De Mest Effektiva Lösningarna För Kackerlackor: För En Lägenhet Och Ett Hus. Vad är Det Bästa Sättet Att Bli Av Med Kackerlackor Hemma För Alltid? Folkmetoder Och Betyg På Kraftful

Innehållsförteckning:

Video: De Mest Effektiva Lösningarna För Kackerlackor: För En Lägenhet Och Ett Hus. Vad är Det Bästa Sättet Att Bli Av Med Kackerlackor Hemma För Alltid? Folkmetoder Och Betyg På Kraftful

Video: De Mest Effektiva Lösningarna För Kackerlackor: För En Lägenhet Och Ett Hus. Vad är Det Bästa Sättet Att Bli Av Med Kackerlackor Hemma För Alltid? Folkmetoder Och Betyg På Kraftful
Video: Problem med skadedjur? Avsnitt 1: Kackerlackor 2024, April
De Mest Effektiva Lösningarna För Kackerlackor: För En Lägenhet Och Ett Hus. Vad är Det Bästa Sättet Att Bli Av Med Kackerlackor Hemma För Alltid? Folkmetoder Och Betyg På Kraftful
De Mest Effektiva Lösningarna För Kackerlackor: För En Lägenhet Och Ett Hus. Vad är Det Bästa Sättet Att Bli Av Med Kackerlackor Hemma För Alltid? Folkmetoder Och Betyg På Kraftful
Anonim

Invasionen av kackerlackor är ett av de mest smärtsamma problemen för invånare i flerbostadshus. Denna olägenhet är särskilt akut på natten, när du tänder lamporna i köket och blir en åskådare av kackerlackoraser, där vinnarna är de som lyckades gömma sig i mörka hörn. Sådana oinbjudna gästers utseende kan inte ignoreras, för om de bosätter sig i din lägenhet kommer det att vara extremt svårt att bli av med dem, även om det är fullt möjligt. I denna artikel kommer vi att berätta om de mest effektiva sätten att kontrollera kackerlackor och metoder för att välja dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa gelerna

Flytande gel anses vara det säkraste sättet att döda kackerlackor - den kan användas i lägenheter där människor ständigt är närvarande, eftersom den inte avger giftiga ämnen. Det tjocka ämnet förpackas oftast i sprutor som gör det lätt att applicera innehållet på områden där skadedjur ackumuleras. När gelen torkar och inte längre fungerar, tvättas den helt enkelt av med en fuktig trasa. Läkemedlet mot kackerlackor kan användas i lägenheter där det finns barn, eftersom det smakar väldigt bittert - spädbarn kan helt enkelt inte äta en dos som är tillräcklig för att förgifta människokroppen.

Bild
Bild

Ändå rekommenderar många tillverkare inte att använda giftet, för omedelbart efter applicering kan det vara farligt om det kommer på huden eller ögonen, med tiden kommer denna effekt att bli svagare.

Gelen måste appliceras på de platser där du oftast ser kackerlackor: under diskbänken, i hörnen av möbler, bredvid kylskåpet och matbordet, på golvbrädorna och runt utrustning som insekter kan klättra under. Lägg banor för produktens droppar och lämna ett avstånd på 5-10 cm mellan dem. Ju fler kackerlackor i lägenheten, desto oftare är det nödvändigt att sätta droppar eller ersätta dem med en prickad linje 2 cm lång på ett avstånd av upp till 5 cm från varandra.

Bild
Bild

Giftet som finns i den härligt luktande gelén steriliserar kackerlackorna som ätit den och minskar därmed den snabba tillväxten av deras befolkning . Det förstör dock inte skadedjur direkt, eftersom äggen som fortfarande läggs i huset fortfarande finns kvar, vilket verktyget inte påverkar på något sätt. För att nyfödda insekter inte ska föröka kolonin igen är det nödvändigt att periodiskt förnya den torkade giftiga substansen. Resultaten av gelens verkan blir märkbara en vecka efter den första användningen.

Bild
Bild

Det finns många företag som tillverkar kackerlackageler. Varje företag försöker göra sina produkter så effektiva som möjligt, men varje verktyg har sina egna fördelar och nackdelar. Vi föreslår att du överväger en lista över de mest populära gelerna från olika tillverkare.

GEKTOR … En rysktillverkad produkt som förgiftar kackerlackor när den kommer i kontakt med ett ämne eller när den äts. Den aktiva ingrediensen i GEKTOR -gel är fipronil, som förlamar och sedan dödar skadedjur när det kommer in i mag -tarmkanalen. Även om insekten helt enkelt vidrör den viskösa substansen kommer agenten efter ett tag fortfarande att komma in i matsmältningssystemet när kackerlackan börjar rengöra kroppen. Verktyget bekämpar effektivt skalbaggpopulationen, men det har också nackdelar - det lämnar oljiga märken på vissa ytor.

Bild
Bild

Många användare noterar också att en spruta räcker för en engångsbehandling av ett rum - för hela lägenheten är det nödvändigt att köpa flera paket samtidigt

Raptor . Läkemedlet produceras i Ukraina, dess huvudsakliga aktiva ingrediens är lambda-cyhalotrin, detta ämne förgiftar långsamt insekter, så att de kan infektera kolonin. Gelen säljs i ett bekvämt rör med en smal pip - denna förpackning låter dig mer exakt kontrollera mängden utpressat bete. Den mest effektiva åtgärden "Raptor" ger när den har bearbetat hela lägenheten. Behandlingens regelbundenhet är också mycket viktig - en gång i månaden måste spåren från gelen uppdateras så att skadedjurspopulationen inte återhämtar sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Rent hus " … Gelen produceras i Ryssland, läkemedlets verkan är baserad på två gifter: cypermetrin och tetrametrin. Läkemedlet är giftfritt - det har ingen toxisk effekt på människor och dödar kackerlackor inom några dagar. En vecka efter appliceringen av gelen minskas befolkningen av kackerlackor kraftigt - om det fanns många av dem i lägenheten, rekommenderas det att återanvända giftet. Om det finns få kackerlackor kan du använda Clean House som ett profylaktiskt medel - applicera det bara en gång i månaden på platser där du har sett insekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flytande gift fungerar bäst när när huset regelbundet våtrengörs och skräpet tas ut i tid … Gelen är utmärkt för att döda kackerlackor som har skapat en koloni i köket i din lägenhet, men om det kommer insekter från grannar ger inte botemedlet någon stark effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av populära aerosoler

För att förstöra kackerlackor hemma på egen hand använder folk oftast potenta aerosoler. Ett sådant verktyg kan verkligen ta bort hela skadedjurskolonin på kort tid, men när du använder det måste du noggrant följa säkerhetsåtgärderna.

Bild
Bild

Läkemedlet säljs oftast färdigt i en sprayburk, men i vissa fall måste det spädas i vatten och sprutas med en sprayflaska.

Modern aerosol, trots frånvaron av en obehaglig lukt, ger en stark giftig effekt som gör att du kan bli av med skadedjur för alltid . Giftiga utsöndringar påverkar dock både djur och människor. För att invånare och husdjur inte ska bli förgiftade måste de lämna huset under bearbetningen.

Bild
Bild

Du kan beställa desinfestation med en aerosol från specialister eller utföra det själv. Professionell förstörelse av kackerlackor är inte billig, men det skadar inte invånarna - efter bearbetning behöver du bara göra våt rengöring . Självbeten av skadedjur är lite svårare, eftersom du också måste ta hand om din egen säkerhet.

Bild
Bild

För självbekämpning måste du först ta bort alla människor och djur från huset . Ta sedan på dig kläder som du byter omedelbart efter bearbetning av lägenheten, handskar och respirator. Behandla alla rum, men bara i de områden där kackerlackor bor: golvlister, utgående tapeter, utrymme under apparater, nära batterier och bakom handfat i kök och badrum. Stäng alla fönster och lämna lägenheten i minst två timmar så att aerosolen hinner agera på alla skadedjur. När du kommer tillbaka, ventilerar du rummet ordentligt och gör en våtrengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aerosoler är en stark och snabbverkande insekticid - de dödar kackerlackor på bara ett par timmar, men de påverkar inte de ägg som läggs alls. För att bli av med skadedjurskolonin måste du utföra 2-3 skadedjursbekämpningspass. Vi föreslår att överväga en lista över populära aerosoler.

Dichlorvos . Ett tidtestat medel som effektivt förstör eventuella insekter. Moderna "Dichlorvos" har ingen stark obehaglig lukt, men den är fortfarande mycket giftig och kan förgifta en person, så den måste användas mycket noggrant.

Bild
Bild

Vid inandning orsakar aerosolen allvarlig förgiftning, så använd mask eller andningsskydd när du använder den.

RÄD … Medlet dödar kackerlackakolonier inom några timmar, varefter de aktiva komponenterna avdunstas helt. Om den används korrekt, i två eller tre sessioner, kan du helt bli av med insektspopulationen i lägenheten. Det kan också användas för att förstöra skadedjur som av misstag har kommit in i lägenheten för att förhindra att de löser sig. Nackdelar med RAID -aerosol är obehaglig lukt och irritation i ögons slemhinnor, därför är det nödvändigt att bära skyddsglasögon och andningsskydd vid behandling av lokalerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Rent hus ". Aerosolen förstör snabbt och effektivt kackerlackor - maximalt resultat syns några timmar efter sprutning. Fördelarna med Clean House är frånvaron av en obehaglig lukt, en stor volym av sprayburk och närvaron av en bekväm dispenser som gör att du kan spraya svåråtkomliga platser. Inandning av ångor orsakar irritation i luftvägarna, därför är det nödvändigt att skydda ansiktet med en mask eller andningsskydd vid sprutning.

Bild
Bild

Precis som gelén hjälper aerosolen bara med kackerlackorna som för närvarande finns i lägenheten. Insekter är väldigt rädda och sprids när agenten träffar dem, men efter ett tag kommer även flyktingarna att dö av berusning.

Bild
Bild

Kraftfulla kritor och pulver

De billigaste kackerlackorna är en mängd kritor och pulver. Pulver kan användas på många sätt, men krita har bara ett sätt att använda det - att dra linjer på möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krita är mycket lätt att använda : för att han ska börja förstöra kackerlackor räcker det med att applicera kritstreck på platser där de samlas och tränger in i huset. Efter ett tag förlamas insekter som har sprungit längs de dragna linjerna, och ju bredare linjerna är, desto högre är sannolikheten för skadedjurens död.

Bild
Bild

Trots att insekticiden tillhör en billig priskategori är dess aktiva ingrediens farlig för människor, så uppackad krita måste hållas borta från barn.

Kackerlackpulver har en låg kostnad, men till skillnad från kritor är de helt ofarliga för barn och djur. Men effektiviteten hos sådana medel är också lägre - de klarar bara ett litet antal skadedjur. Om det finns en hel koloni av baleeninsekter i lägenheten, kommer pulverinsekticiden vara värdelös.

Bild
Bild

Varje person har en annan skadedjurssituation, varför det finns så många olika insektsmedel. Vi föreslår att överväga en lista över populära kritor och pulver från kackerlackor.

Krita "Mashenka ". En populär insekticid som är mycket lättare att applicera än de flesta andra kackerlackor. För att bli av med skadedjur i en lägenhet måste du "måla" de platser där kackerlackor oftast finns: skåpdörrar, golvlister och den nedre delen av matbordet. Om kackerlackor kommer från grannar är det nödvändigt att med krita skissera alla deras vägar längs omkretsen: fönsterkarmar, dörröppningar och ventilation. Förpackningen till den giftiga kriten "Mashenka" påminner något om en godisförpackning, så den måste döljas om det finns barn i huset.

Bild
Bild

Krita "rent hus " … Billig insekticid, inte sämre i sina egenskaper än "Mashenka". Krita "Clean House" förstör effektivt kackerlackpopulationen och skyddar huset från nya oinbjudna "gäster". Nackdelen med denna produkt är dess för höga densitet - på grund av dess hårdhet kan det vara obekvämt att applicera krita på släta ytor.

Bild
Bild

Pulver "Fenaxin " … Ett billigt kackerlackeringsmedel som effektivt eliminerar ett litet antal skadedjur. Det fungerar bäst om du strö innehållet i förpackningen bredvid lite välsmakande bete, till exempel en köttbit. Du kan också strö produkten på handfatet och badrummet på natten - kackerlackor behöver också vatten, och när de kommer för det kommer de att falla i en improviserad fälla. På morgonen, se till att tvätta bort resterna av pulvret så att ingen blir förgiftad, eftersom det är ganska giftigt.

Bild
Bild

När du sprider "Fenaxin" flyger nästan som damm, så se till att bära andningsskydd och skyddsglasögon vid hantering av rum.

Pulver "Super Fas ". Ett luktfritt universalmedel kommer att rädda lägenheten inte bara från kackerlackor, utan också från andra skadliga insekter. Fördelarna med Super Fas -pulvret är dess låga pris och höga effektivitet när det används i kombination med ett bete. Nackdelen är produktens toxicitet - komponenterna kan orsaka allergier, därför måste säkerhetsåtgärder följas noggrant.

Bild
Bild

Varje metod för att bli av med kackerlackor ger riktigt bra resultat bara om om du utför skadedjursbekämpning i samband med regelbunden rengöring, ta ut skräpet i tid och lämna inte mat i det offentliga rummet.

Bild
Bild

Effektiva rökmedel

Många är vana vid att tro att en elektrisk rökgas är det skyddar uteslutande mot mygg, men det fungerar också effektivt mot andra insekter, inklusive kackerlackor . En sådan enhet avger ämnen som är säkra för människor och djur som förgiftar skadedjur. Fumigatorns verkan skrämmer snarare bort kackerlackor än hjälper till att ta bort dem för alltid, därför används den i kombination med andra insekticider - enheten är ansluten till ett uttag på natten så att skalbaggarna inte stör sömnen, medan huvuddelen gift verkar på kackerlackor på platser där de ackumuleras.

Bild
Bild

Den mest populära enheten för sådana ändamål är Raptor aquafumigator .… Det finns en begränsning för användning av ett insektsmedel - det kan inte användas i små, oventilerade rum. Fumigatorn har en lång räckvidd, och i ett litet rum kan mängden utsända ämnen överstiga normen och förgifta invånarna.

Bild
Bild

Effektiva folkmedicin

I vissa situationer är det inte tillräckligt att bekämpa kackerlackor med kemiska medel, så människor använder dessutom traditionella metoder för bekämpning av skadedjur. Sådana skadedjursbekämpningstekniker kan hjälpa till att minska insektspopulationer vid en tidpunkt då specialiserade behandlingar inte är tillgängliga. Vi erbjuder de bästa folkmetoderna för förstörelse av kackerlackor.

Frysning … Denna metod utförs under den kalla årstiden, när utomhustemperaturen sjunker under -10 ° C. Metoden hjälper till att bli av med skadedjur i ett privat hus byggt nära höghus eller i en lägenhet med möjlighet att stänga av värmen. Kackerlackor är mycket känsliga för extrema temperaturer, så -10 ° C räcker för att döda alla vuxna och ägg. När yttertemperaturen sjunker ganska lågt är det nödvändigt att stänga av alla värmeenheter och ventilera alla rum i minst 30-40 minuter.

Bild
Bild

Det finns inga hinder för kylan, så frysning kommer att förstöra 100% av skadedjur i rummet, det viktigaste är att inte ventilera lägenheten med värme eller värmare på, annars kommer det att minska effekten.

Värmebehandling … Motsatsen till frysning är metoden - för att kackerlackor ska dö är det tillräckligt att värma luften till + 50 ° C. Denna temperatur skapas med en speciell ånggenerator med en stark insekticid - lägenheten behandlas med ånga, vilket är lika effektivt som frysning. Nackdelen med metoden är en tjock varm dimma, som lägger sig först efter 10 timmar. För att metoden ska fungera måste rummet vara tätt stängt i två timmar efter bearbetning.

Bild
Bild

Hemmagjorda fällor . Sådana produkter kommer att fungera under en kort tid, men de minskar också effektivt insektspopulationen. Det finns många alternativ för hemlagade fällor, till exempel: en burk med bete i botten och en hals smetad med vaselin eller bitar av tejp som klistras upp på platser där skadedjur samlas. Du kan också göra fällor av papper smord med lim, som torkar länge, och för större effektivitet, släpp ett par droppar honung eller sylt i mitten av arket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eteriska oljor . Kackerlackor gillar inte skarpa lukter, så eteriska oljor är effektiva för att avvisa dem. Det finns flera alternativ för att använda doftande olja: tillsätt det i vatten för rengöring av golv, applicera medlet på platser där insekter samlas med en bomullsplatta eller placera doftande lampor. Eukalyptus eterisk olja anses vara den mest effektiva avskräckande, men du kan använda andra som du gillar lukten. Doftoljor är ett vanligt allergen, så se till att ingen annan i ditt hem mår dåligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inomhus blommor … Den stickande lukten av pelargon skrämmer inte kackerlackor värre än någon eterisk olja. För att göra insekter obekväma i en lägenhet är det nödvändigt att ordna 2-3 blommor på varje fönsterbräda. I stället för pelargoner kan du också plantera kamomill - deras lukt är attraktiv för människor, men obehaglig för kackerlackor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För att förgifta kackerlackor på egen hand i ett privat hus, lägenhet eller vandrarhem måste du välja rätt verktyg. Urvalskriterierna beror på vilken typ av effekt du vill få: snabbt, men med en kortsiktig effekt, eller långsamt, men länge. Det är också mycket viktigt hur många insekter som finns i rummet - det är nödvändigt att bli av med stora kolonier med starka insekticider, och "lösa" kackerlackor kan skrämmas bort med folkmedicin.

Vi föreslår att mer detaljerat överväga kriterierna för att välja insekticidmedel för kackerlackor

Aerosoler … Det snabbaste läkemedlet mot kackerlackor, når lätt svåråtkomliga platser och förbrukas ekonomiskt. Aerosolen verkar inte på ägg och irriterar mänskliga slemhinnor.

Bild
Bild

Fumigatorer … En snabbverkande insekticid som inte kräver mänskligt ingripande under användning och som lätt tränger in i de mest hemliga hörnen. Fumigatorer avger ibland en obehaglig lukt, så att de inte får stå kvar över natten.

Bild
Bild

Geler … Det är bekvämt att ta bort kackerlackor med ett sådant medel, men giftet måste uppdateras regelbundet så att alla kackerlackor får en dos av förgiftning. Kundrecensioner är blandade: vissa pratar om gelens ineffektivitet, andra noterar dess långsamma men långsiktiga effekt.

Bild
Bild

Pulver … Pulvret påverkar långsamt skadedjur, men behåller sina giftiga egenskaper länge. Giftiga ämnen kan förbli i luften under lång tid om pulvret sprids slarvigt.

Bild
Bild

Kritor … Ämnet påverkar långsamt, men mycket starkt kroppen av kackerlackor, med tiden och skrämmer dem helt från lägenheterna. Kritor från olika tillverkare skiljer sig mycket åt i kvalitet, men de är alla extremt farliga om de av misstag kommer in i människokroppen.

Bild
Bild

Hemmagjorda fällor . De agerar på vissa individer omedelbart, men de måste ändras ofta för en positiv effekt.

Rekommenderad: