Typer Och Sorter Av Philodendron (29 Bilder): Beskrivning Av Murgröna Och Gitarrformade Philodendron, Hjärtformade Och Andra Arter

Innehållsförteckning:

Video: Typer Och Sorter Av Philodendron (29 Bilder): Beskrivning Av Murgröna Och Gitarrformade Philodendron, Hjärtformade Och Andra Arter

Video: Typer Och Sorter Av Philodendron (29 Bilder): Beskrivning Av Murgröna Och Gitarrformade Philodendron, Hjärtformade Och Andra Arter
Video: How to Care Philodendrons in summer./How to Watering the plants. 2024, Maj
Typer Och Sorter Av Philodendron (29 Bilder): Beskrivning Av Murgröna Och Gitarrformade Philodendron, Hjärtformade Och Andra Arter
Typer Och Sorter Av Philodendron (29 Bilder): Beskrivning Av Murgröna Och Gitarrformade Philodendron, Hjärtformade Och Andra Arter
Anonim

Idag är inomhusväxter en integrerad del av varje hus och varje lägenhet, liksom alla platser för civil användning, till exempel ett kontor, ett köpcentrum. Och detta är inte förvånande - trots allt skapar vintergröna inomhusväxter tack vare deras egenskaper och egenskaper en atmosfär av värme, hemkomfort, gott humör och friskhet.

Förutom att hemblommor producerar syre, vilket gör att människor kan andas ren luft, är detta en dekoration och en höjdpunkt i alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utbudet av blommor och växter som kan odlas hemma är helt enkelt stort . Den moderna blomstermarknaden erbjuder ett mycket brett urval av både välkända och välkända växter, såväl som exotiska.

Bland alla olika vintergröna vill jag lyfta fram philodendronen, en växt som förvånar fantasin med sin skönhet och i de flesta fall dess storlek. I artikeln kommer vi att bekanta oss mer detaljerat med denna fantastiska växt, dess sorter, samt särdragen i att ta hand om denna "djungelbor".

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Philodendron är en tropisk växt som kom till vårt område från Mexiko, Sydamerika eller Stilla havet. Växt av familjen aroid. Hittills är cirka 900 olika arter kända, men botaniker säger att de flesta av dem inte har studerats än.

Det är en vintergrön växt som liknar en riktig vinstock. Det kan vara litet och snyggt, som odlas hemma, eller det kan vara en riktig jätte som är van att leva och växa i en riktig djungel. Växten tillhör epifyter, blommor, växer i de flesta fall på träd och luftrötter fästa vid dem. Rotsystemet i denna blomma kan vara antenn, underjordiskt och mark. Han har ett runt, stort blad av alla möjliga olika nyanser.

Det bör noteras att filodendrons löv innehåller formaldehyd, vilket gör växten till en medicinsk växt.

Om du bryr dig om filodendronen ordentligt, uppfyller alla hans preferenser och önskningar, kastar blomman ut en mycket vacker färg . Dess blomknopp liknar ett öra. För att växten ska blomma måste den stå ute en viss period.

Idag finns filodendronen på många olika ställen. Detta är ganska logiskt, växten är väldigt vacker, massiv och fyller perfekt utrymmet även på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Låt oss titta närmare på arter och sorter av philodendron, som är de mest populära och ofta förekommande.

Gitarrliknande . Längden på en vintergrön liana är högst 2 meter, så i de flesta fall är den bunden. Som stativ för det måste du använda ett stöd täckt med mossa. Den installeras under planttransplantation för att hålla rötterna intakta.

De nyligen dök upp bladen av den gitarrformade philodendron liknar visuellt ett hjärta, och de redan mogna bladen liknar en gitarr, därav namnet.

Bild
Bild

Droppbärande . Lövverket på droppens halvepifyt har en avlång form och en skarp ände. Och även denna typ av blomma kännetecknas av en grön färg på bladen med närvaron av vita ådror på dem. Om du fixar blomman i upprätt läge, kan dess bladstorlek nå 25 cm. Om du inte knyter den, blir bladets maximala storlek 15 cm.

Bild
Bild

Fjällig . Stammen på den fjälliga lianen är hård och hängande. Unga blad av denna vintergröna blomma har tre lober, medan äldre har fem lober. Färgen på bladen är ljusgrön med röda ådror. Storleken på ett moget blad kan vara upp till 30 cm. En stor fördel med denna sort: den blommar uteslutande som en krukväxt.

Bild
Bild

Warty … Det kännetecknas av ett bronsgrönt blad med vita vener på. Bladformen är härlig. Bladets storlek når 17 cm. Maxhöjden för denna typ av vinstockar är bara 2 meter.

Bild
Bild

Elegant . Det är en hög, storbladig växt med bara en stam. Oftast spelar det rollen som en krukväxt för ett högt rum och är höjdpunkten i vinterträdgården. Lianen är 70 centimeter lång och 30 centimeter bred.

Bild
Bild

Klättrande … Ett annat namn, mer känt, är ivy philodendron. Den idealiska planteringsplatsen för denna art är en hängande kruka, det är i hängande läge som växten förökar sig. Bladet är mycket elastiskt, mörkgrönt, upp till 15 cm långt, upp till 10 cm brett. Denna sort av liana är också känd för de minsta bladen, men när det gäller höjden kan den nå 20 meter.

Bild
Bild

Philodendron Sello . Den maximala anläggningshöjden är 2 meter. Ett särdrag hos sorten är en jämn vinstock och ett äggformat blad och cirka 10 eller ännu fler sektioner. Ju äldre växten blir, desto djupare blir snittet i bladen. Bladet av denna typ av blommor är ganska imponerande i storlek, upp till 70 cm.

Bild
Bild

" Atom " … Denna växt är liten i höjd, högst 60 cm. Den kännetecknas av långsam tillväxt. Visuellt är detta en rätlinjig buske med lockiga ljusgröna blad, vars storlek är upp till 30 cm.

Bild
Bild

Rodnande . Den minsta liana bland alla andra arter. Bladets storlek är större än stammens längd. Bladet är hjärtformat och ljusgrönt. Bladbredden når 50 centimeter.

Om du odlar den här typen av philodendron hemma, kommer den maximala tillväxten att vara upp till 1,5 meter.

Bild
Bild

Xanadu . Bladen av denna philodendron -sort är enorma och har en mörkgrön färg. Ju äldre växten är, desto tuffare blir bladet och med tiden får det en sicksackform. Liana bush, dess höjd är 1,5 meter.

Bild
Bild

Bipinnate . En mycket frodig växt. Den kännetecknas av stora, grova ekblad, högst 90 centimeter. Blomningen har en vinröd färg med ett vitt centrum. Blommande kastar ut en pil ca 20 cm. Denna philodendron är idealisk för inomhusbruk.

Bild
Bild

Hastate . Denna växt kännetecknas av ett ljusgrönt blad, vars yta är slät och blank. Lianen har en mycket tunn stam och den växer ganska snabbt, så strumpebandet är en förutsättning för dess fulla tillväxt och utveckling.

Bild
Bild

Philodendron Martius . Denna liana kännetecknas av närvaron av en liten huvudstav, vars höjd är 30 cm, medan en ung växt inte har det alls. Bladets längd är 55 centimeter, bredden är 25 centimeter, men dess form är avlång, hjärtformad, hel och lång.

Bild
Bild

Svart och guld . Liana kännetecknas av närvaron av en ömtålig, tunn och hög stam, samt ett långt hjärtformat blad, mörkgrönt, nästan svart, vars storlek når 80 cm.

Bild
Bild

Philodendron Ilseman . Detta är en dekorativ liana, för vilken ett stöd är en obligatorisk tillväxtfaktor, dess höjd är 1,5 meter. Bladets längd överstiger inte 40 cm, bredden är 15 cm. När det gäller färgen finns det inget sätt att nämna en, denna sort av vinstockar utmärks av bladens heterogena färgdesign.

Bild
Bild

Strålande . Bladet är en glad ägare av en enhetlig grön färg och liten storlek, dess längd är 20 cm, bredden är upp till 15 cm. Ett utmärkt alternativ för att odla hemma.

Bild
Bild

Philodendron Evans . Växten kännetecknas av närvaron av mycket stora blad, vars längd är 80 cm, bredden är upp till 60 cm. Bladformen är oval, med en skarp ände och vågiga kanter.

Bild
Bild

Stoppformad eller lobulär . En av sorterna av philodendron, den anses vara en idealisk växt för att odla inomhus. Denna blomma kännetecknas av tätt lövverk, på grund av vilket en ganska tjock, stark stam bildas. När blomman växer börjar den behöva stöd. Det är bra att använda en bambustav med mossa som stöd. Bladet är mörkgrönt i färg, liknande i form till en triangel. Storleken på ett redan vuxet blad är 40 cm i längd och 15 i bredd.

Bild
Bild

Goldie Lock eller Lemon Lime … Liana har kompakta, unga blad med en gulgrön färg (därav namnet), som sedan blir ljusgrönt. Denna sort är opretentiös: den tolererar låg luftfuktighet väl.

Bild
Bild

Hemsjukvårdens regler

Philodendron är en ovanlig, exotisk växt för vilken djungeln är den mest acceptabla livsmiljön. Det finns också sorter som växer utan problem inte i djungeln, utan hemma, det viktigaste är att det korrekta och lämpliga mikroklimatet skapas.

Det är nödvändigt att förhållandena under vilka han lever var de mest gynnsamma för hans utveckling, tillväxt och välbefinnande.

Bild
Bild

Låt oss titta på hur nyckfull växten är att ta hand om, och hur man korrekt skapar den nödvändiga och bekväma miljön för den

  1. Plats . Philodendron är en växt som inte tål drag och luftkonditionering. Det är termofilt, under den varma perioden i rummet där blomman ligger bör temperaturen vara + 18,22 ° C och under vinterperioden inte lägre än + 15 ° C. På vintern behöver växten ytterligare ljus, som den kan ta emot från en lysrör. Det är också nödvändigt att undvika direkt solljus, från vilket bladen bränns och torkar. Men ett mörkt hörn av ett rum gör inte heller något bra.
  2. Hur man vattnar . Innan vattnet fortsätter måste vattnet försvaras så att klorföroreningar avlägsnas. Vattna inte bara rötterna utan spraya också lövverket. Växten älskar mycket fukt, så spray den 2-3 gånger om dagen, särskilt om den ligger nära en värmare.
  3. Hur och när man ska mata . För att mata filodendronen kan du köpa ett speciellt komplex i blomsterbutiken. Mängden förband som växten behöver är liten, på sommaren 1 gång i veckan och på vintern 1 gång per månad. Innan man lägger till gödselmedel måste vinstockarna vattnas. Med den nödvändiga mängden gödselmedel kommer växten att växa kontinuerligt och glädja sina ägare.
  4. Jorden . Våren är den period då filodendronen behöver transplanteras och separera "barnen". Det är mycket viktigt här att organisera kruka blandningen korrekt. Det finns flera mixalternativ som är perfekta och du kan göra din egen.

Om du inte vill röra på dig och förbereda jorden själv kan du köpa ett färdigt underlag.

Kom ihåg att med rätt vård av hög kvalitet, med hänsyn tagen till alla blommans behov, kommer vinstocken ständigt att växa, utvecklas och kanske till och med blomma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket viktigt att allt arbete i samband med denna växt (transplantation, skärning av löv) måste utföras strikt med handskar . Detta beror på att saften i stammen och bladen är giftig, och att få den på en persons hud är fylld av konsekvenser.

Rekommenderad: