Violett "Vintergatan" (18 Bilder): Beskrivning Av Sortuppfödningen Och Reglerna För Att Ta Hand Om Den

Innehållsförteckning:

Video: Violett "Vintergatan" (18 Bilder): Beskrivning Av Sortuppfödningen Och Reglerna För Att Ta Hand Om Den

Video: Violett
Video: New World Official Release Gameplay Part 2 - First Impressions & Paladin Build 2024, Maj
Violett "Vintergatan" (18 Bilder): Beskrivning Av Sortuppfödningen Och Reglerna För Att Ta Hand Om Den
Violett "Vintergatan" (18 Bilder): Beskrivning Av Sortuppfödningen Och Reglerna För Att Ta Hand Om Den
Anonim

Varje odlare som är förtjust i violer har sin egen favoritsort. Men vi kan med säkerhet säga att Vintergatan är en av de mest populära och har fått välförtjänt uppmärksamhet på grund av sitt ljusa och ovanliga utseende. Kronbladets rika färg med ärtor med en annan nyans utspridda går inte obemärkt förbi. Hur ska man ordentligt ta hand om blommorna av denna sort så att de glädjer sina ägare länge?

Bild
Bild

Beskrivning

Denna sort inkluderar så populära arter som "AE-Vintergatan", "H-Vintergatan" och "EK-Vintergatan". Deras skillnader uttrycks tydligt externt, var och en har sina egna beundrare. Fioler "Vintergatan", som finns i kataloger i AE -sektionen, fick denna förkortning från deras skapare, uppfödare Evgeny Arkhipov.

Bladen är mörka och inte för mycket. Det här är för att peduncles bildas utan avbrott, vilket kräver betydande krafter från växten . Kronbladet i sig är frotté eller halvdubbel, de kännetecknas av en rik plommonfärg, längs vilken ljusa ärtor sprids.

Storleken på blommor kan vara upp till 7 centimeter, men det beror direkt på antalet peduncles på busken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Violett "N-Vintergatan" uppfödd av uppfödare N. Berdnikov . Kronbladen här, som i det föregående fallet, är dubbla och halvdubbla, och deras storlek överstiger vanligtvis inte 4 centimeter. Rosa ärtor är utspridda över den ljusblå grundtonen, från blommans hjärta till kanterna. Violetta "EK-Vintergatan" skryter också särskilt stora blommor , som kan gå upp till 6 centimeter. Till skillnad från de tidigare är de ljusare och den blå färgen späds ut med mjölkvita fläckar. Kanten längs kanten är ljusgrön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett underart, blommar Vintergatan börjar 8 månader efter att klippningen har planterats . Tre veckors blomning avslutas med en kort paus. En vuxen violett har ständigt nya blomstjälkar. Dessutom bildas många styvbarn, som kan störa blomningen, så du bör bli av med dem i tid.

Om en sport dyker upp (en växt som har genomgått en vegetativ mutation) har den mörklila kronblad, ärtorna själva är frånvarande i detta fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växtförhållanden

Denna växt är ganska krävande att ta hand om. Om en odlare bestämmer sig för att odla Vintergatan, måste han vara redo att vara tillräckligt uppmärksam på fiolerna. Var noga med häktningsvillkoren, om de inte är optimala, i stället för bildandet av peduncles, kommer växten att ge all sin styrka till utvecklingen av grönska. Bland de viktigaste kännetecknen för odling bör det noteras korrekt belysning, överensstämmelse med optimal temperatur, tidig vattning, föryngring och befruktning. Låt oss prata mer om dessa punkter.

Denna sort är mycket krävande för närvaron av ljus. Delvis nyans skulle inte vara ett bra alternativ för att placera fioler .direkt solljus bör dock också undvikas. Det mest fördelaktiga alternativet skulle vara att placera krukor. på fönsterbrädorna på husets östra och västra sida . Och om vi pratar om söder, måste du skugga fönstret lite för att undvika solbränna. För att Vintergatan ska glädja sin ägare med sprudlande blomning, det är nödvändigt att ge dagsljus upp till 12-14 timmar vilket innebär att ytterligare belysning kommer att krävas på kvällen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Violet är väldigt termofilt, den bästa temperaturen för henne är från +20 till +24 grader . En högre temperaturregim kommer inte att störa unga prover, i vilket fall uttagen kommer att bildas mer aktivt. Men för vuxna växter kan värmen bli destruktiv, dessutom rekommenderar experter på vintern att sänka temperaturen med ett par grader, men inte mer.

Om temperaturen hålls låg under tillräckligt lång tid kommer den violetta helt enkelt att sluta växa och dö. Termometerns kritiska märke är +16 grader.

Om fönsterbrädorna blir kalla på vintern kan detta leda till nedkylning av rötterna, och växten kan inte heller räddas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du börjar vattna växten, det rekommenderas att sätta vattnet i 2-3 dagar . Den optimala vätsketemperaturen är rumstemperatur. Regelbundenheten för vattning beror på hur snabbt matjorden torkar. Du bör inte hälla vatten på busken själv, detta kan leda till dess sjukdom och förfall . Vid otillräcklig luftfuktighet, särskilt på vintern, kan du installera en behållare med rent vatten nära violetten. Sprutning är inte heller nödvändigt och kan bli ganska farligt.

Regelbunden befruktning av jorden kommer bara att gynna Vintergatans fioler. Toppdressing läggs till två gånger i månaden , kan denna process kombineras med vattning. Du kan köpa blommor i specialaffärer med fokus på plantans ålder.

Observera att fioler behöver kväve för att bilda toppar, och kalium och fosfor för att sätta blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Överföra

När blomman växer måste den transplanteras till en ny plats. Detta görs främst på våren eller hösten. Experter rekommenderar att man använder omlastningsmetoden, vilket innebär att man använder ett speciellt substrat. Det säljs i blomsterbutiker. Krukans storlek ska vara måttlig; i en stor behållare kommer den violetta inte att kunna växa och blomma aktivt. Detta beror på att blomningsprocessen börjar när rotsystemet fyller allt ledigt utrymme, så det är ännu bättre om busken är trång.

Transplantationsprocessen är följande . Först läggs en liten dräneringsblandning på botten. Om du bestämmer dig för att använda verktygen till hands kan du bygga ett avlopp från fragmenten av keramiska fat. Lite jord hälls uppifrån, en buske placeras, resten av utrymmet är också fyllt med jord.

När alla åtgärder har slutförts måste den violetta vattnas och avlägsnas i halvskugga i ett par dagar, så att växten lugnt kan anpassa sig till de nya förhållandena.

Bild
Bild
Bild
Bild

Föryngringsprocedur

Precis som alla växter växer violen ständigt. Detta leder till det faktum att stammens botten med tiden tappar sina toppar, vilket inte ser särskilt vackert ut från utsidan. För att bli av med denna effekt föreslår experter att man genomför ett föryngringsförfarande . För att göra detta tas blomman bort från krukan och dess nedre löv tas försiktigt bort. Efter det är det nödvändigt att skära av den tredje delen av jordkoman och placera busken i en ny kruka som var beredd i förväg.

Växten är täckt med jord, som bör nå ungefär till de nedre bladen. Det kommer inte vara överflödigt att lägga Kornevin toppdressing till marken, varefter potten ska placeras på en varm plats. Några dagar senare, när nya rötter dyker upp, kan den violetta ordnas om till sin vanliga plats. Det ska noteras att denna procedur rekommenderas starkt av blomsterodlare . Det låter dig förnya växten, vilket ytterligare kommer att glädja dig med aktiv tillväxt, utveckling och riklig blomning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan lära dig mer om vilka förutsättningar som krävs för året runt-blomning av violer.

Rekommenderad: