Sammansättningar Av Succulenter (33 Bilder): Mini-trädgårdar Av Kaktusar. Hur Skapar Man En Trädgård I En Kruka? Hur Gör Man Nyårskompositioner I Glas?

Innehållsförteckning:

Video: Sammansättningar Av Succulenter (33 Bilder): Mini-trädgårdar Av Kaktusar. Hur Skapar Man En Trädgård I En Kruka? Hur Gör Man Nyårskompositioner I Glas?

Video: Sammansättningar Av Succulenter (33 Bilder): Mini-trädgårdar Av Kaktusar. Hur Skapar Man En Trädgård I En Kruka? Hur Gör Man Nyårskompositioner I Glas?
Video: Lättskött trädgård -så här skapar du den själv 2024, Maj
Sammansättningar Av Succulenter (33 Bilder): Mini-trädgårdar Av Kaktusar. Hur Skapar Man En Trädgård I En Kruka? Hur Gör Man Nyårskompositioner I Glas?
Sammansättningar Av Succulenter (33 Bilder): Mini-trädgårdar Av Kaktusar. Hur Skapar Man En Trädgård I En Kruka? Hur Gör Man Nyårskompositioner I Glas?
Anonim

Många människor använder olika färger för inredning. Intressanta kompositioner och originella designlösningar ser särskilt vackra ut och inte kaotiskt placerade krukor. Nyligen har odlingen av succulenter och skapandet av de mest ovanliga kompositionerna från dem blivit populär. Detta fascinerande företag har sina egna egenskaper, layoutprinciper, och det finns också speciella typer av kompositioner.

Bild
Bild

Vad det är?

Suckulenter är växtarter som har den unika förmågan att lagra vatten i sina vävnader. Därför är de anpassade till ett torrt klimat. Sukkulenter finns i 2 sorter.

  • Stam ackumulerar fukt i en tjock stjälk, bladen på sådana växter är oftast mycket små eller de är taggar. Dessa sorter inkluderar huvuddelen av kaktusar och vissa typer av mjölk.
  • Lummig ackumulera fukt i täta förtjockade löv. Av dessa succulenter är aloe, lithops, haworthia, echeveria särskilt populära.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är från dessa exemplar som saftiga odlare gör snygga kompositioner och dekorerar hela zoner. Unik egenskap hålla fukt länge underlättar mycket vård av växter. De används särskilt ivrigt av människor som av olika skäl inte regelbundet kan ta hand om växter, till exempel på grund av täta affärsresor.

Succulenter är så praktiska i detta avseende att du helt kan lämna på semester och, när du kommer tillbaka, hitta dina husdjur trygga och sunda. Och om det hände att växterna inte fick vatten på länge sparar dem en annan funktion: toppen kan dö, men nya stjälkar växer tillbaka när de vattnas.

När man dekorerar bostäder med dessa växter bör man komma ihåg att saften av många av dem är giftig, och ytan på vissa arter är täckt med taggar eller taggar.

Därför, när du arbetar med dem, måste du agera noggrant, det är bättre att skydda dina händer med handskar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Långt borta är de dagar då en kaktus tyvärr samlade damm i en kruka och inte representerade något attraktivt. Nu har blomsterhandlare och älskare av dessa arter lärt sig att skapa verkliga mirakel och skapa mini-trädgårdar hemma med hjälp av växter och olika dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fytomålningar

För att skapa en levande bild, behöver en ram , som borde vara djupare än för vanliga målningar. Alla väljer Rama efter deras smak. I en horisontell vy kommer det att vara en platt låda, på botten av vilken det finns plywood, och längs kanterna finns det sidor.

Därefter läggs underlaget där blommorna kommer att växa, och en metallgrill placeras ovanpå … Således kommer varje växt att ha sin egen cell. Med tanke på att succulenter har en mängd olika färger kan du skapa en mycket vacker bild och känna dig som en konstnär som målar med riktiga blommor.

En liten succulent skickas till varje cell. När alla celler är fyllda är det nödvändigt att målningen sätter sig i horisontellt läge i 2 veckor. När växterna har rotat sig kan du placera ditt DIY -mästerverk på väggen. Med jämna mellanrum kan bilden sprutas eller ordna månadsvis vattning efter att ha tagit bort det från väggen.

Efter vattning är det bättre att lämna det i horisontellt läge i flera timmar och sedan återföra det till väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Panel

En panel med levande växter är samma bild. Och tillverkningsprincipen är exakt densamma. Du kan lägga till dekorativa element efter önskemål och även välja en annan form. Till exempel, gör en mycket smal horisontell eller vertikal design, rund eller oval.

Om någon har en önskan att göra en panel av torkade växter, då de enkelt fäst på basen med lim eller lack , ovanifrån kan de också lackeras. Sådana paneler behöver inte vård alls, men de dekorerar perfekt inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompositioner i krukor

Alla har möjlighet att utrusta sin egen miniatyrträdgård hemma. För att göra detta är det tillräckligt att plocka upp flera lämpliga krukor och plantera växter i dem. Du behöver bara bestämma krukans form och färg och de växttyper som ska dekorera kompositionen. De kan placeras på vilken yta som helst och till och med på golvet . Dessutom kan en mini saftig trädgård göras i en stor kruka.

Många miniatyrväxter av olika färger och typer kommer att skapa en underbar komposition.

Bild
Bild
Bild
Bild

Florarium

Suckulenter i glas ser särskilt intressanta och originella ut. Florarium oftast skapad i akvarier … De ser väldigt fina ut i ett runt akvarium. Flera typer av växter planteras i den, kompletterad med stenar och andra designelement efter din smak.

Du kan installera ett sådant glaskärl var som helst . Det kommer att dekorera fönsterbrädan, men inte från solsidan, och byrån, hyllan och soffbordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Layoutprinciper

För att montera en komposition i en kruka eller ett glasbehållare fungerar en huvudprincip: du måste föreställa dig denna komposition och veta hur den ska se ut, och inte spontant placera växter i en behållare. Vem som helst kan göra en komposition, även en nybörjare. Det utförs steg för steg:

  • först bör du välja en behållare i vilken miniträdgården kommer att placeras: en kruka eller flera små, ett akvarium eller annat glaskärl, en bildram eller en platt låda;
  • sedan läggs dränering, ett substrat placeras där växterna kommer att vara bekväma;
  • sedan placeras växterna i den valda behållaren i den ordning som var förutbestämd i förväg, så att de kombineras i färger, storlekar och motsvarar avsikten med konstnären som skapar detta lilla verk;
  • den sista touchen kommer att vara tillägg i form av småstenar, kvistar eller små hakar, hampa, sand och andra dekorativa element.

Urval av växter

Välja växter för en komposition, du måste följa reglerna.

  • Vi måste fokusera på så att succulenter har samma krav på jord, vattning, sol. Då blir kompositionen lätt att ta hand om, och det kommer att glädja ögat länge.
  • Om odlingszonen de utvalda växterna har ungefär samma eller deras livsmiljöer är i samma klimatförhållanden, då kommer deras grannskap i kompositionen att bli framgångsrik.
  • När du väljer komponenter du måste se till att för stora exemplar inte tar mat och fukt från små och inte skadar deras rotsystem.
  • Rekommenderas inte lägg till mycket mossor till kompositionen, eftersom de har egenskapen att behålla en stor mängd fukt på ytan, vilket kan skada succulenterna. Du kan lägga till mycket lite mossa för dekorativa ändamål.
  • Använda sig av du kan använda sådana succulenter som sedum, föryngrad, cotyledon, graptopetalum, argyroderma, aptenia.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av kapacitet och underlag

Valet av kapacitet beror på den valda kompositionen. Om du använder många små och varierade växter, då det är bättre att ordna det som en målning eller placera det i en platt låda … Om du vill fokusera på 2-3 arter kan du placera dem i ett akvarium eller en glasvas, dekorera med ytterligare element. När du skapar en hel trädgård är det bättre att placera succulenter i separata krukor och ordna dem så att de kompletterar varandra och dekorerar utrymmet.

Succulenter ser bra ut i lergods … Dessutom finns det originallösningar: växter kan placeras i ett brett glas på ett tunt ben, i en elegant sko med höga klackar, i ett stort skal, i en vacker låda. Vissa gör en trädgård i en bit av en sågad trädstam . Ett riktigt naturhörn ser väldigt vackert och naturligt ut. Insidan och utsidan av träet måste behandlas med en vattenavvisande beläggning eller speciellt lack.

Innan du planterar växter måste botten på en behållare läggas ut med stenar. Detta blir dräneringen. Då behövs ett lager kol. Det är bra för att förhindra uppkomsten av svampar. Därefter blandas sanden med en näringsrik jordkomposition.

Du kan ofta hitta krukväxtjord speciellt för succulenter i trädgårdsbutiker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användning av dekorativa element

Dekorativa element kommer att vara ett tillägg till alla kompositioner. När alla succulenterna har tagit plats kan du tänka på designen. Du kan använda allt som finns tillgängligt hemma. Allt beror på det valda ämnet och kompilatorns fantasi. Om inget hittades hemma kan alla dekorativa element köpas i blomsterhandlarna.

Detta kan till exempel vara småsten , de färgade ser bra ut. Du kan måla dem själv och täcka dem med ett skyddande lack. Fin sand ser bra ut, inklusive färgad sand . Små och medelstora skal kommer att göra, stora pärlor i form av pärlor . Även små figurer kan placeras i akvariet och vaser, som passar in i helhetsbilden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Hemvård för dessa typer av växter är så lätt att någon blomsterhandlare kommer att klara dem.

  • Korrekt underhåll börjar med markval . Om dränering görs, kol, sand och näringsblandning finns, kommer växterna att rota väl.
  • Det är ofta inte nödvändigt att befrukta dem . Toppdressing ska appliceras på våren och tonvikten bör ligga på kvävegödsel.
  • Transplantation växter behövs också på våren.
  • Vattning utförs en gång varannan vecka . under sommaren och vårdagarna, gradvis minska mängden vattning för vintern. Vid denna tid är det tillräckligt att vattna dem en gång i månaden.
  • Suckulenter tolererar värme och torka bra , men i varmt väder är det värt att spraya dem ibland.
  • De älskar solen men det är inte alltid nödvändigt att ha dem på fönsterbrädorna i direkt solljus hela dagen, det är bättre att hålla dem lite åt sidan.
Bild
Bild

Vackra exempel

Kompositioner kan vara mycket olika.

Ett sådant underbart hörn kan skapas i en platt rund behållare. Ett trähus, färgglada småstenar och små djurfigurer är perfekta för succulenter

Bild
Bild

Ett vackert lantligt landskap utspelar sig inför dina ögon i en träbehållare med ett staket och små kor. Men huvudelementen i kompositionen är miniatyrväxter i olika färger

Bild
Bild
Bild
Bild

Gränslös fantasi kommer säkert att leda till olika alternativ för intressanta lösningar: du kan skapa en otroligt snygg komposition även i en vanlig bank

Rekommenderad: