Hur Vattnar Man Begonia? Vattna Begonier I En Kruka På Vintern Och Andra Tider På året Hemma. Hur överför Jag En Blomma Korrekt Till Droppbevattning?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Vattnar Man Begonia? Vattna Begonier I En Kruka På Vintern Och Andra Tider På året Hemma. Hur överför Jag En Blomma Korrekt Till Droppbevattning?

Video: Hur Vattnar Man Begonia? Vattna Begonier I En Kruka På Vintern Och Andra Tider På året Hemma. Hur överför Jag En Blomma Korrekt Till Droppbevattning?
Video: Non stop begonia - grow & care (Great also as Houseplant) 2024, Maj
Hur Vattnar Man Begonia? Vattna Begonier I En Kruka På Vintern Och Andra Tider På året Hemma. Hur överför Jag En Blomma Korrekt Till Droppbevattning?
Hur Vattnar Man Begonia? Vattna Begonier I En Kruka På Vintern Och Andra Tider På året Hemma. Hur överför Jag En Blomma Korrekt Till Droppbevattning?
Anonim

Begonia blir ofta favoriten hos många blomsterodlare. Om du följer reglerna för vård och vattning kommer blomman att känna sig bra hemma och glädja dig med sin skönhet. Hur man korrekt vattnar begonia och hur man vattnar på vintern - vi kommer att berätta mer om det i dagens material.

Bild
Bild

Grundläggande regler och rekommendationer

Den som älskar en mängd olika inomhusväxter är förmodligen inte likgiltig för de ljusa och vackra begonierna. Denna blomma erövrar många med sin skönhet. Men om det är fel att ta hand om det, kommer växten inte att blomma och kan till och med dö. Alla nybörjare vet inte exakt hur ofta och hur man vattnar denna blomma korrekt. Om begonia först dök upp i ditt hem, var noga med att läsa de grundläggande reglerna och rekommendationerna om vård och vattning.

För att en husväxt ska glädja dig med sin skönhet och vackra utseende måste du vattna den korrekt och i tid . Begonia är lite av en nyckfull blomma, och det är viktigt att tänka på. Denna växt älskar att vattnas samtidigt. Tack vare optimal, regelbunden och snabb vattning kommer blomman att må bra. Om du bara under en viss tid vattnar blomman på morgonen och sedan byter till kvällstid, kommer detta att ha en skadlig effekt på hälsan.

Försök att inte ändra din vattningstid. Förresten, många blomsterodlare rekommenderar att vattna begonia på morgonen, eftersom detta har en positiv effekt på blommans hälsa och skönhet.

Bild
Bild

Under inga omständigheter ska vattnet få stagnera i grytan. För att undvika detta behöver du inte återfukta växten för mycket. Dessutom gillar begonia inte alls när det kommer vatten på bladen. Från detta börjar de förlora sitt friska utseende och bleknar snabbt. Därför behöver denna inomhusblomma aldrig sprutas, inte ens i varmt väder.

Kom ihåg att begonier inte kan vattnas med kallt vatten . Vattnet måste vara i rumstemperatur. Dessutom är det mycket viktigt att vattna växten med uteslutande sedimenterat vatten. Håll vattnet mjukt. För att mjuka det sedimenterade kranvattnet är det fullt möjligt att lägga till lite torv för inomhusväxter till det. Blötlägg ett kilo torv i tio liter vanligt vatten och använd denna vätska för bevattning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattna aldrig växten för mycket.

Vattning bör endast göras om jorden är mestadels torr. Det är inte nödvändigt att låta jorden torka helt, eftersom detta kommer att påverka blommans allmänna tillstånd negativt.

Som regel vattnas en sådan blomma varannan dag . Om luftfuktigheten i rummet är hög och jorden förblir fuktig under lång tid kan antalet vattningar minskas och utföras två gånger i veckan. På vintern fuktas begonierna en gång i veckan. Försök under den kalla årstiden så att det inte finns några värmeapparater bredvid blomman, annars påverkar det negativt.

Bild
Bild

Kom ihåg att denna växt älskar att ens vattna . Blomman bör vattnas uteslutande vid roten, utan att röra plantans stjälkar och blad. Begonia känns mycket bra i ett rum med hög luftfuktighet, så för att skapa behagliga förhållanden för blomman kan du installera skålar med vatten eller en luftfuktare bredvid.

Trots det faktum att denna växt älskar fukt är det värt att undvika vattentäppning, eftersom detta kommer att påverka rotsystemets tillstånd negativt.

Bild
Bild

Vad är viktigt att tänka på?

Att ta hand om begonier hemma är inte så svårt. Det viktigaste är att ta hänsyn till några faktorer och komma ihåg de grundläggande reglerna. För att växten ska känna sig bekväm i ditt hem måste jorden lossas regelbundet. Detta kommer inte bara att hjälpa till att förbättra rotsystemets prestanda, utan kommer också att göra det möjligt för jorden att absorbera fukt bättre under vattning.

Under den varma säsongen bör denna blomma vattnas rikligt . Resterande vätska måste tömmas genom speciella hål i behållaren - detta undviker stagnation. Under den kalla årstiden behöver växten inte frekvent och riklig fukt. Växten behöver vattnas mindre ofta och under inga omständigheter ska jorden torka helt.

Bild
Bild

Under blomningsperioden behöver begonia särskild uppmärksamhet och omsorg.

Det är viktigt att komma ihåg att växten lägger nästan alla sina resurser på bildning och tillväxt av knoppar. Det är därför under denna period det är nödvändigt att öka volymen och antalet bevattningar.

Under blomningsperioden ska jorden under inga omständigheter torka helt, annars kan knopparna inte öppna sig och blommorna snabbt vissnar och faller av. Om jorden har torkat mer än en centimeter måste den fuktas rikligt.

Bild
Bild

Så snart blomningsperioden är över (som regel är detta mitt på hösten) bör antalet och volymen av vattning minskas. Tills du har beskurit blomman behöver du bara vattna den en gång i veckan. Efter beskärning vattnas växten ännu mindre ofta. Det kommer att vara möjligt att återgå till den tidigare regimen först när de första skotten, de första skotten visas.

Det är viktigt att överväga själva typen av begonia . Till exempel kräver rikligt med den vanligaste och rikligaste fukten, särskilt under blomningsperioden. Tuberous är mycket negativt om riklig vattning och stillastående vatten. Som regel vattnas denna typ av begonier bara en gång i veckan, och för ofta vattning kan leda till ruttning av knölen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattningsmetoder

Det finns flera beprövade vattningsmetoder som är fördelaktiga för den allmänna hälsan hos denna hemväxt. Till exempel använder många hemblommiga älskare den så kallade nedsänkningsmetoden. För att göra detta måste du ta en bred och djup behållare, till exempel en stor bassäng. Den ska fyllas med vatten, och sedan ska en kruka med en växt placeras i den. Vattennivån ska inte nå kanten på krukan . Vi lämnar det där i bokstavligen 20-25 minuter. Denna metod gör att växten kan absorbera fukt på egen hand och absorbera så mycket vätska som behövs.

Om du har många husväxter i ditt hus och det är svårt att hålla koll på alla och se till att vattna i tid, kan du överföra blomman till veken. Dessutom kommer denna vattningsmetod att hjälpa dig om du behöver vara hemifrån i flera dagar. Denna vattningsmetod är väl lämpad för knölbegonier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på att inomhusväxter är levande varelser, inte bara dekorativa element. Ta hand om dem, och de kommer alltid att glädja dig med blommande och hälsosamt utseende.

Rekommenderad: