Folkmedicin Mot Kackerlackor: De Mest Effektiva. Hur Snabbt Bli Av Med Kackerlackor I En Lägenhet För Alltid Hemma Med Syra? Vad är De Mer Rädda För?

Innehållsförteckning:

Video: Folkmedicin Mot Kackerlackor: De Mest Effektiva. Hur Snabbt Bli Av Med Kackerlackor I En Lägenhet För Alltid Hemma Med Syra? Vad är De Mer Rädda För?

Video: Folkmedicin Mot Kackerlackor: De Mest Effektiva. Hur Snabbt Bli Av Med Kackerlackor I En Lägenhet För Alltid Hemma Med Syra? Vad är De Mer Rädda För?
Video: Problem med skadedjur? Avsnitt 1: Kackerlackor 2024, April
Folkmedicin Mot Kackerlackor: De Mest Effektiva. Hur Snabbt Bli Av Med Kackerlackor I En Lägenhet För Alltid Hemma Med Syra? Vad är De Mer Rädda För?
Folkmedicin Mot Kackerlackor: De Mest Effektiva. Hur Snabbt Bli Av Med Kackerlackor I En Lägenhet För Alltid Hemma Med Syra? Vad är De Mer Rädda För?
Anonim

Utseendet på svarta eller röda kackerlackor i huset orsakar många obehagliga känslor, dessutom reproducerar dessa insekter aktivt och ökar sin befolkning på kortast möjliga tid. Kemikalier är det mest effektiva sättet att bekämpa dem. Ändå fortsätter vissa att bekämpa preussarna med folkmedicin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användning av borsyra

De flesta folkmedicin mot kackerlackor har endast effekt som en förebyggande åtgärd, så att du kan skrämma undan preussarna ett tag. Det finns dock undantag från denna regel - detta är borsyra.

Dess effektivitet har testats i flera decennier . Det ger särskilt bra resultat i kombination med andra kampmetoder. Det finns flera recept baserade på detta läkemedel.

Borsyra med ägg

För en typisk lägenhet på 60 kvm. m. du måste köpa 50 g borsyra på ett apotek och koka 4 ägg hårdkokta (de måste tillagas på låg värme i 1, 5-2 timmar), bara äggulor behövs för att förbereda giftet. Tillsätt 2 kokta potatisar till blandningen tillsammans med skalet . När alla huvudingredienser är beredda krossas potatisen och äggulorna, borsyra tillsätts och blandas för att bilda en plastdeg. Små bollar rullas från denna massa och läggs ut på platser där barbelförsamlingar.

Förvänta dig inte att du på morgonen hittar många döda preussar. men efter 1, 5-2 veckor börjar de säkert lämna ditt hem . Dessutom återvänder kackerlackor aldrig till lokalerna där de förgiftades.

Dessutom, efter att ha ätit betet, dör inte kackerlackan omedelbart - den här tiden räcker för att den ska infektera sina medstammar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Borsyra med bröd

Ett mycket enkelt recept. För att förbereda det behöver du ett glas varmt vatten - 1 msk är upplöst i det. l. borsyra pulver och fukta flera brödbitar med en förgiftad lösning. Efter det återstår det bara att sprida betet på platser där du hittade en klunga med skivspindel . Alternativt kan borsyra lösas i vatten och lämnas i en öppen behållare nära vattenkällan. Tänk på - om du har husdjur i lägenheten bör du inte använda den här metoden, eftersom det är hög risk för husdjursförgiftning. Alternativt kan du helt enkelt strö borsyra bakom golvlister, runt vitvaror, under möbler och under ett handfat. Det kommer dock att se extremt oestetiskt ut. Dessutom måste du uppdatera behandlingen efter varje skörd. Det är meningsfullt att tillgripa denna metod endast i frånvaro av ägare.

En god effekt ges av natriumsaltet av borsyra, mer känt som borax . För att göra detta bör 200 g av läkemedlet blandas med 30 g vanillin och 60 g stärkelse. Den resulterande blandningen blandas noggrant till viskositet, rullas till bollar och placeras på Prusaks banor. Borsyra har en bra effekt och gör att du kan bli av med oönskade grannar inom en månad.

Men samtidigt är det nödvändigt att stänga alla kryphål genom vilka kackerlackor kommer in i huset. Det är lämpligt att etsa irriterande barbel med hela entrén eller till och med huset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka växter är kackerlackor rädda för?

Kackerlackor är mycket känsliga för lukt, så de är rädda för vissa örter. Prusaker kan skrämmas bort av malört, eukalyptus, mynta, solbränna . Naturligtvis är det osannolikt att doftande växter dödar kackerlackor, men de kan vara ett bra sätt att förebygga. Allt husägare behöver göra är helt enkelt att lägga ut små buntar nära golvlister, ventiler och andra kryphål genom vilka insekter kommer in i hemmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mynta

Mynta har exceptionella aromegenskaper. De har en fördelaktig effekt på människor, men stöter bort insekter. Skotten av denna växt placeras i alla lådor, köksskåp och läggs också ut under möbler och i hörnen av rummet - i ett ord, i alla områden av potentiell kackerlackat livsmiljö.

Örten kan användas inte bara färsk, utan också torkad . Erfarenheten har dock visat att färska löv fungerar bättre. För att öka effektiviteten hos torr mynta är det lämpligt att dessutom använda eterisk olja från mentol. En bra effekt ges av en aromlampa, i vilken vatten hälls med 4-5 droppar olja. Under flamman på ett ljus värms vätskan upp och börjar förångas och sprider en myntarom i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Renfana

Naturliga avstötningsmedel inkluderar tansy. Detta är en giftig växt som ger ett bra resultat när man bekämpar Prusaks. Den kan användas på flera sätt . Lägg ut nyslipade växter på platser nära köksuppsättningen, i hörnen av vardagsrum, nära golvlister och ventilation. Gräset kommer att avge en specifik doft som stöter bort kackerlackor. Skadedjur försöker kringgå sådana växtbarriärer.

Brygg solbränna blomställningar med en hastighet av 250 g blomställningar per 5 liter vatten . Medlet insisteras tills det svalnat helt under locket, filtreras sedan och hälls i en flaska med en sprayflaska. Den resulterande buljongen sprutas noggrant på kackerlackornas livsmiljöer. Det är sant att denna metod har sina nackdelar: infusionen är giftig, dessutom kan den lämna oroliga märken på den behandlade ytan, och det kommer att vara mycket svårt att ta bort dem.

Viktig! Tansy tillhör giftiga växter, därför är det nödvändigt att utvisa prusakerna från lokalerna med hjälp endast i extrema fall. Samtidigt bör tillgång till gräs för barn, handikappade vuxna och husdjur blockeras helt.

Bild
Bild

Sagebrush

Lukten av malört är extremt obehaglig för preussarna. Efter att ha känt dess doft försöker de lämna bostaden så snabbt som möjligt. Örten kan användas både färsk och torr. För att driva ut preussarna läggs malurt i stora klasar på platser där kackerlackor sannolikt kommer att leva: på golvet, i korsningen av väggar och golv, på fönsterbrädor, i köksskåp och under diskbänken. I badrummet och i köket sprids gräset med en fast matta. Du kommer snart att märka att skadedjuren aktivt har börjat fly på jakt efter bekvämare förhållanden.

Bild
Bild

Laurel

Lagerblad finns i varje kök. Men få människor vet att det kan användas i kampen mot kackerlackor. För att skivstången ska kringgå ditt hem behöver du bara sprida de torra bladen i köksskåpen - på de platser där spannmål, pasta och mat lagras . Lite lavrushka läggs under diskbänken där soptunnan förvaras. Lukten av denna krydda är outhärdlig för preussarna, därför kan du genom att placera den nära kryphålen som de får från grannar förhindra att oönskade grannar dyker upp i huset.

Citrusfrukter ger en bra effekt . Människor älskar doften av apelsiner och mandariner, och det stöter bort insekter. Om skorporna torkas och placeras inuti köksbord, kommer parasiterna inte att beröra maten. Men enligt recensioner är detta inte ett effektivt botemedel. I allmänhet är användningen av växt dofter mot kackerlackor miljövänlig, säker för människor och husdjur. Metoden är dock bara bra som en extra åtgärd eller som ett förebyggande medel. Vid allvarliga infektioner ger det inget resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kämpa med stickande ämnen

Växter är inte de enda som avger lukt som är obehagliga för insekter. För att skrämma bort preussarna kan du också använda några av de verktyg som ofta används på gården.

Vinäger

För att förbereda en lösning mot kackerlackor löses 30 ml bordsvinäger i 100 ml vatten. Den resulterande blandningen sprutas från en sprayflaska på platser där kackerlackor sannolikt kommer att dyka upp: under diskbänken, nära papperskorgen, runt golvlisterna.

Om det finns ett kackerlackbo i åtkomstzonen måste du också bearbeta det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Terpentin och fotogen

Om antalet oönskade grannar ökar exponentiellt är det vettigt att tillgripa "gammaldags" metoder, såsom terpentin eller fotogen. Deras lukt är outhärdlig för preussarna. För att utföra behandlingen är det nödvändigt att smörja in med en trasa eller borsta platserna för att vattna, äta av preussarna och stigarna längs vilka de kryper . Tänk på att en sådan doft också är obehaglig för människor, därför är det lämpligt att lämna rummet i flera timmar eller till och med dagar efter bearbetning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klor

Preussarna är väldigt rädda för blekmedel. Om du sprinklar en insekt med torrt klor eller häller den med "vithet" - dör den, även om agenten inte fungerar på äggen . Men även om du stänker ett skarpt doftande ämne i små högar på golvet, är det osannolikt att kackerlackorna skyndar till viss död på egen hand.

Det är bäst att tillsätta en klorerad vätska till golvrensningsvattnet. Detta kommer att minska skadegörarnas aktivitet. Dock exakt så länge lukten varar. Så snart den avtar kommer kackerlackorna genast att krypa ur sina gömställen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ammoniak

Ett enkelt sätt att eliminera kackerlackor är användningen av ammoniak. 1 tsk läkemedlet läggs till en hink med vatten under rengöring. Naturligtvis kommer detta ämne inte att förstöra preussarna, men det kommer definitivt att driva bort dem. För att konsolidera effekten måste sådan behandling utföras under ganska lång tid . För att förbättra resultatet kan du kombinera denna teknik med vilken som helst annan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eteriska oljor

Användningen av eteriska oljor är inte särskilt svår. De kan användas på många olika sätt: tillsätt doftande vätska till en hink för rengöring av golv, tänd en aromlampa eller helt enkelt gräva i områden under möbler, längs golvlister, nära bon och på andra ställen där du upptäcker kackerlackor. Förutom, det kommer inte vara överflödigt att bearbeta ytterdörrens ram och området nära ventilationen - detta kommer att skrämma bort preussarna som flyr från grannlägenheter . Mest av allt är kackerlackor rädda för eukalyptusolja och tea tree olja.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande åtgärder

Du måste bekämpa kackerlackor. Till och med en Prusak, som av misstag upptäcktes i huset, är en förebud om utseendet på en stor koloni av sina släktingar . Samtidigt kan de till och med springa in i ett rent hus, även om de alltid förknippas med avlopp och smuts. Utseendet på kackerlackor är ganska farligt - på sina tassar bär de ägg av maskar och patogena bakterier in i huset. Därför är deras utseende fylld av allvarlig sjukdom för personer med försvagad immunitet.

Under smältningen kastar preussarna av sina chitinösa lock . De provocerar astmaattacker och kraftfulla allergiska reaktioner. Dessa leddjur kryper in i eluttag och i hushållsapparater och orsakar därmed skador och kortslutningar. Dessutom är många människor psykologiskt outhärdliga att se kackerlackor. De är så rädda för dem att det utvecklas till en fobi. Ibland behöver sådana människor till och med korrigerande psykoterapi. Det är därför det är bättre att vara uppmärksam på att förhindra att barbel ser ut i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra detta måste du följa vissa regler. Förvara inte mat på platser som är tillgängliga för preussarna . Även några brödsmulor kvar på bordet över natten kommer att räcka för att mata en stor kackerlackafamilj. Dessa insekter älskar fukt, de ordnar vanligtvis sina bon nära en vattenkälla. Därför måste du torka av utrymmet nära badrummet och handfatet, i badrummet och i köket. Kackerlackor kan inte överleva utan vatten i mer än 5-7 dagar. I avsaknad av vätska dör de av uttorkning eller migrerar till mer bekväma förhållanden. Försök att hermetiskt täta alla luckor som förbinder ditt hus med grannarna, eftersom dessa allestädes närvarande preussar ofta kryper från närliggande lägenheter genom sprickor i golvet eller ventilationskanaler.

Om du inte är ägare till ett privat hus, var noga med att chatta med dina grannar när du har kackerlackor . Åtminstone måste du kringgå dem som du har angränsande väggar med. Om kackerlackor finns i en av dem, är det bättre att desinficera tillsammans och samtidigt. Annars, ett par veckor efter behandlingen, kommer parasiterna tillbaka till ditt hem.

I kampen mot kackerlackor är det viktigaste att först hantera deras förstörelse och sedan blockera vägarna för återinträde i huset. Borsyra är den enda effektiva folkmedicin som för alltid blir av med Prusaks. Alla andra metoder skrämmer bara bort dem.

Rekommenderad: