Gör-det-själv-öppen Spis I Kartong (100 Foton): Hur Man Gör En Kartonglayout, En Mästarklass Om Att Göra En Dekorativ Produkt, Steg-för-steg-instruktioner För Att Skapa En Design

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-öppen Spis I Kartong (100 Foton): Hur Man Gör En Kartonglayout, En Mästarklass Om Att Göra En Dekorativ Produkt, Steg-för-steg-instruktioner För Att Skapa En Design

Video: Gör-det-själv-öppen Spis I Kartong (100 Foton): Hur Man Gör En Kartonglayout, En Mästarklass Om Att Göra En Dekorativ Produkt, Steg-för-steg-instruktioner För Att Skapa En Design
Video: Björn bygger bo – Murad eldstad med rök 2024, April
Gör-det-själv-öppen Spis I Kartong (100 Foton): Hur Man Gör En Kartonglayout, En Mästarklass Om Att Göra En Dekorativ Produkt, Steg-för-steg-instruktioner För Att Skapa En Design
Gör-det-själv-öppen Spis I Kartong (100 Foton): Hur Man Gör En Kartonglayout, En Mästarklass Om Att Göra En Dekorativ Produkt, Steg-för-steg-instruktioner För Att Skapa En Design
Anonim

Det är inte många som har råd att tillbringa en mysig kväll och sola sig vid spisen. Men det är fullt möjligt att göra en liten falsk eldstad med dina egna händer, detta kommer att göra det möjligt att förverkliga drömmen om ett hem härd. Även en vanlig person utan färdigheter kan självständigt göra en produkt av kartong; man bör bara ta hänsyn till rekommendationerna för tillverkning av denna produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

I privata hushåll installeras ofta en öppen spis. En sådan produkt är vanligtvis belägen i husets centrala del. En sådan original modell kommer att dekorera alla rum, installationen kommer att bidra till att skapa en bekväm atmosfär. Produkter dekorerade med ljusa kransar, leksaker och ljus för nyåret eller julhelgen ser särskilt intressanta ut. En eldstad i ett hem i många länder anses vara ett föremål som symboliserar lycka i familjen.

Det är svårt att installera en riktig öppen spis i moderna lägenheter . Därför kan du för att göra en dröm gå i uppfyllelse själv göra en produkt av kartong, förutom i sin skönhet kommer en falsk eldstad inte att ge efter för ett verkligt föremål. Du kan bygga och leverera en kartongprodukt i vilket som helst, även det minsta rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En dekorativ öppen spis kommer naturligtvis att locka besökarnas uppmärksamhet, så den bör placeras på den lämpligaste platsen för detta för bättre visning. Produkten kommer att se väldigt organisk ut, särskilt om du installerar den mellan fönstren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta installeras dekorativa föremål i gemensamma rum, såsom vardagsrum, matsalar; eldstäder i sovrummet kommer att se inte mindre organiska ut. När du gör dem bör det förstås att denna produkt måste passa rumets allmänna stil. Sådana mönster är osannolikt lämpliga i högteknologiska eller moderna rum.

En handgjord eldstad ska komplettera en redan skapad design ., bidra till förbättringen av den valda stilen. I processen med att göra och dekorera kan du skapa unika mönster och komma med ovanliga attribut.

Det är osannolikt att det blir möjligt att elda i en dekorativ eldstad; dess uppgift är bara en dekorativ funktion. För att göra lågan mer realistisk kan du sätta ljus djupt i eldstaden istället för en vanlig eld eller ansluta en elektrisk krans. Falska eldstäder av kartong skiljer sig praktiskt taget inte från riktiga produkter av tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med kartong falska eldstäder:

  • produkterna har ett mycket originellt och vackert utseende;
  • kunna lägga till sofistikering i rummet;
  • de placeras på någon plats som är lämplig för detta;
  • konstruktionen av sådana strukturer med egna händer kan göra det möjligt att känna sig som en erfaren designer;
  • att bygga en sådan eldstad kräver inte stora materialutgifter;
  • möjligheten att snabbt demontera en sådan produkt om det behövs.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med dessa mönster inkluderar:

  • Strukturens opålitlighet. För tillverkning av produkter tas mjuka material, såsom kartong, papper, därför kan produkten med tiden deformeras.
  • Det är omöjligt att göra en riktig eld i falska eldstäder, därför kommer en sådan produkt bara att ha en dekorativ funktion och kommer inte att skapa värme i rummet.
  • För konstruktionen av strukturen bör du ägna flera dagar åt att göra och dekorera den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil och design

Innan arbetet med tillverkning av en kartongkonstruktion påbörjas är det värt att utföra förberedande arbete. Du bör bestämma var produkten ska installeras. För detta är en vägg utan möbler eller ett hörn av ett rum mer lämplig. För att bestämma storleken på strukturen är det värt att beräkna det direkt på installationsplatsen. En modell eller en dummy för en framtida byggnad låter dig bestämma produktens storlek och välja en inredning för den.

DIY -spis kan göras i valfri storlek , väljer den optimala längden och bredden för detta, samtidigt som hänsyn tas till rummets stil. En falsk eldstad ska harmoniskt passa in i det inre av alla rum. Låt inte produkten störa större delen av rummet eller harmonisera med möblerna. Dessutom bör du ta hänsyn till produktens storlek och inte göra den för liten om det finns skrymmande möbler i rummet. Eldstaden ska komplettera helhetsbilden och göra rummet mer intressant och inte dränka det eller införa dissonans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en finish för en produkt är det viktigt att tänka på att den ska dekoreras noggrant, annars kan det kvarstå brister, vilket minskar effekten av det utförda arbetet. För att sluta med en intressant och original produkt kan du få ovanliga och intressanta idéer från erfarna designers eller designa en öppen spis utifrån dina preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg och tillbehör

När du gör en konstruktion av kartong med egna händer måste du förbereda arbetsverktyg och material som du kan behöva i processen.

Det är bra om det finns en stor kartong för kontorsutrustning eller möbler hemma. Det kommer att räcka för produktionen av den tänkta modellen. Om det inte finns någon stor låda kan du ta mindre skokartonger till jobbet. Om du inte förvarar onödiga saker hemma kan du bara köpa lådor. En intressant modell av en öppen spis kan göras från brevlådor för paket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom lådorna bör du förbereda:

  • brevpapper kniv;
  • sax;
  • PVA -lim och eventuellt monteringslim för arbete med dekorativa element;
  • maskering, dubbelsidig och vanlig tejp;
  • vattenbaserad färg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de grundläggande verktygen behöver du också ytterligare verktyg som kan användas både i arbetet och när du dekorerar produkten:

  • roulett;
  • linjal;
  • penna;
  • Pappersservetter;
  • skumplattor;
  • olika typer av färger;
  • lack;
  • enkel eller dekorativ tapet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under arbetet kommer svampar och torra trasor att vara användbara. För dekoration kan du köpa olika detaljer som lister, pelare, stuckaturer. Alla dessa material och prydnadsföremål kan köpas i en hårdvaru- och kontorsbutik.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att få eldstaden att se ut som en riktig, för konstruktion av en imitation av eld, är det nödvändigt att sprida ved och placera en enhet med blinkande lampor under dem. Tack vare sådan belysning kommer intrycket att skapas att en riktig eldstad brinner i rummet.

Dessutom kan du bädda in en högtalare som är ansluten till valfri enhet i en dekorativ struktur . En sådan enhet kommer att skapa ljud som simulerar sprakandet av brinnande ved. När lamporna är släckta med en ljud- och ljuskälla ansluten till eldstaden skapas en ovanligt mysig och fantastisk atmosfär. Galler installerat på framsidan av produkten kommer att se mycket intressant ut.

Inköp av delar och material beror på vilken designmodell som är tänkt. Dekorativa föremål kan köpas i en butik eller så kan du göra dekorativa föremål till en falsk eldstad själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

När du har bestämt dig för material och verktyg bör du rita en plan med detaljerade mätningar. Steg-för-steg-instruktioner kommer att förenkla processen med att göra en öppen spis av kartong.

Att göra en pappkonstruktion är inte svårt om du närmar dig arbetet ansvarsfullt . Varje mästare har sina egna hemligheter för att göra en produkt, så du bör bekanta dig med arbetsflödet genom att titta på flera alternativ på videon eller gå en mästarklass där du kan dyka in i arbetsatmosfären mer detaljerat.

Bild
Bild

Även det enklaste alternativet för att tillverka en struktur bör bestå av följande steg:

  • du måste välja produkttyp, bestämma form och plats för den;
  • välj material för att göra ramen och efterföljande efterbehandling;
  • förbereda nödvändiga verktyg och material;
  • markera delarna på kartong;
  • klipp ut alla detaljer, lim dem och installera strukturen;
  • göra extern efterbehandling av produkten
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på ett alternativ där en stor kartong läggs som grund för tillverkning. Från en sådan låda får du en rektangulär produkt. När du väljer en storlek rekommenderar experter att fokusera på en produkthöjd på cirka 90 cm med en bredd på 80-90 cm. Eldstadens dimensioner kan vara olika, det beror på huvudtillverkarens preferenser. Dessutom kan du ofta se modeller som är mycket högre, bredare och djupare än standardstorlekar, och några av dem kan utrustas med dekorativa skorstenar och stativ och hyllor.

När vi gör en produkt gör vi först den centrala delen, sedan börjar vi bilda kolumnerna . Det viktigaste är att korrekt mäta och böja delarna på rätt ställen. För att kolumnerna ska vara jämna kan du ta en linjal eller annat hållbart föremål och trycka på kartongen för att böja den. Efter att ha förberett delarna klistras de över och målas. För att limma delarna, använd maskeringstejp, med dess hjälp limmas delarna på båda sidor. För att göra strukturen mer hållbar rekommenderas att limma ytterligare en skiljevägg på väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I detta skede är huvuddelen av arbetet färdigt. Därefter bör arbete utföras för att måla produkten och dekorera eldstaden. Eftersom tejp användes för att limma kartongen, bör den döljas så att dess spår inte syns. För att göra detta kan du ta ett stort vitt papper och limma det över hela ytan eller applicera en primer på modellen och först efter grundning måla produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att färgen har torkat börjar de dekorera eldstaden. Sådant arbete kan närma sig kreativt och göra delar för dekoration av olika material. Du kan helt enkelt klistra över ytan med tapeter som imiterar tegel, eller göra tegel med egna händer av kartong, skum eller andra material.

Om kartong väljs för att imitera tegel bör den målas med vit eller färgad vattenbaserad färg . Efter torkning limmas de vanligaste pappersservetterna på väggarna i den färdiga produkten för att ge tegelstrukturen textur som sedan sprids med PVA -lim. Efter att ytan torkat kommer det att se ut att riktiga tegelstenar användes för att dekorera eldstaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självhäftande papper är också lämpligt för att dekorera en produkt, från vilken former i form av tegel klipps ut och läggs ut på ytan enligt ett visst mönster.

För att imitera tegel kan du använda skum, från vilket delar skärs ut, vilket kommer att fungera som tegel för att dekorera eldstaden. Skumfigurer limmas med PVA-lim på eldstadens yta, sedan täcker de platserna där det finns defekter, varefter vattenbaserad färg appliceras. När du dekorerar en produkt används ofta lister och andra dekorativa element, limmas hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produktmontering:

  • Med en ritning i handen kan du samla alla delar. Konstruktionen av en dekorativ öppen spis av kartong består av basen och en portal.
  • För basen, välj en rektangulär form av produkten, som är limmad med tejp. Kartongen är komprimerad, för detta limmas flera bitar ihop. Nu kommer strukturen inte att böja sig.
  • Basen av strukturen bör vara 7 cm mer än eldstjocklekens tjocklek och dess längd bör vara 10 cm mer än bredden.
  • För portalen och framsidan är det bättre att ta ett massivt kartongark. En mitt skärs ut inuti arket, vilket kommer att vara en eldstuga. Med hjälp av tejp fästs sidoväggarna på bakväggen.
  • Delar bör anslutas till varandra.
  • Efter att alla detaljer i eldstaden har limmats ihop är det dags för inredningen. Hela strukturen ska vara belagd med vit vattenbaserad färg. Sömmar och skarvar målas noggrant över.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om du vill kan du lämna eldstaden i vitt eller göra en imitation av tegel.
  • Efter torkning är hela strukturen täckt med ett färglöst lack. Ytor täckta med lack blir mindre smutsiga. Sådana produkter är lättare att rengöra, de är inte rädda för fukt, dessutom ser de mer spektakulära ut än utan lack.
  • Den färdiga produkten installeras på sin permanenta plats och dekoreras med ljus, glitter, dekorativa föremål.

Om det inte finns någon stor låda hemma, men det finns skokartonger, kan du använda dem . Det är bättre att plocka upp flera bitar med samma storlek. För arbete, tejpa botten av lådan med tejp och anslut flera identiska element tillsammans

Bild
Bild

Visningar

Dekorativa eldstäder för rum har ofta:

  • Nära väggen. Väggkonstruktioner placeras nära väggen, medan produktens fasad kommer att skjuta framåt på ett visst avstånd.
  • Hörnealternativ. Placera produkten i hörnet av rummet.
  • Inbyggd design. En sådan produkt monteras direkt i väggen.
  • Ostrovnoy. En sådan falsk öppen spis är placerad i mitten av rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje författare till sin produkt kan göra den av olika material, olika former och i vilken stil som helst . Det viktigaste är att produkten kombineras med inredningen i rummet, i harmoni med den valda interiören. Produkten kommer att se väldigt snygg ut i ett rum inrett i klassisk eller engelsk stil. För rum inredda i art deco -stil är modeller med lockar och originalmönster lämpliga. Om rummet är inrett i rustik stil är det en bra idé att göra en öppen spis med en rektangulär eldstuga eller i form av en båge. Det är viktigt att göra en öppen spis som kompletterar rummets övergripande stil och passar perfekt in i rummets design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns barn i huset är det värt att ta dem som dina hjälpare. Skolbarn kan anförtros konstruktionen av den enklaste modellen av en falsk eldstad. Barnen kommer att vara glada och glada över att bygga en dekorativ leksakspis.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra en leksakspis behöver du samma material och verktyg, men produktens storlek bör göras liten för att underlätta arbetsprocessen. Att göra en plan och rita, förbereda material och klippa ut delar kommer att ligga inom äldre elevers makt. Små barn kan hjälpa till att dekorera modellen genom att applicera lim eller klippa ut tegelstenar för eldstaden.

Det minst svåra alternativet kan kallas där eldstaden är gjord i form av bokstaven "P". Denna design kan gradvis kompletteras med olika dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material

När du väljer ett material för att simulera en riktig öppen spis kan du välja inte bara kartong. Du kan göra en produkt av plywood, skumplattor, gips. Men en öppen spis i kartong är det enklaste att göra, och det ser väldigt vackert ut efter designen. Det viktigaste i arbetet med kartong är att göra allt korrekt och noggrant, annars kan du få en sned kartong i stället för en vacker produkt. För att materialet ska bli hårdare limmas ytterligare ett lager kartong på produktens bärsidor.

För limning av ytan bör du välja konstruktionstejp eller papperspapper för att klistra in fönster . Du kan ta vanligt tejp, men det fungerar om du planerar att tapetsera ytan. När du målar en produkt på vanligt tejp får färgen inte ligga i ett jämnt lager.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under montering av strukturen kan du använda hörnen - med deras hjälp kan du göra produktens hörn mycket smidigare. Du kan efter montering och inte dra ut dem, de kommer inte att synas, men en sådan produkt kommer att bli mer hållbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom produkten är monterad av delar, bör de inre delarna bearbetas före monteringsprocessen. För att göra detta läggs de ut på golvet, målas eller klistras över. Detta gäller särskilt eldstaden, eftersom det är mycket svårare att komma till den för bearbetning när den är vikt. Om ett litet hål väljs för det blir det mycket lättare att avsluta det innan du monterar produkten.

Men de yttre sidorna av strukturen bör ritas upp i en färdig form. Dessutom, om du planerar att måla produkten, bör du först grunda ytan, så att du kan dölja spåren av tejpen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

För att avgöra vilken storlek som behövs för en eldstad är det värt att tänka i förväg om platsen där den kommer att ligga och avgöra hur väl denna modell passar in i rummet. Det är också värt att se vilka material och lådor som finns. Med en stor låda kan en typ av konstruktion byggas, och med flera små skokartonger kan designen vara helt annorlunda.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ritning av en öppen spis gjord av en stor låda

Många föredrar vinkelmodeller. Sådana produkter tar liten plats. Hörn eldstäder är mer lämpliga för små rum; en sådan produkt är också bra för ett sovrum eller ett barnrum.

Bild
Bild

Ritning av en hörn falsk eldstad

Oftare placeras dekorativa föremål i gemensamma rum så att alla har möjlighet att spendera sin fritid runt dem. En öppen spis dekorerad med nyårsattribut kommer omedelbart att ge rummet en festlig atmosfär. Om du lägger en julgran bredvid den och lägger ut presenter, blir ett sådant rum med en dekorativ eldstad det vackraste och mysigaste stället att umgås med din familj, vänner och nära och kära.

Storleken på de dekorativa eldstäderna bör vara lämplig för rummets storlek. För små rum kan du välja mönster av en standardstorlek, och för ett stort, rymligt rum bör du bygga en öppen spis med storlekar från 1,5 till 2 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

När du väljer en färg för en dekorativ produkt bör du vara uppmärksam på vita produkter samt modeller i vars design färgerna på naturmaterial för tegel, sten användes eller välja produktens färg efter eget gottfinnande.

Eftersom eldstaden organiskt ska passa in i rummets design och vara i harmoni med möblerna, ska produktens färg också passa in i rummets övergripande färgpalett. Gränsen för den kan målas i mörka körsbärstoner, och för att måla tegel är det värt att använda röda eller gyllene färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta väljs tematapeter för att dekorera eldstadens väggar. Ofta för sådana produkter används dukar med ett mönster i form av en tegelvägg. För nyårshelgerna kan du välja tapeter med mönster av rådjur och nyårsutrustning. Även eldstäder med rådjur och jultomten under den varma årstiden kan se lite out of topic.

Bild
Bild

För att få designen att se mer intressant ut är det värt att lägga till ytterligare effekter. Eftersom det inte finns något sätt att göra en riktig eld i en öppen spis av kartong, kan du göra en imitation av eld.

Detta kan göras på flera sätt:

  • Använda ljus. De placeras i ursprungliga ljusstakar och placeras på baksidan av spisen.
  • Du kan ta torrt bränsle. Denna metod är endast lämplig för kortvarig användning.
  • Med hjälp av fotopapper. De är limmade på baksidan av strukturen. Det är värt att välja en intressant teckning med bra utskriftskvalitet.
  • Under installationen bygger de in elektrisk belysning eller andra elektriska apparater som simulerar en låga i en öppen spis.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att komplettera effekten av naturlighet kan du sätta trädgrenar, stockar i eldstaden. Sådan inredning kommer att komplettera den övergripande bilden, dessutom kommer en ljus träig doft att lägga till en speciell festlig ton av humör.

Bild
Bild

tips och tricks

  1. När du skapar strukturer av kartong är det bättre att ta universella metallstyrningar för beklädnad. En så stark ram garanterar en lång livslängd.
  2. För beklädnad kan du använda plattor som imiterar natursten. En mosaik av sten kommer att se väldigt intressant och original ut.
  3. Du kan göra en falsk eld med röda lampor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att avsluta en dekorativ produkt bör du välja en av följande metoder:

  • Du kan måla väggarna i eldstaden. Innan färg appliceras ska ytan kittas och rengöras med sandpapper.
  • Använd självhäftande tejp. Innan filmen limmas är ytan spacklad och rengjord.
  • Täck med konststen. En sådan beklädnad kommer att se väldigt intressant och elegant ut.
  • Avsluta med gips. Ofta används gips vid tillverkningen; tack vare detta material är det möjligt att simulera en tegel- eller stenyta.
  • Dekorera med keramiska plattor. För att plattan ska fästa bra på ytan används ett gipsförstärkt nät.
  • Använd stuckatur. För att dekorera eldstaden kan du ta gjutgips av polyuretan, som är bättre fixerat på ytan med monteringslim.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel och alternativ

Om du inte har erfarenhet av att bygga en dekorativ öppen spis i kartong än, kan du börja med de enklaste modellerna. Det är bättre att sätta en sådan öppen spis i ett litet rum.

Bild
Bild

En öppen spis i kartong inför nyårshelgen kommer att bidra till den festliga stämningen.

Bild
Bild

En falsk öppen spis gjord av en kartong, täckt med tapeter, ser väldigt original och söt ut.

Bild
Bild

Skapa en öppen spis av lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkel eldstad design med galler.

Rekommenderad: