Hur Vattnar Man Kalanchoe? Hur Ofta Ska Man Vattna En Blomma På Vintern Och Andra Tider På året Hemma? Vård Och Vattning Av Kalanchoe Under Blomningen

Innehållsförteckning:

Video: Hur Vattnar Man Kalanchoe? Hur Ofta Ska Man Vattna En Blomma På Vintern Och Andra Tider På året Hemma? Vård Och Vattning Av Kalanchoe Under Blomningen

Video: Hur Vattnar Man Kalanchoe? Hur Ofta Ska Man Vattna En Blomma På Vintern Och Andra Tider På året Hemma? Vård Och Vattning Av Kalanchoe Under Blomningen
Video: Så håller du liv i växterna när du reser bort - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Maj
Hur Vattnar Man Kalanchoe? Hur Ofta Ska Man Vattna En Blomma På Vintern Och Andra Tider På året Hemma? Vård Och Vattning Av Kalanchoe Under Blomningen
Hur Vattnar Man Kalanchoe? Hur Ofta Ska Man Vattna En Blomma På Vintern Och Andra Tider På året Hemma? Vård Och Vattning Av Kalanchoe Under Blomningen
Anonim

Att ta hand om någon växt hemma är inte så svårt. Det viktigaste är att känna till några av reglerna och finesserna för blomvård. Varje växt kräver ett speciellt tillvägagångssätt, och Kalanchoe är inget undantag. Hur man korrekt vattnar Kalanchoe kommer vi att berätta mer om i vårt material.

Bild
Bild

Särdrag

Varje växt behöver regelbunden jordfuktighet. Som regel vattnar hemblomägare dem bara när marken blir helt torr. Men detta tillvägagångssätt är inte helt korrekt. Det är trots allt viktigt att inte bara ta hänsyn till jordens torrhetsgrad, utan också egenskaperna hos rotsystemet hos en viss växt. Det är också viktigt att ta hänsyn till vilken tid på året utanför fönstret, till exempel på sommaren behöver blomman mer frekvent vattning än på vintern. Korrekt vård och tidig vattning är nyckeln till hälsan och skönheten hos din favoritväxt.

Bild
Bild

Att vattna en växt som Kalanchoe för ofta är inte värt det . Vid överdriven fukt börjar denna växtens rötter ruttna lite, vilket i slutändan kommer att leda till Kalanchoes död. Överdriven fukt, särskilt under den kalla årstiden, kan leda till att växten helt enkelt försvinner.

Dessutom kan felaktig vattning orsaka andra problem, till exempel kan olika svampsjukdomar börja. Detta är särskilt farligt under blomningen av en husväxt, eftersom svampen påverkar bildandet och utvecklingen av själva knoppen negativt.

Bild
Bild

Om växten inte har tillräckligt med fukt, kommer detta också att påverka dess tillstånd negativt. Bladen börjar vissna, torka ut, bli gula och falla av.

Under den varma säsongen: på våren och sommaren behöver denna typ av växt särskilt ordentlig och regelbunden vattning . Under denna period är det lämpligt att vattna Kalanchoe minst två gånger i veckan. Speciellt om behållaren med en blomma är på solsidan.

Bild
Bild

I vissa fall behöver växten bara vattnas en gång i veckan, eftersom allt beror på väderförhållanden och markförhållanden. Om jorden i större delen av krukan är torr betyder det att växten måste vattnas. Om det mesta av landet är något vått, fuktigt, är det bättre att vägra vattning.

Det är värt att nämna separat att Kalanchoe ska vattnas inte bara med vanligt vatten, utan också med vatten med tillägg av olika sorters förband. Detta gör att rotsystemet kan mättas med användbara ämnen, vilket kommer att ha en fördelaktig effekt på blommans allmänna tillstånd.

Bild
Bild

På hösten och vintern bör du byta till en annan vattning ., för under den kalla årstiden kan överdriven vattning och sprutning av växten leda till dess död. Som regel bör Kalanchoe vattnas på kalla dagar varannan vecka.

Samtidigt är det viktigt att ta hänsyn till att det är nödvändigt att inte bara minska antalet bevattningar utan också att minska vattenmängden. Om överflödig vätska ackumuleras i pannan måste den dräneras omedelbart för att skydda rotsystemet från att ruttna.

Eftersom blomningstiden för denna typ av växter vanligtvis börjar i slutet av vintern, måste den vattnas en gång i veckan. I det här fallet är det nödvändigt att alternera vattning med vanligt vatten med vattning med vätska med användbara tillsatser.

Bild
Bild

Vattningsregler

I allmänhet är Kalanchoe inte nyckfull. Därför, om du följer de enkla reglerna för att ta hand om det, vattna det i tid och spraya det korrekt, så kommer det att blomma och glädjas av sin skönhet. Om en sådan växt har dykt upp i ditt hus, var noga med att studera alla regler och rekommendationer för vattning och skötsel av den. Först och främst, ta hänsyn till alla rekommendationer om säsongen. Kalanchoe bör vattnas med varmt vatten. I det här fallet är det mycket viktigt att vattnet är sedimenterat.

Bild
Bild

Under vattning måste du vara så försiktig och uppmärksam som möjligt . Droppar ska inte få falla på stammen och i bladaxlarna. Om de på en varm dag förångas snabbt och inte skadar växten, kan det under den kalla årstiden leda till allvarliga problem. Till exempel kan det finnas tecken på ruttnande eller mögel.

Försök att vattna blomman så att all jord fuktas, och det inte finns torr jord i krukan.

Vi rekommenderar att du kontrollerar pallen bokstavligen en halvtimme efter vattning. Om överflödig vätska har samlats i den är det bättre att ta bort den omedelbart.

Älskare av hemblommor vet förmodligen att det finns två sätt att vattna din favoritväxt: vid roten eller i en behållare som ligger under krukan. Kalanchoe bör vattnas uteslutande vid roten.

Bild
Bild

Under den varma säsongen behöver blomman inte bara regelbunden vattning, utan också sprutning. Detta är enkelt att göra med den vanligaste sprayflaskan.

Kom ihåg att vattnet inte får vara kallt för sprutning. Den optimala vattentemperaturen för denna typ av växt är + 25 °. Kom också ihåg att försvara det.

Sprutning görs bäst på sommaren, på kvällen. Om du gör detta under dagen är risken stor att plantans löv kommer att brännas.

Bild
Bild

tips och tricks

Slutligen har vi några mer användbara rekommendationer, vilket definitivt kommer att hjälpa alla Kalanchoe -älskare att organisera rätt vård och vattning för växten.

På våren och hösten, se till att torka av plantans löv . Detta gör att de kan bli av med ackumulerat damm, smuts och dessutom återfukta dem. Detta görs bäst med en fuktig bomullstuss för att inte skada de känsliga bladen.

Bild
Bild

Om du regelbundet vattnar Kalanchoe med hårt vatten , då, trots att de grundläggande reglerna följs, kommer växten att börja göra ont. Därför, om kranvattnet är för hårt, är det bäst att endast använda kokt vätska för bevattning.

Bild
Bild

Om det finns en obehaglig lukt från jorden , då indikerar detta att du återfuktar växten. Dessutom kan övervattning få Kalanchoe att sluta växa. I detta fall rekommenderas det att transplantera växten till en ny jord och strikt följa alla regler och rekommendationer.

Bild
Bild

Om växten inte har tillräckligt med fukt och bladen börjar falla av , då kan du lösa problemet med rätt sprutning. Systematisk, men måttlig sprutning kommer snart att återställa växten till ett hälsosamt utseende.

Bild
Bild

Spraya växten under blomningen kategoriskt omöjligt, eftersom detta kommer att påverka hans allmänna tillstånd negativt och leda till negativa konsekvenser.

Rekommenderad: