Pedilanthus Titimaloid (23 Bilder): Vård Av En Blomma Hemma, Planteringsregler. Möjliga Sjukdomar Och Deras Behandling

Innehållsförteckning:

Video: Pedilanthus Titimaloid (23 Bilder): Vård Av En Blomma Hemma, Planteringsregler. Möjliga Sjukdomar Och Deras Behandling

Video: Pedilanthus Titimaloid (23 Bilder): Vård Av En Blomma Hemma, Planteringsregler. Möjliga Sjukdomar Och Deras Behandling
Video: Fotosyntes 2024, Maj
Pedilanthus Titimaloid (23 Bilder): Vård Av En Blomma Hemma, Planteringsregler. Möjliga Sjukdomar Och Deras Behandling
Pedilanthus Titimaloid (23 Bilder): Vård Av En Blomma Hemma, Planteringsregler. Möjliga Sjukdomar Och Deras Behandling
Anonim

Pedilanthus titimaloid kan ses i många hem. Det anses vara en inomhus dekorativ blomma, som tillhör familjen euphorbia. Kanske på grund av det komplexa namnet på denna växt, visste du inte om dess existens i ditt hem. De tog honom ut i centrala Amerikas vida, det vill säga klimatet han är van vid är tropiskt. Men uppfödare kunde anpassa denna växt till nästan alla naturliga förhållanden, så idag kan vi observera den i människors hem på olika kontinenter.

Beskrivning

Pedilanthus växer i form av en grenad buske eller ett litet träd, vars höjd kan nå mer än en och en halv meter. Bladen är långsträckta med en spetsig spets av ljusgrön färg, längs kanten är bladet målat vitt. Vissa sorter av denna blomma har ett litet fluff på bladens yta, andra representeras av släta blad, vars längd når 10-12 centimeter.

Pedilanthus blommar i form av flera långsträckta blommor, samlade i separata paraplyer . Färgen kan vara från ljusröd till lugnrosa, och längden på en knopp är i genomsnitt 2 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård i hemmet

En av anledningarna till förekomsten av denna krukväxt är dess enkla underhåll. Pedilanthus titimaloid älskar väl upplysta rum, men tål inte långvarig exponering för solen. Vanligtvis placeras det i rum antingen i öster eller i väster.

Temperaturregimen är också mycket viktig för blommans fulla utveckling . Under sommarmånaderna kan den placeras på en balkong eller i ett lusthus, eftersom den älskar frisk luft. På vintern, liksom under de första månaderna av våren, är det bättre att placera pedilanthus i ett slutet rum (rum), vars temperatur kommer att vara cirka +23,25 grader.

Men innan blomningen bör växten flyttas till ett rum med en ganska låg temperatur - cirka +15,18 grader Celsius.

Bild
Bild
Bild
Bild

Man måste komma ihåg att pedilanthus inte tål drag och luft med låg luftfuktighet. Detta kan provocera växten att slänga bort en stor mängd lövverk. Om blomman tappar några blad, är detta ganska acceptabelt för honom, särskilt under vintersäsongen.

På vintern faller blomman i det så kallade viloläget, under denna period minskar vattningen något i jämförelse med vattning under sommaren och hösten . På sommaren måste pedilanthus vattnas så snart jorden börjar torka ut. Vattnet ska separeras och vid rumstemperatur. Periodiskt är det nödvändigt att utföra en "dusch" från en spruta med vatten eller en blandning av gödningsmedel. Det är bäst att mata växten med ytterligare mikronäringsämnen minst en gång i månaden. Det viktigaste är att kompositionen inte innehåller kvävekomponenter som är giftiga för denna typ av blommor.

För att tillräckligt med syre och fukt ska komma in i marken bör det periodiskt undermineras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jorden för blomman måste blandas från flera komponenter - torvmark, löv och vanlig sand. I botten av krukan är det nödvändigt att lägga ut ett lager av expanderad lera, vilket kommer att förhindra att vatten stagnerar i jorden och förfall i växtens rotsystem.

För normal tillväxt och utveckling av pedilanthus är det nödvändigt att systematiskt beskära, det vill säga ta bort sidogrenarna . Således kommer växten alltid att se välvårdad och frisk ut. Efter denna procedur behöver blomman inte fuktas, utan bara för att behandla de trimmade områdena med svavel. Klipp grenarna med vassa trädgårdssaxar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förökning genom sticklingar

För dem som bestämmer sig för att reproducera pedylanthus titimaloid på ett vegetativt sätt hemma, är det nödvändigt att förbereda sticklingar av ett friskt vuxet prov genom att klippa av dem från kronan, deras längd bör vara cirka 10-12 centimeter.

Därefter tvättas de skurna bitarna i vatten och torkas nästa dag. Sedan grävs sticklingarna i en tidigare beredd behållare med sand i ett rum med en lufttemperatur på +23,25 grader Celsius.

Det är inte värt att göra ett extra växthus för skottet, eftersom detta kan leda till början på processen med att ruttna på växten.

Rotbildning börjar ske efter tre till fyra veckor . Efter denna tid flyttar vi pedilanthusprocessen till en permanent kruka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Överföra

Med god tillväxt av blomman är det periodiskt nödvändigt att transplantera pedilanthus i en friare behållare. Denna process bör äga rum på våren under bildandet av nya löv. Grytan väljs ungefär lika i bredd och höjd och något större i volym än den föregående.

Transplantationen bör utföras så snart rotsystemet växer till storleken på själva potten . De första dagarna efter transplantationen måste växten placeras i ett mörkt hörn så att den kan anpassa sig.

Efter direkt kontakt med växten är det nödvändigt att tvätta händerna väl med tvål och vatten, eftersom växten slänger ut en giftig vätska. Det är bäst att bära gummihandskar. Husdjur och barn ska inte få komma i kontakt med denna växt av samma anledning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blomma

Blomningen av pedylanthus titimaloid presenteras i form av utseendet på små långsträckta röda blommor, samlade i separata paraplyer på stammen. Med rätt vård och snabb vattning och matning av växten bör problem med dess blomning inte uppstå. Men om detta hände, är anledningen troligen, om inte vid sjukdom, då i felaktig vård av blomman i vila.

För att växten ska blomma i tid måste du sänka temperaturen i rummet till +14,16 grader. Vattning är mindre nödvändig - en gång i månaden utan ytterligare näringsblandningar. Med förbehåll för ovanstående villkor kommer din blomma definitivt att blomma.

En annan anledning till att försena blomningen kan vara drag eller brist på ljus

Bild
Bild
Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Med god vård av pedilanthus bör det inte finnas några problem med skadedjur och sjukdomar. Denna växt är ganska resistent mot olika sjukdomar och parasiter. Men om anläggningen börjar bete sig annorlunda än tidigare kan detta orsakas av ett antal skäl som måste elimineras snart. Om detta inte görs i tid kan växten dö.

Pedilanthusbladen började ta en rosa nyans . Detta är helt acceptabelt för denna typ av blommor. Detta kan bero på plantans långa exponering för solen. I det här fallet kan bladen börja bli rosa längs kanten, men de kommer inte att ändra sin färg helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växten fäller sina löv . På vintern, när blomman går in i viloläge, är lövning ganska acceptabelt, men naturligtvis inte alla. I händelse av att detta händer på våren eller sommaren indikerar detta att existensvillkoren är olämpliga för pedilanthus. En annan anledning till att löv faller av kan vara torr jord eller omvänt fuktåterhållande i behållaren. För att göra detta måste pedilanthus initialt planteras i krukor med ett dräneringssystem eller expanderad lera. Förlust av lövverk av en växt kan leda till dess långvariga vistelse i direkt solljus eller omvänt med den konstanta närvaron av en blomma i ett mörkt rum. Allt ska vara måttligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bladen röda . Detta är också ganska typiskt för pedilanthus. Från en lång exponering för solstrålens löv får de en mörkröd nyans.

Bild
Bild

En liten spindelväv dök upp på växten . Detta kan bero på en parasit som spindelmiten. I detta fall behandlas de drabbade bladen med koncentrerad medicinsk alkohol. Ett annat effektivt botemedel i kampen mot detta skadedjur är tvätttvål, som appliceras på alla blad på växten med en svamp och lämnas i 2-4 timmar, varefter den tvättas med vatten. Och även krukan behandlas med tvål och jorden behandlas med tvålvatten. Från kemikalier hjälper acaricider.

Bild
Bild

Bland de skadedjur som kan infektera denna växt sticker ut - bladlöss, aleurodider . Om pedilanthus har påverkats av en av dessa parasiter är det nödvändigt att spraya växten med speciella preparat som är utformade för att bekämpa skadliga insekter. Det finns ganska många sorter av dem, vilken du ska välja, säljkonsulter i jordbruksbutiker hjälper dig.

Bild
Bild

En växt som titimaloid pedilanthus kommer att dekorera interiören i alla rum. Dess diskreta utseende passar väl in i alla rums design, och det enkla underhållet i hemmet ger bara bollar.

Rekommenderad: