De Bästa Lösningarna För Malar: Den Mest Effektiva Aerosolen (sprayen) Mot Malar I Lägenheten Och Betyget För Andra åtgärder Mot Malar Och Dess Larver I Garderoben

Innehållsförteckning:

Video: De Bästa Lösningarna För Malar: Den Mest Effektiva Aerosolen (sprayen) Mot Malar I Lägenheten Och Betyget För Andra åtgärder Mot Malar Och Dess Larver I Garderoben

Video: De Bästa Lösningarna För Malar: Den Mest Effektiva Aerosolen (sprayen) Mot Malar I Lägenheten Och Betyget För Andra åtgärder Mot Malar Och Dess Larver I Garderoben
Video: Get Rid Of Moths With These Moth Killers 2024, April
De Bästa Lösningarna För Malar: Den Mest Effektiva Aerosolen (sprayen) Mot Malar I Lägenheten Och Betyget För Andra åtgärder Mot Malar Och Dess Larver I Garderoben
De Bästa Lösningarna För Malar: Den Mest Effektiva Aerosolen (sprayen) Mot Malar I Lägenheten Och Betyget För Andra åtgärder Mot Malar Och Dess Larver I Garderoben
Anonim

Mölen dyker upp till denna dag i garderober, men åtgärderna för att bekämpa detta skadedjur har förändrats - det är inte längre nödvändigt att förgifta dig själv och varelser med lukt av malbollar. Idag presenterar marknaden ett stort antal olika effektiva lösningar för malar som luktar gott. I den här artikeln hjälper vi dig att välja det mest lämpliga alternativet för varje fall (aerosol, påse, tabletter) för att bevara spannmål och kläder från att äta skadliga insekter.

Bild
Bild

Recension av de bästa aerosolerna

Aerosol är den mest effektiva lösningen på problem som uppstår när malar ser ut i en lägenhet eller i ett hus . Sprayen används varhelst skadliga insektslarver kan finnas. De behandlas med:

  • skåp (från insidan och utsidan);
  • andra möbler, inklusive stoppade;
  • kläderna själva;
  • andra ställen.

Effekten av en sådan kamp är blixtsnabb, men det är nödvändigt att ta hänsyn till att aerosolerna innehåller insektsmedel, därför är luftning en viktig del av en sådan "kamp". Med förbehåll för bruksanvisningen kommer dessa medel inte att skada människor, bara allergiker måste vara mer försiktiga med sin användning.

Bild
Bild

Låt oss ta en titt på de mest populära malsprayarna

  • " Taiga Antimol ". Aerosol används som ett medel för att bekämpa malar och som en profylax för denna gissel. Sprayen har en skadlig effekt på stora individer och deras larver, de behandlas med skåp för att skydda kläder från att bli uppätna av insekter. Den produceras i en volym på 145 mm, men till priset passar den inte alla, det finns liknande verktyg och är billigare.
  • " Argus " … Det har en mycket behaglig lukt, är praktiskt taget giftfri och förstör inte bara malar, utan också kozheedov, vilket också orsakar mycket problem. Det verkar både på insekterna själva och på deras larver. Kunder har uppskattat denna spray på grund av dess höga styrka, behagliga lukt och låga kostnad. Men den senare indikatorn stryks sedan av det faktum att produkten produceras i burkar på 100 milliliter, och en räcker uppenbarligen inte ens för en behandling. Du måste köpa flera på en gång, vilket inte längre är så billigt.
  • " Armol " … Enligt köparnas uppskattningar är det billigt, men inte mindre effektivt än de som är dyrare. Först kommer den med en skarp doft, men lämnar sedan ett trevligt lavendelspår i huset. Ger tillförlitlighet till saker från att äta nattfjärilar upp till sex månader. Förutom själva sakerna och deras platser bör alla sprickor i huset och andra favoritplatser för insekter för att lägga larver behandlas med "Armol".
  • Dr. Klaus . Recensioner om denna spray är bara positiva: den produceras i stora volymer, säljs till ett överkomligt pris. En sprayburk räcker för att behandla ett stort rum med en långvarig effekt. En aerosol utan skarp lukt, med lavendeltoner, den lämnar inte fläckar på kläderna, den är säker för människor.
  • " Raptor " … Den populära tillverkaren har inkluderat permetrin och tetrametrin i aerosolen mot malar - effektiva ämnen som orsakar omedelbar död av insekter och deras larver är inte giftiga för människor och husdjur.

Sprayen försvinner snabbt och lämnar en behaglig citron doft.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av populära produkter i garderoben

I avsaknad av tid för en fullvärdig behandling av huset från nattfjärilar, kan du göra med lokal användning av torra produkter i garderober. Det enklaste sättet är att placera en fälla eller en tallrik mot larver och vuxna malar i garderoben. Det finns också speciella kuddar som hjälper till att skydda pälsen från skador. När det inte finns så många insekter, hjälper detta i kampen mot dem, dessa medel används också som profylax. Låt oss ange betyget för de bästa fonderna av denna typ.

Bild
Bild

Räd

En välkänd tillverkare erbjuder att ordna dynorna i garderoben på hyllorna och i lådorna . Ett paket innehåller 18 tabletter (luktar grönt te och inte den vanliga lavendellukten som andra kuddar) - de räcker för en behandling. De påverkar inte bara malar, utan också på andra insekter, inklusive flugor. Raid -tabletter kan också användas i förebyggande syfte.

Trots de höga kostnaderna är denna torra produkt efterfrågad bland köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rent hus

Doftande bollar är utmärkta för att avvisa nattfjärilar med sin malbollsdoft, men för människor känns en trevlig blommig doft mer . Innehåller insekticid … Det räcker med att expandera flera bollar till en sektion. Nog för en lång period, eftersom de säljs i förpackningar där det finns många bollar.

Det är sant att det är bättre att byta ut bollarna efter en månad, och inte var tredje, enligt tillverkarens anvisning.

Bild
Bild

Aeroxon

Tygpåsen innehåller torkade lavendelblommor - det är ett 100% naturläkemedel, därför är det endast lämpligt för förebyggande ändamål … Om malet redan har startat kan detta inte rädda situationen, det dödar inte vuxna, det skrämmer bara bort.

Den förebyggande effekten kommer att ha max 3-4 månader, varefter lukten försvagas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

Ska hjälpa till i kampen mot malar och rökmedel … Detta är ett speciellt block med vätska eller med en plats för att sätta in en tallrik, från vilken vid uppvärmning sprider lukten av en insekticid som dödar en nattfjäril. Handlingen börjar 10-15 minuter efter uppvärmning.

Det finns tillräckligt med vätska i elektrofumigatorer under en månad, och effekten av en platta är begränsad till en applikation. Satsen är vanligtvis utformad för åtgärder av inte bara malar, utan också myggor och flugor. Enheten ger samtidigt skydd och profylax mot flera insekter samtidigt.

Särskilda kritor kommer också att hjälpa till att bli av med nattfjärilar i huset. För priset är detta ett mycket prisvärt verktyg, det har bevisat sin maximala effektivitet på en yta på 30 kvadratmeter. m. Åtgärdens längd är grund - en och en halv månad. Det är bättre att applicera där insekter ännu inte har hunnit sprida sig kraftigt.

När man arbetar med kritor ta på handskar Kör en ytlig linje där malar samlas, dra ränder 3 centimeter breda. De mest populära produkterna från den här serien är kritor "Brownie" och "Mashenka".

Orsakar inte allergiska reaktioner hos människor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Limfällor för malar används som hjälpmedel för huvudstriden. Det är lämpligt att placera dem där malarna flyger överallt. Ett speciellt lim med en lockmedel appliceras på kartongplattan, som lockar skadedjur till den klibbiga basen.

Oroa dig inte för att produkten är giftig för människor och husdjur, den fungerar bara på insekter. Limfällor kan säkert användas i köket, de avger ingen obehaglig lukt, innehåller inte gift och cancerframkallande ämnen.

Limbas Är ett gummi och ett grönsaksharts. Malen försvinner också under ultravioletta strålar, så tänd kvartslampan vid en invasion av oväntade "gäster". På sommaren öppnar du gardinerna och låter solens strålar komma direkt in i rummet där malan har börjat.

Under påverkan av solenergi sker processen med koagulering av malproteinet - under sådana förhållanden räcker det med en timme för att insektens ägg ska bli olämpliga för ytterligare reproduktion.

Vid extrem värme händer detta tidigare, efter en timme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta tillgriper människor också folkmedicin i kampen mot malar. För att hålla insekter utanför dina spannmål, besök garderober ofta och kolla efter larver. Om du hittar några antydningar till nattfjärilar, släng genast resterna av spannmål och börja desinficera skåpen. en lösning av tvätttvål.

Detta husmedel har vunnit popularitet bland värdinnor på grund av dess enkelhet och prisvärdhet. Efter bearbetning torkas hyllorna, spannmålen kan stekas i ugnen eller tas ut i kylan. Moths främsta fiender är kyla och värme.

Mullvadar hatar också lukten av citrus , men skynda dig inte att lägga ut hela citroner och apelsiner överallt. Skinn eller torkad skal kommer att göra. I det första fallet lägger du apelsinskalarna på hyllorna och i det andra lägger du skalet i en linnepåse och lämnar det någonstans i hörnet.

Från denna lukt i skåpet med flingor kommer att vara i ordning. Men där kläderna förvaras, lägg en påse med torr tobak - detta kommer också att skrämma bort skadedjur.

De som inte tål lukten av tobak kan ta ett gäng lavendel eller kvistar pepparmynta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det har en avstötande effekt på molen solbränna, malört, kastanj, bestånd mot malar också med gran- och grankvistar, kamomill, ringblommor … Lägg ut alla dessa växter i garderoben, där päls och andra produkter förvaras. Lukten avskräcker starkt dem som gillar att äta saker.

För att förhindra att överflödigt skräp bildas från gräset är det bättre att slipa det och lägga det i påsar. Om möjligt, fyll på eteriska oljor av lavendel, citrus och fukta bara en bomullspinne. Ett färskt pelargonblad kommer också att stöta bort malar.

Men apotekets kamomill kommer inte bara att skrämma bort en vuxen, utan också larver (larver), som förstör saker inte mindre än deras "föräldrar ". Hemligheten med detta läkemedel är att det innehåller naturligt permetrin, vilket är dödligt för larver.

Därför räcker det bara att strö kläderna med hackad kamomill och lämna ett tag för att bli av med skadedjur.

Folkmedicin i kampen mot malar är lika effektiva som industriella kopior.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Experter ger ett antal tips för dem som måste besluta om valet av medel för att bekämpa nattfjärilar

  1. Först och främst måste du bestämma syftet med köpet … Stark koncentrerade produkter som innehåller giftiga ämnen hjälper dig att bli av med insekter snabbt. Om du behöver förebyggande, använd naturliga säkra formuleringar eller folkmedicin.
  2. Om det finns allergiker eller personer med överkänslighet i familjen, läs noggrant informationen på burken eller förpackningen och var uppmärksam på kompositionen . Välj antiallergena medel.
  3. Var inte alltid uppmärksam på den låga kostnaden för produkten . Det är bättre att uppmärksamma volymen, så att senare behandling inte kostar dig mycket mer. Vissa tillverkare är medvetet listiga, släpper en billig produkt i små doser, och under bearbetning visar det sig att en flaska eller förpackning inte räcker.
  4. Köp aerosol bättre i en stor burk , eftersom det kommer att vara nödvändigt att spraya det noggrant i alla insekts livsmiljöer.
  5. Var inte inledningsvis rädd för insekticidens skarpa lukt (ofta obehaglig) , efter ett tag kommer den att byta till exempel lavendel eller citrus.
  6. Var uppmärksam på egenskaperna hos aerosoler , efter bearbetning med några behöver du inte ventilera rummet, vilket kommer att rädda dig från onödiga åtgärder.
  7. Var uppmärksam på produktens utgångsdatum . Om du använder dem efter denna period kanske du inte får något resultat. Släng inte dina pengar.
Bild
Bild

Slutligen är det nödvändigt att tydligt förstå att det finns medel för att snabbt bli av med skadedjur, och det finns ämnen som är avsedda att förebygga (avvisande insekter). I det första fallet köper du hushållsinsekticider, i det andra kan du göra med huskurer eller industriella som är avsedda för förebyggande åtgärder.

Rekommenderad: