Grön Violett (49 Bilder): Beskrivning Av Sorterna RS-Green Lagoon Och LE-Green Rose, EK-Malachite Orchid Och RS-Emerald City, H-Green Tea Och EK-Green Knots

Innehållsförteckning:

Video: Grön Violett (49 Bilder): Beskrivning Av Sorterna RS-Green Lagoon Och LE-Green Rose, EK-Malachite Orchid Och RS-Emerald City, H-Green Tea Och EK-Green Knots

Video: Grön Violett (49 Bilder): Beskrivning Av Sorterna RS-Green Lagoon Och LE-Green Rose, EK-Malachite Orchid Och RS-Emerald City, H-Green Tea Och EK-Green Knots
Video: Samling af drivhus - 4. montering af tagryg 2024, Maj
Grön Violett (49 Bilder): Beskrivning Av Sorterna RS-Green Lagoon Och LE-Green Rose, EK-Malachite Orchid Och RS-Emerald City, H-Green Tea Och EK-Green Knots
Grön Violett (49 Bilder): Beskrivning Av Sorterna RS-Green Lagoon Och LE-Green Rose, EK-Malachite Orchid Och RS-Emerald City, H-Green Tea Och EK-Green Knots
Anonim

Idag föredrar många att se en sådan växt som en violett på sina fönsterbrädor. Dessa blommor glädjer ögat med sina ovanliga färger. Bland dem är det värt att notera gröna violer, som lockar ögat med grönvita blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Sådana grönblommiga sorter kallas Saintpaulias och ingår i lossningen av blommande växter. De tillhör familjen Gesneriaceae. Men de fick namnet "violett" på grund av att det är mer bekant för nybörjare. Med tiden fastnade namnet därför i den här artikeln talar vi om gröna fioler - för att göra informationen lättare att uppfatta.

Om vi pratar om violernas naturliga livsmiljö, så är det oftast bergskedjor i Östafrika . De är fleråriga låga växter som anses vintergröna. De har små stjälkar med välutvecklade basala blad. Själva bladen är något rundade, med små villi. Överst är de något spetsiga. Färgen är oftast grön, men ibland kan man hitta fläckiga växter.

Bild
Bild

Dessutom placeras blommor i olika former och färger på busken, som samlas i små penslar. Blomman i sig är liten, har fem kronblad. Efter blomningen visas en liten "låda" i stället för blomman, inuti vilken det finns frön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära sorter

Gröna violer har en mängd olika arter. De vanligaste sorterna är värda att notera.

EK-Malachite Orchid

Denna sort kännetecknas av ganska stora dubbla blommor, som kännetecknas av en ljus körsbärsfärg med en bred grön kant som löper längs kanten. När den violetta är på en svalare plats sprids gränsen över nästan hela blomman. Sedan blir det grönt med en liten körsbär "skallig fläck" i mitten. Detta gör den violetta mer utsökt och vacker.

Bild
Bild

LE-Green Rose

Det här är vackra halvdubbla blommor som liknar penséer. Har en ljusrosa färg. Kanterna är inramade med gröna fransar. Bladen på en sådan växt är lite vaxartade, dessutom har de en vågig form. Den enda nackdelen med en sådan violett är den snabba vissningen av blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild

RS-Emerald City

Denna blomma har en grönvit färg, som förvandlas till ljusblå längst ut på kronbladets kant. Samtidigt är kanterna dekorerade med en kantad kant av grön nyans. Bladen på en sådan violett har alltid en halvcirkelformad standard.

Bild
Bild
Bild
Bild

N-grönt te

Denna violett är känd för sin ovanliga skönhet. Det är ett stort gäng halvdubbla blommor. Deras färg är slående i sin känsliga vitgröna nyans. I vissa fall syns en rosa färg vid kronbladens yttersta kanter. Denna violett blommar länge. Bladen på "grönt te" är hjärtformade, mörkgröna i färgen.

Bild
Bild
Bild
Bild

EK-gröna knutar

En violett med detta namn har ganska stora dubbla blommor med en mörklila nyans. Dess kanter är inramade av en bred grön kant. Varje kronblad är något vriden helt vid kanten, och det liknar en knut. Gränsen är särskilt synlig på svalare platser. Blomningen fortsätter länge på grund av att varje blomma öppnas långsamt. Bladen på en sådan Saintpaulia är standard. Hon kräver ingen särskild vård.

Bild
Bild
Bild
Bild

RS-Green Lagoon

Denna Saintpaulia har en helt ovanlig färg. Dess yttre kronblad har en ljusgrön nyans, men vitt anses vara huvudfärgen. Dessutom finns det små blå drag på nästan varje kronblad. I sin form är blommorna lite som kålgafflar. Många noterar att med tiden blir blommans färg mörkare.

Växten blommar länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grön drake

Denna mängd violer skiljer sig åt genom att den kan ha både dubbla och halvdubbla blommor, kännetecknade av en vit nyans. Det finns en liten ljusgrön kant längst ut. Växten blommar dock mycket kort tid, dessutom kräver det mycket ljus. Annars börjar det blekna.

Bild
Bild
Bild
Bild

RS-Green Corals

Blommorna själva är lite som en asterisk i struktur, har vita och blå kronblad. Deras kanter är inramade av en mycket ljusgrön kant i form av en frans. En sådan växt blommar väldigt sällan, men blomningen av en enhet kan pågå en hel månad. Bladen utmärks av en blank korrugerad form. Dessutom är de väldigt stora.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ness pixie flin

Denna mängd fioler föddes av utländska uppfödare. Den kännetecknas av stora dubbla blommor, som liknar penséer. De har en korallfärgning med en grön krämrosett.

Samtidigt är bladen ganska sköra, vilket måste beaktas vid transplantation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

KO-Young-green

Denna sort föddes av den inhemska uppfödaren Kosobokov. Blomman lockar med sina känsliga vita dubbla blommor, vars kanter är inramade med en tjock grön kant. Vissa kronblad kan ha blå fläckar. Bladen är medelstora och rundade.

Bild
Bild
Bild
Bild

RS-Green Moss

Denna typ av violer föddes också av den inhemska uppfödaren Repkin. Den skiljer sig i halvdubbla mjuka gröna blommor. Kronbladet har lila ränder, och själva blomman är inramad med en korrugerad kant. Bladen är stora och vågiga, med en ljusgrön nyans. Dessa fioler är mycket förtjusta i belysning. Med rätt vård håller blomningen länge.

Bild
Bild

EK-Green Cockatoo

En sådan växt är lite som en flock gröna papegojor, som ligger på glänsande gröna blad. De dubbla blommorna i denna växt har en avlång form och är associerade med penséer. Kronbladen är målade i ljusgrön färg, har en ljusgrön kant.

Bild
Bild
Bild
Bild

EK-gröna krysantemum

Saintpaulia av denna sort har stora dubbla vita blommor som liknar pomponger. Kanterna har en ljusgrön kant. I vissa färger kan rosa fläckar ses i mitten.

Bild
Bild

Wranglers gröna betesmarker

Denna sort kännetecknas av ganska stora dubbla blommor som har en vit färg. I vissa fall kan det vara rosa. Kronbladets kanter har en bred korrugerad grön kant. De gröna bladen är också korrugerade, med en silverfärgad glans.

Bild
Bild

Grön horisont

Denna mängd violer föddes av utländska uppfödare. Själva blomman utmärks av vita dubbla kronblad med mycket breda gröna kanter. När den öppnas är färgen helt vit, men efter ett tag blir den nästan helt grön. Dessutom, ju längre den violetta växer, desto större blir själva blommorna. Själva blomningen kan pågå länge. Violettens blad är stora.

Bild
Bild
Bild
Bild

EK-grönögd blondin

Denna violett har stora blommor med en delikat salladton. De är inramade av en bred kantad kant och har något tandade kanter. Dess blad är vågiga, med en ljusgrön utkant runt kanterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Louisiana grönt

En violett av denna sort kännetecknas av närvaron av vita kronblad med en lila nyans, som har en tunn kantad grön kant. Dess blad är också något vågiga. Den fantastiska utsikten över en sådan Saintpaulia kommer inte att lämna någon likgiltig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom ovanstående sorter av violer finns det fortfarande många inte så populära, till exempel "BO-Green Turtle".

Bild
Bild

Råd om vård

Gröna violer är en mycket nyckfull sort, och om vissa villkor inte skapas för dem, kan de med tiden till och med dö. Anläggningen måste vattnas ordentligt och detta får endast göras i pallen. Fukta inte Saintpaulia för mycket, eftersom rotsystemet kan skada. Rumstemperaturen bör inte vara mer än 24 grader.

Violer behöver också bra belysning, vilket spelar en viktig roll vid den tidpunkt då de börjar blomma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste också applicera speciellt gödningsmedel varje månad. Krukan där denna växt ligger bör inte vara för stor. Detta är nödvändigt för att rötterna inte ska växa med en enorm hastighet. Annars kommer de att ta bort det mesta av violernas vitalitet, och de kommer inte att kunna blomma.

En gång om året måste fioler transplanteras med speciell jord för detta . Du kan köpa den i vilken trädgård eller blomsterbutik som helst, eller så kan du göra den själv. För att göra detta måste du blanda jorden med sand och sphagnumoss. Du måste också lägga till antingen stenar eller trasiga tegelstenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För dem som vill ha fler sådana stiliga män i fönsterbrädan kan du multiplicera dem.

Det rekommenderas att göra detta med löv. Bladet måste klippas av eller brytas av och sedan läggas i vatten eller fastna i marken. När de första rötterna dyker upp kommer det att vara möjligt att transplantera groddarna i en beredd kruka till en permanent "bostad".

Bild
Bild
Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Liksom alla växter är den violetta också mottaglig för olika sjukdomar. Bland dem är de vanligaste värda att notera.

  • Sen blödning . Denna sjukdom uppstår oftast på grund av för mycket luftfuktighet. För att förhindra detta är det nödvändigt att ventilera rummet oftare, samt följa alla vattningsregler.
  • Mjöldagg . Denna sjukdom bestäms av närvaron av små vita fläckar som dyker upp på bladet högst upp. Detta händer när det är för kraftigt temperaturfall, liksom från för mycket befuktning.
  • Grå röta . Visas oftast vid låga temperaturer eller med överdriven fukt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om skadedjur kan dessa vara parasiter som bladlöss eller spindelmider . Kampen mot dem kan utföras både med hjälp av speciella droger och folkliga metoder.

För att sammanfatta kan vi säga att odling av gröna fioler är en intressant, men ganska mödosam verksamhet. För att odla sådana växter måste du definitivt uppmärksamma dem, först då kommer de att kunna glädja dig och ditt hushåll med vackra och känsliga blommor.

Rekommenderad: