Jord För Succulenter: Vilken Typ Av Mark Behövs Och Hur Man Förbereder Kompositionen Med Egna Händer? Hur Man Planterar Succulenter Hemma I Kokosnötsubstrat?

Innehållsförteckning:

Video: Jord För Succulenter: Vilken Typ Av Mark Behövs Och Hur Man Förbereder Kompositionen Med Egna Händer? Hur Man Planterar Succulenter Hemma I Kokosnötsubstrat?

Video: Jord För Succulenter: Vilken Typ Av Mark Behövs Och Hur Man Förbereder Kompositionen Med Egna Händer? Hur Man Planterar Succulenter Hemma I Kokosnötsubstrat?
Video: Preparing Succulent Soil at Home 🌵 2024, Maj
Jord För Succulenter: Vilken Typ Av Mark Behövs Och Hur Man Förbereder Kompositionen Med Egna Händer? Hur Man Planterar Succulenter Hemma I Kokosnötsubstrat?
Jord För Succulenter: Vilken Typ Av Mark Behövs Och Hur Man Förbereder Kompositionen Med Egna Händer? Hur Man Planterar Succulenter Hemma I Kokosnötsubstrat?
Anonim

För att få inomhusväxter att känna sig så bekväma som möjligt är det viktigt att inte bara skapa lämpliga förutsättningar för deras underhåll, utan också att välja rätt jord. I artikeln kommer vi att berätta vad jorden för succulenter ska vara och hur man förbereder kompositionen med egna händer.

Särdrag

Representanter för floran som tillhör den saftiga delen är lätta att odla i hus, lägenheter och andra slutna utrymmen. Dessa växter utmärks av närvaron av speciella vävnader där en stor mängd näringsrik fukt ackumuleras. De kräver inte komplext underhåll, men de behöver en speciell jordkomposition.

Jorden måste ha vissa egenskaper för att växten ska utvecklas fullt ut, inte skada och behaga med sitt fantastiska utseende.

Bild
Bild

Krav

Att hitta eller förbereda jorden för succulenter är inte lätt, men möjligt. Vanlig jord från en grönsaksträdgård eller trädgård fungerar inte, även om den bearbetas innan den används i en ugn eller med en manganlösning.

En idealisk jord kommer att ha följande egenskaper

  • Jorden ska inte vara övermättad med användbara spårämnen och näringsämnen. Under naturliga förhållanden växer dessa representanter för floran i ett torrt klimat och i stenig mark, anpassar sig till hårda förhållanden.
  • Mineraljord används för odling. Om bara konventionella blandningar är tillgängliga för dig måste du lägga till krossad sten eller sand till dem.
  • Den bästa jorden behåller inte vatten under lång tid och torkar många gånger snabbare än svart jord.
  • För att rotsystemet ska kunna utvecklas fullt ut och ta emot en tillräcklig mängd syre måste jordblandningen ha en lös struktur.
  • Den steniga jordstrukturen är utmärkt för denna typ av växt.

Det viktigaste som måste komma ihåg när du förbereder jorden på egen hand är att alla dess komponenter kräver värmebehandling, inklusive dränering. Detta görs för att förstöra små parasiter och bakterier som är farliga för inomhusblomman. Exotiska växter är inte immuna mot sjukdomar och skadedjur i vår region.

Om du inte följer ovanstående rekommendationer finns det en hög risk för sjukdomar, på grund av vilka succulenter ofta vissnar och dör

Bild
Bild

Hur väljer man?

Många erfarna blomsterodlare föredrar att självständigt förbereda marken för odling och transplantation av inomhusväxter. I det här fallet kan du vara helt säker på att kompositionen är korrekt och dess kvalitet. Hemma gör du önskad blandning med hjälp av ingredienser köpta från trädgårdsbutiker.

Om du inte har rätt erfarenhet av blomsterodling eller inte vill möta svårigheterna med att förbereda jorden själv, köp en färdig komposition i en specialaffär.

Att hitta en lämplig komposition är inte så lätt, men stora butiker erbjuder ett rikt sortiment som kan tillgodose alla behov hos en modern köpare.

Var noga med att kontakta din återförsäljare för att säkerställa att produkten uppfyller specifikationerna som beskrivs ovan . Förpackningen ska ange att jorden är speciellt utformad för succulenter. Produkter av varumärket Paradise Garden är mycket efterfrågade och förtroende hos kunderna. Företaget erbjuder ett brett utbud av produkter för trädgårdsmästare och trädgårdsmästare.

Jordblandningens sammansättning

Huvuddragen i jorden för succulenter är dess multikomponent. Denna egenskap beror på särdragen i tillväxten av inomhusväxter av denna typ.

Till att börja med placeras dränering på behållarens botten. Det behövs för att förhindra rotprocessens processer på grund av stillastående fukt. Experter rekommenderar att du använder tegelstenar, små stenar eller stenflis.

För att förbereda ett speciellt substrat är det nödvändigt att blanda flera ingredienser, enligt följande andel:

  • sand - 2 delar;
  • torv eller humus - 1 del;
  • mark - 1 del.

För att skapa förhållanden så nära det naturliga som möjligt kan jorden blandas med små stenar innan de läggs till. Det viktigaste är att inte överdriva det med deras antal, annars kommer de att störa rötterna, vilket leder till att växten börjar dö.

Bild
Bild

Dekor av översta lagret

Innan du planterar den saftiga i en behållare täcks jordens översta lager med dränering. Det är tillåtet att täcka jorden med samma material som användes för att lägga på botten av behållaren, men experter rekommenderar att du väljer en annan komponent. Om du vill använda en sten väljer du större bitar.

Man bör komma ihåg att det översta lagret avlägsnas före vattning, annars kan växten börja ruttna i kontaktområdet med jorden.

Kokosnötsubstrat för inomhusväxter

Förutom färdiga jordblandningar kan du hitta många andra kompositioner och naturliga ingredienser till försäljning som aktivt används av blomsterodlare. Kokosnötsubstrat är mycket efterfrågat. Det är en naturlig och ekologisk produkt som ofta ersätts med en jordblandning med torv.

Detta material tillverkas genom att bearbeta skinnet av kokosnötter. Den färdiga produkten är en blandning av kokosfibrer och damm. På grund av dess speciella egenskaper är den lämplig för odling av olika inhemska växter. Vid försäljning finns substratet i två former:

  • komprimerad;
  • smulig.

Den är optimal för att odla grönsaker och inomhusväxter, både gröna och blommande. För succulenter är nötunderlaget bra som ett tillägg till den jordiska huvudkompositionen, men vissa använder det framgångsrikt som en jordblandning.

Bild
Bild

Hur använder man kokosnötsubstrat?

Få människor vet hur man använder den här produkten korrekt och planterar växter i den. Om du har valt ett underlag i form av briketter måste de först blötläggas. Detta görs enkelt: materialet läggs i en djup behållare och fylls med varmt eller varmt vatten. Under arbetets gång, när den absorberas, tillsätts vätskan gradvis.

Substratet börjar växa i storlek och sönderfalla. Från en brikett som väger 1 kilo får du cirka 6 kilo jord, redo för plantering. Vissa experter rekommenderar, efter svullnad, att skölja produkten med rinnande vatten vid hög temperatur. För detta är substratet inneslutet med gasväv; nylonprodukter kan också användas.

Det fuktade substratet skickas till en behållare, på vars botten ett dränering läggs, varefter en växt planteras i den. Sedan måste blandningen befruktas. Formuleringar med kvävehalt är bäst lämpade för detta. De använder också speciella komplexa formuleringar avsedda för växter av olika sorter.

Kokosnötsubstratets särart är löshet. Rotsystemet i det känns bra, utvecklas systematiskt och tar emot nödvändigt syre i tillräckliga mängder.

Karakterisering och användning av hydrogel

På senare tid har en hydrogel dykt upp i blomsterodlingsbutiker. Denna produkt lockade genast uppmärksamhet hos köpare på grund av dess fantastiska utseende. Produkten kan säljas som granulat, pulver eller kristaller. Den kan absorbera och behålla fukt . När de är våta ökar elementen betydligt i storlek. Tillverkare har lagt till säkra färgämnen i sin sammansättning, tack vare vilka granulaten är fulla av en mängd olika färger.

Bild
Bild

Den större hydrogeln används som substitut för substrat och primers för inomhusväxter. Växter planteras i transparenta behållare, vilket skapar fantastiska levnadsarrangemang. Den fina produkten blandas med jord. Denna komposition används ofta för frögroning.

Ofta fungerar produkten som ett dekorativt tillskott till inredningen. Genom att blanda flera ljusa färger i en transparent behållare kan du lägga till färg och uttrycksfullhet i inredningen. Ett sådant element kommer att bli en accent och komplettera stilen.

Bild
Bild

Hydrogel och succulenter

Många undrar om en hydrogel kan användas för att odla succulenter. Erfarna experter förklarar att denna produkt inte är lämplig för denna kategori av växter.

Hydrogelens huvuduppgift är att ackumulera fukt, och succulenter klarar detta perfekt på egen hand. Det rekommenderas inte heller att plantera succulenter i jordföreningar blandade med en fin hydrogel.

Rekommenderad: