"Framsyn" Mot Kackerlackor: Limfällor Och Geler, Instruktioner För Användning Av Medel. Hur Späds Vätskan? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: "Framsyn" Mot Kackerlackor: Limfällor Och Geler, Instruktioner För Användning Av Medel. Hur Späds Vätskan? Recensioner

Video:
Video: Biohacker Summit – Nell Watson: Nanomachines and Internal Computing 2024, Maj
"Framsyn" Mot Kackerlackor: Limfällor Och Geler, Instruktioner För Användning Av Medel. Hur Späds Vätskan? Recensioner
"Framsyn" Mot Kackerlackor: Limfällor Och Geler, Instruktioner För Användning Av Medel. Hur Späds Vätskan? Recensioner
Anonim

Idag är produkter från Forsyth kackerlackor ganska populära. Det låter dig helt förstöra dessa insekter och används också som profylax. Du bör veta mer i detalj egenskaperna hos "Framsyn" -medlen mot kackerlackor, samt om försiktighetsåtgärderna när du arbetar med dem.

Bild
Bild

allmän beskrivning

Framsynsmedel är ganska populära i kampen mot kackerlackor. Tillverkaren är det ryska företaget Alina-Nova LLC. Huvudkontoret ligger i Moskva. Framsynsprodukter finns i flera format . Sortimentet erbjuder vätskor, fällor och geler, vilket gör att varje kund kan välja det bästa alternativet beroende på personliga preferenser och behov.

Varje läkemedel i sin sammansättning innehåller mycket effektiva insekticida ämnen som gör att du helt kan förstöra hela kolonin av dessa insekter på bara 1 månad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Medel och deras användning

Framsynsverktyg är mångsidiga, eftersom de låter dig förstöra olika typer av leddjur. De har en synantropisk effekt . Preparatets sammansättning innehåller aktiva substanser som skadar vuxna, larver och ägg. Varje läkemedel har en ganska skarp lukt.

Ganska ofta använder de Forsyth -produkter under skadedjursbekämpning . Olika former av läkemedlet gör att det kan användas både i produktion och i bostadslokaler. Om du behöver köpa verktyget "Framsyn" måste du först bestämma vilken typ av detta läkemedel. Låt oss titta närmare på fördelarna och nackdelarna med olika format.

Bild
Bild

Fällor

Detta alternativ är ganska populärt. Det presenteras i form av ett kartonghus. Inuti finns ett bete - tabletter med dofter som lockar insekter, och i mitten - tejp. Ett paket innehåller 5 hermetiskt förslutna fällor och bruksanvisning.

Vänligen notera att Forsyth limfälla innehåller inga insektsmedel . Insekterna lockas av den starka doften av doften, och som ett resultat kommer de in i huset, där de fastnar vid tejpen. I genomsnitt varar en fälla 45 dagar. I förpackad form har produkten en hållbarhet på 2,5 år.

Limfällan ska placeras i områden där kackerlackor är vanligast. Vanligtvis installeras armaturer nära toaletten eller handfatet, bakom kylskåpet eller möblerna, och även längs golvlisterna. För att öka fällans effektivitet är det nödvändigt att helt eliminera insekternas tillgång till mat. Framsynsfällor har följande fördelar:

  • överkomlig kostnad;
  • säkerhet;
  • enkel användning;
  • lämplig för förebyggande ändamål.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men fällor har följande nackdelar:

  • är ett ytterligare verktyg för förstörelse av kackerlackor;
  • har låg effektivitet;
  • resultatet uppnås först när kackerlackorna kommer i kontakt med fällan, om den placeras på fel plats, ignorerar insekterna den.

Viktig! Experter rekommenderar att du använder limfällor tillsammans med andra medel som syftar till att förstöra insekter om det finns ett stort antal kackerlackor i lägenheten. För förebyggande ändamål kommer bara fällor att räcka.

Bild
Bild

Geler

Detta verktyg presenteras i form av en tjock upphängning. Det säljs i sprutor. En förpackning innehåller 30 ml av produkten. Sprutan har en tunn spets, vilket möjliggör bekväm fördelning av gelén till de mest otillgängliga platserna. Det ska noteras att gelén färgar inte ytan medan den inte torkar ut på 2 månader och behåller sin effekt mot kackerlackor.

Forsyth gel innehåller prometrin och fenthion, som har en kontakt-tarm-effekt. När gelén kommer i kontakt med parasitens kropp och kommer in, inträffar muskelförlamning och död. Det bör noteras att effekten av gelén inte kommer direkt. Den infekterade insekten infekterar larverna. Resultatet uppnås inom 2-3 dagar. Insekter älskar att äta gelen eftersom den innehåller olika livsmedelstillsatser och smakämnen. Tillverkaren rekommenderar att du följer följande instruktioner när du använder Forsyth -gelén:

  • bestämma på vilka platser de flesta insekterna finns;
  • applicera gelén i en prickad linje ungefär längs kackerlackornas rörelsebana;
  • Om mängden gel minskar avsevärt bör den appliceras igen.
Bild
Bild

I genomsnitt varar effekten av gelén upp till 2 månader. Forsyth gel har sådana fördelar som:

  • effektivitet;
  • långsiktiga åtgärder;
  • snabba resultat;
  • säkerhet;
  • brist på obehaglig lukt.

Om vi överväger nackdelarna, kan det noteras att om platsen för den frekventa platsen för kackerlackor är felaktigt bestämd, kanske de inte hittar gelen. Kostnaden för ett rör är cirka 80 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vätskor

"Forsyth" -verktyget presenteras också i form av en brun eller ljusgul vätska, som kännetecknas av närvaron av en vitlöklukt. Det bör noteras att denna produkt presenteras i form av ett koncentrat, därför måste den spädas i vatten före användning . Ett flytande medel används ofta för både partiell och fullständig desinfektion. Det kan användas både i bostäder och lokaler. Koncentratet kan förvaras i upp till 3 år, och den färdiga lösningen är endast effektiv i 3 dagar, därför rekommenderas att använda den efter beredning.

Huvudämnet är 25% fenthion . Giftet verkar omedelbart. Effekten av läkemedlet kommer på bara 2 timmar, men den kvarvarande effekten varar i ytterligare 3 veckor. Om det finns ett ganska stort antal kackerlackor i rummet är det absolut nödvändigt att återanvända vätskan efter cirka 14 dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Framställningen av emulsionen är ganska enkel. Endast 50 ml Forsyth -vätska krävs för 1 liter vatten. Produkten kan köpas i olika doser, med en minsta mängd på exakt 50 ml.

För att korrekt beräkna den erforderliga mängden emulsion måste du följa följande schema: 100 ml av den färdiga lösningen räcker till 1 m 2, 1 liter - i 10 m 2. Före användning måste den beredda lösningen hällas i en sprayflaska. Kostnaden för 50 ml koncentrat är cirka 250 rubel. Följande algoritm för åtgärder bör följas:

  • först måste du förbereda en lösning;
  • bearbeta de platser där kackerlackor oftast finns;
  • om antalet insekter är ganska stort, rekommenderas att bearbeta golvet och möblerna på svåråtkomliga platser;
  • det är lämpligt att göra behandlingen när alla fönster är öppna för ventilation, och sedan måste de vara stängda i minst 2 timmar;
  • efter proceduren är det absolut nödvändigt att göra våt rengöring av de platser där det finns möjlighet att röra föremål med händerna;
  • det är möjligt att helt rengöra rummet från lösningen först efter en månad.
Bild
Bild

Fördelar med "Framsyn" -vätskan i form av:

  • långsiktig effekt;
  • snabba resultat;
  • säkerhet om du följer instruktionerna;
  • du kan hantera stora områden.

Men tyvärr har denna lösning följande nackdelar:

  • specifik lukt;
  • giftighet.

Viktig! Behandlingen av lokalerna med "Forsyth" -vätskan i form av en vätska kan uteslutande utföras med gummihandskar och ett respirator, eftersom det är ganska giftigt. Om lösningen kommer på huden uppstår irritation och förgiftning i luftvägarna.

Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

När du använder Forsyth -lösningar mot kackerlackor måste du vara försiktig och vidta försiktighetsåtgärder. Det farligaste är just vätskan, eftersom den inte bara skadar kackerlackor utan också människor. Dess toxicitet tillhör den tredje klassen. Om lösningen kommer in i ögonen kan det till och med försämra synen.

Om du bestämmer dig för att du ska använda exakt vätskan är andningsskydd och skyddskläder obligatoriska attribut . Det är nödvändigt att bearbeta rummet så snabbt som möjligt och sedan stänga det hermetiskt i flera timmar. Observera att farliga ångor kan orsaka yrsel och illamående. Vid långvarig kontakt kan andfåddhet och svimning uppstå. När läkemedlet kommer in, är hela kroppen förgiftad, du kan inte tveka, du måste genast ringa en ambulans.

Bild
Bild

Den säkraste produkten är gelén . Det tillhör den fjärde klassen av toxicitet, därför bör kontakten med den minimeras för att utesluta manifestationen av allergiska reaktioner. Efter kontakt med ämnet, skölj det drabbade området med vatten. Om de smärtsamma känslorna kvarstår bör du definitivt konsultera en läkare.

Dessutom bör du vara uppmärksam på beredningen av lokalerna före desinfektion, så att användningen av Foresight -produkter maximeras maximalt. Du måste göra följande:

  • rengör rummet med hjälp av speciella tvättmedel;
  • det är bättre att ta ut disk och köksredskap ur rummet eller packa dem i lådor;
  • mat måste tas bort från köket eller förpackas i plastfolie och kylas;
  • det är bättre att bli av med gamla onödiga möbler direkt;
  • alla möbler bör öppnas, eftersom insekter ofta hittar sin tillflykt i köket;
  • lim ventilationshuven med papperstejp, då kommer kackerlackorna inte att springa iväg till grannarna;
  • om tapeten har lossnat på vissa ställen ska den limmas.

När ovanstående förberedande arbete är helt slutfört kan du gå direkt till desinfektion av lokalerna med verktyget "Framsyn".

Bild
Bild

Granska översikt

Forsyth -produkter från kackerlackor är ganska populära. På Internet kan du hitta många positiva recensioner från tacksamma köpare. " Framsyn" betyder att du inte bara kan minska antalet insekter, utan också att ta bort dem för alltid.

Naturligtvis finns det ibland negativa recensioner. Mestadels är köpare missnöjda med limfällor . De kännetecknas av en ganska svag effekt, medan de bara kan användas för de rum där det finns många parasiter, då blir resultatet något märkbart.

För att snabbt och effektivt ta bort kackerlackor använder många vätska . Konsumenter noterar att ganska mycket lösning kan göras av koncentratet och ett stort område kan behandlas, men de uppmärksammar produktens osäkerhet. Även en liten kontakt mellan produkten och huden leder till skador på huden. Folk säger att det är nödvändigt att följa säkerhetsåtgärder när man arbetar med Forsyth -koncentrat.

Rekommenderad: