Blå Färg I Interiören (87 Bilder): Vilka Andra Färger Kombinerar Den Med? Blå Väggar Och Tak, Blå Dörrar Och Soffor

Innehållsförteckning:

Video: Blå Färg I Interiören (87 Bilder): Vilka Andra Färger Kombinerar Den Med? Blå Väggar Och Tak, Blå Dörrar Och Soffor

Video: Blå Färg I Interiören (87 Bilder): Vilka Andra Färger Kombinerar Den Med? Blå Väggar Och Tak, Blå Dörrar Och Soffor
Video: Minikompisarna - Färgerna 2024, April
Blå Färg I Interiören (87 Bilder): Vilka Andra Färger Kombinerar Den Med? Blå Väggar Och Tak, Blå Dörrar Och Soffor
Blå Färg I Interiören (87 Bilder): Vilka Andra Färger Kombinerar Den Med? Blå Väggar Och Tak, Blå Dörrar Och Soffor
Anonim

Den blå paletten anses dynamisk, trots alla dess avkopplande egenskaper. Det låter dig få en lätt känsla av svalhet och friskhet till husets inre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Beskrivning

Betydelsen av blå nyanser kommer ner till renhet, tillit, andlighet. Experter tror att de avslappnande egenskaperna hos dessa färger har en måttlig effekt på det mänskliga psyket. Det låter dig undvika stressiga upplevelser, konfliktsituationer. Dessutom är blå en aristokratisk, kunglig, ädel färg.

Designers rekommenderar att du använder svala toner av blått i rum som vetter mot söder och i svagt upplysta rum för att föredra varmare kombinationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika nyanser

Den himmelblå paletten är älskad av designers. Färgschemat låter dig skapa rymliga kompositioner där det finns mycket luft, friskhet och obetydlighet. Med hjälp av blå-blå toner kan du visuellt justera rummet, göra det större. Det finns en hel del nyanser i paletten och följande alternativ anses vara de mest populära inom inredning:

  • smutsigt blått - dämpat och status;
  • blåklintblå - varmare och ljusare;
  • turkos - rik, med inslag av havsvågor;
  • iskallt - knappt märkbart, kallt;
  • akvamarin - varm, med en grön nyans;
  • azurblå - djup, ljus, varm;
  • himmelsk - återhållsam, mättad;
  • frostig himmel - iögonfallande och ljus;
  • stadshimlen är inexpressiv, neutral;
  • Twitter - mörkare än en frostig himmel och lugnare.
Bild
Bild

Dessutom bör man komma ihåg att alla toner har variationer i ljus och mörker. Också populära är nyanser blandade med andra liknande färger, till exempel grå. Den avgörande rollen i valet av nyans spelas av de uppgifter som en person ställer för den framtida kompositionen:

  • om det är nödvändigt att öka lugngraden, bör ett val göras till förmån för ljusa färger;
  • stämningen ges av ljusa nyanser;
  • toner av lämplig temperatur hjälper till att kyla interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka färger kan du kombinera med?

Det är nödvändigt att kombinera nyanser korrekt. Om det beslutades att skapa ett monokromt ensemble, kombinerar det alla nyanser inom en palett, så uppgiften är något förenklad. Men här är det viktigt att ta hänsyn till den stilistiska riktningen för valet av toner. Denna lösning fungerar bra för små lägenheter eller studior.

En mängd olika nyanser av samma sortiment kommer att skapa en känsla av en komplex och intressant design, optiska illusioner. Kombinationen av toner från samma palett gör det möjligt att leka med texturer, former, matta och glansiga ytor, prydnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att fokusera på den känslomässiga innebörden av dessa duetter:

  • blått och vitt - friskhet, rymlighet, renlighet;
  • med guld - aristokratisk, ädel lyx;
  • med en rad beige - lätthet, förfinad enkelhet i Provence;
  • med brun - vintage, ädel retro;
  • med grönska - raffinerad ömhet;
  • med röd - aktivitet, skarp konceptualitet;
  • gulblå - lycka, glatt skratt, uppriktighet;
  • med grått - takt, uthållighet, status.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med vitt

Snövit nyanser ger alltid friskhet, luft och utrymme till ensemblen. Vitt blandas perfekt med himmelska toner. Dessutom är många stilriktningar, till exempel Medelhavet, Provence, marina, baserade på just en sådan kombination.

Den blåvita kombinationen är lämplig för både vardagsrum och sovrum, badrum, kök och korridorer. Denna kombination är perfekt för ett barnrum. Du kan säkert lägga till ljusa detaljer i duetten, men du bör inte överbelasta interiören med dem - några tavlor eller kuddar på soffan räcker.

Det är värt att komma ihåg att en sådan kombination visuellt utökar utrymmet, därför rekommenderas det när du utformar små rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med sand

Turkos, akvamarin och andra saftiga toner kombineras idealiskt med beige och sandiga toner. Om du lägger till mjölk, brons eller guld, kan du säkert skapa en Empire -design. Du kan också inkludera speglar, ramar, lyxiga ljuskronor och lampor i interiören. Beige och himmelfärger är en klassisk kombination som passar alla stilar. Stylister rekommenderar att du tar sand, elfenben eller beige som grund, och blått som en extra - då kan nästan alla fungera som en accentton.

I dessa färger kan du säkert dekorera vardagsrummet, barnkammaren, sovrummet. Varm sandskala kommer att ge värme till interiören, balansera svalheten i blått, göra rummet ljusare, visuellt större.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med grått

Detta är en mycket ädel tandem, det finns något aristokratiskt, återhållsamt och elegant i det. Kombinationen kommer definitivt att lysa upp ett stort rum, skapa en avslappnad atmosfär i det. Dessutom används denna kombination utmärkt vid skapandet av nautiska interiörer, Medelhavet. Du kan kombinera grått med både rika blå toner och dämpade. Denna duo är bra i plantskolor, vardagsrum och sovrum, den är ganska lugn och skapar en avslappnad atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med brun

Detta är en mycket uttrycksfull kombination, saftig, sofistikerad och effektiv. Tonerna av choklad och kaffe samexisterar perfekt med det kallblå, så att du kan skapa en ljus komposition. I sådana nyanser kan du dekorera vardagsrummet, köket, sovrummet. De är idealiska för att dekorera lanthus.

Om tandem verkar för kontrasterande kan du försöka dämpa den med neutrala nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med grönt

Denna duo kommer att lysa upp ditt vardagsrum, barnkammare eller kök. Båda nyanser är naturliga och kompletterar varandra perfekt. Om du föredrar återhållsamma kompositioner, bör du kombinera blått med toner av pistagenötter, eftersom de är mer dämpade och eleganta.

Det är absolut nödvändigt att kombinera nyanser som är nära på djupet, till exempel blek med blek, mättad med mättad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med rosa

Denna lösning är idealisk för en plantskola, den är också lämplig för ett sovrum, medan rosen kan vara antingen sval eller dämpad eller ljus. Denna kombination kommer definitivt inte att vara tråkig och tråkig. Båda dessa nyanser är mycket uttrycksfulla i pastellvarianter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med apelsin

Denna lösning används bäst i ett barnrum eller när du dekorerar ett kök. Lugnet i det blå kommer att perfekt balansera de catchy orange detaljerna, och apelsinen kommer i sin tur att lägga till munterhet till de första.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med gult

Dessa naturligt kontrasterande toner samexisterar vackert och kompletterar varandra. Blått mjukar upp den soliga ljusstyrkan i gult, det senare fyller det blå med saftighet och ljus. Denna duo används väldigt ofta vid design av kök och vardagsrum. Designers rekommenderar dem för små utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användning i dekoration

När du väljer ett blått sortiment som dominerande eller kompletterande är det viktigt att ta hänsyn till nyanser av efterbehandling av golv, tak och väggar.

Golv

Ett blått golv i vilken design som helst - kakel, porslinsgods, laminat, färg - är en mycket ovanlig lösning. Dessutom finns det modern teknik, till exempel självutjämnande golv, som gör att du kan skapa en lyxig effekt. På ett golv i denna nyans ser en blå eller grå matta i vardagsrummet bra ut.

Det finns en annan ganska lyckad lösning som kan utföras i en blå ton - att täcka golvet med matta. Denna lösning kommer att se bra ut i det inre av sovrummet, vilket ger det mys och komfort.

Det är viktigt när du väljer ett färgat golv för att hitta en matchande golvlåda till salu.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

Väggarna är som regel dekorerade i den dominerande färgen, som avgör allt i kompositionen. Man bör komma ihåg att det kommer att expandera rummet, ge friskhet i rummet, men också sänka graden, vilket gör det kallare. Av denna anledning använd inte denna färg i dekorationen av väggarna i rum där det finns lite naturligt ljus.

Stormarknader erbjuder ett stort urval av material för väggdekoration. Om du behöver skapa en lyxig interiör måste du välja tung, texturerad tapet, tyg, dekorativt gips. Mer återhållsamma stilar, till exempel Provence eller minimalism, betonar perfekt blygsamma papperstapeter. Moderna interiörer ser bra ut mot bakgrund av målade väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Att dekorera tak i färg är en kontroversiell lösning, men ganska relevant. Stretchfärgade tak används oftast. Ljusa nyanser av blått är mer praktiskt när det gäller hållbarhet. Ljusare nyanser kan gå ur mode för snabbt.

Ett tak i denna nyans kommer att skapa en illusion av en ljus himmel ovanför . Uttryckliga kompositioner av moln, stjärnor, fåglar, grenar på en blåaktig bakgrund skapas ofta. Du kan lämna taket slätt om rummet är litet och inte särskilt ljust. Du bör definitivt välja en taksockel för att matcha taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi använder det som en accent

Du bör också tänka på möbler i dessa färger. Den blåaktiga soffan kommer att vara en bra dekoration för vardagsrummet, sängen i denna färg kommer att lägga till sofistikering i sovrummet, gardiner och tyll kommer att komplettera kompositionen och lägga till ljus i rummet. Dessutom kan du säkert använda en blåaktig palett när du väljer en nyans för dörrar - de kommer att se väldigt ovanliga och icke -triviala ut i jämförelse med träets toner och bara vita dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan säkert inkludera i ensemblen:

  • blå fåtöljer - de kommer att lägga till aristokrati i hela interiören;
  • puffar i sovrummet och vardagsrummet;
  • skåpmöbler, till exempel en köksuppsättning eller möbler för ett barnrum.

I köket, förutom headsetet, som kan göras både i svartvitt och i en kombinerad version, är ett förkläde i samma palett eller en matgrupp också lämpligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrummet kommer att dekoreras med gardiner, gardiner eller tyll i blåaktiga toner. Sådan fönsterdekoration ser fräsch och obruten ut, ljus, men inte trotsig. Förutom fönsterdekoration kan du välja följande typer av textilier i detta sortiment:

  • överkast;
  • kappor, filtar;
  • soffkuddar;
  • bordsdukar;
  • stolskydd;
  • servetter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa föremål kan tillverkas inte bara i en enfärgad version av den blå paletten, utan också innehålla en mängd olika mönster, tryck, prydnader. Det viktigaste är valet av ett mönster som bäst passar den valda stilen: små blommor för Provence, gobelänger och siden för klassiska och retrostilar, popkonst och geometri för moderna trender. Inredningen låter dig späda den övergripande kompositionen, lägga till livliga anteckningar till den, lägga till dynamik och aktivitet. Om hela rummet är i pastellfärger är risken för överbelastning med detaljer minimal.

Blåaktiga detaljer kommer att göra korridoren ljusare, badrummet och toaletten större, renare och visuellt fräsch. I sovrummet kan du skapa effekten av en boudoir, i vardagsrummet - lyx och adel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lämpliga stilar

Blåaktiga nyanser är lämpliga för både klassiska och moderna interiörer. Nedan följer de viktigaste stilriktningarna där ett sådant sortiment kan användas i betydande mängder.

Klassisk . Här kan mörka nyanser av blått, liksom åldrad turkos, anses vara lämpligast. Helst kombineras dessa toner med mörka naturliga nyanser av trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Retrostil . Här är det bäst att vända sig till bleka, bleka toner i kombination med pasteller.

Bild
Bild

Minimalistisk . Det är värt att välja svala nyanser, kombinera dem med grått och vitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loft . Blå toner är ganska acceptabla, särskilt om de används för att dekorera en accentvägg eller tak.

Bild
Bild

Nautisk . Här spelar alla nyanser av blått och blått en central roll i takt med rött och vitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Medelhavsstil . Mer uttrycksfulla färger är lämpliga här, så du bör inkludera blått, rött, gult i kompositionen. Förekomsten av strukturerade ytor, tryck, prydnader är viktig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern . Det borde vara mycket glans, speglar, metalliska variationer av blått kommer att göra.

Bild
Bild

Nyklassicism . Överflödet av invecklade möbler, högtidliga anteckningar, rymlighet och rika prydnader passar bra med blå toner och mörka möbler.

Bild
Bild

Provence . Delikat och mjuk, som kombinerar alla nyanser av pasteller med blekt trä och blommotiv. Välj blått som accent eller kompletterande färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Shabby chic . Blåaktiga toner passar perfekt in i inredningen i ett barnkammare, kök eller sovrum. Du kan lägga till lite rosa, mjölk eller beige pasteller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta exempel

Vardagsrummet är gjort i ljusblå färger, vilket ger rummet sofistikering och luftighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrummet betonar naturens ömhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köket är tillverkat i tandem av blå och grå färger. En sådan ensemble ser vacker och imponerande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barnkammaren, gjord i stil med shabby chic, kombinerar idealiskt all den blå himmelens charm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hallen ser ganska modern ut, samtidigt som den lägger till lite lyx och ett tillstånd av lugn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Badrummet är gjort i nyanser av grått och blått. Hon kommer att ge ett tillstånd av lugn och ömhet.

Rekommenderad: