Streptocarpus Dimetris: Beskrivning Av Avel DS-Smoke Och DS-1290, DS-1755 Och DS-1719, DS-Eternity Och Andra Sorter

Innehållsförteckning:

Video: Streptocarpus Dimetris: Beskrivning Av Avel DS-Smoke Och DS-1290, DS-1755 Och DS-1719, DS-Eternity Och Andra Sorter

Video: Streptocarpus Dimetris: Beskrivning Av Avel DS-Smoke Och DS-1290, DS-1755 Och DS-1719, DS-Eternity Och Andra Sorter
Video: DS 2024, Maj
Streptocarpus Dimetris: Beskrivning Av Avel DS-Smoke Och DS-1290, DS-1755 Och DS-1719, DS-Eternity Och Andra Sorter
Streptocarpus Dimetris: Beskrivning Av Avel DS-Smoke Och DS-1290, DS-1755 Och DS-1719, DS-Eternity Och Andra Sorter
Anonim

Det finns många växter som är populära som inomhusblommor. Streptocarpus är en av dem, de värderas för sina fantastiska dekorativa egenskaper och riklig blomning. Bland sorterna är Dimetris -arten inte den sista i popularitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

allmän beskrivning

En populär hemväxt, Streptocarpus är infödd i Afrika och finns också på Madagaskar och Komorerna. Blommorna är en knopp med fem blad som ser mycket ut som en orkidé … Blomman ligger på en lång pedunkel och verkar sväva ovanför lövverket.

I sin naturliga miljö finns det arter som växer på skuggade sluttningar eller stenar, på marken, i klippsprickor och nästan överallt där fröet kan gro och slå rot. För hemmet har uppfödare skapat många hybrider i olika färger och former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även om blomman vanligtvis kallas streptocarpus eller streps, det vanliga namnet på växten är primrose , det är detta som används oftast, eftersom det finns en ytlig likhet med släktet med primrosor.

Det kan inte sägas att "Dimetris" tillhör en separat sort - nej, det är bara ett varumärke under vilket andra växter odlas, till exempel gloxinia, saintpaulia . Det grundades av Yenikeevs man och hustru, ursprungligen från Dnepropetrovsk.

Det finns många sorter under DS -skylten, alla odlare kommer att uppskatta den imponerande samlingen av blommor som uppföds av dessa uppfödare.

Bild
Bild

Olika sorter

" DS-Smoke " … Denna sort är tvåfärgad och visar riklig blomning. Skuggan är ganska mild, färgglada strålar dyker upp från mitten. De två övre kronbladen är bleka lila, de nedre kan bara vara vita eller med ränder av lila.

Bild
Bild

" DS-1290 " … Växten har stora knoppar. Det finns två nyanser på kronbladen: lila och blå. Blommorna är halvdubbla, de nedre kronbladen är gula, men inte ljusa, det finns ett blått nät på framsidan. Sorten föddes 2013.

Bild
Bild

DS-1755 . Streptocarpus, som dök upp till växtförädlarnas förfogande först 2017. Blomman efter blomningen tilltalar med en mörk vinröd nyans, kronbladen nedan är nästan svarta. Terry knoppar, växten blommar alltid rejält.

Bild
Bild

DS-1719 … Visar vinröda, dubbla, ovanligt formade knoppar, där kärnan har en ljusare nyans.

Bild
Bild

" DS-Eternity " … På ytan av de rosa kronbladen syns väldefinierade vener och mörka punkter. Peduncles är långa, starka, varje blomma trivs med sin skönhet i ungefär en månad.

Bild
Bild

" DS-Shake " … Denna sort kommer att tilltala dem som älskar knopparnas röda nyanser. Blommande är alltid rikligt, blommor är tätt dubbla.

Bild
Bild

DS-Alpha … Denna växt kännetecknas av sin stora knoppstorlek, vars nyans är mellan vinrött och brunt. Mycket lik den kungliga manteln, bara dubbla blommor.

Bild
Bild

" DS-King of Clubs ". Kronbladets nästan svarta nyans lockade många uppfödare. Peduncles bildas på busken stark, rosetten är snygg. Knopparna är täta, vackra, dubbla.

Bild
Bild

DS-Lena . Denna sort kan särskiljas för sina halvdubbla blommor och en smidig övergång på kronbladen från gul till lila. Blommornas kanter är något vågiga.

Bild
Bild

DS-Midnight Poison . Det är svårt att ta bort ögonen från denna växt på grund av dess ljusa, giftiga lila nyans. Det finns ett kontrasterande nät på kronbladets yta. Den blommar rejält, blomstänglarna växer sig starka, håller knopparna väl. Blommorna är lila, men skiljer sig åt i närvaro av svarta linjer på kronbladen.

Bild
Bild

" DS-afrodisiakum " … Knopparna på busken av den beskrivna sorten bildas stora, den dominerande färgen på kronbladen är vit, det finns ett blått nät, som bara ligger på blommans nedre del.

Bild
Bild

DS-Almandine . Av alla sorter har den här en av de största knopparna - de når 70 mm i diameter. Kronbladet är vågigt, färgen är lila, närmare bläcket, den utmärks av närvaron av crimson ränder och vita fläckar.

Bild
Bild

DS Crazy . Det är svårt att inte uppskatta den presenterade sorten, eftersom den har stora - upp till 90 mm - blommor, där kronbladen är hypermage. Peduncles är korta, starka. Den dominerande nyansen är rosa, det finns ljusa fläckar som är mer intensivt närvarande på de nedre kronbladen.

Bild
Bild

" DS-Pink Dreams ". Det är lätt att gissa utifrån namnet vilken färg knopparna har på busken. Blommor upp till 80 mm, dubbla, med en lätt behaglig doft.

Bild
Bild

" DS-Angel's Kiss ". Den presenterade sorten blev kär i växtförädlare för överflödet av blomning. Skuggan är mycket ljus, rosa, med en mer intensiv crimson mesh applicerad på ytan.

Bild
Bild

" DS-Mozart " … De största blommorna bildas i denna växt, deras bredd når 110 mm. De övre kronbladen är blåvioletta, gula under, men inte monokromatiska, men med ett rutnät.

Bild
Bild

Växande och omsorg

De två viktigaste sakerna att komma ihåg när man växer streptokarpus är att de inte gillar vattentät mark, men de gillar inte torr jord.

För plantering, använd jord med tillsats av perlit, eftersom det gör det mer luftigt. Du bör alltid kontrollera dräneringshålen i behållarens botten så att de inte täpps till med rötter och låter vatten rinna fritt.

Temperaturen på blommans innehåll är + 18-25 C, en minskning till 10 C med ett plustecken är tillåtet . Ljuset ska vara starkt men indirekt , är konstgjord belysning lämplig. Även med brist på solljus slutar växten att blomma, bara färre knoppar bildas.

Bild
Bild

Vattning sker endast när jorden blir torr. Vissa trädgårdsmästare väljer att vattna när bladen har börjat vissna. Det finns inget att oroa sig för: de återhämtar sig väl efter uttorkning, och detta är en av funktionerna hos den presenterade arten.

Du kan mata den under perioden med aktiv tillväxt med komplexa vattenlösliga tillsatser med en stor mängd fosfor. Kvävetillskott bör användas med försiktighet.

Som regel blommar streptokarpus från vår till höst. På vintern går han i viloläge och kan fälla löv, vilket är normen för honom. Det finns dock också sorter som blommar på vintern.

Bild
Bild

Då och då är det tillåtet att ta bort gulnade blad vid basen. De är gamla, dör med tiden. Om det finns ett friskt blad med skador kan du framgångsrikt klippa av det helt eller bara en del av det. Efter blomningen avlägsnas pedunklarna vid roten.

Streptocarpus skadas vanligtvis sällan av skadedjur eller sjukdomar. De vanligaste sjukdomarna är dock bladlöss och mjölk kvalster . Problemet löses snabbt med neemolja, alkoholbehandling eller helt enkelt vattendrag. Svampsjukdomar behandlas med fungicider.

Rekommenderad: