Vilken Växt Stöter Bort Flugor Och Myggor? Vilket Gräs är Flugor Rädda För På Landet Och På Gatan? Hur Man Använder I Ett Lanthus Och I En Sommarstuga?

Innehållsförteckning:

Video: Vilken Växt Stöter Bort Flugor Och Myggor? Vilket Gräs är Flugor Rädda För På Landet Och På Gatan? Hur Man Använder I Ett Lanthus Och I En Sommarstuga?

Video: Vilken Växt Stöter Bort Flugor Och Myggor? Vilket Gräs är Flugor Rädda För På Landet Och På Gatan? Hur Man Använder I Ett Lanthus Och I En Sommarstuga?
Video: 7 Plants That Repel Mosquitoes and Other Insects 2024, April
Vilken Växt Stöter Bort Flugor Och Myggor? Vilket Gräs är Flugor Rädda För På Landet Och På Gatan? Hur Man Använder I Ett Lanthus Och I En Sommarstuga?
Vilken Växt Stöter Bort Flugor Och Myggor? Vilket Gräs är Flugor Rädda För På Landet Och På Gatan? Hur Man Använder I Ett Lanthus Och I En Sommarstuga?
Anonim

Många invånare i lanthus, sommarboende och står inte bara inför ett sådant problem som överflöd av irriterande myrar och myggor. Om du inte vill använda speciella aerosoler och andra moderna medel, och muggar är för irriterande, kan du tillgripa att plantera avvisande växter som kan skrämma bort insekter med sin specifika lukt. Läs om vilka växter som kan användas för att bekämpa mygg och mygg nedan.

Vilka växter hjälper till med flugor?

Det finns många växter och örter som kan befria ditt hus och lägenhet från irriterande flugor. Citronella blir den första på listan över sådana växter. Den har en skarp doft som driver bort skadliga insekter. En sådan växt kan odlas både i jord och i en blomkruka.

En annan bra växt som kan avvärja flugor från din sommarstuga är ageratum . Denna blomma kan utsöndra ett speciellt ämne, kumarin, som ingår i sammansättningen av vissa avstötningsmedel. Jag planterar denna växt i en blomsterträdgård.

Observera att det inte är värt att gnugga huden med den för att skrämma bort bitande midger från dig själv, eftersom det ofta orsakar en allergisk reaktion.

Bild
Bild

Malört är, även om det är en ogräs, men det, tack vare sin doft, är ganska kapabel att befria området med surrande insekter , inklusive inte bara flugor, utan också fästingar, nattfjärilar, bladlöss och larver. Dessutom är malurt också utrustad med helande egenskaper.

Du kan också tillgripa landningen av basilikan . Således kan du inte bara skydda dig mot flugor, utan också odla en krydda som kan användas för att förbereda sallader och andra rätter. Dessutom kommer denna växt, på grund av närvaron av en kammare i dess sammansättning, lätt att skrämma bort myggor, myror och till och med nattfjärilar från platsen.

Marigolds är en annan växt som kan befria sommarboende från flugor . Det kräver ingen särskild omsorg, är kräsen med marken och känns bra oavsett om det är i solen eller i skuggan. Blommorna på ringblommorna är vackra, skadliga insekter tål inte deras lukt. Dessutom, bland dem inte bara flugor, kan ringblommor också skydda trädgården från Colorado -skalbaggar, nematoder, trådmaskar och andra parasiter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också använda dig av att plantera en växt som kattmynta . Den är kräsen, den kan klassas som ett ogräs, men den kan aktivt skrämma bort irriterande insekter. Denna växt har dock en bieffekt, varför den ofta kallas kattmynta av folket. Det ligger i det faktum att dess doft aktivt lockar katter.

En annan hjälpväxt är rosmarin . För det första kommer det att fungera som en god smaksättning för dina rätter, och för det andra kommer det att skrämma bort flugor och myggor med sin doft. Denna växt är lämplig inte bara för plantering i sommarstugor, utan också för att odla i huset.

Inte mindre ofta tillgriper sommarboende att plantera mynta . Det kan också användas i en mängd olika livsmedel och drycker, samt för att bekämpa irriterande parasiter. Mynta har en behaglig doft som flyger hatar. Denna växt har dock en nackdel: det kommer inte att vara lätt att ta bort den senare. På grund av detta rekommenderas det att odla mynta i krukor. Detta kan göras, särskilt på vintern, hemma.

För plantering på platsen kan du också använda lök eller vitlök. Dessa växter är inte bara ätbara, utan skrämmer också perfekt flugor, muggar och mygg med sin specifika och skarpa doft.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man plantera i området från myggor och myggor?

På gatan kan du plantera avvisande träd eller buskar, vars lukt avvisar insekter. Normalt planteras sådan växtlighet runt omkretsen av platsen för att ge den fullständigt skydd.

Så, valnötter är bland de insektsavvisande träden . Denna växt kräver dock ordentlig vård. Det tolererar absolut inte frost och älskar ett överflöd av ljus, vilket måste beaktas när man tar hand om ett träd. I sin tur kommer växten att glädja dig inte bara med muttern, utan också med eliminering av parasiter.

Påträngande insekter är också rädda för lukten av doftande fågelkörsbär . Den stora fördelen med detta träd är dess anspråkslöshet när det gäller vård och plats för tillväxt. Dessutom har växten läkande egenskaper och lukten kan spridas över stora områden.

Du kan också plantera en buske som ricinolja, som ser vagt ut som ett palmer. Denna växt kan skrämma bort inte bara muggar och myggor, utan också getingar. Var dock försiktig, ricinolja är en giftig växt för människor och djur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan anläggning som kan rädda platsen från mygg är catalpa. Det kan dekorera platsen med sitt utseende, och samtidigt skrämma bort parasiter med sin doft. Observera att växten kräver högkvalitativ och noggrann vård. När du planterar det måste du ta hänsyn till att det älskar ljus mycket och har ett minskat motstånd mot vind.

Det välkända tallet, som kan planteras i en sommarstuga som ett prydnadsträd, kan också hjälpa till i kampen mot insekter . Det kommer att fungera som en bra dekoration och samtidigt skrämma bort skadliga insekter med sin doft. När du planterar en växt bör du komma ihåg att den är fotofil.

Det är värt att uppmärksamma en sådan växt som smalbladig lavendel, som växer bra under förhållandena i vårt land. Myggor och muggar är mycket känsliga för lukt, och luktar lavendeldoft, försök att flyga runt området med denna växt i en och en halv meter.

Förutom, Du kan också plantera ett eukalyptusträd på platsen . Denna växt kan skydda dig och din webbplats från skadliga insekter, men när du planterar den finns det några faktorer att tänka på. Så eukalyptus av alla sorter älskar ljus, men bland arterna finns det de som har ökad frostbeständighet eller omvänt är termofila och inte tål frost. Tänk samtidigt på att ett träd kan växa upp till 100 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder hemma?

Användningen av kemikalier för att bekämpa parasiter i ett hus eller en lägenhet är inte säker för människorna som bor där, och därför skulle den bästa lösningen vara att tillgripa de säkraste metoderna, nämligen att odla inomhusväxter som kan skrämma bort irriterande insekter.

Dessa växter inkluderar pelargonium eller hem pelargon . Detta är en ganska krävande blomma när det gäller vård, som blommar länge och rikligt, glädjer sig med vackra blommor i ögonen och kan skrämma bort mugg med sin specifika lukt. Det finns många varianter av hempelargoner, från vilka du kan välja något efter din smak och för alla odlingsförhållanden.

En annan växt att odla hemma är citronträdet . Det skrämmer perfekt av muggar med sin doft, men man bör komma ihåg att växten älskar högkvalitativ vård och inte är en stor fan av låga temperaturer, på grund av att dess metaboliska processer störs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom, med brist på ämnen som är nödvändiga för plantering, drag, värme, brist på ljus på vintern, ökad torrhet och överskott eller omvänt, brist på vatten, kan äggstockarna i ett träd växa ut, vilket kan leda till död.

Hemma kan du också tillgripa plantering av mynta eller plectrantus . För det första är denna växt en utmärkt repeller mot myggor, muggar och flugor. För det andra används det också för medicinska ändamål. Dess blad är lämpliga för att skapa botemedel mot en mängd olika sjukdomar. Det är bäst att odla Plecrantus i halvskuggade områden, vattna det regelbundet och rikligt, samtidigt som du försöker undvika överflödigt vatten.

Rekommenderad: