Cypress Euphorbia (20 Bilder): Användningen Av Cypress Euphorbia I Landskapsdesign, Plantering Och Vård

Innehållsförteckning:

Video: Cypress Euphorbia (20 Bilder): Användningen Av Cypress Euphorbia I Landskapsdesign, Plantering Och Vård

Video: Cypress Euphorbia (20 Bilder): Användningen Av Cypress Euphorbia I Landskapsdesign, Plantering Och Vård
Video: Cooper Movie 2024, Maj
Cypress Euphorbia (20 Bilder): Användningen Av Cypress Euphorbia I Landskapsdesign, Plantering Och Vård
Cypress Euphorbia (20 Bilder): Användningen Av Cypress Euphorbia I Landskapsdesign, Plantering Och Vård
Anonim

Varje sommarboende i sin trädgård är i konstant fångenskap av grönsaker och frukter. Men det finns praktiskt taget ingen tid kvar för att plantera och dekorera en blomsterträdgård. Ett utmärkt alternativ för hektiska trädgårdsmästare är cypressen euphorbia, en vacker och opretentiös flerårig växt.

Bild
Bild

Botanisk egenskap

Cypress spurge är en flerårig ört. Tillväxt - högst en halv meter. Smala gröna stjälkar strödda med många grenar med blommande toppar. Det blommande området uttrycks i form av en boll, fruktens färg - från mjuk citron till saftig olivolja. Busken blommar två gånger om året - i juni och början av augusti . Om våren började tidigt och uppvärmningen kom i slutet av april, så kan man i maj observera blommande sporr. Den anpassar sig till vilken jord som helst i Eurasien. Du kan möta honom längs vägar, på steniga ytor och till och med på soptippar.

Bild
Bild

En stark, frodig blomma kan inte bara blygsamt dekorera en rabatt framför ett staket, utan också bli ett originalt alternativ i landskapsdesign . Okomplicerat i innehåll, aktiv i tillväxt och original i sitt utseende. Tack vare dessa indikatorer är cypress spurge efterfrågad både bland landskapsdesigners och amatörträdgårdsmästare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpning i landskapsdesign av cypressmjölk

Euphorbia är en mångfacetterad växt. Mer än 1000 arter har identifierats av botaniker. Därför är dess mångfald obegränsad. Det kan vara en pittoresk medelstor buske eller en örtartad grupp. Den har olika mått och färgalternativ.

Bild
Bild

Oftast planteras det längs trädgårdsvägar, runt ett utrymme med blommor . Det glädjer och glädjer sig med sin blomning under sommarsäsongen, och fyller därför ekologiskt i trädgården. Mot sin ädla bakgrund betonar alla växter dess individualitet, och likheten med en en möjliggör en kombination med alla slags barrträd.

Bild
Bild

Många trädgårdsmästare använder den som en levande ram runt en bänk, nära ett lusthus, eller skär ett visst område med den. De sitter längs stigarna och längs olika byggnader på gården.

För att slå sig ner på en rabatt, i en uppsättning olika växter, är den optimala utsikten sfärisk euphorbia . Dess blommor blommar i form av en boll, som en fluffig rund levande klump. En annan funktion är bladen, som ändrar färg varje dag. I kombination med guldfärgade skott kommer de att glädja ägaren av trädgården och hans gäster under hela säsongen. Paletten sträcker sig från mjuk grön till mjölkchoklad. Denna fleråriga är en oberoende person, han behöver inte vara bland sina kamrater, han kan växa i en fantastisk isolering och vara inte mindre attraktiv för omgivningen.

Bild
Bild

Det används också i urban skala, dekorerar parker, torg, rekreationsområden.

Trots all sin attraktivitet är denna växt inneboende i självklarhet . Från den första dagen dominerar den hela trädgårdens vegetation. Känns som en mästare, som resolut sätter ner sina rötter djupt och länge. Han "överlever" partners som står honom nära. Med sina horisontellt krypande rötter lämnar den ingen chans för andra. Därför rekommenderas speciella behållare eller skiljeväggar i marken för att plantera den för att begränsa oplanerad tillväxt. Att utrota honom från platsen där han kom in "olagligt" kommer att bli mycket besvär och tid. Därför är det bättre att kontrollera tillväxtprocessen i tid.

Bild
Bild

Landning

Cypress spurge är inte särskilt krävande när det gäller val av jord. Det kan vara medellätt jord, svart jord, krossad sten. Torv eller kompost kan tillsättas om möjligt. I det här fallet blir landningssättet mer komplett. För att marken ska vara fuktig är det värt att minimera avståndet från reservoaren, naturligt eller konstgjort, så mycket som möjligt . Även om spetsen är opretentiös, är det bättre om du väljer en plats för att plantera den där det är mer sol än skugga. I gott ljus blir busken vackrare och dess blomningstid kommer att pågå. På en mörk plats kan spurge också leva, men stjälkarna kommer att vara tunna och oattraktiva. Och blommorna kanske inte blommar alls. Växten blir inte fluffig och förlorar därmed sin dekoregenskap. Det är lämpligt att begränsa planteringsområdet inom en ram, inte låta det växa, var och var det måste. Detta gör att du kan forma när den växer, busken kommer att se snygg och levande ut.

Bild
Bild

Själva plantering kan realiseras av frön . Detta är det enklaste sättet. De är resistenta mot torr och frostig mark, så det finns inget behov av att isolera landningsplatsen. Efter att ha planterat frön på hösten kan du möta resultatet på våren. Om du förbereder jorden och planterar fröna i maj, kommer produkten att göra sig känd efter två veckor.

Bild
Bild

Att dela en buske eller rot i delar är ett annat alternativ för att plantera mjölk. På hösten eller våren gräver du upp dig vid rötterna och delar upp i flera delar och planterar sedan på andra önskade platser. Det viktigaste är att varje del har ett rikt rotsystem.

Bild
Bild

Det rekommenderas att utföra proceduren med handskar: att absorberas i händerna på huden, mjölkjuice kan leda till irritation eller till och med en allergisk reaktion.

Metod för skärning av sticklingar . Skär i så fall bort sticklingarna, skölj dem med vatten och strö de öppna områdena med aktivt kolpulver. Plantera sedan dessa sticklingar i en förberedd blandning av sand, kol och svart jord. Efter 20-30 dagar, så snart rötterna dyker upp, kan kilen planteras i jorden utanför. Denna metod praktiseras sällan, prioriteten är fortfarande att plantera med frön, eftersom de har en hög andel groning.

Bild
Bild

Vård

Även om cypressen euphorbia är känd för sin blygsamhet och likgiltighet för levnadsförhållanden, är den fortfarande inte odödlig. Utan att följa de grundläggande reglerna för vård kan han dö.

Ger vattning . Euphorbia behöver inte ofta vattnas, det är ganska nöjd med naturlig nederbörd. Växer bekvämt på platser med begränsad fuktighet, i områden med svår vinter. Vattning är endast nödvändig i groddstadiet. Fukta en vuxen buske endast under perioder av svår torka. Med frekvent vattning kan busken börja ruttna, vilket leder till dess död.

Bild
Bild

Euphorbia behöver inte gödningsmedel . Den laddning som du gjorde vid avstigning är tillräckligt. Resten som han behöver tar han sig själv i rätt mängd.

Bild
Bild

Det finns ingen anledning att tillgripa olika gifter för att förhindra insektsattacker och räder . Han kommer att hantera skadedjur och olika typer av svampar på egen hand. Euphorbia skyddar sig själv, dess juice hjälper till med detta.

Bild
Bild

Syresmink . Periodisk lossning av jorden är en förutsättning för vård.

Bild
Bild

Lufttemperatur . Denna växt är likgiltig för både värme och kyla. Dess stridsanda gör att den kan överleva även vid temperaturer ner till -15 ° C.

Bild
Bild

Regelbunden beskärning av busken hjälper till att bibehålla ett välskött utseende . Om detta inte görs växer det snabbt och blir som ett oansenligt ogräsgräs. Efter beskärning återupptas dessutom blomningen igen. Buskavskärning är en nödvändig och farlig process. Mjölkjuice innehåller ett gift som kan skada trädgårdsmästaren. Därför rekommenderas det att gå till kliniken för att vidta åtgärder mot förgiftning med symtom som buksmärta, munkavleksreflex, ökad puls. Ögonkontakt med juice kan orsaka blindhet ett tag.

Bild
Bild

Direkt kontakt med händerna kan orsaka utslag eller blåsor på huden, vilket också är en anledning att uppsöka läkare.

Beundrare av traditionell medicin använder i stor utsträckning euphorbia för medicinska ändamål. En ordentligt förberedd buljong eller löv som torkas för vintern kan lindra störande sjukdomar.

Här finns en sådan fantastisk och självförsörjande kultur - cypress euphorbia. Han är inte inneboende i alla de komplexa manipulationer som krävs av människor av hans andra medarbetare. Perfekt för nybörjare trädgårdsmästare. Ett minimum av vård och underhåll, och som ett resultat - ett intressant dekorativt element på din webbplats.

Rekommenderad: