Badhandduksstorlek (11 Bilder): Finesserna I Att Välja Stora Handdukar I Storlek 180, Funktioner I Handdukar För Händer Och Ansikte

Innehållsförteckning:

Video: Badhandduksstorlek (11 Bilder): Finesserna I Att Välja Stora Handdukar I Storlek 180, Funktioner I Handdukar För Händer Och Ansikte

Video: Badhandduksstorlek (11 Bilder): Finesserna I Att Välja Stora Handdukar I Storlek 180, Funktioner I Handdukar För Händer Och Ansikte
Video: Badlakan & Badhandduk ECO med Egen Brodyr 2024, April
Badhandduksstorlek (11 Bilder): Finesserna I Att Välja Stora Handdukar I Storlek 180, Funktioner I Handdukar För Händer Och Ansikte
Badhandduksstorlek (11 Bilder): Finesserna I Att Välja Stora Handdukar I Storlek 180, Funktioner I Handdukar För Händer Och Ansikte
Anonim

En handduk är inte bara ett vackert tillbehör som kan dekorera vilken inredning som helst, utan också en extremt användbar och nödvändig sak. Det skapar en viss mysighet i badrummet, bibehåller den övergripande stilen och låter dig känna riktig värme och ömhet efter att ha tagit ett bad eller dusch. För många är valet av en högkvalitativ och bekväm handduk ett verkligt problem, eftersom de varor som erbjuds på den moderna textilmarknaden inte alltid är av god kvalitet och praktiska parametrar. För att välja en vacker, och viktigast av allt, bekväm uppsättning handdukar för kropp, ansikte och händer måste du noggrant studera frågan.

Bild
Bild

Förening

Det finns många alternativ för sammansättningen av handdukar, och kvaliteten på den köpta produkten beror på det. Experter anser att naturlig bomull är det bästa materialet för en handduk, eftersom den överträffar sina konkurrenter i många avseenden. De är de dyraste, men riktigt hög kvalitet.

  • Håll utkik efter frottéprodukter från Egypten eller Pakistan. Dessa länder har ett tempererat klimat året runt, bomull med lång häftklammer växer, varifrån chica handdukar erhålls. De är lämpliga för daglig användning och ofta tvätt eftersom de innehåller långa och starka trådar. Sådana alternativ är slående i sin speciella mjukhet och långa livslängd, vilket fullt ut motiverar den ganska höga kostnaden jämfört med kinesiska och turkiska motsvarigheter.
  • Silketrådar läggs ofta till kompositionen, men sådana produkter är i de flesta fall inte av god kvalitet. Dessutom absorberar en silkeslen handduk inte fukt väl, så den är inte lämplig för badalternativ och kan användas så mycket som möjligt för händer eller ansikte.
  • Nyligen har bambuhanddukar varit mycket populära. Tillverkare hävdar att de är allergivänliga, absorberar lätt fukt, är mjuka och har en lång livslängd. Dessutom startar inte svamp i sådana produkter. Om du jämför med samma linnehanddukar är detta en allvarlig fördel. Faktum är att bambufiber är ett artificiellt tillverkat material, men produktionsprocessen är sådan att det finns ett minimum av "kemi" i kompositionen, och dukens struktur är ganska porös, vilket gör att den klarar sig bra med fukt.
Bild
Bild
  • Jacquard lockar med sina yttre egenskaper, men när det gäller bekvämlighet är det inte så bra som det kan tyckas vid första anblicken. Du måste titta noga på denna typ av material för att hitta ett riktigt bra alternativ.
  • För sport och vandring finns särskilda handdukar gjorda av allergivänligt mikrofiber. De är kompakta, torkar snabbt och absorberar fukt väl. De är ganska prisvärda.
  • Linnehanddukar används främst i köket. De utmärks av sin naturliga sammansättning och miljövänlighet, men att använda sådana hand- och ansiktshanddukar är svårt: linens struktur gör handdukarna lite taggiga, och när de torkas ger de effekten av skalning eller massage.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Densitet

Noggrann uppmärksamhet bör ägnas åt densitet. Det anges på etiketten och låter dig förstå hur mycket fukt handduken kommer att absorbera innan den blir våt. Användningstiden beror också på densiteten, därför bör handdukar ha indikatorer från 450-600 g / m 2, 700 g / m 2 kommer att ha en produkt för fötter. Om det inte finns någon sådan information på etiketten, bör du fråga säljaren.

Absorberingsförmågan och kvaliteten beror också starkt på högen . För hemmabruk, välj handdukar med en stapellängd på 3,5 mm, och produkter med en finare hög är lämpliga för användning på stranden. Produkter med lång hög blir snabbt blöta, och av detta misslyckas de snabbare. Den ideala pållängden anses vara 5 mm. En produkt med en hög på mer än 8 mm kommer att se orädd ut efter den första tvätten.

För att själv kontrollera kvaliteten måste du rycka lite i trådarna. Förlust av trådar indikerar dålig vävning, och det är bättre att vägra att köpa en sådan produkt. Sömmarna ska vara raka och sys med två trådar, och stygntjockleken ska inte vara mer än 6 mm.

Bild
Bild

Enligt statistik och indikatorer från tillverkare är en handduks typiska livslängd när den är i gott skick tre eller fyra år. Genom att följa alla instruktioner för att tvätta och stryka produkten kan du förlänga denna tid avsevärt, särskilt om den ursprungliga högkvalitativa handduken valdes korrekt.

Bild
Bild

Måttdiagram

Varje handduk har sitt eget syfte: det finns flera typer av produkter, olika i storlek. Du kan välja standardstorlekar på handdukar för kvinnor och män, till exempel 140x70, 100x150 eller 180x90 cm. Standarden är inte alltid lämplig för vissa behov. Det finns handdukar för ansikte, händer, fötter och kropp, och en separat handduk används ofta för intimhygien.

  • Gästhanddukar de minsta, deras parametrar är 30x30 och 35x35 cm. Om vi pratar om bomullsprodukter för ansiktet, är det bättre att stanna på 50x85 och 50x90 cm. handdukar av denna storlek gör sitt jobb bra, medan de inte tar mycket plats, placeras på vilken krok som helst i badrummet …
  • Bastualternativ börja från 90 till 160 och 100 till 150 cm, medan det mycket väl kan vara mer: 80 till 180 cm, och här, när du väljer, är det värt att utgå från personliga preferenser. Det stora området gör att du kan torka snabbt och göra det bekvämt om handduken är mjuk och behaglig att röra vid. Medelstora alternativ anses vara 70x140 cm, de är kompakta och ganska praktiska att använda efter att ha duschat.
  • För kök det rekommenderas att välja produkter med parametrar 50x70 cm, använda dem för händer och för andra behov. Och även produkter med måtten 30x30, 30x40, 30x50 cm kan hänföras till denna kategori, eftersom de är praktiska att använda både i badrummet för händer och i köket.

Rekommenderad: