Designerhyllor: Ovanliga Dekorativa Och Snygga Modeller - I Form Av Ett Träd, Båtar Och Andra Originalmodeller För Hemmet

Innehållsförteckning:

Video: Designerhyllor: Ovanliga Dekorativa Och Snygga Modeller - I Form Av Ett Träd, Båtar Och Andra Originalmodeller För Hemmet

Video: Designerhyllor: Ovanliga Dekorativa Och Snygga Modeller - I Form Av Ett Träd, Båtar Och Andra Originalmodeller För Hemmet
Video: Genomgång och visning av Uttern S45 - 2021 2024, Maj
Designerhyllor: Ovanliga Dekorativa Och Snygga Modeller - I Form Av Ett Träd, Båtar Och Andra Originalmodeller För Hemmet
Designerhyllor: Ovanliga Dekorativa Och Snygga Modeller - I Form Av Ett Träd, Båtar Och Andra Originalmodeller För Hemmet
Anonim

Att hålla böcker, saker och söta knicknacks i en bekant garderob är inte längre på modet. Skrymmande bokhyllor ersattes med hyllor. Ofta har de inte en bakvägg, vilket väsentligt utökar omfattningen - de används också för att dela upp ett rum i zoner. Och valet av modeller, former, typer är fantastiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över originalmodeller

Idag används hyllor ofta i snygga interiörer. Utbudet av modellalternativ begränsas endast av fantasin hos designers.

Sådana produkter har ett antal fördelar jämfört med de vanliga garderoberna: lätthet, elegant form, tack vare vilket utrymmet inte ser rörigt ut, rymlighet.

Eftersom hyllorna i hyllorna oftast är öppna kommer alla nödvändiga saker alltid att finnas till hands: böcker, dokument, eventuella tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konventionellt moderna ställ kan delas in i flera grupper

Skåp utan väggar och dörrar . En fashionabel trend inom inredning är zonindelning. Ofta löses detta bara med hjälp av hyllor - de används som en dekorativ skiljevägg med öppna hyllor: saker eller böcker kan tas från vilken sida som helst. Detta kan till exempel användas för att separera sängen från vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Separata hyllor . De staplas ovanpå varandra i en godtycklig ordning - som en konstruktör. Deras fördel är att de enkelt kan anpassas till rummets egenskaper och lösa olika problem. Den slutliga designen kan vara kreativ och betona individualiteten hos ägaren av lokalen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Asymmetriska modeller . De kommer i form av en bild eller annan form. Bekväma bredvid soffor eller bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ritning från hyllorna . Ett icke-standardiserat tillvägagångssätt för placering av saker, böcker och kära souvenirer. Dessa modeller består också av separata hyllor. Men här finns det redan en specifik idé om designern: de läggs ut i ett mönster på väggen - till exempel i form av en jätteblomma. Det ser väldigt originellt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanlig form . Rund, fyrkantig, triangulär - fantasiflygningen hos designers har inga gränser. Det finns till och med skåp i form av ett piano eller en djursilhouett. Sådana ställningar tjänar inte längre bara för att lagra saker, utan blir också en ljus accent i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialen från vilka hyllorna är gjorda är olika: metall, trä, plast . Ofta är detta en kombination av olika material, till exempel en öppen hylla med metall i dekorationen, med glas-, trä- eller plasthyllor.

Bild
Bild

Intressanta former

Bland de många olika formerna av designerhyllor kan de vanligaste urskiljas

Garderob i form av ett träd . Designers älskar i allmänhet temat natur och betonar ofta naturlighet. Hyllträd läggs oftast ut med hyllor på väggen. Det kan vara en enda gren eller en stam med många grenar. Det är bekvämt att lagra böcker på "grenar". För barnrum är träd gjorda med en färgad krona.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Båt ". Sådana ställningar med öppna hyllor kan bara imitera båtens främre del eller helt upprepa dess form. Lämplig för interiörer inredda i nautisk stil. Båtskåpet kan placeras i badrummet eller på loggian. Små färgade "båtar" kommer säkert att glädja barn och kan fungera som garderob för förvaring av leksaker och böcker.

Bild
Bild

Brev . Också en variant av stället, som installeras nära väggen. Bokstäver läggs till från hyllorna. Hela ord kan läggas ut på flera hyllor. En original lösning för vardagsrum och kontor.

Bild
Bild

" Hus ". Skåp används oftast i barnrum. De kan vara trä eller plast, ljusa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa former är inte begränsade till ovanliga skåpidéer. Det finns många fler intressanta alternativ:

  • hyllor i form av en karta över USA;
  • hyllstegar;
  • garderober i form av ett halvklot monterat på väggen;
  • små män;
  • djur;
  • geometriska figurer.

Du kan hitta mycket ovanliga intressanta former.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja en designerhylla för ditt eget hem måste du bygga på interiörets övergripande stil.

Till exempel kan du inte sätta ett "båt" -ställ i ett rum i klassisk stil, och ett loftrum "accepterar" inte ett trevligt "hus" avsett för en plantskola.

Förutom stil måste du också tänka på de uppgifter som skåpet utför . Ja, naturligtvis är rackens primära roll att förvara saker. Men förutom detta kan den utföra andra funktioner, till exempel zonering och helt enkelt dekorera rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Installationsplats . När du väljer en hylla för ditt hem måste du bestämma var den ska stå och mäta rummet. Du ska inte bara lita på en bild på Internet eller välja ett rack för ögat i en butik. Noggrannhet här är nyckeln till framgång, om det försummas kommer köpet att ge besvikelse. Funktionen i rummet är också viktig - till exempel måste badrumsstället vara fukttåligt.
  • Syftet med stället . Det är nödvändigt att ta hänsyn till vikten som hyllorna måste tåla. Om skåpet är avsett för böcker, borde hyllorna vara mer hållbara än om du planerar att lägga olika småsaker och souvenirer där.
  • Färg . Produkten ska kombineras med resten av möblerna i rummet och med färgen på väggarna. Till exempel, om väggarna i rummet är ljusa, skulle ett vitt stativ vara den perfekta lösningen. Ett vitt skåp med öppna hyllor kommer att skapa en intressant effekt nära en vägg med samma färg - föremål som placeras inuti tycks sväva i luften. Mörka hyllor passar perfekt in i ett rum med ljusa väggar - interiören visar sig vara grafisk.
  • Utrustning . Hjul, höjdjustering av hyllor, speglar, dörrar eller lådor - det finns många alternativ för att utrusta ställ, och det är bättre att omedelbart tänka på vilka funktioner som behövs och vilka som är överflödiga. Samlare kan älska de bakgrundsbelysta modellerna eller de runda roterande skåpen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer ett ställ måste du bygga på syftet med rummet

Vardagsrum-sovrum . Det är ofta en plats för familjesemestrar eller mötesgäster. I små lägenheter kan detta rum tjäna flera funktioner - vardagsrum och sovrum, till exempel. I det här fallet är racket installerat inte så mycket för att lägga böcker eller figurer som att zonera - separera sovplatsen från gästrummet. En sådan skiljevägg är kanske inte bara ett nätställ med öppna hyllor. Du kan spela detta mycket mer intressant genom att välja en ovanlig form eller färg. Om det inte finns något behov av att dela utrymmet, kan stället installeras nära väggen, och TV och annan utrustning kommer att placeras i dess nischer.

Bild
Bild

Badrum . Det är viktigt att organisera förvaring av kosmetika, handdukar, tvättpulver och andra hushållskemikalier här. Badrumsställ kan kombinera öppna och slutna hyllor, kompletterade med en spegel.

Bild
Bild

Sovrum . Här, som i badrummet, kombinerar hyllorna öppna och stängda hyllor, utdragbara lådor. I det fria kan du lämna alla samma böcker och figurer, andra små saker och i de slutna kan du dölja det som inte är avsett för nyfikna ögon.

Bild
Bild

Barnrum . Designer modeller är inte bara för vuxna. Barnhyllor kan också vara roliga och kreativa. En sådan möbel hjälper till att upprätthålla ordningen i barnkammaren, kombinerar en plats för förvaring av böcker och leksaker och kan kombineras med ett bord.

Bild
Bild

Kök . Det är här möbler ska vara funktionella. Hemmafruar uppskattar rymlighet och komfort i köket - allt ska vara nära till hands och samtidigt inte ta mycket plats. Ofta används hyllor för dessa ändamål - golv och gångjärn. Men stället kan mycket väl konkurrera med dem. Det kommer att vara särskilt relevant i studiolägenheter, där köket och rummet kombineras till ett rum. I dessa fall kommer racket igen att fungera som en ovanlig partition.

Bild
Bild

Exempel i interiören

En designer hylla är inte bara en bekväm möbel. Detta är både inredning och dess höjdpunkt. För att lagra böcker eller figurer behöver du inte längre en skrymmande garderob - det finns mycket mer eleganta lösningar.

Rekommenderad: