Vad Ska Jag Göra Om Anthurium Har Bruna Fläckar På Bladen? Orsakerna Till Utseendet På Bruna Prickar Och Kanter I Blomman "manlig Lycka", Hur Bli Av Med Dem? Vad Händer O

Innehållsförteckning:

Video: Vad Ska Jag Göra Om Anthurium Har Bruna Fläckar På Bladen? Orsakerna Till Utseendet På Bruna Prickar Och Kanter I Blomman "manlig Lycka", Hur Bli Av Med Dem? Vad Händer O

Video: Vad Ska Jag Göra Om Anthurium Har Bruna Fläckar På Bladen? Orsakerna Till Utseendet På Bruna Prickar Och Kanter I Blomman
Video: Anthurium Rescue ~ Care Guide ~ Flamingo Flower Care 2024, Maj
Vad Ska Jag Göra Om Anthurium Har Bruna Fläckar På Bladen? Orsakerna Till Utseendet På Bruna Prickar Och Kanter I Blomman "manlig Lycka", Hur Bli Av Med Dem? Vad Händer O
Vad Ska Jag Göra Om Anthurium Har Bruna Fläckar På Bladen? Orsakerna Till Utseendet På Bruna Prickar Och Kanter I Blomman "manlig Lycka", Hur Bli Av Med Dem? Vad Händer O
Anonim

Det finns inomhusväxter i nästan varje lägenhet eller privat hus. Och detta är inte förvånande, eftersom de har många positiva egenskaper, egenskaper och egenskaper. Inomhusväxter kan skapa en mysig atmosfär, och tack vare en mängd olika nyanser tillför rummet skönhet och originalitet. Glöm inte heller att inomhusväxter har förmågan att, genom att absorbera damm och skadliga ämnen, rena luften och producera syre.

Bild
Bild

Det finns många typer av inomhusväxter idag, du kan inte komma ihåg dem alla på en gång. Vissa blommor kan vara bekanta och bekanta för alla, medan andra kan vara exotiska och obekanta. De skiljer sig alla åt i form, struktur, färg, storlek, blomning och till och med feng shui -betydelse. Bland all variation och överflöd av inomhusväxter skulle jag vilja lyfta fram anthurium.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är en blomma av extraordinär skönhet, vars höjdpunkt är dess breda, glänsande löv och utomordentligt vackra blommor

Det kallas ofta "manlig lycka". Anthurium, precis som alla andra inomhusblommor, kräver särskild vård, tack vare vilken växten blir frisk, stark och kommer att kunna glädja ägarna med en vacker utsikt under lång tid.

I den här artikeln kommer vi att överväga ett sådant problem som utseendet på bruna fläckar på bladen och berätta hur du ska hantera denna gissel.

Bild
Bild

Varför uppträder bladfläckar?

Floristexperter säger att anthurium tillhör växter som är anspråkslösa i vården, resistenta mot olika skadedjur och sjukdomar. Men oavsett vad dessa experter säger och säger, är varje blomma (och anthurium inget undantag) utsatt för olika sjukdomar. Det vanligaste problemet som uppstår och är känt för nästan alla ägare av denna inomhusväxt är utseendet på bruna fläckar på bladen, vilket resulterar i att de torkar ut.

De som inte är så kända för den här typen av växter kan omedelbart ha en fråga om vad som behöver göras. Det kan bara finnas ett svar: blomman behöver behandlas. Men innan behandlingen påbörjas måste du ta reda på orsaken till sjukdomen. Naturligtvis, om sådana problem dyker upp, betyder det att något inte görs som anläggningen behöver det.

Bild
Bild

Orsakerna kan vara följande

  1. Förslag . Anthurium ska aldrig stå i utkast (och ens komma dit i några minuter). Under luftningen av rummet är det bättre att ta växten till ett annat rum ett tag. Naturligtvis behöver den frisk luft, så när du väljer en plats, se till att vinden inte blåser på den även genom ett öppet fönster.
  2. Klimat (temperatur) är inte lämpligt för växten . Eftersom anthurium är en termofil tropisk växt är en sommartemperatur på 28 ° C perfekt för den, men utan direkt solljus. Kylan för växten är mindre acceptabel. Det rekommenderas starkt inte att det stannar i ett rum med en temperatur under 22 ºС - detta är kritiskt och skadligt för blomman.
  3. Grundning . Om mikroklimatet där anthurium lever och växer är idealiskt för det, men sjukdomen har manifesterat sig - bladen är täckta med fläckar, så är det värt att leta efter orsaken i marken. Någon eller universell fungerar inte, eftersom växten är ganska ovanlig. Ett underlag är lämpligt för växten, som kan köpas i en specialiserad blomsterbutik eller beställas online. Du kan också göra jord själv. Detta kommer att kräva hackad mossa, torv och torvjord. Alla komponenter blandas 1: 1, när du landar på botten av potten är det absolut nödvändigt att lägga expanderad lera eller dränering.
  4. Insekter . Detta avser skölden. Det är ett litet skadedjur som kan sätta sig på anthuriumblad och orsaka fläckar på dem. För att utesluta eller bekräfta den här versionen, ta en titt på blomman. Om prickar syns är det en parasit. Ta växten omedelbart till ett annat rum så att den inte kommer i kontakt med andra blommor. För att bli av med insekter behöver du en bomullspinne och en insekticidlösning. Stickan måste fuktas i en lösning och ta bort skölden med den. Var noga med att torka varje ark. Ta en trasa, blötlägg den i en tvålösning, till vilken läggs fotogen. Efter att ha utfört denna procedur, låt växten stå separat för att stå i flera dagar. Hela den här tiden måste det undersökas noggrant, eftersom skeden inte får tas bort. I så fall måste proceduren upprepas.
  5. Brist på syre för rotsystemet . Den nödvändiga mängden garanteras genom korrekt vattning, en lämplig kruka och jord.
  6. Direkt solljus . Detta har en skadlig effekt på blomman. Att sätta honom på en fönsterbräda under den stekande solen innebär att man undertecknar honom en dödsorder. Välj en plats som är lätt och bekväm för växten.
Bild
Bild

Mörka fläckar på bladen är en obehaglig situation, eftersom du absolut inte vill att växten ska dö. Det viktigaste är att inte få panik och börja agera så snart problemet upptäcktes, först och främst ta reda på orsaken.

Korrekt växtskötsel

Anthurium tillhör tropiska växter, så det är inte förvånande att växten är ganska kräsen om vård. Du behöver definitivt veta om alla funktioner i vården av denna blomma. Om du följer alla regler, kommer växten att glädja sina ägare med en mycket vacker blomning, som kan pågå i mer än 3 månader. För att atriet ska vara så bekvämt som möjligt behöver det värme, ljus, lämplig jord och toppdressing.

Bild
Bild

Här är vad du definitivt bör uppmärksamma

  1. Platsen där blomman ska placeras ska vara tillräckligt ljus, men inte i direkt solljus. Blomman gillar inte skuggor. Om möjligt, placera den på västra eller östra sidan.
  2. Håll ett öga på lufttemperaturen i rummet - den kan inte vara lägre än 22 ºС. På vintern, flytta blomman bort från batterier och radiatorer, annars börjar kanterna på bladen torka.
  3. Vattning av anthurium måste också tas på största allvar. Växten älskar riklig vattning. Det kan inte övertorkas, men det rekommenderas inte heller att vattna för mycket. När matjorden är torr betyder det att blomman kan vattnas. Ju högre atriumets levnadstemperatur desto oftare behöver den vattnas.
  4. Det är bättre att köpa jord för att plantera en blomma i en blomsterbutik, sådan jord passar speciellt för anthurium.
  5. Blomman måste matas. På sommaren och våren bör detta göras 2 gånger i månaden. Gödsel köps också bäst på ett specialaffär.
  6. Anthurium behöver föryngras. I tillväxtprocessen dör de nedre bladen av och nya dyker upp. Torra löv måste tas bort och toppen klippas av.
Bild
Bild

Hur förökar jag en växt?

När anthurium befinner sig i en miljö som är lämplig för sin tillväxt, börjar det, liksom alla andra blommor och växter, föröka sig. Detta händer genom att små skott uppträder nära stora växter - "barn". Deras separation är det vanligaste sättet att reproducera en blomma. Det är lämpligt att göra detta direkt under transplantationen. Mycket noggrant separeras skottet från den vuxna växten med en kniv, och snittet gnids med kol. Därefter planteras anthurium i en separat kruka enligt tekniken

Bild
Bild

Det finns en annan metod som involverar förökning från stammen . För att göra detta placeras skaftet med bladet i en behållare med vatten, täckt med en glasburk för att skapa en luftkupol. Efter ett tag kommer stammen att rota, sedan måste den planteras i en kruka.

Bild
Bild

Det finns fall av fröproduktion av anthurium, men hemma är denna procedur extremt noggrann och nästan omöjlig.

Rekommenderad: