Vilka Växter Stöter Bort Myggor? Vilka Gräs Och Blommor är Myggor Rädda För? Avskräckande Växter På Landet Och I Lägenheten

Innehållsförteckning:

Video: Vilka Växter Stöter Bort Myggor? Vilka Gräs Och Blommor är Myggor Rädda För? Avskräckande Växter På Landet Och I Lägenheten

Video: Vilka Växter Stöter Bort Myggor? Vilka Gräs Och Blommor är Myggor Rädda För? Avskräckande Växter På Landet Och I Lägenheten
Video: Värmländska Deje belägrat av myggorna – myggexperten råder invånarna att fly - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Maj
Vilka Växter Stöter Bort Myggor? Vilka Gräs Och Blommor är Myggor Rädda För? Avskräckande Växter På Landet Och I Lägenheten
Vilka Växter Stöter Bort Myggor? Vilka Gräs Och Blommor är Myggor Rädda För? Avskräckande Växter På Landet Och I Lägenheten
Anonim

Bekämpande insekter kan bli en riktig katastrof, men inte alltid kan kemiska medel lösa problemet. Ett alternativ till dem kan vara avvisande växter, som gör det möjligt att bli av med skadedjur i landet och i lägenheten. För mer information om vilka gräs och blommor myggor är rädda för, se översikten över naturliga repellenter.

Bild
Bild

Örter översikt

Myggor i ett hus, lägenhet, på landet kan göra en semester till en riktig mardröm. Påträngande skadedjur irriterar inte bara deras närvaro, utan lämnar också smärtsamma bettmärken, stör normal sömn, arbete i trädgården eller på platsen. Den ständiga användningen av avstötningsmedel är inte bra för människors hälsa. Men du kan utan begränsningar använda sina naturliga motsvarigheter - växter, vars lukt insekter inte gillar. Deras lista är ganska bred, vissa kan planteras på platsen, andra driver bort blodsugande skadedjur i hus och lägenhet.

Låt oss titta på de viktigaste typerna av örter som kan användas för att avvisa alltför irriterande myggor i trädgården och i trädgården . De fungerar bra både vid plantering och i form av ett snitt.

De orsakar sällan individuella allergiska reaktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Melissa

Denna släkting till mynta med en frisk citron doft passar bra in i planteringar i trädgården, i trädgården. Små buskar av växten övervintrar väl under snön i mittfältet; i kallare områden är det bättre att transplantera dem i en kruka. Det är värt att överväga att citronmeliss är en honungsväxt - dess lukt lockar bin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Renfana

Växten med en kryddig-bitter doft av löv och blommor är en av de bästa naturliga repellenterna . Tansy kan skrämma bort nästan alla blodsugande insekter, vilket inte kräver krav på växande förhållanden. Från det kan du göra buntar i form av skurna stjälkar, lukten kommer att hålla länge.

Bild
Bild

Mynta

En av de mest populära naturliga repellenterna . För att avvisa myggor används oftast kärr- och pepparsorter av växten. I huset och på verandan kan du hänga klasar av denna växt - färska eller torkade. De eteriska oljorna som finns i bladen kan användas för självberedning av hemmakosmetika.

Bild
Bild

Basilika

Att odla denna växt i trädgården kan vara fördelaktigt inte bara som avstötande . Blad rika på eteriska oljor används i stor utsträckning vid matlagning, när man skapar såser, desserträtter. Mångfalden av färger gör basilika till ett utmärkt komplement till inredningen i det lokala området. Växten kan skrämma bort insekter och hålla dem på ett avstånd av upp till 2 m från huset.

Bild
Bild

Sagebrush

Trots den vanliga statusen för ett ogräs, denna typ av naturliga repellenter kan mycket väl bli en dekoration av det lokala området … Särskilt dekorativa är silvriga typer av malört, som har olika nyanser av färg och snittblad. Växten har en avstötande effekt inte bara mot blodsugande insekter, den gör ett bra jobb med att skydda grödor från de flesta trädgårdsskadegörare.

Det är inte nödvändigt att plantera malört i sängarna, det kan placeras bort från dem, och som en skyddande åtgärd kan du hänga snittade stjälkar med löv i klasar på verandan eller i lusthuset.

Bild
Bild

Rölleka

Denna medicinska växt är välkänd för älskare av landskapsdesign .… Blygsamma blommande paraplyer ser spektakulära ut i rabatter och rabatter, är lämpliga för att dekorera stenar, när de planteras i sängar kommer de bra överens med representanter för korsblommiga familjen. Yarrow juice stöter inte bara från skadedjur, utan lindrar också klåda från deras bett.

Bild
Bild

Vilka trädgårdsblommor hjälper?

Även blommande växter som är bekanta med trädgårdslandskapsdesign kan mycket väl bli ett effektivt verktyg i kampen mot myggor och andra blodsugande insekter. Det viktigaste att tänka på är att du måste placera rabatter med dem så att vardagsrum och viloplatser skyddas . Gränser och åsar av sådana blommor skulle vara en bra lösning. De mest populära naturliga myggmedel i denna kategori är värda att undersöka lite närmare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Feber

Denna växt är mer känd för trädgårdsmästare som dalmatisk kamomill. Den presenteras i alla sorter - från "Golden Ball" till "Troubadour", mycket dekorativ, är ett naturligt insekticidmedel . På basis av pyretrum har de flesta av de moderna syntetiska preparaten som används i kampen mot insekter inom jordbruk eller hemma utvecklats. Beroende på art varierar höjden på skotten av dalmatisk kamomill från 5 cm för dvärgvarianter till 1,5 m för höga.

Bland fördelarna med detta naturliga medel är:

  • ofarlighet;
  • dekorativitet;
  • frostbeständighet;
  • lång blomningstid;
  • krävande vård.
Bild
Bild

Förutom att avvisa mygg, är maiden feverfew ganska lämplig för att skydda jordbruksgrödor från en mängd olika skadedjur.

Insekter har inget naturligt försvar mot dess karakteristiska doft, de visas helt enkelt inte på platser där denna växt planteras.

Lavendel

Lyxiga, krävande planteringsförhållanden, den trivs bäst i medelhavsklimatet . Blommande lavendel har en unik doft som inte bara kan skrämma bort insekter, utan också förbättra sömnen, lugna överdriven nervositet. I centrala Ryssland rekommenderas det att odla det inte i det öppna fältet, utan i blomkrukor och ta bort det för vintern. I de södra regionerna känns det bra utomhus, det blir en riktig dekoration av landskapet i landskapsplanteringar.

Bild
Bild

Marigold

Dessa blommor kan kallas en frekvent besökare till trädgårdsbäddar . Ljusa knoppar av de mest glada nyanserna visas på skotten till sen höst. Eteriska oljor i stjälkar och blad fungerar som myggmedel. Ringblommor används också för andra ändamål. Deras blommor används vid tillverkning av marinader, tillsatta i te och andra drycker . Växten har en uttalad antibakteriell effekt, snittade stjälkar kan läggas till buketter för att skrämma bort insekter i huset.

Bild
Bild

Träd och buskar

Många trädgårdsväxter har förmågan att avvisa myggor . Men de är inte dekorativa. På viloplatser - nära ett lusthus, en hängmatta, en veranda, i en trädgård - kan du kombinera fördelar och skönhet genom att plantera träd och buskar, som anses vara naturliga avstötande medel. Det är vanligt att hänvisa till dem följande typer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Äldre

Den svarta sorten av denna växt är särskilt dekorativ, magnifik under vårblomningsperioden och på hösten, när frukter dyker upp på busken. Fläder är väl lämpad för att växa i häckar, det lämpar sig för klippning, det låter dig skapa en nästan ogenomtränglig skyddande barriär runt verandan, lusthuset, uteplatsen . Myggor gillar inte denna växt, de försöker undvika platser för dess tillväxt.

Bild
Bild

Ricinolja

Denna växt är svår att rekommendera för odling på grund av den höga toxiciteten hos dess frön .… Växten används för att få ricinolja, dess skott med stora paraplyer är ganska dekorativa. Det är bättre att plantera ricinolja runt staketets omkrets, nära vattendrag, diken, för att minska myggpopulationens tillväxt. Skadliga insekter tolererar inte dess doft väl, de försöker hålla sig så långt från det som möjligt.

Bild
Bild

Fågelkörsbär

Lyxiga frodiga borstar, ljus doft av blommor, läckra bär - du kan hitta många fördelar med denna växt .… Egenskaperna för ett naturligt avstötningsmedel ingår också i denna lista. Det är bättre att plantera ett träd i ett öppet utrymme - i hörnen av platsen, nära viloplatser. Det är här det kommer att vara mest användbart.

Bild
Bild

Träd och buskar med avstötande egenskaper är vanliga i trädgårdstomter. En sak att tänka på: försiktighetsåtgärder när du väljer dem. Till exempel är det oönskat att odla ricinbönor i områden där det finns barn eller på platser där husdjur betar. Kontakten med dess frukter är dödlig.

Vilka krukväxter är myggor rädda för?

Myggans utseende i lägenheten orsakar också vissa olägenheter. Invånarna på de första våningarna ovanför källaren lider särskilt av sin invasion. För dem kan möjligheten att plantera växter på fönsterbrädan som kan skrämma bort blodsugande insekter vara en riktig räddning. I rum där vissa typer av inomhusblommor växer, blir mygg extremt sällsynta gäster.

Bild
Bild

Pelargonia

Denna typ av blommande växt är bättre känd som husgeranium .… Den är lämplig för odling i krukor, behållare och kan planteras utomhus på sommaren. Växten är extremt opretentiös, behaglig med riklig blomning och behaglig doft. Det höga innehållet av eteriska oljor i bladen och skotten gör Pelargonium till ett utmärkt insektsmedel.

Växten finns i många färgalternativ. Du kan hitta rätt utseende för ett väl upplyst fönster eller skuggad sida. Det finns torktåliga sorter som kräver sparsam vattning. Det enda du bör tänka på när du odlar pelargonium är jordens surhet.

Växten föredrar lätt sura och neutrala jordarter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plectrantus

Växten, även känd som housemint, väl lämpad för användning som ett hemavvisande medel . Dess blad avger en behaglig frisk doft, är mättade med värdefulla eteriska oljor, inte bara uppfriskande, men desinficerar också luften. Kompakta buskar växer inte mer än 80 cm i höjd, grenar rikligt.

Bild
Bild

Växten är inte alltför krävande för växtförhållanden, men den utvecklas bäst vid temperaturer upp till +21 grader … Plectrantus älskar halvskugga, men tolererar också diffust ljus samt kontakt med direkt solstrålar. Ett viktigt villkor är regelbunden vattning; jorden får inte torka ut mer än 2 cm från ytan. I värmen krävs ytterligare bevattning, sprutning med vatten.

Att växa rumsmynt kräver lite erfarenhet. Växten behöver en årlig transplantation under de första 4 åren, den kan förökas genom sticklingar eller rotdelning av busken … Under perioden med aktiv tillväxt bör de övre delarna av skotten klämmas; vårbeskärning för 1/2 av längden rekommenderas också.

Bild
Bild
Bild
Bild

Citronella

Växten med en stark citrusarom tillhör örtartade arter, har inte en uttalad dekorativ effekt … På sommaren sätts blomkrukor och krukor med den på balkongen, veranda, som används i trädgårdslandskapet. På vintern är endast inomhusodling möjlig. Dessutom måste citronella elimineras från 2/3 av skottlängden.

Det andra namnet på denna växt är citrongräs. Den är lämplig för användning som råvara för toniska infusioner . Blad kan bryggas, infunderas och få ett effektivt immunstimulerande, återställande och desinfektionsmedel.

Vid odling är citronella inte alltför krävande; en nybörjare blomsterhandlare kan enkelt klara av sin odling.

Rekommenderad: