Rökbomber Från Mygg: Funktioner I Bomber Mot Myggor I Naturen, De Bästa Tillverkarna Och Rekommendationer För Användning

Innehållsförteckning:

Rökbomber Från Mygg: Funktioner I Bomber Mot Myggor I Naturen, De Bästa Tillverkarna Och Rekommendationer För Användning
Rökbomber Från Mygg: Funktioner I Bomber Mot Myggor I Naturen, De Bästa Tillverkarna Och Rekommendationer För Användning
Anonim

Insektsdödande rök (rökning) bomber (rökbomber) är ett effektivt sätt att bekämpa blodätande parasitiska insekter. Enheterna kan användas både utomhus och inomhus, med förbehåll för instruktionerna och säkerhetsföreskrifterna. De är bekvämare än krämer och sprayer och mer effektiva än spiraler. Genom dem kan du bli av med irriterande myggor och vägglöss som har lagt sig i ditt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En egenskap hos rökbomber är möjligheten till massutrotning av blodsugande boskap i området med hjälp av en stor volym rök mättad med ett insekticidmedel (till exempel permetrin). Denna aktiva ingrediens används i stor utsträckning för att producera myggavvisande salvor, myggspray och så vidare.

Rökbomber övas i öppna utrymmen, lager, källare och bostadskvarter . Produkter av denna typ är mycket efterfrågade bland fiskare, jägare och turister. Den största fördelen med pjäser är den fullständiga bristen på förmåga att orsaka störningar i kroppens fysiologiska funktioner hos människor och husdjur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna indikator är en av de mest betydelsefulla, vilket resulterar i att rökbomber väljs för att bekämpa myggor. Även med ett djupt rökandedrag av en person eller ett djur kommer hälsan inte att skadas. För mygg är permetrin ett fruktansvärt gift . Det orsakar dem fullständig förlamning.

En sådan effekt motverkar den skadliga insekts livskraft, vilket leder till dess absoluta död. Detta botemedel är effektivt inte bara mot myggor, utan också mot fästingar, hästflugor, loppor, vägglöss, mugg.

En av de viktigaste fördelarna med en rökbomb är dess höga rökgenomsläpplighet . Det kan tränga igenom varje spricka. Detta innebär att parasiterna inte kan fly från sitt öde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Topptillverkare

Från sortimentlistan över sådana produkter kan du fokusera på särskilt vanliga alternativ:

  • "Tyst kväll";
  • Boyscout Help 80233;
  • Mukhoyar;
  • "Stad".

Var och en av proverna innehåller en viss mängd och typ av aktiv substans, vilket gör det möjligt att avgöra var medlet är acceptabelt att använda (avsett ändamål och område för objektet).

Bild
Bild
Bild
Bild

Tyst kväll

Rökkammaren "Tyst kväll" är en pappcylinder med ett rökgenererande ämne inuti. En sladd för mordbrand tas ut från toppen av cylindern. På utsidan finns en logotyp, en kort guide att använda.

Tillverkad i 2 varianter - små och stora ("Avia") . Liten diameter - 48 mm, höjd - 100 mm. Stor diameter - 57 mm, höjd - 140 mm.

Bild
Bild

Verktyget tillverkas i Ryssland. Den innehåller inte giftiga komponenter som är farliga för människors hälsa. Principen för läkemedlets verkan är ganska enkel: under ulmning bildas ett tjockt moln med huvudingrediensen - permetrin, som sprids mycket snabbt genom luften och omsluter praktiskt taget området där människor befinner sig. Du kan också använda rutan i bostadslokaler.

Rökkammaren är ganska enkel att antända, dess bränning varar cirka 5-6 minuter, vilket måste utstå även om doften inte är behaglig. Inom 10 minuter efter att molnet dyker upp kommer alla insekter inom en radie av 3 meter att förstöras.

Bild
Bild

Boyscout Hjälp 80233

Rök, avsedd inte bara för myggor, utan också för att avvärja flugor, getingar, horneter och hästflugor. Det är omöjligt att använda en bricka i bostadslokaler; den eldas bara utomhus. Den används av fiskare, jägare, turister och geologer - med andra ord alla som ofta är i naturen.

Bild
Bild

Boyscout är särskilt effektivt om brickorna är placerade i flera hörn längs hela omkretsen av platsen . Detta verktyg är mindre effektivt i jämförelse med det föregående, men det bör fortfarande ingå i toppen av de bästa, eftersom valet av rökbomber från mygg är mycket litet.

Bild
Bild

Mukhoyar

Ett annat aktivt medel mot myggor och andra insekter. Rökhuset kan framgångsrikt bekämpa ett stort antal av alla typer av insekter: olika typer av flugor, myggor och andra medlemmar av Phlebotomidae -familjen, hornets och getingar, kackerlackor, fästingar, loppor och andra typer av krypande parasiter.

Bild
Bild

Användningen av rökbomber "Mukhoyar" i strikt efterlevnad av instruktionerna garanterar omedelbar utrotning av befintliga parasitiska insekter samt långsiktigt skydd mot insekternas återkomst. Den högkoncentrerade substansen lämnar parasiterna ingen chans att överleva. För närvarande är detta en av de bästa ryska utvecklingen inom tillverkning av antiparasitiska insekter.

Bild
Bild

Stad

Myggchecker baserad på permetrin. Det är en cylinder med en urtagning i mitten. Förseglad i en plastpåse. Det kan lagras i 3 år från produktionsdatumet. Kompositionen innehåller en specialiserad barrträd som döljer insektsmedlets avvisande arom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillåtet att använda utomhus, i rum för olika ändamål. Enligt tillverkarens uttalande täcker effekten av en rökhuva 1000 m3.

Hur man använder?

Alla ovanstående brickor är avsedda för insektsbekämpning. Några av dessa verktyg kan användas både i slutna rum, inklusive bostäder och i öppna utrymmen . Vissa är bara utomhus.

Men varje avsnitt av användning har sina egna detaljer, vissa regler som måste följas för att inte skada dig själv, eller omgivningen eller husdjur.

Bild
Bild

Ett kännetecken för alla checkers är snabb bearbetning av de mest otillgängliga områdena utan användning av tekniska medel.

Vid desinfektion i vardagsrummet utrotas kackerlackor, myror, loppor, mygg, flugor - alla flygande och krypande insekter som är mycket irriterande . I det fria förstörs myrar, myggor, getingar, myggor, larver, fästingar, bladlöss och andra insekter.

Bild
Bild

Riktlinjer för behandling av lokaler med rökavgaser från insekticider

  • Alla fönster måste vara tätt stängda. Ta bort rätter, akvarier, fåglar, husdjur, mat från det behandlade rummet. Placera rutan i mitten av rummet och tänd den.
  • Efter en brand, se till att det inte finns någon eld och lämna rummet. Röken kommer att genereras i 4 till 6 minuter.
  • Om inte en, men flera rökkanaler används, måste brickan längst bort från entrédörrarna eldas först, sedan resten, gradvis förflytta sig mot dörren.
  • Insekter börjar dö på 2 minuter, och efter 15 minuter kommer de alla att elimineras. Tål i ungefär en timme, varefter det är absolut nödvändigt att noggrant ventilera rummet och utföra våtrengöring. För att göra detta, använd en tvål- och läskkomposition.
  • Det är absolut nödvändigt att använda andningsskydd och gummihandskar. Om ämnet kommer in i ögonen, skölj omedelbart med vatten. Vid oavsiktlig förtäring, drick minst 1,5 liter vatten med 15 krossade tabletter av ett adsorberande medel - aktivt kol.
  • Det är strängt förbjudet att använda rökventiler i flerfamiljshus, eftersom röken stiger upp till de övre våningarna och därmed bor människor och djur där.
Bild
Bild

Använda en bricka i ett öppet område

Först och främst är det nödvändigt att etablera centrum för rekreationsområdet. Brickor är placerade 10-15 meter från motsatt motvind från denna punkt. Placera på en brandsäker yta och antänd.

Det är önskvärt att vinden är så låg som möjligt, annars kan röken bära iväg till grannarna och skapa många problem för dem och dig.

Bild
Bild

Om rökventiler används i en sommarstuga är det nödvändigt att kontrollera att det inte finns en enda själ på platsen under behandlingen. Efter bearbetning bör alla frukter och bär tvättas noggrant före konsumtion.

Rekommenderad: