ändamål. Andra material inkluderar kompositkeramik. Egenproduktion låter dig använda de mest ovanliga materialen, inklusive de som finns till hands.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna som skapas hemma är gjorda av en mängd olika råvaror. Grunden för idén kan vara en plastflaska, en gammal skål, en kopp, en vattenkokare, en sko, läderremmar, hantverkslådor och mer. Dessutom kommer varje typ av material att ha sina egna egenskaper. Till exempel ska hängande produkter vara lätta, och därför väljs lämpligt material för dem. När det gäller golvläggare behöver de bara vara starka och stabila.

Bild
Bild

Modeller

Modeller av krukor kan se både traditionella ut, vara ett exakt kopieringsskal av en välkänd kruka, eller snarare kreativa och ovanliga. Till exempel inkluderar dessa alternativ följande modeller.

  • " Krona " - en lakonisk men funktionell produkt gjord av rör som täcker en inre behållare med jord och växter. Lämplig för moderna interiörkompositioner i en stil som accentuerar den syntetiska basen av det använda materialet.
  • " Glamorös katt " - alternativ för privata hus eller sommarstugor. Inte lämplig för klassisk inredning, men ganska lämpligt för att dekorera verandor eller hemväxter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Båt " - en original bordsplanterare, lämplig för odling av mossa eller kompakta prydnadsväxter. Beroende på tillverkningsmaterial kan den användas i etniska och moderna designriktningar.
  • " Gondol " - hängande planteringar av plast, kännetecknade av närvaron av en pall, avsedd för små växter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Gris " - en originalversion för en rustik stil, ganska specifik, ofta gjord i rosa-persika toner.
  • " Kälke " - intressanta korgar i olika konfigurationer, gjorda av olika material, inklusive metall och trä. Ser ovanligt ut, kan användas i stil med Provence och land.
  • " Scarf " - produkt av cylindrisk form med kant på överkanten. Kan användas i modern stil (brutalism, modern, konstruktivism, minimalism).
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Kuvertet " - en produkt för små blommor av plast eller trä. Det ser ut som en låda med upphöjt baksida, den är gjord i en mängd olika färger, den kan dekorera stilen i Provence, country, boho.
  • " Staket " - en annan ändring för att dekorera interiören i ett privat hus eller sommarstuga. Det ser ut som en låda i form av ett staket. Kan dölja lådor som plantor eller plantera blommor på smala fönsterbrädor.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Elefant " - en elegant lösning för etnisk stilistik (till exempel arabisk, afrikansk eller indisk stil). Ganska ljust tillbehör som kan dekorera vilken inredning som helst.
  • " Ängel " - ett utmärkt val för klassiska interiörer, tenderar att visa palatsets högtidlighet. Det här är produkter med stuckaturdekoration och en ängel som kramar krukorna, eller ligger nära den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men modellerna är inte alltid estetiskt attraktiva. Ibland döljs något avskyvärt bakom ett vackert namn.

Till exempel inkluderar sådana föremål en modell med ett vackert namn "Maiden's Head", som är ett tjejhuvud med en utskuren skalle. Detsamma kan sägas om familjemodifikationer, där hårets roll tilldelas växande grönska. Oavsett hur långt du vill gå på jakt efter kreativitet, ibland kan du kliva över alla gränser och förstöra estetiken och harmonisk uppfattning av rymden.

Bild
Bild

Vi tar hänsyn till stilen

När du väljer designkrukor för en specifik stil eller gör dem med egna händer hemma är det viktigt att ta hänsyn till designens riktning. Det är detta som är kriteriet som sätter grunden för valet. Produktens form, storlek, nyans och natur beror på den. Ofta gör produktens form att du kan slå inredningen.

Till exempel, en skrivbords- eller hängande julprodukt, dekorerad med grangrenar och julgransdekorationer, ser vacker ut. I det här fallet kan grunden vara den mest lakoniska modellen, lägg på en hinkgryta eller cylinder. För en festlig design kan du också använda modeller som en släde, ett staket och ett kuvert. Efter att ha dekorerat produkterna med snögubbar och små nyårsdekorationer kan du lägga till anteckningar om den kommande semestern i inredningen.

Bild
Bild

När du väljer produkter för etniska designgrenar kan du vända dig till tanken på krukor i form av djur. Till exempel kommer lockiga figurer-krukor i form av en zebra och en giraff att vara ett utmärkt alternativ för afrikanska eller indiska teman. De ser organiska ut, tar inte mycket plats, men gör visuellt designen speciell. Sådana produkter är lämpliga för raffinering av små krukor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För moderna interiörer (till exempel minimalism, hi-tech, modern, konstruktivism och andra) kan du köpa krukor i form av katter, igelkottar, lamm och hundar. På grund av deras diminutivitet kommer de att se ganska harmoniskt ut även på bokhyllor och hyllor. Samtidigt kommer produkterna att kunna delta i den skickliga placeringen av accenter i den inre kompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ekologiska designgrenar kan du vända dig till de ovanliga krukorna i form av trä. Till exempel kommer en produkt i form av en ihålig med ekorrar att kunna lägga ett lust till designen av ekostilen, vilket ger den en speciell atmosfär. Anhängare av kawaii- och mangariktningar kan vända sig till planteringar med djur och små krukor.

För dem som gillar små blommor kan du dekorera ett av rummen i en lägenhet eller hus med snigelkrukor.

Bild
Bild

Snygga interiörer i loftet eller grunge behöver något speciellt. Här är det att föredra att förlita sig på en viss vårdslöshet, men hög kostnad. Produkten ska ha en geometrisk form, vara enkel men catchy. Ansikten, kubism, kvadratisk form är välkomna.

Bild
Bild

Original designkorgar är bra för Provence. Lockiga krukor i form av roliga små människor kommer att vara lämpliga i det inre av rummet av kreativa personligheter. Alternativ i form av stickade omslag är lämpliga för inredning i boho-stil. Produkter med decoupage -inredning kommer att kunna dekorera lappstilen.

Rekommenderad: