Rosa Violett (53 Bilder): Beskrivning Av Violen "Pink Panther" Och "Pink Watercolor", Sunkissed Rose Och Allegro Pink Pistachio, "RM-Pink Wave" Och Em

Innehållsförteckning:

Video: Rosa Violett (53 Bilder): Beskrivning Av Violen "Pink Panther" Och "Pink Watercolor", Sunkissed Rose Och Allegro Pink Pistachio, "RM-Pink Wave" Och Em

Video: Rosa Violett (53 Bilder): Beskrivning Av Violen
Video: Pink Panther-Patente cor de rosa 2024, Maj
Rosa Violett (53 Bilder): Beskrivning Av Violen "Pink Panther" Och "Pink Watercolor", Sunkissed Rose Och Allegro Pink Pistachio, "RM-Pink Wave" Och Em
Rosa Violett (53 Bilder): Beskrivning Av Violen "Pink Panther" Och "Pink Watercolor", Sunkissed Rose Och Allegro Pink Pistachio, "RM-Pink Wave" Och Em
Anonim

Förmodligen finns det ingen sådan person bland blomsterodlare som inte skulle veta om fiolernas existens; många människor gillar känsliga miniatyrvarelser från Östafrika. Men det är kanske inte alla som vet att namnet på den violetta inte är helt korrekt, deras korrekta namn är Saintpaulia eller Usambara violet. Växten fick sitt namn Saintpaulia tack vare sin upptäckare Saint-Paul, och den kallas Uzumbar på grund av sin tillväxtplats i naturen.

Bild
Bild

Särdrag

Afrikanska violer är fleråriga örtartade växter. Växtens korta stjälkar, som bildar en cirkel (rosett) runt roten, har köttiga, håriga blad som liknar ett hjärta. Färgen på bladen har som regel en enhetlig grön nyans, mindre ofta finns det sorter vars blad är fläckiga på grund av fläckar av annan färg, färg. Deras fembladiga blommor med platta, svagt krökta eller vågiga kanter samlas i penslar och är täckta med 5 blad från botten.

För att underlätta uppfattningen kallas Saintpaulia vanligtvis violer, även om deras kronblad är målade inte bara i lila … Tack vare valet finns det många fioler av olika former, storlekar och naturligtvis i färg, vars detaljerade beskrivning finns i relevant litteratur.

Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa sorterna

Kronbladets rosa färg är särskilt populär, så uppfödare har uppfödt ett stort antal olika sorter med denna nyans. Att beskriva allt är inte en genomförbar uppgift, men det finns arter som sticker ut bland andra för sina speciella egenskaper.

" Rosa akvarell " tillhör de mest älskade och populära sorterna. Denna sort beror på den ryska amatöruppfödaren Konstantin Morev. På den ljusrosa, nästan vita bakgrunden på varje kronblad finns det drag som om de är målade med rosa akvarellfärg. Kronbladets kanter är vågiga, med en något krökt yttre del som liknar en frottéfrans i utseende. Bladen är ljusgröna, med undantag för ytterkanten, som antingen är ljus beige eller vit.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Rosa Pantern ". Växten kännetecknas av ljusrosa stora blommor med väldefinierade vågiga kanter av vita kronblad. Oval i form med spetsiga yttre spetsar och öppnade kanter, bladen är målade i en grön enhetlig färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

" LE-Pink Marshmallow " associerad med luftiga marshmallows täckta med bärpuré. Växten kännetecknas av en ganska snygg och kompakt rosett av stora ovala blad, gröna med en mjölkaktig beige kant. På kraftfulla upprätt stammar utvecklas stora blommor upp till 6, 5 cm i diameter och med en ljusrosa färg.

Ju äldre växten är desto ljusare blir kronbladets nyans.

Bild
Bild

" RM-Pink Curls ". Ett särdrag hos sorten är dess stjärnformade blommor med en karakteristisk utsmyckad vågig kant. Kronbladet, rosa med en blekt lila nyans och med korrugerade kanter, bildar en ganska stor blomma. Växtens blomstjälkar är långa, var och en har som regel minst 4-5 knoppar.

Sorten kännetecknas av riklig och lång blomning.

Bild
Bild
Bild
Bild

" RM-Pink Wave ". Denna sort liknar blommans form till sorten "RM-Pink Curls". Och detta är inte förvånande, sorten är föregångare till sporten "RM-Pink Curls". Dess blommor är som stjärnor med vågiga kanter. Mot bakgrunden av ljusrosa kronblad sticker gula ståndare som samlats i en godtycklig cirkel ut. En blommans lock är omgiven av en jämn rosett av gröna blad.

Sorten kännetecknas av snabb tillväxt, tidig och lång blomning.

Bild
Bild
Bild
Bild

" PT-rosa moln ". Detta är en sort med stora ljusrosa blommor och ovala blad med snidade kanter. Det kännetecknas av riklig nickande blomning. Bladen, som är ljusgröna på utsidan och ljusare på insidan, bildar en snygg rosett.

Bild
Bild

" AB-rosa rosor ". Denna sort kännetecknas av stora, rosliknande blommor. Ovanför en rosett av mörkgröna blad finns rosa blommor med en röd kant. Riklig blomning.

Bild
Bild
Bild
Bild

" EK-rosa dalmatiner " sticker ut bland många med sin ovanliga färg på blommor. På kronbladens rosa-lila bakgrund sprids hallon-lila fläckar på ett kaotiskt sätt, som stänk. De ljusa blommorna kontrasterar vackert med det mörkgröna lövverket. Sportens blommor har en solid bakgrund med små lila-lila fläckar.

Sorten kännetecknas av tidig aktiv blomning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Robs antika ros avser en halvminiatyr. Mörka olivblad med ojämna kanter bildar en ganska snygg och jämn rosett, över vilken en ovanligt vacker blommahatt reser sig. Blommornas huvudbakgrund är rosa med en silverfärgad glans, närmare mitten finns det rödbrunt, ibland körsbär, med något suddiga kanter, streck, gränsen är målad i en ljusgrön färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Långblommande miniatyrer inkluderar sorten Joys Pink Halo . I form liknar blommorna en klocka som öppnas helt när de blir äldre. Bladen, mörkgröna i mitten och rosa-beige längs kanterna, bildar en jämn rosett, över vilken det finns långa, rosa-tonade peduncles, som var och en kan bära upp till 9 blommor.

Växten kännetecknas av långsam tillväxt och lång blomning.

Bild
Bild

" LE-Pink Muscat "skiljer sig åt i riklig och lång blomning. Ovanför en platt rosett, bestående av mörkgröna ovala blad, finns det långa stabila peduncles med knoppar original i form och färg. Rosa, något bronsfärgade kronblad med en något mörkare kant med en grön glans bildar långsträckta klockformade knoppar. I en vuxen växt blir gränsens färg nästan beige.

Bild
Bild
Bild
Bild

" LE-Pink Dreams ". Detta är en sort med stora blommor och en liten rosett. Blommorna liknar rosor i form. Ganska stora blommor, delikat rosa med dubbla kanter av fuchsiafärg, bildar en tunn, men mycket vacker keps.

Bild
Bild
Bild
Bild

" LE-Pink Cascade ". Detta är en miniatyr semi-mini trailer, designad av E. Lebetskaya. Växten har stora blad med spetsiga spetsar och blommor rosa med en något vågig kant. Bladplattan liknar en brokig matta: gröna, vita och rosa toner i form av streck och mönster är utspridda över ytan.

Den brokiga rosetten kontrasterar väl med de rosa blommorna på långa stammar.

Bild
Bild
Bild
Bild

" EK-Pink Eschsholzia ". Denna sort är känd för sina stora halvdubbla blommor. De breda kronbladen är djupt rosa. Löv av djupgrön färg med små dentiklar i kanterna bildar en kompakt rosett.

Växten kännetecknas av frodig blomning.

Bild
Bild

Allegro rosa pistasch skiljer sig åt i en ganska lång blomning. Dess blommor, gröna med en bronsröd vågig kant och små strålar av en fuchs nyans på kronbladen, är små (3-4 cm). Beroende på belysningsgrad och temperatur på pedunclerna kan det inte bara finnas gröna blommor, utan också rosa. Bra belysning bidrar till en förändring av färgen på gränsen och strålar, de får en vinröd nyans. På solsidan blir gränsens färg mer mättad och får en rödbrun nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sunkissed rose tillhör kanske de mest ovanliga och oförutsägbara typerna av fioler. Hos standardarter består rosetten av mycket stora blad med en vågig kant. Stenblad med långa blad bildar en stor rosett i diameter (upp till 27–28 cm). Stjärnliknande blommor med en sammetslen vågig kant vid kronbladen är små (3-4 cm i diameter). Skuggan av blommor kan variera beroende på blomningsfasen och villkoren för kvarhållande. I början av upplösningen är knopparna vita, när de växer och ökar i volym, blommorna ändrar färg.

Kronbladet mot mitten blir gult, och de vågiga kanterna får en mörkrosa nyans. I slutet av blomningen ändras bilden och den gulrosa bakgrunden mörknar gradvis och får en röd nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rebel's Rose Bud , uppfödda av utländska uppfödare, kännetecknas den av sin anspråkslöshet och fantastiska skönhet. Dess stora ljusrosa blommor med en dubbel fuchsia -kant vid kronbladen bildar en ganska tjock keps ovanför rosetten. Blad avlånga i form med en spetsig spets, lagda i en jämn rosett, har en ljusgrön färg på utsidan i mitten och en vit kant med en rosa nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rosebukett kännetecknas av närvaron av brokiga blad med ett mosaikmönster och medelstora blommor med flätiga kanter. Bladen är ovala med en jämn quiltad yta och bildar en liten, men mycket snygg rosett. Blommor rosa med ett mörkt öga finns på långa peduncles och bildar en inte tjock, men mycket vacker keps ovanför rosetten.

Bild
Bild

Rosa mynta avser miniatyrtyper fioler. Dess små gröna blad, triangulära i form, bildar en tät buske, över vilken rosa blommor med dubbla kanter, som liknar en klocka i form, stiger på långa peduncles. Sorten blommar rejält. Knopparna som bildas i stort antal förblir stängda under mycket lång tid, särskilt i unga växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rosa duva Är en miniatyr av violer. Små (2–2, 5 cm) rosa blommor med segelliknande kronblad i den centrala delen reser sig över en otroligt snygg och mycket vacker rosett, bestående av brokig mörkgrön i mitten och vit med rosa fläckar längs lövkanten.

Växten kännetecknas av vågliknande blomning, som varar från 2 till 2, 5 månader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ness satinrosa avser sorter vars tillväxt, pedunclebildning och knoppupplösning sker i ganska långsam takt. Dess blommor, med rosa i mitten och lila-silverfärgade kronblad längs gränsen, bildar ett vackert långblommande gäng ovanför det mörkgröna lövverket med en något blåaktig-vitaktig nyans. Rosettens diameter når 20 cm, men själva bladen är inte stora, storleken bildas på grund av artens särart - långa bladblad.

Bild
Bild

Härlig miniatyr av Rosy Cheeks det kännetecknas av riklig blomning. På kraftfulla höga peduncles blommar blommor, som liknar miniatyrrosor. Den mörkrosa färgen på en tät, men mycket snyggt formad bukett kontrasterar mot bakgrunden av mörkgröna blad och bildar en jämn miniatyrrosett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Edees Rosebud Trail skiljer sig åt i regelbunden och riklig blomning. Den snabbt växande och opretentiösa sorten kännetecknas av brokig lövverk och rosa blommor med en persikaton.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ros trädgård Är en långsamt växande sort. Blomningen av unga växter börjar först efter ett och ett halvt år. Halvminiatyren kännetecknas av en kompakt rosett bestående av grönt lövverk med ojämna kanter och mycket långa stammar, på vilka ligger blekrosa blommor, liknande formen som klockor. Mycket tunna och långa stammar kan inte hålla blommorna upprätt, de ligger på lövverket och knopparna ligger strax under utloppet. Detta arrangemang av peduncles med knoppar är ett sortdrag hos arten.

Bild
Bild
Bild
Bild

DS-rosa med tidig och nästan konstant blomning. Dess klockformade blommor har en mycket intressant färg. På en ljusrosa bakgrund finns chimära färger från mitten till dubbelkanten - blå strålar med små rosa stänk. Blomstjälkarna på växten är höga och starka, de håller ganska stora blommor väl.

Bild
Bild

Smaragdrosa skiljer sig i konstant och mycket lång blomning, vissa blommor vissnar inte i 10-11 månader. Koppformade persika-rosa blommor med en grön kant blir mycket ljusare i slutet av blomningen. I unga blommor har kronbladens bakgrund en svagt rosa nyans med en pärlglans. Växten kännetecknas av en kompakt, jämn rosett, dess diameter varierar från 20 till 25 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cajun's Roses Någon . Denna sort är känd för sina mörkgröna hjärtformade blad med en krämig rosa kant och mjuka rosa täta blommor, liknande porslin. Starka och ganska bördiga peduncler, var och en med nästan 5-7 knoppar, stiger över en liten, upp till 22 cm i diameter, men mycket vackert formad rosett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Råd om vård

Saintpaulias, precis som alla andra växter, behöver bra och korrekt vård. Några enkla rekommendationer bör följas.

  • Fioler är mycket förtjusta i bra belysning, men de tolererar inte direkt exponering för solljus, därför bör krukor med violer avlägsnas från fönsteröppningar på södra sidan eller skuggade för att undvika brännskador på bladplattan. På vintern måste du använda enheter för konstgjord belysning och använda dem för att förlänga plantans dagsljus till 12-13 timmar.
  • Temperatur är en lika viktig indikator för violer. De tål inte för hög, mer än + 25 ° C och låg (mindre än + 15 ° C) omgivningstemperatur. Indikatorer från +20 till + 22 ° C anses vara optimala. Med tillräcklig belysning, men låg temperatur, blommar växten inte bara, utan slutar växa helt och hållet.
  • Jordens kvalitet påverkar alla processer som sker med växten. I många butiker kan du hitta ett färdigt ämne för odling, men du kan också förbereda jorden själv. Siktad trädgårdsjord, blandad med en liten mängd flodsand, lämpar sig väl som jord. Den beredda blandningen kalcineras i ugnen och expanderad lera används som dränering.
  • Du måste vattna violen regelbundet, men försiktigt, försök att inte falla på lövverket. För att bibehålla markfuktigheten kan vatten tillsättas i behållaren där krukan ligger. För god "hälsa" av en nyckfull skönhet räcker det med 1-2 vattningar i veckan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ta reda på hur man planterar en gammal violett nedan.

Rekommenderad: