Blommor Och Växter I Sovrummet (47 Bilder): Vilka Blommor Och Växter är Gynnsamma För Sovrummet

Innehållsförteckning:

Video: Blommor Och Växter I Sovrummet (47 Bilder): Vilka Blommor Och Växter är Gynnsamma För Sovrummet

Video: Blommor Och Växter I Sovrummet (47 Bilder): Vilka Blommor Och Växter är Gynnsamma För Sovrummet
Video: Inreder lägenheten med gröna växter och kaktusar 2024, April
Blommor Och Växter I Sovrummet (47 Bilder): Vilka Blommor Och Växter är Gynnsamma För Sovrummet
Blommor Och Växter I Sovrummet (47 Bilder): Vilka Blommor Och Växter är Gynnsamma För Sovrummet
Anonim

Skönheten och dekorativiteten hos blommor är anledningarna till att de köps. Sällan tänker någon på deras helande egenskaper eller effekten på nervsystemet. Och det här är mycket viktigt när du väljer färger för sovrummet, eftersom det här är en plats för vila och avkoppling, ackumulering av ny styrka för den kommande dagen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kan blommor förvaras i sovrummet?

Många vågar inte odla blommor i sovrummet, med hänvisning till deras skadliga effekter. Ändå finns det några växter och blommor som är lämpliga för sovrummet, eftersom de har en positiv effekt på människors hälsa. Men det är viktigt att inte överdriva det med sin mängd, eftersom växter växer på natten och absorberar stora mängder syre, vilket är så nödvändigt för vilsam sömn. En annan nyans - plantorna ska inte placeras närmare än en meter från kajen. Med tanke på alla dessa rekommendationer kan blommor placeras i sovrummet, men inte alla är lämpliga för att avge syre och absorbera damm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gynnsamma inomhusväxter

Inomhusblommor är fulla av variation. Men för sovrummet är representanter för gröna växter mer lämpliga, utan ett stort antal blommor och en söt doft:

  • Klorofytum - en utmärkt luftfuktare, vilket är viktigt för torra uppvärmningssäsonger. Anläggningen rengör också luften från skadliga gaser, eliminerar mikroorganismer, fungerar som en neutralisator av giftiga föreningar. Fyra sådana växter räcker för att helt rengöra ett rum.
  • Sansevieria eller "svärmors språk " har många fördelar. Denna växt producerar syre både dag och natt, helst 8 ark räcker för alla som finns i sovrummet för maximal fördelaktig effekt - stärker immuniteten, stabiliserar trycket, bekämpar huvudvärk. Det klarar bra filtrering av skadliga ämnen som bensen och formaldehyd, vilket är perfekt för stadslägenheter.
  • Spathiphyllum eller fridlilja - en feminin blomma för feminin energi. Tillsammans med den aktiva produktionen av syre återfuktar den luften perfekt, vilket neutraliserar mikrober som är farliga för luftvägarna. Denna blomma är också ansvarig för normalisering av energi. Det avgiftar också alkoholer, aceton, ammoniak, bensen, xylen perfekt. Spathiphyllum kommer att lindra tillståndet under aggressiva dofter från reparation av grannar.
  • Ficus neutraliserar skadliga toxiner genom att släppa ut fytoncider i luften, vilket minskar risken för virussjukdomar. Det befuktar luften väl och berikar rummet med syre. Växtens blad behåller damm, som sedan enkelt kan avlägsnas med en fuktig trasa. Med tanke på Feng Shui -läror ger denna växt lugn och ro, varför den är så värdefull för sovrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ficus Benjamin kan lindra stress och normalisera sömnen. Det klarar väl lukten av hushållskemikalier, efterbehandlingsmaterial. Berikar rummet med syre och hjälper till att befukta luften.
  • Geranium eller Pelargonium är en neutralisator av kolmonoxid och kemikalier. Sparar från stafylokocker och streptokocker. Det har en fördelaktig effekt på nervsystemet och andningsorganen. Växten kombineras perfekt med kvinnlig energi och påverkar därmed den hormonella bakgrunden perfekt. Doften av blomman avvisar perfekt insekter, men detta kan också orsaka allergier, så innan du köper måste du först kontrollera dess frånvaro.
  • Hamedorea - en växt som mättar luften med ozon, doften av friskhet. Fyller rummet med syre och befuktar atmosfären. Tillsammans med dessa egenskaper klarar det perfekt absorptionen av giftiga blandningar och neutralisering av bensen och trikloretylen.
  • Krysantemum ger energi av lugn. Det släpper ut fytoncider och absorberar perfekt sådana hushållsaromer som cigarettrök, lukt av plast, ammoniak. neutraliserar formaldehyder.
  • Violett stabiliserar nervösa processer. Den psyko-emotionella påverkan beror på färgen. Vita blommor försvagar nervösa sammanbrott, lindrar stress, lila blommor förenas, befriar huset från negativ energi och rött och rosa fungerar som en källa till tillfredsställelse och glädje.
  • Kaktus rengör luften väl, och ju längre nålarna är, desto bättre för sovrummet. Bekämpar mikrober, minskar luftjonisering, vilket är nyckeln till skydd mot elektromagnetiska vågor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Dracaena tonar upp och rensar energin, samtidigt som de stärker positiva känslor. Det återfuktar luften väl och berikar utrymmet med syre.
  • Aloe dödar sjukdomsframkallande bakterier, återupplivar sovrumsatmosfären. Två eller tre växter kan upprätthålla immunitet i utmärkt skick under de farligaste perioderna. Det absorberar också giftiga ämnen från hälsoskadliga spånskivemöbler (upp till 90 procent). Ur medicinsk synvinkel är denna växt också unik. Anläggningens energi skapar skydd mot olyckor och tar bort elektrifiering, medan anläggningen inte gillar ett stort antal människor.
  • " Money Tree " är först och främst ansvarig för den materiella sidan och är en symbol för välstånd som samlar på sig positiv energi. Det absorberar också negativ energi, rensar utrymmet. Det kan med rätta kallas en filteranläggning, eftersom den neutraliserar skadliga ämnen och absorberar lukt. Det avger syre bra.
  • Begonia liksom pengaträdet - en symbol för rikedom. Doften hjälper till att hantera depression och sjukdom. Blomman rekommenderas särskilt för en äldre persons sovrum. Neutraliserar skadliga mikrober.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kalanchoe - växtantidepressiv. Det frigör aktivt syre och hjälper till att befukta luften.
  • handflatan - ett underbart dekorativt element för sovrummet. Tillsammans med skönheten berikar den med syre och befuktar rummet där den ligger. Det är en energikälla, friskhet och styrka.
  • Laurel Är en mångsidig växt. Fuktar och renar luften i sovrummet. Lugnar nervsystemet, lindrar migrän, tarmkramper, ökar blodcirkulationen, vilket är fördelaktigt för hjärnan.
  • Citrus - citron, apelsin, mandarin, lime - alla har en gynnsam effekt på andningssystemet och producerar läkande ämnen som har en fördelaktig effekt på rummets aura. De dödar bakterier och minskar deras reproduktion.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka är inte lämpliga för sovrummet?

Ändå är inte alla representanter för den gröna familjen lämpliga för sovrummet. Dessa inkluderar nattens växter - de som är aktiva på natten och absorberar syre, har en stark lukt, som hotar med allergier, neuroser och illamående, och de som, enligt feng shui -läran, är energiska inte lämplig för sovrummet:

  • Orkide … Det verkar, varför inte ha en så känslig och vacker blomma i sovrummet? Men ur energisynpunkt och eteriska oljor är denna växt farlig för sömn. Orkidén är farlig eftersom den framkallar sömnlöshet, huvudvärk, ett aggressivt och irriterat tillstånd på morgonen och deprimerande och trött hela dagen.
  • Lilja … Det gör ont med sin överdriven absorption av syre och en stor utsläpp av koldioxid, därav morgonhuvudvärken och en känsla av depression och trötthet. Fern kan tillskrivas samma typ av sovande skadedjur.
  • Jasmin … Precis som lilja absorberar den mycket syre, men förutom detta kan dess ljusa lukt orsaka allergiska reaktioner, illamående och huvudvärk.
  • Dieffenbachia … Växten är rik på fuktgivande egenskaper, den rengör luften väl från fytoncider, men samtidigt är den mycket giftig. Juicekontakt med huden orsakar svår irritation och klåda. Det är ännu värre om växten kommer på slemhinnan - svullnad av tungan och blindhet blir dess konsekvenser. Dessa inkluderar tuberos, croton, japansk rodea, oleander.
  • Hortensia … Växten är vacker, men fylld av allergiska reaktioner från växtens doft och pollen.
  • Monstera … Absorberar energi, vilket "bokstavligen" stryper "en person i en dröm och tar en stor mängd syre i sovrummet.
  • Philodendron … Farligt vid förgiftning och skador på mag -tarmkanalen.
  • Azalea … En lyxig hatt med täta blommor är inte lämplig för ett sovrum, eftersom det kan orsaka kramper och till och med kolik och magkramper.
  • Mimosa och Gesners tulpan . Farligt för hårbotten, eftersom det påverkar hårsäckarna negativt, vilket är fullt av håravfall och skallighet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi tar hänsyn till platsen

Det är inte värt att ordna rabatter i sovrummet, eftersom växterna absorberar syre och kan kväva ägaren med en stor mängd. 3-4 stora växter räcker för ett sovrum. Ju större blomman är, desto längre bör den placeras från sovplatsen, eftersom den kan "stjäla" syre och den sovande personens styrka. Höga växter placeras närmare fönstret på ett avstånd av två meter. Mindre växter kan hållas närmare, men inte mindre än en meter från sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Växter kan vara i krukor, på piedestaler och hyllor eller i avstängt tillstånd. Det beror redan bara på ägarnas önskemål och sovrumets design.

Det bör komma ihåg att ju högre blomman är, desto mer måste den fuktas, eftersom torr och varm luft stiger. Men växter på golvet kan begränsas till veckovattning.

Designen uppdateras av höga växter med utvecklade blad. Men för älskare av lugn är små växter lämpliga. För lugna pastellfärger i sovrummet är begonier lämpliga, de hjälper till att återuppliva pelargonutrymmet med ljusa färger. Överdriv dock inte det med variation, för att inte överbelasta ögonen och inte tröttna hjärnan. Sovrummet är först och främst en plats att koppla av.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För ett sovrum är det bättre att välja opretentiösa blommor, eftersom denna plats ofta är mörk, torr och varm nog.

Skuggälskande växter kommer att kännas så bekväma som möjligt i sovrummet. När du väljer färger måste du tänka på följande punkter:

  • växten bör inte innehålla gifter;
  • brist på hårda dofter;
  • blommans positiva energi.
Bild
Bild
Bild
Bild

Välj växter som är snygga och välutvecklade . Detta är viktigt för att bevara deras positiva energi för familjelogen. Men Feng Shui rekommenderar att man placerar blommor av röda och orange nyanser i rummet för att förbättra partnerlivet. Exotik och obekanta växter ska inte tas in i sovrummet. Långsamt växande blommor fungerar bäst eftersom de absorberar mindre energi. Hushållsväxter bör innehålla maximala fördelar, och för sovrummet bör dessa växter vara ytterligare fuktgivare och renare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstgjorda blommor som ett alternativ

Om du inte är ett grönt fan, kan konstgjorda blommor vara ett bra alternativ. Idag är marknaden fylld med olika representanter för flora, och i utseende är de inte sämre än levande blommor. De är bra för sin anspråkslöshet - de behöver inte vattnas, bytas, sprutas.

Om sovrummet är på solsidan, kommer konstgjorda blommor att dekorera fönsterbrädorna och det kommer inte att finnas någon risk att de brinner ut från överdriven exponering för solljus. De kommer bara att brinna ut lite, varefter de kan bytas ut. Så bra som konstgjorda blommor är, kom ihåg att de samlar damm, så de måste rengöras hela tiden för att undvika allergier och irritationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gröna växter ger alltid en atmosfär av komfort och värme i huset. De påverkar också humör och hälsa. Därför måste du noggrant välja blommor för sovrummet så att denna plats blir ett riktigt paradis för avkoppling och återhämtning.

Rekommenderad: