Rökbomber Från Kackerlackor: Svavel "City" För En Lägenhet Och Andra Bomber Mot Kackerlackor, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Rökbomber Från Kackerlackor: Svavel "City" För En Lägenhet Och Andra Bomber Mot Kackerlackor, Recensioner

Video: Rökbomber Från Kackerlackor: Svavel
Video: Curren$y - Independence Day Full Mixtape 2024, Maj
Rökbomber Från Kackerlackor: Svavel "City" För En Lägenhet Och Andra Bomber Mot Kackerlackor, Recensioner
Rökbomber Från Kackerlackor: Svavel "City" För En Lägenhet Och Andra Bomber Mot Kackerlackor, Recensioner
Anonim

Rökbomber anses vara effektiva mot kackerlackor. Kostnaden är vanligtvis måttlig och deras tillämpning innebär inga svårigheter.

Vad är det och hur fungerar det?

En rökbomb från kackerlackor är en liten tvättmaskin med en veke som vid antändning avger rök som innehåller giftiga ämnen. Ett skadedjur som kommer i kontakt med denna insekticid dör snabbt. Aktionsradien för rökbomber är i genomsnitt 150 till 300 kvadratmeter, vilket gör att de kan användas inte bara i en lägenhet, utan också i ett privat hus eller på jobbet . En vanlig kackerlackpuck blir också av med buggar, loppor, myror och andra kända insekter.

Bild
Bild

Parasiter dör inom 24 timmar, och efter att ha luftat rummet finns det i allmänhet inga giftiga ämnen kvar i det.

Rökbombernas effektivitet förklaras av det faktum att en tvättmaskin avger mycket mer insektsdödande aerosol än flera burkar med vanliga sprayer . Giftig rök omsluter rummet jämnt och behandlar alla befintliga sprickor och skrymslen, inklusive sprickor i golvet, utrymmet under golvlisterna och öppningarna i uttagen. Som ett resultat är rökbomben effektiv även när alla andra medel är maktlösa. Tyvärr har rökbomber också nackdelar - en stark lukt kvarstår ibland i ett par veckor.

Bild
Bild

Insektsmedlets sammansättning kan variera. Till exempel kan svavel- eller svavelföreningar finnas närvarande, vilka vid förbränning omvandlas till anhydrid. Det finns brickor baserade på hexakloran, en kemikalie som förlamar kackerlackans nervsystem och påverkar tillståndet i mag -tarmkanalen negativt . Rökbomben kan också innehålla bakterier som används aktivt inom jordbruket. Alla ovanstående aktiva substanser tränger in i insekts kropp och lägger sig på det chitinösa locket, liksom på skadorna på tassarna och antennerna.

Bild
Bild

Förresten, effekten av dess användning varar i en månad. De varelser som inte dör omedelbart av den giftiga röken förgiftas efter ett tag av fasta partiklar.

Populära tillverkare

Idag har många beprövade tillverkare rökbomber mot skadedjur i sitt sortiment.

Tyst kväll

En permetrinrökbomb som kallas "Tyst kväll" av varumärket PyroFX anses vara ett av de mest effektiva sätten att bekämpa skadedjur. Brickan, vars kostnad är cirka 400-500 rubel, manifesterar sig effektivt både i ett öppet område och inomhus . Enligt standarden räcker det med en bricka för bearbetning av 1 tusen kubikmeter. En särskild fördel med denna sort är det faktum att checker, parallellt med kackerlackor, skrämmer bort myggor, flugor och andra skadedjur. Det bör nämnas att "Quiet Evening" ursprungligen endast var avsett att skrämma bort blodsugande.

Bild
Bild

Klimat

Grönbältet "Climate" svavelkontroll används oftast för bearbetning av spannmålslager, jordbruksbyggnader och till och med gårdar. Det kraftfulla läkemedlet förstör inte bara kackerlackor, utan också loppor och fästingar . En tvättmaskin på 300 gram räcker för att röka 10-15 kubikmeter. Nackdelarna med detta verktyg inkluderar en kraftig lukt som uppstår under användningen. Kostnaden för "Klimat" börjar från 60 rubel.

Bild
Bild

Fas

"Fas" är också en svavelbaserad checker, vars pris i genomsnitt är 50 rubel. Med det här verktyget kan du radera kackerlackor från lägenheten på mycket kort tid.

Bild
Bild

Stad

Permetrinkontrollen "City" är utformad för att bekämpa kackerlackor, löss, myror och vägglöss både i hushållsanläggningar och i slutna bostäder. Kostnaden för en tvättmaskin överstiger inte gränserna för 100-200 rubel, och den säljs i butiker för fiskare, jägare och trädgårdsmästare. " City" avger inte en låga, men vid ulmning värms den ganska tydligt upp.

Bild
Bild

Raptor

Varumärket Raptor har inte rökbomber mot kackerlackor i sortimentet, men det finns en vattenavfuktare med liknande egenskaper. Denna insektsdödande dimma maskin genererar rökpartiklar som är större än de som produceras genom att bränna konventionella brickor, vilket resulterar i att de sätter sig snabbare och mindre lätt hamnar på hemliga platser . Som ett resultat är effekten av att använda mot kackerlackor, vägglöss, loppor och andra parasiter inte alltid tillfredsställande. Den stora fördelen med detta läkemedel är dock möjligheten att använda det när människor är i lägenheten.

Bild
Bild

Övrig

De bästa rökbomberna från kackerlackor inkluderar också "Cypermetrin" - ett kraftfullt medel med ett brett spektrum av åtgärder. Läkemedel med låg toxicitet bekämpar framgångsrikt spindlar, kackerlackor, flugor och andra skadedjur. Den kan användas både i industrilokaler och i bostadsutrymmen.

Bild
Bild

Det är mycket intressant att använda kinesiska och japanska brickor från kackerlackor, vars rök räcker för att bearbeta 20-26 kvadratmeter.

Till skillnad från konventionella brickor fungerar det enligt sitt eget schema: behållaren med innehållet installeras ovanpå burken med vatten, vilket resulterar i att vit rök dyker upp på en minut. All rökning varar cirka 10 minuter.

Hur man använder?

Att använda rökbomber är väldigt enkelt. På förberedelsestadiet är det obligatoriskt att ta bort små barn, växter och husdjur från lägenheten. Om akvariet inte kan tas någonstans, räcker det att täcka det med en tjock film . Alla produkter, tallrikar, linne och textilier är förpackade i plastpåsar. Detsamma bör göras med kläder och leksaker. Om förpackningen är lufttät kan alla ovanstående föremål lämnas i lägenheten, men helst tas de ut till balkongen eller till en annan lägenhet. Kläder utan förpackning kommer inte att försämras, men de kommer att mättas med en extremt obehaglig lukt under lång tid.

Bild
Bild

Alla möbler, hushållsapparater och stor inredning flyttas bort från väggarna . Dörrar till skåp och skåp lämnas öppna. Branddetektorer är inaktiverade, och i avsaknad av en sådan möjlighet förseglas de med tejp eller dras åt med film. Vid rökning av en hel lägenhet är det nödvändigt att stänga fönstren och ytterdörren, och tvärtom lämna innerdörrarna öppna.

Bild
Bild

I nästa steg, i mitten av rummet, är en kastrull eller ett metallfat, där brickan placeras. För extra säkerhet kan den placeras på tegel eller plåt. Några minuter efter att du har tänt veken börjar rök släppas ut, så du bör lämna rummet så snart som möjligt . Som regel röker enheten i cirka 5 minuter, och de närmaste timmarna sprider sig röken genom lägenheten. När det giftiga ämnet sätter sig på alla ytor är det dags att ventilera lägenheten. Vanligtvis anges brinntiden och möjligheten att återvända hem i instruktionerna.

Bild
Bild

För att göra detta måste alla fönster och dörrar stå öppna i ett par timmar . Hushållsmedlemmars återkomst är endast möjlig efter våtrengöring, även om det är bättre att inte släppa in katter förrän alla förgiftade insekter har samlats in. Eftersom röken från kontrollören inte förstör de ägg som larverna lägger, måste rökning utföras igen efter ett par veckor.

Det är värt att nämna att rökbomber inte bara förgiftar kackerlackor, utan också tvingar de överlevande individerna att lämna lägenheten.

Bild
Bild

För att undvika att skadedjur flyttas till grannar är det nödvändigt att stänga ventilationskanalerna i tid med tejp eller maskeringstejp . Det är också vettigt att täcka gruvorna tätt, till exempel med myggnät. Detta kommer dessutom att hålla koncentrationen av insektsmedlet på en nivå, vilket förhindrar att en del av röken kommer ut genom ventilationen.

Säkerhetsåtgärder

Förfarandet bör utföras i långärmade kläder, glasögon och en skyddsmask. Användningen av en gasmask kommer också att vara användbar. Efter att ha avslutat allt arbete är det vettigt att ta en varm dusch. Du ska inte tända veken ensam, för om du inte lämnar utrymmet i tid kan du tappa medvetandet och stanna i ett rökigt rum under en lång tid . När kontrollen är över måste fönstren öppnas i lägenheten. Det är viktigt att göra detta, hålla andan och lämna lägenheten så snart som möjligt.

Bild
Bild

En annan viktig regel är att använda en bred och hög behållare för brickan, från vilken den inte kan falla ut . Behållarstödet måste vara stabilt. Naturligtvis bör du inte lämna brickan direkt på golvet eller på möbelns yta, vilket kommer att leda till deras otvetydiga skador.

Det bör nämnas att experter inte rekommenderar användning av kackerlackeringsbomber i byggnader i flera våningar, eftersom det inte är möjligt att skydda grannar från penetrering av giftig rök. Dessutom får sådana insekticider inte användas i lägenheter där allergiker eller astmatiker bor.

Granska översikt

Rökbomber anses vara det mest effektiva sättet att bli av med kackerlackor idag. Trots att många av dem är giftiga kan du genomföra proceduren helt säkert för din egen hälsa och andras välbefinnande genom att följa instruktionerna. I recensionerna noteras som regel uppnåendet av det nödvändiga resultatet på kort tid - kackerlackor dör på några timmar, och även de individer som bor på avskilda platser dör . Den låga kostnaden för insekticiden anses också vara ett plus. Den största nackdelen med rökbomber kallas deras ihållande och obehagliga lukt som kvarstår i lägenheten, trots många timmars luftning. Svavelbaserade prover är särskilt kända för detta.

Rekommenderad: