Mjuka Barnstolar: Modeller För Barn "Masha Och Björnen", Fåtöljer För Huset I Form Av Djur, Hopfällbara Vyer För Småbarn Och Ungdomar

Innehållsförteckning:

Video: Mjuka Barnstolar: Modeller För Barn "Masha Och Björnen", Fåtöljer För Huset I Form Av Djur, Hopfällbara Vyer För Småbarn Och Ungdomar

Video: Mjuka Barnstolar: Modeller För Barn "Masha Och Björnen", Fåtöljer För Huset I Form Av Djur, Hopfällbara Vyer För Småbarn Och Ungdomar
Video: Маша и Медведь (Masha and The Bear) - Маша плюс каша (17 Серия) 2024, Mars
Mjuka Barnstolar: Modeller För Barn "Masha Och Björnen", Fåtöljer För Huset I Form Av Djur, Hopfällbara Vyer För Småbarn Och Ungdomar
Mjuka Barnstolar: Modeller För Barn "Masha Och Björnen", Fåtöljer För Huset I Form Av Djur, Hopfällbara Vyer För Småbarn Och Ungdomar
Anonim

När du väljer möbler för ett barnrum, kom ihåg att spädbarn har sin egen smak, som skiljer sig mycket från vuxnas preferenser. Försök inte att göra miljön i barnets rekreationsområde solid och respektabel - det är bättre att rådgöra med din baby och göra ett val till förmån för praktiska, men ljusa möbler.

Bild
Bild

Funktioner och enhet

En stoppad fåtölj är en oumbärlig egenskap hos alla barns rum och har sina egna särdrag:

  • säkerhet - frånvaron av skarpa hörn, så föräldrar behöver inte oroa sig för att barnet under aktiva spel kommer att skadas eller skadas;
  • använd vid tillverkning av tyger som är behagliga vid beröring;
  • ljus design - barn väljer ofta temamöbler stiliserade som leksaker eller hjältar i sina favorit -tecknade serier;
  • ergonomi och komfort - de flesta stolarna är utrustade med en rygg som stöder barnets ömtåliga ryggrad;
  • miljövänlighet - allt material som används klarar den striktaste sanitära kontrollen under urvalet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stolar för ett barnrum är oftast gjorda ramar, de är av flera typer:

  • gjort av trä - tung, men hållbar och pålitlig;
  • från spånskiva - fokuserat på budgetsegmentet;
  • från aluminiumrör - förekommer oftast i modeller av den franska muslingstypen;
  • av stål - materialet används vid tillverkning av transformatormodeller.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ramlösa alternativ är också populära, de representeras av väskmodeller.

Bild
Bild

Fyllmedlet är också viktigt, det används vanligtvis:

  • holofiber;
  • tunt skumgummi;
  • syntetisk winterizer.

I bönpåsar fungerar expanderade polystyrenkulor som fyllmedel; dess blandning med syntetfibrer är tillåten. Ju mindre diametern på dessa kulor är, desto högre komfort är stolen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det sista lagret i "pajen" är klädseln, det är hon som tilldelas huvudrollen i samspelet med barnet, hon upplever maximal belastning, därför används vanligtvis ett av följande material för att göra det.

Bild
Bild

Flock - den här duken är behaglig vid beröring, liknar visuellt sammet med en tjock tät hög. En sådan mantel har dock sina nackdelar, i synnerhet kännetecknas den av låg nötningsbeständighet, och om tyget är av dålig kvalitet, kommer det att blekna och fläcka kläder.

Flocken ska inte tvättas med aggressiva rengöringsmedel och alkoholhaltiga vätskor - de orsakar en snabb försämring av produktens utseende.

Det är därför detta material inte rekommenderas för ett barnrum, eftersom barn har för vana att bli smutsiga - en sådan stol kommer inte att hålla länge.

Bild
Bild

Velours - behagligt vid beröring, allergivänligt material. Mjuk, men utsatt för nötning. Förr eller senare kommer sådana klädsel att”skjulas”. Barnmöbler används dock väldigt sällan på åratal.

Bild
Bild

Jacquard - en vacker duk med ett dubbelsidigt mönster, visuellt liknar brokad, men är mjukare. Oftast används för att möblera en tonårsflickas rum.

Bild
Bild

Ekoläder - taktilt trevligt material, samtidigt mycket hållbart. Vid användning tappar den inte sin form, sträcker sig inte, slits inte och bleknar inte. Det är anmärkningsvärt att det kan tvättas med vatten med något rengöringsmedel - detta är särskilt viktigt för barnmöbler. Den har dock en extremt låg ventilationströskel, därför kan den inte användas som en stolsäng.

När man köper möbler till ett barn är det önskvärt att ekoläder kombineras med textilier i produkten.

Bild
Bild

Vyer

Fantasin hos skaparna av barnmöbler är verkligen stor. Numera är utbudet av barnstolar brett och varierat.

Bild
Bild

De mest populära sorterna inkluderar följande alternativ

De första stolarna . Dessa är modeller för de minsta, de har urtag för benen och gör att du kan fördela smulornas kroppsvikt jämnt, tack vare vilken den ömtåliga ryggraden är skyddad mot outhärdliga belastningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gungstolar - det är faktiskt en hopfällbar schäslong med lås för barnben och ett alternativ för en gunga. Produkter från välrenommerade tillverkare har dessutom ortopediska egenskaper och möjligheten att justera användningssättet (sittande, liggande och halvryggen). Vanligtvis tycker barn verkligen om att spendera tid i sådana stolar, som ersätter dem med en gunga.

Bild
Bild

Klassiska modeller - denna möbel upprepar helt sina vuxna motsvarigheter, den skiljer sig bara i storlek. Denna lösning är optimal för skolbarn och ungdomar.

Bild
Bild

Djur . Stolar i form av djur och fåglar kan vara antingen ram eller ramlösa. Vanligtvis använder de ljusa, mjuka material som är behagliga att röra vid och som inte orsakar allergi hos barnet.

Bild
Bild

Suspenderade rockers . Sådana modeller presenteras i sortimentet av många välkända märken, men IKEA-produkter är de mest populära.

Bild
Bild

Vridbar stol . I sin form liknar denna struktur ett halvt ägg, fixerat på ett stöd. För barn är sådana modeller dessutom mantlade inifrån med en mjuk trasa.

Bild
Bild

Låt oss titta närmare på de vanligaste alternativen.

Standard

I grunden är dessa de vanligaste stolarna, men gjorda i en attraktiv form för ett barn. Barnteman kan manifestera sig i sådana stunder:

  • ljus klädsel;
  • användning av applikationer;
  • storlekar som motsvarar en viss åldersgrupp (förskolebarn, yngre skolbarn, tonåring);
  • rundade armstöd och ryggstöd.
Bild
Bild

Hopfällbar

Fåtöljer som förvandlas till en sovplats anses vara en bra lösning för ett barns rum. Fördelarna med detta val är många:

  • föräldrar behöver inte övertyga barnet om att gå och lägga sig - denna tråkiga aktivitet kommer att få ett uttalat spelmeddelande;
  • transformatorn är optimal för ett små barnrum, eftersom det sparar utrymme på dagtid;
  • i processen att fälla ihop och fälla ut sängen, lär barnet sig ordning och självständighet;
  • hög funktionalitet i kombination med små dimensioner.
Bild
Bild

Sådana mönster är emellertid inte utan sina nackdelar. Oavsett hur hårt tillverkarna försöker, kommer förr eller senare höjdskillnader mellan sektionerna.

För att kompensera för detta obehag tvingas många till att köpa ortopediska madrasser. Men för att rymma madrassen måste stolen ha hög rygg, annars rullar barnet helt enkelt till golvet i en dröm.

Bild
Bild

Beroende på transformationsmekanismen skiljer sig följande typer

Dragspel - infällbart "dragspel", bestående av flera sektioner, fixerat rörligt. Vanligtvis utgör två av dem ryggstödet, och det tredje blir sätet. Denna design är lämplig för frekvent användning och tål upp till 25 tusen veck.

Bild
Bild

Delfin . I detta fall rör sig sätet framåt och en annan sektion dras ut under den. Detta alternativ är det mest obekväma, eftersom skillnader i höjd mellan sektionerna är oundvikliga.

Bild
Bild

Rulla ut . Här sträcker sig först och främst den nedre delen, och ovanpå den går stolen tillbaka. Sådana modeller är lätta att använda, men det rekommenderas att använda dem med en ortopedisk madrass.

Bild
Bild

Eurobook . Kudden dras framåt och ryggstödet sänks till det lediga utrymmet. Detta är den mest primitiva mekanismen som även ett barn kan hantera.

Bild
Bild

Klicka-gag . I detta fall monteras alla strukturella element till en sovplats.

Bild
Bild

I form av leksaker

Stolar i form av leksaker köps vanligtvis till de små, de fungerar inte bara som sittplats, utan blir också en "följeslagare" i barnspel. Till salu hittar du modeller i en mängd olika former . Oftast är det djur, hjältar i sagor och serier, prinsar och prinsessor från deras favoritfilmer. Sådana stolar livar in interiören i huset så mycket att det ibland inte är omedelbart möjligt att se en fåtölj i dem.

Bild
Bild

påsar

Varianten har haft stor popularitet de senaste åren. Ramlösa modeller har många betydande fördelar:

  • möjligheten att ge någon konfiguration;
  • lätt vikt - högst 9 kg;
  • hög komfort - att sitta i en sådan stol är mycket bekvämt;
  • stilrent utseende.

Sådana stolar förverkligas oftast i form av ett päron eller en rund boll.

Bild
Bild

Men det fanns också några nackdelar. Med tiden måste du hälla en portion färska frigolitbollar i stolarna och byta ytterlock. Dessutom är stolarna väldigt lätta att förstöra, även husdjur kan skada dem.

Bild
Bild

Populära modeller och tillverkare

Valet av rätt stoppade möbler bestäms till stor del av det märke under vilket denna eller den där möbeln tillverkas. Låt oss titta närmare på modellerna från de mest kända tillverkarna av fåtöljer för barn.

" Masha och Björnen ". Mjuka barnstolar av detta märke är helt baserade på symboliken i denna tecknad film som är populär bland små barn.

Bild
Bild

" Sima Land ". Detta är ett ganska stort företag som specialiserat sig på produktion och försäljning av varor för barn. Företaget erbjuder fåtöljer till överkomliga priser, förutom dem kan du köpa väskor och ottomaner.

Bild
Bild

Handel . Märket glädjer barn med mjuka stolar i Despicable Me -stilen. Om ditt barn är ett fan av roliga hantlangare, bör du definitivt uppmärksamma produkterna från detta företag.

Bild
Bild

Bumbo Ltd . Ett företag från Sydafrika, som är känt över hela världen för den högsta kvaliteten på sina produkter för de små. Stolar av detta märke är utformade för de små som fortfarande inte kan sitta. Strukturens vikt överstiger inte 1,5 kg, varje stol rekommenderas av hälsomyndigheterna.

Bild
Bild

Glad trädgård . De är engagerade i produktion av fåtöljer i form av storögda apelsiner. Produkterna har en attraktiv design och är ganska billiga.

Bild
Bild

Creazioni Franca SPA . Ett italienskt märke som specialiserat sig på tillverkning av billiga barnmöbler. Deras stolar är gjorda i form av roliga nallar och valpar, serien innehåller modeller för pojkar och flickor.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Fåtöljen för barnet blir den viktigaste möbeln, där barnet tittar på TV, läser böcker och till och med leker. Vanligtvis, barn älskar sina mjuka och vackra stolar och tillbringar större delen av dagen i dem.

När du väljer en stol bör du först och främst ta hänsyn till användarens ålder: det finns modeller för spädbarn som fortfarande inte kan sitta - de stöder bara ryggen.

För äldre barn kan du hitta till salu ortopediska modeller med justerbart ryggstöd samt gungstolar.

Bild
Bild

Var uppmärksam på de material som stolarna är gjorda av - de måste vara miljövänliga, allergivänliga och hållbara.

Det är ingen hemlighet att barn älskar aktiva spel - de hoppar i en stol, hoppar till golvet och klättrar bakåt, så ramen måste inte bara tåla barnets vikt, utan också hans aktiva aktiviteter. Glöm inte klädseln. Det är bättre att föredra alternativ som är lätta att rengöra, slits långsamt och "andas" samtidigt.

Bild
Bild

Och förstås, kom ihåg att möblerna du köper är främst för barnet. därför var noga med att ta den med dig till affären, lägg den i en stol och titta på smulornas reaktion - om han gillar att sitta där, köp gärna den här produkten.

Rekommenderad: